Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 23 דקות, G. P. Magnus כתב:

והדור של היום לא יודע מה זה להעביר הילוך. אותו הדבר לגבי הגה מתקשר וחלוקת משקל

לצערי הדור של היום ברובו המוחלט לא יודע לנהוג.

מתיישבים ברכב ״איך שנוח״ , עם רגל שמאל על הכסא, כי ״לא צריך אותה, הרכב אוטומטי, וככה נוח לי״ (ציטוט של בת השכנים, אחרי שפגעה ברכב כי לא הצליחה לסובב את ההגה מספיק) .

הכי חשוב שהמערכת מנגנת או מציגה וידאו קליפ עם מוסיקה רועשת . אין צורך לאותת, אפשר לעצור בכל מקום ללא קשר לתמרורים או לתנועה בכביש. הטלפון כמעט תמיד ביד (כי יש פקק) והרכב יעצור ממילא אם לא יוכל להתקדם (אמירה של נהג צעיר) 🙄

ואז השאלה היא תמיד - מי נתן לך רישיון?

ולפי החדשות, חלק מהצעירים חושבים שגם זה מיותר. נכנסים לרכב ונותנים בגז. 😡

מי, אמר סיני ולא קיבל? (בראש או בכיס 😜)

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 6 שעות, GTאי כתב:

השוק בישראל מעוות מאוד לעומת אירופה

ממה שאתה מתאר השוק בישראל הוא דווקא שוק פתוח לתחרות, ואצל האירופאים השוק מעוות. שם יטילו מכסי מגן.
אצלנו אין על מה להגן אז אין מכסי מגן, אותו מכס על כולם.

לפני 5 שעות, oriporat כתב:

איך קצב ההתקדמות המהיר משפיע על שוק החלקי חילוף?

השפיע כבר מזמן.
נסה למצוא צלחות ברקס שהן לא תוצרת סין, אולי אם תקנה מקורי של יצרן רכב יפני היא תהיה מיפן.
נסה למצוא ציריה שהיא לא תוצרת סין.
פילטרים למזגן/אוויר תחליפיים, 99% שיציעו לך סיני.
ועוד המון... כמות מאוד גדולה של חלקי חילוף מיוצרת בסין ומיובאת לארץ כבר שנים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 16 דקות, farkash7 כתב:

נסה למצוא צלחות ברקס שהן לא תוצרת סין, אולי אם תקנה מקורי של יצרן רכב יפני היא תהיה מיפן.

נכון ברובו. אבל יש לא מעט שמגיע מטורקיה (בעבר) או הודו ולפעמים יצור אירופאי אבל לא ה״מקורי״ (גרמני/צרפתי).

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

שיהיה ברור, סין עוברת עכשיו את "תור הזהב", של תעשיית הרכב שלה (ובכלל).

אני לא יודע אם הסיני הממוצע חי עכשיו בהרגשה של:

"זו התקופה הכי טובה בחיים שלי בפרט, ובחיים של אבות אבותיי בכלל".

אבל, אני בהחלט יכול למצוא מקבילות בתור הזהב המוטורי של סין של ימיינו, לתור הזהב של ארה"ב בסוף שנות ה 50' של המאה הקודמת.

(רק לשם הדוגמא).

מה מאפיין "תור זהב מוטורי"?

ריבוי של חברות (מותגים) ודגמים.

עדכון דגמים תכוף, כל שנה שנתיים, פריחה בעיצוב (חיצוני ופנימי) .

בהרבה מקרים מדובר סתם "בשינוי לצורך שינוי".

זה די ברור שזה לא יכול להמשך לעד, אפילו לא יכול להמשך לאורך זמן.

כמה זמן ?

לא יכול לדעת.

אבל נכון לעכשיו, סין על הגובה.

כל ניסיון להפחית מההישג שלהם, הוא קצת עצימת עייניים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 שעות, hans כתב:

אתם מדברים כאילו עוד אפשר לשנות פה משהו.

אין.

נגמר.

הסינים כבר ניצחו.

יש קושי נקודתי של אימון/הכשרת מכונאים, אבל זה ייפתר עם הזמן. אירופה נרדמה והפסידה, וגרמניה כבר לא מובילה בשום תחום.

פרט שולי שמשפיע על התעשיה הסינית - 
לייצא אין בעיה והמסיים תומכים

לייבא או חו"ח להחזיר המיסים גומרים עליך

לפני 14 שעות, farkash7 כתב:

ממה שאתה מתאר השוק בישראל הוא דווקא שוק פתוח לתחרות, ואצל האירופאים השוק מעוות. שם יטילו מכסי מגן.

השפיע כבר מזמן.

