Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופל אסטרה 16-17 מנוע 1400

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים

אשמח לחוות דעת לגבי אופל אסטרה שנתונים 16-17 מנוע 1400 עם 150 כוח סוס, יש אותה בשני רמות גימור ובמרכב סטיישן או האצ'בק. רכב כזה עם נתונים סבירים של 130- 150 אלף ק"מ מפורסם ביד 2 במחירים של 20,000₪ ואפילו קצת פחות ואני תוהה לעצמי איפה הקצאה פה? לימדו אותי להזהר באופן כללי מאופל.. השאלה איך הדגם הזה מבחינת אמינות/תקלות? תודה לעונים!

פורסם

המנועים האלו סובלים מאוד מ LSPI הרבה מנועים שבקו חיים בגלל זה. חלק מהאשמה היא בשימוש בשמן לא מתאים. לדעתי, היום, שהרכבים כבר ישנים, עדיף משהו אחר , פחות בעייתי

פורסם

לאופל יש שם בעייתי מאוד בארץ ושוק גרוע, ומשם מגיע המחיר המחוגך שלה.

מדובר ברכב חזק, נוח מאוד ובין המרווחים שהיו בזמנו בקטגוריה שלה, במיוחד גרסת הסטיישן.

הסטיישן הגיעה ברמת גימור אחת בלבד (אנגויי), והיתה די ערומה. לי אישית היתה אחת כזו.

ההאצבק כבר קיבלה מערכות בטיחות מתקדמות, ובגרסת האינוביישן פרימיום גם היו כאלה עם גג שמש, גאנטים גדולים יותר וצמיגים בחתך נמוך.

כמעט כל הסטיישנים היו בעבר רכבי ליסינג, בזמנו יובאו לארץ על ידי שלמה סיקסט שמילאה את שוק הליסינג ברכב הזה, וגם טיפלה בו במוסכים שלה שדווקא בניגוד להגיון היו מוסכים מוצלחים כיוון שהיו למעשה מוסכי רשת היבואן.

מדובר ברבכב חזק, חסכוני יחסית, אני עישיתי ממוצע של קרוב ל12 ק"מ לליטר בנסיעות משולבות בגרסת הסטיישן ולעיתים עם רכב עמוס.

ירידה הרכב נוח ושקט בשיוט, מאוד אהבתי אותה בנסיעות ארוכות ותמיד היה כוח זמין, נעימה מאוד לנסיעה ובזמנו גם לקחה במבחן השוואתי באתר קאר-טיוב בינה לבין הגולף ומול הפורד פוקוס. מאחור נכנסו 2 ילדים עם כסאות בטיחות ומתבגרת באמצע, ובבגאז כל מה שרוצים וצריך כדי לרדת לאילת ל5 ימים בלי להתקמצן על מקום. אוהל קמפינג גדול גם נכנס בקלות יחד עם כל מה שחושבים שרוצים, למעשה הבגאז היה שני בגודלו רק לאוקטביה סטיישן שהתחרתה בה בקטגוריה.

אבל- יש גם צדדים פחות נעימים ברכב הזה.

המנוע רגיש לתופעת LSPI, במילים אחרות הוא נוטה לשבור בוכנות אם לא מטפלים בו כראוי, בשמן מיוחד בתקן מיוחד, היתה תביעה ייצוגית בנושא שנסגרה בהארכת אחריות ולקיחת אחריות של היבואן, אבל היא דורשת גם הצגת הסטוריית טיפולים מפורטת ומי שלא יכול להציג כזו, ימצא את עצמו במאבק מול החברה כדי לקבל מה שמגיע לו.

מי שקונה רכב כזה וחושב שיוכל לזלזל בטיפולים יקבל מכונית מאוד קשה לתחזוקה, מצד שני טיפול 15000 במוסך יבואן ישאיר לך עודף מ1000 שקל כך שזה באופן יחסי לא כלכך יקר. חייבים שמנים מקוריים ופילטרים מקוריים, פלאגים מקוריים ובכלל רצוי לטפל בה תחזוקה מונעת ולא תחזוקת שבר, זה כואב לשים כסף כבד על רכב שעלה 20000 שקל אבל אם תזלזל תגלה שעלות הקניה היא דווקא הזולה יותר שתוציא עליה.

יש גם לא מעט רכבים שהחליפו טורבו, הטורבו המקורי הוא מוצר סיני זול, וגם אחרי ההחלפה תקבל טורבו מקורי שהוא מוצר סיני זול ועדיין לשלם עליו בין 10-12 אלף שקל במוסכי החברה, אין בארץ טורבו חילופי אבל אם ממש תתאמץ תוכל למצוא לה טורבו אמיתי מתוצרת איכותית ומוסך מתמחה במערכות טורבו ואפילו תשלם פחות ממה שהיבואן מבקש על הזבל שלו. אני החלפתי בזמנו טורבו שהלך דווקא בגללי (ניקוי קרבון איזו טעות), ומלחץ של זמן פשוט הלכתי ליבואן ולא טרחתי לבדוק לעומק את כל האפשרויות שהיו לי.

