Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי אופל אסטרה 2011 ששילמתי אגרת רישוי ולפני הטסט הרכב התחמם והבן נסע ככה נגרר למוסך ושם אמרו שהלך מנוע

מה האפשרויות שלי לקבל משהו נורמלי על הרכב (פירוק ברזל או משהו אחר )?

תודה רבה

פורסם

אם תוריד את הרכב מהכביש, תקבל החזר יחסי של אגרת הרישוי. מבחינת למכור רכב לברזל -מדובר על כמה מאות שקלים שתקבל , גם זה תלוי בצורך לגרור את הרכב למגרש גרוטאות. אפשרות נוספת היא לפרסם את הרכב למכירה בלוחות השונים, לציין מצבו ולקוות שמישהו יקנה. או לתקן ולמכור/ להמשיך לנסוע.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

בדקת מה ערך הרכב אם הוא תקין?

בדקת מה עלות התיקון ומה כוללת עלות זו? אל תופתע אם תיקון יהיה יותר יקר מהצעת המחיר הראשונית.

כרגע הרכב הוא גרוטה, שוויו הוא לברזל (כפי. שנכתב - כמה מאות שקלים, אפילו מינוס מחיר הגרירה). 

אני לא יודע למה כוונתך ב״לקבל משהו נורמלי על הרכב״ כי במצבו הנוכחי יש בעיה עם הגדרתו כרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש רכבים שיש להם ערך גם ללא מנוע. מזמינים מנוע (משומש מיבוא או פירוק) זה לא בשמיים. קח למשל לנדרקוזר 2005 (סתם דוגמא) ששווה נגיד 60,000, מנוע עולה כ-12,000, עבודה 3-4,000, הרכב בלי המנוע (בהנחה שאין טראומות אחרות) יכול להימכר נגיד בחצי משוויו . 

חבר שהלך לו מנוע בפג'ארו פירק את האוטו לחלקים ומכר בסבלנות חלק חלק ברשתות עד שרוב הרכב נמכר חתיכה חתיכה. לקח לו שנה וחצי...

היות שענייננו אסטרה 2011 ויש לך חיים מעבר לכך, מה שכתבו לך. 

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

לקרובת משפחה היה הרכב הזה בדיוק עם ק"מ נמוך מאוד וירד מהכביש עקב תאונה .

היא קבלה מהביטוח למיטב זכרוני כ13 אלף שקל.

היות שמדובר ברכב עם שוק גרוע , כנראה מחירו האמיתי הוא פחות מכך ולכן עלות החלפת מנוע תהיה סביב שוויו הריאלי של הרכב 

לדעתי המסקנה ברורה - לגרוט

פורסם
לפני שעתיים, Jack457 כתב:

לנדרקוזר

זה אופל? זה מייצג את שוק הרכב?

השאלה הראשונה שלי היתה ונותרה מה ערך המחירון של הרכב ומה עלות התיקון. פות״ש לא ציין את הדגם המדוייק, אבל בלוי יצחק המחירון היבש של דגמי אסטרה 2011 נע סביב 12,000-13,000 ש״ח. האם תשקיע ברכב, נניח, חצי מסכום זה, כשהתוצאה לא מובטחת? אנחנו כם לא יודעים מה רמת האמינות שהרעב הראה עד כה, אם לא היתה מופתית הייתי מתייחס לרכב כפוטנציאל לבור ללא תחתית.

בוא נשמע מה פות״ש מספר על ההיסטוריה של הרכב, על מצבו הכללי, על עלות התיקון (זה לא רק מנוע, צריך למצוא ולתקן גם את התקלה במערכת הקירור והשד יודע איזה נספחים נוספים) ואז יהיו לפות״ש המספרים כדי לקבל החלטה מושכלת.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המחירון הוא סביב 13,000 ש״ח (תלוי בתת הדגם ולא שקללתי נסועה).

הצעת המחיר היא קצת מעל 40 מסכום זה. השאלה היא מה כוללת ההצעה, כי אם, למשל, צריך להחליף רדיאטור שאינו כלול בה זה כבר אחוז הרבה יותר גבוה. זו שאלה שצריך לשאול את המוסבכניק. שאלה נוספת היא מה היה מצב הרכב קודם: האם היה מבקר במוסך פעם בשנה או כל חודשיים. איזה תקלות היו (שני אלה רומזים על העתיד).

ושאלה לא פחות חשובה היא מה האלטרנטיבות: האם הרכב חיוני לבעליו? האם יש לו יכולת לרכוש רכב אחר בלי קשר לכמה לירות שיקבל תמורת הגרוטה? האם יש לו יכולת לממן את התיקון, ואת התיקונים שעוד יבואו?

• אהבתי 1

פורסם

אני עומד בפני מצב דומה עם קקטוס.

צריכת השמן שלו כבר עברה את הסף הפסיכי שנחשב תקין מבחינת היצרן( הסף הוא ליטר שמן ל 1000 ק"מ)

אני עומד שיפוץ מנוע של סביבות 12K כשהמחירון של הרכב על הנייר הוא 20 בפועל הם נמכרות בפחות (נגיד 15)

מצד אחד אני אוהב את הרכב וחושב שהוא פרקטי מאוד (למעט המנוע..) אבל מצד שני אין הגיון בלהשקיע כמעט את שווי הרכב בתיקון ולהתקע עם רכב לא סחיר.

כנראה שאמכור אותו AS IS ואקנה משהו אחר (זה רכב שני בבית שנוסע ~ 5K בשנה)

• מבאס 2
פורסם

זה רכב שלא שווה יותר מדי גם כשהוא נוסע-אין שוק (ובצדק - מלא מחלות),

אותו דרעק כמו השברולט קרוז,

קל וחומר בלי מנוע-

לגרוט ולהמשיך הלאה,לקבל החזר אגרה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בעשור האחרון מכרתי 3 רכבים לגריטה.  2 מהם עמדו כמה שנים ולא היו במצב נסיעה.

על רכב קטן (סוזוקי וואגוןR) קיבלתי 300₪, על GMC ואנדורה קיבלתי 700...

על ניסאן אלמרה במצב נסיעה (ללא טסט ורישיון מבוטל) קיבלתי 1500₪.

בכל המקרים סגרתי בטלפון (שלקחתי מהמדבקות ברמזורים), בא גרר, שילם העמיס וסלאמאת כל טוב.

תמיד ניסו להוריד 100-200 שקל במעמד ההעמסה לגרר, אף פעם לא הסכמתי...

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...