Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות בנוגע לביטוח

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם, רכשתי רכב חדש וכחלק מהתהליך התחלתי להשוות הצעות ביטוח מהחברות השונות.

מדובר פה ברכב חדש מהחברה, מה הם הסעיפים הכי קריטיים בביטוח?

עד כמה משנה הסעיף ״חדש תמורת ישן״ לבין פיצוי של 15% מעל מחיר מחירון במקרה של טוטאל לוס או גניבה?

גובה השתתפות עצמית שנחשב סביר?

תודה מראש!

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, MRobot כתב:

ברוך השם אף אחד עדיין לא ניצח את הביטוח שלי והביטוח שלי לא "ניצח" אותי..

לא ממש שימושי במקרה של תאונה עצמית (אפילו קלה, קרא את השירשור על מחירי החלפים לרכבים סיניים) או תאונה עם "בן דוד" נטול ביטוח...

בתאריך 28.12.2025 בשעה 14:29, TalGG כתב:

היי לכולם, רכשתי רכב חדש וכחלק מהתהליך התחלתי להשוות הצעות ביטוח מהחברות השונות.

לפני שעה, MRobot כתב:

עד כמה משנה הסעיף ״חדש תמורת ישן״ לבין פיצוי של 15% מעל מחיר מחירון במקרה של טוטאל לוס או גניבה?

לא נראה כי שני הסעיפים חופפים. ״חדש תמורת ישן״ תקף לשנת הרכב הראשונה למיטב ידיעתי ולרכב חדש בלבד. פיצוי של 15% מעל מחיר מחירון תקף לאחר מכן.

מה הרכב? יש לך עבר ביטוחי? מה היו הביטוחים הקודמים שהיו לך?

פורסם

הכי חשוב זה לעשות סקר שוק ולא להתעצל מניסיון 

תתקשר לליברה פניקס וי שור ו aig

תקבל מחירים 

אני חושב שפניקס הכי זול ונותן יחסית הרבה בעד הכסף 

ליברה ישוו לך אבל לא בטוח יתנו אותו דבר מבחינת VFM

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 28.12.2025 בשעה 14:29, TalGG כתב:

מדובר פה ברכב חדש מהחברה, מה הם הסעיפים הכי קריטיים בביטוח?

ליבואן ממנו רכשת את האוטו אין הצעה דרך חברת ביטוח כגון ביטוח ישיר למשל?

הסעיף חדש תמורת ישן. מאוד משנה! היתה לי סיאט איביזה חדשה מהחברה. נסעתי בה פחות מ-12 קילומטר במשך שנה וחודשיים. האוטו היה חדש!

נכנסה בי מישהי במהירות. האוטו היה בחניה, ואני הייתי בבית. 

הפעלתי פוליסת מקיף. הבאתי את כל העדויות ותבעתי את המקיף שלי (כתבו לי מכתב לצד ג', ובסוף קיבלתי עוד 2700 שקלים על אובדן ההנחה של אי תביעות מצד ג').

בקיצור. לוי יצחק לוי, האוטו היה שווה 95000 שקל. הביטוח שילם לי כמעט 110000. הוספתי עוד 12 אלף ורכשתי סקודה פאביה חדשה. מאותו יבואן. הביטוח כמובן עלה לי יותר.. אבל.. שנהיה בריאים. זה רק כסף. 

• רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

@גולדן191 אתה צודק בכך שיש לעשות סקר שוק מסודר. אבל המסקנות שלך שגויות: כל עסקה שונה, לכל חברה חישוב שונה של הפרמיה ולכל פוליסה תנאים קצת שונים. לדוגמה - היקף כיסוי צד ג׳. לכן אם אתה ואני נבקש הצעות מחיר לרכב זהה כנראה נקבל הצעות שונות גם באותה חברה, בוודאי בחברות שונות. ואולי יהיה מבדל הין ההצעה של 10 בבוקר להצעה של 4 אחה״צ. בסופו של דבר אם היית צודק כולנו היינו מבטחים בהפניקס ושאר החברות היו נותרות חסרות מעש. ולא זה המצב.

יש יתרון בביטוח בחברת ביטוח הקשורה ליבואן - זה מבטיח שמוסכי היבואן יהיו מוסכי הסדר, מה שיכול להיות חשוב לשימור אחריות, כולל כזו ״של רצון טוב״.

• אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, sperial כתב:

@גולדן191 אתה צודק בכך שיש לעשות סקר שוק מסודר. אבל המסקנות שלך שגויות: כל עסקה שונה, לכל חברה חישוב שונה של הפרמיה ולכל פוליסה תנאים קצת שונים. לדוגמה - היקף כיסוי צד ג׳. לכן אם אתה ואני נבקש הצעות מחיר לרכב זהה כנראה נקבל הצעות שונות גם באותה חברה, בוודאי בחברות שונות. ואולי יהיה מבדל הין ההצעה של 10 בבוקר להצעה של 4 אחה״צ. בסופו של דבר אם היית צודק כולנו היינו מבטחים בהפניקס ושאר החברות היו נותרות חסרות מעש. ולא זה המצב.