בגדול מדובר ברכב יותר אמין מהשם שיצא לו במידה ומטפלים בהם כראוי, אני מכרתי עם 178000 ק"מ ומלבד הטורבו שהרסתי היא היתה על אפס תקלות כך שהייתי מאוד מרוצה ממנה.

אם אתה רוצה כזו תנסה להמנע מרכב שהיה בליסינג, אם אתה לא חייב סטיישן אז ההצבק אינוביישן פרימיום כנראה תבטיח לך שהרכב היה ידיים פרטיות ומדובר ברכב די מפנק ביחס למחיר שלו. בכל מקרה לרכוש רק עם הסטוריית טיפולים מפורטת ולוודא שהיא טופלה בשמן 5W30 בתקו דקסוס 2 ג'ן 1 ומעלה אחרת היא עלולה לסחוב נזק שלמיקרו שברים בבוכנות שיובילו בסופו של דבר לנזק קטסטרופלי למנוע.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, guy.a כתב:

המנועים האלו סובלים מאוד מ LSPI הרבה מנועים שבקו חיים בגלל זה. חלק מהאשמה היא בשימוש בשמן לא מתאים. לדעתי, היום, שהרכבים כבר ישנים, עדיף משהו אחר , פחות בעייתי

תודה רבה אחי

לפני שעה, Roycohen1979 כתב:

מדובר ברכב חזק, נוח מאוד ובין המרווחים שהיו בזמנו בקטגוריה שלה, במיוחד גרסת הסטיישן.

הסטיישן הגיעה ברמת גימור אחת בלבד (אנגויי), והיתה די ערומה. לי אישית היתה אחת כזו.

ההאצבק כבר קיבלה מערכות בטיחות מתקדמות, ובגרסת האינוביישן פרימיום גם היו כאלה עם גג שמש, גאנטים גדולים יותר וצמיגים בחתך נמוך.

כמעט כל הסטיישנים היו בעבר רכבי ליסינג, בזמנו יובאו לארץ על ידי שלמה סיקסט שמילאה את שוק הליסינג ברכב הזה, וגם טיפלה בו במוסכים שלה שדווקא בניגוד להגיון היו מוסכים מוצלחים כיוון שהיו למעשה מוסכי רשת היבואן.

מדובר ברבכב חזק, חסכוני יחסית, אני עישיתי ממוצע של קרוב ל12 ק"מ לליטר בנסיעות משולבות בגרסת הסטיישן ולעיתים עם רכב עמוס.

ירידה הרכב נוח ושקט בשיוט, מאוד אהבתי אותה בנסיעות ארוכות ותמיד היה כוח זמין, נעימה מאוד לנסיעה ובזמנו גם לקחה במבחן השוואתי באתר קאר-טיוב בינה לבין הגולף ומול הפורד פוקוס. מאחור נכנסו 2 ילדים עם כסאות בטיחות ומתבגרת באמצע, ובבגאז כל מה שרוצים וצריך כדי לרדת לאילת ל5 ימים בלי להתקמצן על מקום. אוהל קמפינג גדול גם נכנס בקלות יחד עם כל מה שחושבים שרוצים, למעשה הבגאז היה שני בגודלו רק לאוקטביה סטיישן שהתחרתה בה בקטגוריה.

המנוע רגיש לתופעת LSPI, במילים אחרות הוא נוטה לשבור בוכנות אם לא מטפלים בו כראוי, בשמן מיוחד בתקן מיוחד, היתה תביעה ייצוגית בנושא שנסגרה בהארכת אחריות ולקיחת אחריות של היבואן, אבל היא דורשת גם הצגת הסטוריית טיפולים מפורטת ומי שלא יכול להציג כזו, ימצא את עצמו במאבק מול החברה כדי לקבל מה שמגיע לו.

מי שקונה רכב כזה וחושב שיוכל לזלזל בטיפולים יקבל מכונית מאוד קשה לתחזוקה, מצד שני טיפול 15000 במוסך יבואן ישאיר לך עודף מ1000 שקל כך שזה באופן יחסי לא כלכך יקר. חייבים שמנים מקוריים ופילטרים מקוריים, פלאגים מקוריים ובכלל רצוי לטפל בה תחזוקה מונעת ולא תחזוקת שבר, זה כואב לשים כסף כבד על רכב שעלה 20000 שקל אבל אם תזלזל תגלה שעלות הקניה היא דווקא הזולה יותר שתוציא עליה.

יש גם לא מעט רכבים שהחליפו טורבו, הטורבו המקורי הוא מוצר סיני זול, וגם אחרי ההחלפה תקבל טורבו מקורי שהוא מוצר סיני זול ועדיין לשלם עליו בין 10-12 אלף שקל במוסכי החברה, אין בארץ טורבו חילופי אבל אם ממש תתאמץ תוכל למצוא לה טורבו אמיתי מתוצרת איכותית ומוסך מתמחה במערכות טורבו ואפילו תשלם פחות ממה שהיבואן מבקש על הזבל שלו. אני החלפתי בזמנו טורבו שהלך דווקא בגללי (ניקוי קרבון איזו טעות), ומלחץ של זמן פשוט הלכתי ליבואן ולא טרחתי לבדוק לעומק את כל האפשרויות שהיו לי.