הכוונה הייתה חלקי חילוף למכוניות החדשות
ממה שמבין כבר היום יש חוסר בח"ח בסיסיים

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם
לפני 15 שעות, farkash7 כתב:

בשוק הישראלי יש תחרות גדולה מאוד של מותגים וחדירה, והיא לא מתבטאת בגזרת המחיר בגלל כשלי שוק אחרים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 17 דקות, GTאי כתב:

בשוק הישראלי יש תחרות גדולה מאוד של מותגים וחדירה, והיא לא מתבטאת בגזרת המחיר בגלל כשלי שוק אחרים.

הלהיטות המקומית להשיג הכל ובזול מאפשרת למכור כל ״זבל״  לכל דורש.

בעבר התחריתי במוצרים שיובאו מסין עם הצהרה ״designed to meet *** standard״  שכמובן כשלו בבדיקת מכון התקנים מכיוון שלא עמדו בתקן שעליו הוצהר. זה לא מנע מאותו יבואן להציף את השוק במוצר.
לקוחות שלי שרכשו אז את המוצר הסיני חזרו מהר מאוד לרכוש את המוצר המערבי שהיה עמיד יותר, מדוייק יותר, בטיחותי יותר מהמתחרה הסיני.

בשוק הרכב, זה לא ממש המצב, אבל כן, יש בשוק רכבים ללא תקינה אירופאית (מי אמר lip T03) שנעים על הכביש רק כי המחיר היה ״זול״ . אסור לזלזל בסינים (שזה נכון כגישה) . 

פורסם

אני 20 שנה בתחום, כולל לא מעט מפעלים בחו"ל ובסין שליוותי להסמכה לתווי תקן. יש שם הכל ממצויין ועד רע מאוד.

שוק הרכב הרבה יותר "מתוקנן" מאשר מוצרים רגילים אז הרבה פחות זבל נכנס. 

• אהבתי 2
פורסם
בתאריך 30.9.2025 בשעה 13:16, zaf כתב:

הלהיטות המקומית להשיג הכל ובזול מאפשרת למכור כל ״זבל״  לכל דורש.

בעבר התחריתי במוצרים שיובאו מסין עם הצהרה ״designed to meet *** standard״  שכמובן כשלו בבדיקת מכון התקנים מכיוון שלא עמדו בתקן שעליו הוצהר. זה לא מנע מאותו יבואן להציף את השוק במוצר.
לקוחות שלי שרכשו אז את המוצר הסיני חזרו מהר מאוד לרכוש את המוצר המערבי שהיה עמיד יותר, מדוייק יותר, בטיחותי יותר מהמתחרה הסיני.

בשוק הרכב, זה לא ממש המצב, אבל כן, יש בשוק רכבים ללא תקינה אירופאית (מי אמר lip T03) שנעים על הכביש רק כי המחיר היה ״זול״ . אסור לזלזל בסינים (שזה נכון כגישה) . 

כבר תקופה חושב על נושא הבטיחות - 

סוללות, טעינה, מסכים בכל כיוון בפנים הרכב

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם
בתאריך 29.9.2025 בשעה 14:57, zaf כתב:

והמערב שמחשב כל סנט/פני/או כל מטבע קטן אחר תקוע בעמדותיו.

והקהל הרוכש מצביע בארנק. 

אני חושב שיש גם ערכים שחשובים לקונה, והיצרנים לא קולעים לשם. עדיין.

אני יכול להעיד על עצמי שאני נאמן ל VAG. (סקודה, איביזה, איביזה, סקודה)

בדיוק כמו שאני נאמן לקניות באמאזון לצורך העניין. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מנצל השרשור על מנת להימנע מפתיחת נושא חדש (אולי דווקא כדאי, לשיקול המנהלים) , בנושא שמנים, מהזוית שהסינים רואים :

חבר טען ששמנים ״רגילים״ מזיקים לרכבי הייבריד ולכן by פיתחו במשותף עם מוביל 1 שמן יעודי.

המקור: אתר חדשות רכב סיני -

https://autonews.gasgoo.com/articles/ev/byd-mobil-launch-co-branded-engine-oil-tailored-for-phevs-70040191

תקציר AI למי שמעוניין :

image.thumb.png.ebb1e3db3087a78078644ff3dd23f058.png

אגב שינוי כללים, אז הנה הסינים, במיוחד byd, מנסים להכתיב לנו שמן ייחודי/מיוחד  ללא מתחרים (כרגע) במחירים ״מיוחדים״ .

בהמשך החפירה בנושא, מצאתי שטופ גיר התייחסו לנושא ופרסמו קידום לשמני מוטול :

https://www.topgear.com.ph/news/industry-news/motul-ngen-motor-oil-for-hybrid-vehicles-a2590-20250702

מעניין...

עריכה אחרונה על ידי zaf

פורסם

לא יודע בדיוק איך שמן יכול למנוע עבודה של מנוע בנזין שלא בטמפ' עבודה בהספק מלאה/חלקי. שהוזכרו בכתבה היו ידועות מזמן עם הפריוסים של טיוטא.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...