יש יתרון בביטוח בחברת ביטוח הקשורה ליבואן - זה מבטיח שמוסכי היבואן יהיו מוסכי הסדר, מה שיכול להיות חשוב לשימור אחריות, כולל כזו ״של רצון טוב״.

בוודאי, אמא עם 4 ילדים מקבלת הנחות יפות ביחס לרווק, אני חושב? כי מניחים שהיא לא תסע פרוע?

וגם אדם כמוך - אבא לכמה ילדים, מבוגר, רגוע? או פחות רגוע אבל לא יודעים על כך?

מהסקר שוק שלי ושל חבר, רווקים, הפניקס יצא לנו הכי זול מקיף + חובה. ליברה רצו להשוואות לשנינו. 

שיברר, עם לפחות 4 חברות.

אני בדקתי עם הפניקס, חקלאי, AIG, וי שור, הראל, ליברה.

הפניקס יצא הכי טוב וגם השתתפות עצמית לא כזו גבוהה, הסדר מוסכים רחב, ליברה רצו להשוואות מחיר אבל לא תנאים אני חושב. אולי כן אם הייתי מתעקש.

בכל מקרה, הם התקשרו אחרי שסגרתי ולא היה בא לי לבטל.

לפני כשעה, saar5555 כתב:

נכנסה בי מישהי במהירות. האוטו היה בחניה, ואני הייתי בבית. 

מעניין מה קרה, איחרה לקמפאי או שהיה משחק של הפועל ב"ש ורצתה להגיע מהר?

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

ההבדל יכול להיות מחודש לחודש גם עם אותם נתוני יסוד. לכן - סקר שוק בכל חידוש.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

ההבדל יכול להיות מחודש לחודש גם עם אותם נתוני יסוד. לכן - סקר שוק בכל חידוש.

אני מהמר, בהתחשב באיך שפות"ש פתח את הפוסט, שהוא לא עשה סקר שוק. וגם לא בטוח תכנן לעשות. אחרת היה מזכיר את זה.

זה הדבר הכי חשוב, עם סקר שוק אפשר לחסוך מעל 1,200 ש"ח קל. לעומת לסגור ישר אפשהו.

והדבר הכי גרוע זה לחדש במייל בלי לדבר עם נציג, מעלים לך קצת כל שנה, בפועל ההפרש בין חידוש אוטומטי עם לחיצה במייל גבוה ב 1,700 ש"ח מאשר סקר שוק

שעה עבודה שווה לחסכון משמעותי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

נכון מאוד. סוגרים רק בטלפון. ההפרשים יכולים להיות גדולים מאוד.

• אהבתי 2

פורסם
Just now, sperial כתב:

נכון מאוד. סוגרים רק בטלפון. ההפרשים יכולים להיות גדולים מאוד.

תזכורת לאחר שנה שהמחיר עלה לאותה פוליסה ב 400-600 ש"ח זה דרך שלהם לבדוק אם אתה פריאר או לא

אמורים להוציא את זה מחוץ לחוק

פורסם
לפני 56 דקות, גולדן191 כתב:

בוודאי, אמא עם 4 ילדים מקבלת הנחות יפות ביחס לרווק, אני חושב? כי מניחים שהיא לא תסע פרוע?

וגם אדם כמוך - אבא לכמה ילדים, מבוגר, רגוע? או פחות רגוע אבל לא יודעים על כך?

מהסקר שוק שלי ושל חבר, רווקים, הפניקס יצא לנו הכי זול מקיף + חובה. ליברה רצו להשוואות לשנינו. 

שיברר, עם לפחות 4 חברות.

זה פחות עניין של רווק לעומת אדם נשוי עם ילדים (למרות שיש לילדים השפעה מסויימת על המחיר), אלא בעיקר גיל, עבר ביטוחי, מקום מגורים. 

• אהבתי 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

מעניין מה קרה, איחרה לקמפאי או שהיה משחק של הפועל ב"ש ורצתה להגיע מהר?

לקחה סיבוב מהר מדי. נבהלה ולדעתי היתה מרוכזת ולא בכביש. הפכה את האיביזה לאובדן להלכה. והיום האוטו בבעלות פרטית. לא שלי.

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אובדן להלכה הוא נזק בשיעור גבוה אבל שאינו מחייב ביטול רישיון הרכב - בד״כ בשיעור 50% מערך הרכב (אך פחות מ-60% שמחייב הורדה מהכביש). במצבים כאלה לעתים חברת הביטוח משלמת לבעל הרכב את ערכו, אבל במקום לשלוח את הרכב לפירוק או גריטה היא מוכרת אותו לסוחר שמתקן אותו בזול ומוכר אותו הלאה.

• מעניין 2

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, sperial כתב:

שמתקן אותו בזול ומוכר אותו הלאה.

לי מפריע שאולי האוטו לא בטיחותי? לא יודע, האוטו אגב נפגע בפינה אחורית שמאלית.. ולדעתי היתה כנראה פגיעה בשילדה..

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2025 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...