Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם! 

מחפשת לי רכב קטן וחמוד, אין לי צורך בגדול ולהבנתי ככל שיותר גדול ככה פחות חסכוני פוטנציאלית.

חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני ואמין, נוסע בכיף, מאפשר עקיפות ויש לו עלויות תחזוקה וצורך להגיע למוסך נמוכות ככל האפשר.

מכל החיפושים הגעתי למסקנה שיאריס הכי טובה לצרכים האלה, אוהבת גם את הסוויפט אבל נשמע שהיא מאכזבת בכל מיני תחומים ולא באמת שווה את הכסף. שמעתי חלקית דברים טובים גם על יונדאי i10 או i20 וברור שמאזדה 2 כיפית אבל בכלל לא חסכונית.

בעולם שבו הכל יקר מדי ולא בטוח שיש תמורה למחיר, על איזה רכב קטן כדאי ללכת? הכי פחות בא לי לבלות במוסכים ולשלם מלא דלק. חדש? משומש?

עריכה אחרונה על ידי לאה1
פורסם

שכחת לציין את הפרט החשוב ביותר - התקציב (לרכישה, יישור קוואלזקה).

מתוך הבחירה ברכבי מיני - סופרמיני אני מסיק שמרבית הזמן תסעי לבד, אבל האם תובילי מטען? מה הנסועה הצפויה ובאיזה תנאים - עיר או בינעירוני, הררי או מישורי וכו׳. וכמובן, האם יש לך העדפות כלשהן מבחינת יצרן ואיבזור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נכתב שרכב חדש זה אופציה, אז אפשר להניח שהתקציב חוצה את ה100k במידת הצורך.

מסכים שצריך לפרט את הצרכים יותר טוב - גם כמה זמן מתוכנן להחזיק ברכב ואם יש אפשרות לעמדת טעינה ככה שרכב חשמלי גם יוכל לבוא בחשבון.

פורסם

יאריס היבירדית אופציה טובה, אמינה, חסכונית. שמירת ערך טובה והביצועים לא רעים.

לרעה רועשת לעומת המתחרות ונוקשה.

הסוויפט אמורה להיות אמינה אך חלשה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נשמע שעדיף משומש שספג ירידת הערך של ה 3 שנים האחרונות, וטופל במורשה בתחילת הדרך. בהפרש שחסכת, תשתמש לביטוח, דלק.

אין ממש קפיצות טכנולוגיות בגכבים הקטנים האלו. אז הרכב יהיה אותו הדבר בערך.

הייתי נמנע מ ה i10,  גיר רובוטי חד מצמדי שלא נעים לשימוש, עדיף לעשות נסיעת מבחן.

אם רוב הנסיעות זה עירוני וקצת יציאות הייתי מתמקד במכונית מיני. אם זה כולל הרבה נסיעות בין עירוני הייתי בודקת סופר מיני.

כל מה שרשמת יענה פחות או יותר על הצרכים.

מזדה 2, מניסיון שלי בלבד, לא הרגישה כיפית במיוחד, ודי צפופה מקדימה.

היאריס 2005 שלי מרגעשה הרבה יוצר מרווחת ואורירית ממנה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

אני מאוד מרוצה מהסקודה פאביה 2025. בידוד רעשים טוב מאוד. אוטו חסכוני, ובמחיר 122K אני חושב שזה בין ההכי זולים לרכב חדש.

אוטו מרווח, מרגיש מסיבי. לפני כן נהגתי באיביזה 2024. גם אוטו מומלץ בעיניי. נוח. אבל הפאביה יותר מהודקת בעיניי. דעתי האישית. 

בנהיגה רגועה צריכת דלק 1:17, 1:18 (לפחות זה מה שאני מצליח מנהיגה של חודש באוטו). 

ליבואן יש הסדר עם ביטוח ישיר על פוליסת ביטוח. 

ממליץ לעשות נסיעת מבחן, לקרוא ולשמוע ביקורות ביוטיוב למשל. 

השאלה מה הדרישות העיקריות מהאוטו (מה חשוב לך שיהיה באוטו?).

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 7 שעות, saar5555 כתב:

אני מאוד מרוצה מהסקודה פאביה 2025. בידוד רעשים טוב מאוד. אוטו חסכוני, ובמחיר 122K אני חושב שזה בין ההכי זולים לרכב חדש.

אוטו מרווח, מרגיש מסיבי. לפני כן נהגתי באיביזה 2024. גם אוטו מומלץ בעיניי. נוח. אבל הפאביה יותר מהודקת בעיניי. דעתי האישית. 

בנהיגה רגועה צריכת דלק 1:17, 1:18 (לפחות זה מה שאני מצליח מנהיגה של חודש באוטו). 

ליבואן יש הסדר עם ביטוח ישיר על פוליסת ביטוח. 

ממליץ לעשות נסיעת מבחן, לקרוא ולשמוע ביקורות ביוטיוב למשל. 

השאלה מה הדרישות העיקריות מהאוטו (מה חשוב לך שיהיה באוטו?).

ומה לגבי עניין הגיר של הוואגיות?

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, mazinya כתב:

בינתיים עובד מצויין ב"ה. מעביר הילוכים ממש טוב.  נסיעה חלקה מאוד. מה שכן באיביזה הייתי רואה איזה הילוך התיבה. בסקודה כבר אין את זה. 

