Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רכשתי רכב מיצובישי אאוטלנדר 2018 (בנזין) לפני שבוע. עשיתי בדיקת רכב שלא העלתה בעיות. לאחר יומיים הרכב לא הניע בכלל. המוסכניק שם מצבר חדש לבדוק מה הבעיה, ראה שיש רק 12v והאלטרנטור לא מגיע ל14v.

פירק את האלטרנטור לתיקון. במכון תיקון, אמרו שאין בעיה באלטרנטור והוא תקין. 

בחיבור עם מצבר חזק - הרכב מניע אבל המערכות לא נדלקות, וניתן לסוע רק עד מהירות 20 קמש. הקודן ממשיך לצפצף כל הזמן, המסך לא נדלק וכד'.

המוסך הגיע למסקנה כרגע שכנראה התקלה במחשב של הרכב.

אני בשוק לגמרי, לא מבין איך זה פתאום נוצר, אפילו לא נסענו בו יום אחד.

האם מישהו פעם נתקל בבעיה כזו? שמע על משהו דומה?

פורסם

תקלה במחשב או בתקשורת איתו אני מניח שניתן לגלות בחיבור אליו ע"י סורק ייעודי. או לפחות לראות אם קיימת בעיה לכאורה בו.

האם נבדקו פיוזים, ממסרים, וכבלי מתח ראשיים כולל מינוסים לראות שאין נפילת מתח עליהם?

כמו כן, הייתי שוקל לבצע מעקף/פירוק של הקודן כדי לוודא שמקור הבעיה לא בו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

שלום תום,

א. המוסך הציע לי לשלוח את המחשב לבדיקה שעולה 400 שח. האם אתה מציע בדיקה פשוטה יותר בחיבור למחשב?

ב. תודה רבה על ההצעה - תוכל להרחיב על כוונתך לגבי בדיקה כולל מנוסים?

ג. אני אציין שעלתה לי המחשבה לגבי הקודן, כי הוא ממשיך לצפצף. אבל המוסך אמר לי שהוא ממשיך לצפצף כי כל מערכות החשמל משתוללות כשאין חשמל סדיר. וגם, אם הבעיה בקודן אז האוטו לא היה מניע, כיצד הוא מניע ורק לא מספק מספיק כח בנסיעה?או שגורם שלא ידלק המסך וכד'?

פורסם

יכול להיות גם קורוזיה על איזה צמת חשמל או משהו משגע את כל המערכת 

במיוחד ברכב חדש, אולי עשו לו שטיפת מנוע חיצונית  לפני מכירה או כל מיני דברים כאלו שיצרו קורוזיה באחד החיבורים, 

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, Motiml77 כתב:

א. המוסך הציע לי לשלוח את המחשב לבדיקה שעולה 400 שח. האם אתה מציע בדיקה פשוטה יותר בחיבור למחשב?

ב. תודה רבה על ההצעה - תוכל להרחיב על כוונתך לגבי בדיקה כולל מנוסים?

ג. אני אציין שעלתה לי המחשבה לגבי הקודן, כי הוא ממשיך לצפצף. אבל המוסך אמר לי שהוא ממשיך לצפצף כי כל מערכות החשמל משתוללות כשאין חשמל סדיר. וגם, אם הבעיה בקודן אז האוטו לא היה מניע, כיצד הוא מניע ורק לא מספק מספיק כח בנסיעה?או שגורם שלא ידלק המסך וכד'?

א. פשוט לדעתי צריך לשלול דברים אחרים לפני בדיקה כזו (אני לא שולל שאכן יש בעיה במחשב. וגם מבחינת עלות של זמן עבודה לא בהכרח זול יותר לבצע את האבחון). כיצד נקבע שהבעיה כנראה נעוצה במחשב הרכב? מה נבדק ואיך? האם יש קודי תקלה כלשהם? וכיוצב'.

ב. חשמלאי/דיאגנוסטיקאי רכב יכול וצריך לבדוק שרכיבים חשמליים כמו פיוזים וממסרים שקשורים למעגל של מחשב הרכב או אחרים רלוונטיים תקינים ופועלים כמצופה. וכן לבדוק שאין נפילת מתח על כבלי חשמל מסויימים כתוצאה מקורוזיה או חיבורים רופפים כפי שהוזכר לעיל.

ג. כדי לשלול כל אפשרות שהוא מעורב בגלל שהוא מנתק חלקית או באופן מלא מערכת כלשהי ברכב שמשפיעה, עדיף לבצע מעקף ולו זמני. אם אין דרישת ביטוח, אפשר להפוך את הזמני לקבוע.

אגב, האם הרכב נרכש ממוכר פרטי או סוחר/מגרש?

האם פנית אליהם לשאול אם נתקלו בבעיה דומה? אם כי סביר שיכחישו...

אם ממגרש, האם אין אחריות כלשהי?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...