Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הפנדה (2011 ידנית) עברה החלפת בולמים קדמים, אחרי שהימני הפיק רעש מתכתי, (שלי היה נשמע כמו סתם חיפוי משוחרר, אבל שוין).

מאז, הרכב סוטה מעט שמאלה בבלימה בינונית במהירות בינעירונית.

אני אחזור למוסך בראשון, אבל אשמח לכיוון מראש, כי מוסכניקים לא אוהבים לשמוע שהם עשו משהו לא בסדר.

אציין שכשבאתי לאסוף את הרכב מנהל המוסך אמר שבקרוב גם יגיע זמן הרפידות וצלחות הבלם, אבל הסטיה ללא ספק לא היתה קיימת לפני התיקון, והיא בהחלט מורגשת כרגע.

פורסם
לפני 25 דקות, Camaro 92 כתב:

אל תשלול גם מצב שמשהו בהתקנת הבולמים החדשים לא בוצע כראוי

זו מהות השרשור, התקלה החלה מיד אחרי החלפת הבולמים, המטרה היא לקבל כיוון מה לא בוצע בסדר בהתקנה.

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, Be roo כתב:

המטרה היא לקבל כיוון מה לא בוצע בסדר בהתקנה

יכול להיות כמה דברים למשל:

שהבולם עצמו לא תקין/לא תואם לרכב או חלופי באיכות ירודה שלא מבצע כראוי את תפקידו למרות שהוא כביכול ״חדש״.

שמיסב עליון שחוק/תקול ולא הוחלף.

ברגים/חיבורים שלא חוזקו כראוי/נכון ויוצרים חופש בצד אחד שגורם לסטיה/משיכה בבלימה.

קפיץ שלא יושב נכון ובדיוק במקום שלו.

שלא הוחלפו גם כריות בולמים חדשות במעמד החלפת הבולמים.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • רעיון טוב! 3
פורסם

החזירו כל גלגל למקומו ? (הכוונה היא: לשים לב שלא הצליבו בינהם).

לעיתים נוצרת שחיקה בצמיגים כתוצאה מבולמים שכבר עשו את שלהם, ואז כאשר יש בולמים חדשים - מתחילים להרגיש את הבעיות. זה אומנם מקרה קיצון אבל יכול לקרות.

מבחינת צמיגים - שווה לנסות להחליף את האחוריים עם הקדמיים (על אותו הצד), רק בשביל לראות אם יש כאן משהו שקשר לצמיגים.

איציק

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 3.10.2025 בשעה 13:36, Be roo כתב:

לחץ אויר בצמיגי נבדק כשבוע לפני ההחלפה.

אציין שאין סטיה של הרכב בנסיעה בקו ישר, רק בבלימה.

אחרי החלפת בולמים צריך לעשות כיוון פרונט

פורסם
לפני כשעה, NTZSV כתב:

רשמו לך כיוון פרונט עשית? לא ענית

לאור סוף השבוע, לא עשיתי עדיין, והנחתי שדי ברור שלא.

לפני כשעה, NTZSV כתב:

הוחלפו זוג קדמי שים לב שהם אותו חברה.

הכוונה לבולמים? אין לי איך לבדוק.

לפני 7 שעות, Dani.berkowich כתב:

אחרי החלפת בולמים צריך לעשות כיוון פרונט

יבוצע.

תודה לכולם.

פורסם
לפני 17 דקות, Be roo כתב:

לאור סוף השבוע, לא עשיתי עדיין, והנחתי שדי ברור שלא

לפני 17 דקות, Be roo כתב:

יבוצע

לא יכול לומר בוודאות כמובן, אבל לי זה פחות נראה קשור לכיוון פרונט, במיוחד בגלל שזה קורה רק בבלימה.

עדיף קודם לחזור למוסך ולראות מה יש לו להגיד על זה.

זה נראה לי יותר הגיוני:

בתאריך 3.10.2025 בשעה 13:38, Camaro 92 כתב:

אז תלך לכיוון הבלמים, אולי קליפר תפוס.

או משהו שלא חובר כראוי.

אבל שלא יציע לך להחליף צלחות ורפידות כי לא סביר שזה יעזור לעניין הזה.

• מעניין 1
פורסם

תבדוק שוב לחץ אוויר. תסתכל מה מצב הצמיגים שהשחיקה אחידה. אם אתה לא רוצה לשלם פעמיים פרונט. תתייעץ עם המוסך שהחליף שיעשה סיבוב. שיבדוק שמבחינתו הכל תקין. ואז מה שנשאר זה רק כיוון פרונט. 

פורסם

אין שחיקה לא אחידה ולחץ האויר תקין.

בוצע כיוון פרונט (אצל אלי קרמן באיזור התעשיה של בני ברק, פעם שניה שאני שם, ללא ספק איש מקצוע שקשה למצוא היום).

הבעיה לא נפתרה, ובדיקת בלמים שהוא עשה עם מכשור שיש לו, הראתה בלימה לא אחידה בין הצדדים.

למה זה לא הורגש לפני החלפת הבולמים? אין לי מושג, אולי הבולמים הבלויים חיפו על חזור האיזון.

הוחלט כרגע לא לנסוע עם הרכב בחג, ולחזור למוסך בהמשך השבוע.

• מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אנצל את השרשור הזה להמליץ שוב על אלי קרמן בכל מה שקשור לכיוון פרונט

כאמור, זה ביקור שני שלי אצלו, ממוקם באיזור התעשיה של בני ברק.

מדובר על איש מקצוע "של פעם", הנדסאי רכב, שחי את המקצוע. כבר שנתיים שהוא עובד לבד, כי לא מוצא עובדים שהוא מוכן לחתום על העבודה שלהם. מבחינתו זה ענין של חיים ומוות והוא לא יקח סיכון על מישהו שהוא לא סומך.

באחד הפוסטים בפורום מישהו כתב שהוא לא היה נחמד אליו. אלי הוא היה יותר מאדיב בשתי הפעמים, הקשיב, הסביר, המליץ. בלי לחפש להכניס עוד עלויות סתם.

ביקש שאכניס ליומן תזכורת לבוא לביקורת בעוד חצי שנה, ללא עלות. לא נתקלים לעיתים קרובות בשירות כזה.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אז למוסך אין מושג מה המקור לבעיה, בבדיקות שלהם הכל נראה תקין (אין חופש בגלגלים, משאבת בלם לא תפוסה)

נראה שבצד שמאל חסר חלק במכלול של הבולם, רק שלמוסך אין מושג מהו ואם הוא רלוונטי לענין, זה נראה כמו חתיכת מתכת לכיסוי בלבד, אבל לך תדע. מסומן באדום בתמונה של צד ימין התקין.

הוחלט בכל מקרה להחליף בלמים, כי ממילא נשארו להם חודשים ספורים ואנחנו נכנסים לחורף.

אבל זה די מבאס לא לדעת אם הבעיה תיפתר או לא, וגם אם כן, למה לא הורגשה לפני החלפת הבולם.

image.thumb.png.1d160e5a1ba01828660c5dd6e3de2fe6.png

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...