יש אחריות ב 3 שנים ראשונות. האוטו חדש.

משתדל לנהוג רגוע ושם לב לאוטו.

מקווה לא לפגוש את התקלה הזאת אי פעם. בעתיד מתכנן, מקווה לעבוד קרוב. מה שיוריד את כמות הקילומטראז'. כרגע אני עושה בערך 12K בשנה. בממוצע. 

אין לי מושג מה ה mtbf של הגיר הזה. אבל נראה לי שיש אנשים שרק ב 120k ק"מ פגשו את התקלה ואפילו יותר. 

לפני כשעה, mazinya כתב:

הייתי מעדיף גיר ידני גם מהעניין הזה, אבל גם באיביזה..וגם כאן לא היה ניתן להזמין ידני. רק dsg7. 

נקודה חיובית.. היתה תאונת דרכים האיביזה, המכונית הקודמת, חטפה בומבה רצינית. כשהיא חונה ואני בבית. האוטו עף 3.5 מטר קדימה. בלם יד משוך למעלה וידית ב P. הייתי בטוח שהגיר הלך. בפועל הגיר עבד רגיל והאוטו עלה על הרמפה של הגרר בלי בעיה.

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 1

Skoda Fabia 2025 

פורסם

הגיר לא נחשב למאוד אמין. בעיקר שני דברים המכטרוניק או מצמדים.

מי שנוסע הרבה בפקקים בעיקר עירוני לא הייתי נמליץ על רובוט.

• רעיון טוב! 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעה, yulianx כתב:

הגיר לא נחשב למאוד אמין. בעיקר שני דברים המכטרוניק או מצמדים.

לפי מה שמבין נכון למדי גם לגבי הגיר הרובוטי הדו-מצמדי של הקוריאניות למיניהן וסוגיהן - קיה/יונדאי.

פורסם
בתאריך 10.10.2025 בשעה 10:26, sperial כתב:

שכחת לציין את הפרט החשוב ביותר - התקציב (לרכישה, יישור קוואלזקה).

מתוך הבחירה ברכבי מיני - סופרמיני אני מסיק שמרבית הזמן תסעי לבד, אבל האם תובילי מטען? מה הנסועה הצפויה ובאיזה תנאים - עיר או בינעירוני, הררי או מישורי וכו׳. וכמובן, האם יש לך העדפות כלשהן מבחינת יצרן ואיבזור.

התקציב מבחינתי גמיש, פשוט לא בטוחה שהרכבים החדשים מצדיקים את המחיר החזירי שהיצרן מבקש עבורם.

כן רוב הזמן אסע לבד  לא אוביל מטען, רוב הנסיעות יהיו עירוניות ורצוי שהרכב יהיה מאובזר בצורה נחמדה עם מולטימדיה ויראה טוב

אבל הכי חשוב מבחינתי הוא שיהיה רכב שמרגיש כמו רכב

אם הסוויפט מדהימה אבל חלשה זה יהיה מבאס

הבנתי למשל שמאזדה כן מרגישה כמו אוטו אמיתי

צריך איזה איזון בין הדלק שהרכב צורך לבין זה שהוא אשכרה יהיה רכב ולא משהו בכאילו

משהו שמסוגל להאיץ אם צריך בבינעירוני

פורסם

שוב ממליץ על רכב חדש בן 3.

היאריס חסכונית, אבל כיפית? ונוחה...פחות.

יכולה לבדוק גם את MG 3,  החדשה.

יכול להיות שיענה על כל הדרישות שלך.

דגם חדש, אז מבחינת אמינות צריך לראות.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני כשעה, לאה1 כתב:

צריך איזה איזון בין הדלק שהרכב צורך לבין זה שהוא אשכרה יהיה רכב ולא משהו בכאילו

משהו שמסוגל להאיץ אם צריך בבינעירוני

סקודה פאביה,

סיאט איביזה. 

בהחלט עונות על זה.

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אם רוב הנסיעות עירוניות, דווקא הסוויפט תרגיש בסדר.

פורסם

טויוטה יאריס אחלה בחירה לצרכים שלך.

משומש עם מנוע בנזין  1.5, יכול להתאים לך בול (גם דגם ה- 1.3 הישן יותר יכול להיות טוב. קצת פחות חזק, אבל בעיר זה לא אמור להיות משמעותי).

אפשר גם יאריס היברידי שיותר חסכוני, אבל עולה יותר (צריך לבדוק גם את הסוללה ואחריות), ואם את לא נוסעת הרבה, לא בטוח שהחסכון בצריכת הדלק, שווה את ההפרש במחיר.

אפשר גם הונדה ג'אז - יותר מרווח מהיאריס, צריכת דלק טובה, אבל יקר יותר מהיאריס, וקצת פחות חזק (הכוונה למשומש. החדש יקר מאד).

כמובן, לא משנה מה את בוחרת, נהיגת מבחן ברכב , גם כדי לראות איך את מתחברת אליו (יש כאלה שבחרו יאריס בתיאורה, אבל בנהיגת מבחן לא התחברו אליו/לא אהבו חלק מהתכונות וויתרו, ככה שזה חשוב) , וזהירות מתבקשת ברכישת רכב משומש.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...