Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת מאזדה 5 דור שני

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ערב טוב!

אני מתענין על מאזדה 5 דור שני [2010-2015], לגבי האמינות.
אחרי הרבה בירורים, יצאתי ממש מבולבל, יש הרבה שאומרים שהיא אמינה, קלאסית, ללא תקלות מיוחדות, ויש כאלה שלא גומרים לקלל.
ממה שזה נראה יש רכבים שמגיעים קרוב ל300K ללא תקלות מיוחדות, ויש כאלה שעוד לפני 200K הולך גיר או מנוע.
אשמח לשמוע מה יש לכם לומר, אולי זה תלוי תחזוקה ? או אולי תלוי שימוש כמה קורעים את הרכב? האם יש מישהו שיודע לומר מניסיון האם גם רכב עם תחזוקה קפדנית, עשה בעיות ?
תודה רבה !!

פורסם (נערך)

רק אציין שחבל שמנוע או גיר הולכים לפני 200K אבל בכל הכבוד הראוי זה 200K ולא 50 אלף.

נכון, גיר טוב שורד 200 אלף ומנוע טוב ישרוד גם יותר, אבל זה לא איזה רף בסיסי של הבסיסי.

אני גם מניח שהתמודדות עם תרחיש קיצון כזה ברכב הזה (שהוא נפוץ ולא מתוחכם) לא יקרה בטירוף

בסוף רכבים בני 10-15 אלו רכבים ישנים. גם האמינים והעמידים יותר יראו סימני בלאי.

אני לא מכיר את הרכב אבל בגדול זה מותג אמין ובהיעדר גיר רובוטי או מנוע טורבו זה כנראה כיוון טוב 

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם
לפני 8 דקות, razi_pazi כתב:

בסוף רכבים בני 10-15 אלו רכבים ישנים. גם האמינים והעמידים יותר יראו סימני בלאי.

נכון, אבל עדיין יש רכבים שגם אחרי ה 200K נותנים עבודה טובה ותמורה טובה למחיר,
ויש כאלה שעדיף ממש להתרחק מהם, השאלה שלי להיכן שייכת המאזדה. 
[הרבה רכבים שאני מכיר עברו את ה200K באמינות מרובה] 

פורסם

יש לרכב הזה מוכרת וידועה מחלה של גיר ומוח גיר שנוטים להתפגר - גם לפני 200K ק"מ

אני לא יודע על איזה דור מדובר, אבל שנת 2010 מנוע 2000 עם 145 כ"ס ודאי סובלים מהבעיה

אני לא חושב שזה נורמטיבי לגיר להתפגר ברכב שתוחזק בקפידה לאחר 200K ק"מ (אא"כ זה גיר דו מצמדי שזה אופי פעולה אחר)

יש הרבה דגמים אחרים שעוברים 200K ק"מ בשקט מבחינת הגיר, מה שכן המאזדה 5 זולה בהשוואה לאחרות

מכיר שלושה חבר'ה שהלך להם ראש מנוע - אבל אני לא יודע אם זה בגלל תחזוקה לקויה או שזה מחלה נוספת של הרכב 

פורסם
לפני 51 דקות, shlomiko כתב:

מכיר שלושה חבר'ה שהלך להם ראש מנוע - אבל אני לא יודע אם זה בגלל תחזוקה לקויה או שזה מחלה נוספת של הרכב 

אתה יודע בכמה ק"מ ? 

פורסם

יש לי רכב כזה עם 330K על השעון,

המנוע הוחלף אצל זה שמכר לי באזור ה-280 ק"מ,

מאז אין אתו שום בעיות.

הגיר עדיין מקורי, ב290K עשיתי לו החלפת שמן ופילטר להארכת תוחלת החיים.

רק לאחרונה התחיל להחליק קצת (כנראה אחרי שנסעתי חצי שנה עם מחסור חמור בשמן),

בכל מקרה בינתיים הבעיה צצה לעיתים רחוקות,

וקבלתי הצעות מחיר להחלפה / שיפוץ באלפים בודדים ממש,

גם החלפת מנוע לא עולה הרבה יותר.

יש רגישות ידועה גם במחשב גיר, אני קניתי מפירוק ב1200 ש"ח.

לסיכום, יש בלאי אבל התיקונים זולים.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, race driver כתב:

יש לי רכב כזה עם 330K על השעון,

תודה על התגובה !!
כמה שנים הוא אצלך ? בכמה ק"מ קנית אותו ?
והאם חוץ ממה שהזכרת הוא לא עשה בעיות מיוחדות ?

עריכה אחרונה על ידי ARYA
פורסם

כן, החלפת גיר אחרי 150k נניח זה מאוד נפוץ ב-5.

לעולם לא נדע מה בדיוק הסיבה -  איכות הטיפול של הלקוחות/מוסכים בארץ או איכות הגיר עצמו, אבל לא נראה לי שהסיבה חשובה. בסך הכול זה בלאי סביר לדעתי, כל סיפורי הגבורה של מכלולים שמחזיקים מעמד 300/400/500 אלף קילומטרים זה כל מיני אנקדוטות שוליות שאי אפשר להסתמך עליהן.

פשוט קח בחשבון שזה יקרה. 

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 9 שעות, ARYA כתב:

אתה יודע בכמה ק"מ ? 

אני לא בטוח, אבל נראה לי ששניים מהם חצו את 200K ק"מ 

מניסיון והרגשה אישית שלי - החלפת שמן גיר במרווחים קטנים יכולה לצמצם משמעותית או אפי' למנוע את הבעיה בגיר

בשני מאזדות שהגיר החליק/השהייה בהעברת הילוכים, החלפתי להם שמן גיר והיה שיפור דרסטי לטובה

אני לא מוסכניק לא קראתי על זה בשום מקום ואני גם לא יודע מה התדירות יצרן המומלצת אבל זה השנקל שלי

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...