בגדול מדובר ברכב יותר אמין מהשם שיצא לו במידה ומטפלים בהם כראוי, אני מכרתי עם 178000 ק"מ ומלבד הטורבו שהרסתי היא היתה על אפס תקלות כך שהייתי מאוד מרוצה ממנה.

אם אתה רוצה כזו תנסה להמנע מרכב שהיה בליסינג, אם אתה לא חייב סטיישן אז ההצבק אינוביישן פרימיום כנראה תבטיח לך שהרכב היה ידיים פרטיות ומדובר ברכב די מפנק ביחס למחיר שלו. בכל מקרה לרכוש רק עם הסטוריית טיפולים מפורטת ולוודא שהיא טופלה בשמן 5W30 בתקו דקסוס 2 ג'ן 1 ומעלה אחרת היא עלולה לסחוב נזק שלמיקרו שברים בבוכנות שיובילו בסופו של דבר לנזק קטסטרופלי למנוע.

תודה רבה על התשובה המפורטת

לפני שעתיים, Roycohen1979 כתב:

אז מהאסטרה אני יורד.. לא בנוי לזה כרגע. נשארתי עם שברולט קרוז lt 2017 מנוע 1400 153 כ"ס. עוד אופציה שרציתי לבדוק זה פורד פוקוס 2017 מנוע 1500 עם 150 כ"ס. שניהם עם נתונים סבירים ביד 2 ובמחירים נוחים מאוד

פורסם

המנוע של השברולט קרוז זה בדיוק אותו מנוע של האסטרה עם אותן הסתייגויות. מחירים נוחים לדגם בדרך כלל מעידים על צרות.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני שעה, יוני711 כתב:

תודה רבה אחי

אז מהאסטרה אני יורד.. לא בנוי לזה כרגע. נשארתי עם שברולט קרוז lt 2017 מנוע 1400 153 כ"ס. עוד אופציה שרציתי לבדוק זה פורד פוקוס 2017 מנוע 1500 עם 150 כ"ס. שניהם עם נתונים סבירים ביד 2 ובמחירים נוחים מאוד

המנוע של הקרוז והמנוע של האסטרה הם אותם מנועים, מדובר במנוע אקוטק1.4 ליטר.

למנעשה מדובר באותו רכב בדיוק אם אותם מכלולים מכניים.

רק שבעוד והתביעה נגד אופל הסתיימה בפשרה לטובת הלקוח, התנועה נגד שברולט על מנועי 1400+ 1500 עדיין מתנהלת, כך שכשל במנוע בשברולט לא יתן לך הכרה או מימון התיקון כמו שתקבל אם היתה לך אופל אסטרה.

לגבי הפורד- להם יש צרות אחרות, וכן גם הם קשורות למנוע.

אם הבחירה היא בין שלושת המכוניות האלו אז דוושא האסטרה תהיה עדיפה לעניות דעתי, בעיקר בגלל שהחזקתי כזו במשך כמה שנים ומכרתי עם 178000 ק"מ והיא הציגה אמינות מצויינת בניגוד לשם שיצא לה.

פורסם
לפני 38 דקות, Roycohen1979 כתב:

רק שבעוד והתביעה נגד אופל הסתיימה בפשרה לטובת הלקוח, התנועה נגד שברולט על מנועי 1400+ 1500 עדיין מתנהלת, כך שכשל במנוע בשברולט לא יתן לך הכרה או מימון התיקון כמו שתקבל אם היתה לך אופל אסטרה.

אם הבחירה היא בין שלושת המכוניות האלו אז דוושא האסטרה תהיה עדיפה לעניות דעתי, בעיקר בגלל שהחזקתי כזו במשך כמה שנים ומכרתי עם 178000 ק"מ והיא הציגה אמינות מצויינת בניגוד לשם שיצא לה.

פורסם
לפני כשעה, יוני711 כתב:

וואלה.. לגבי הפורד אני קצת מופתע אני יודע ששנתון 13 14 על הפנים אבל על 16 17 שמעתי שהוא יחסית בסדר.. אתה יכול לפרט טיפה על הבעיות שלו?

פורסם

מנוע 1500 שיש במאליבו? אילו בעיות יש שם?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
לפני 31 דקות, Shaike.Zam כתב:

מנוע 1500 שיש במאליבו? אילו בעיות יש שם?

יושב במליבו, באקווינוקס, ובאופל אינסיגניה דור 2 משנת 2018 ועד שהפסיקו את הייבוא ב2022.

כולם סובלים מתופעת הLSPI, הצתה מוקדמת של הדלק בחלל הפוכנה. בגדול זה בזמן שהבוכנה נמצאת בעליה וההצתה הספונטנית של הדלק בזמן הלא נכון גורמת למיקרו סדקים בבוכנה, בדרך כלל בשוליים שלה בגלל שההצתה לא קוראת במרכז חלל הבוכנה אלא צמוד לדופן. עם הזמן הסדקים הופכים לשבר בבוכנה ולעיתים גם להרס מלא של בלוק המנוע.

הנושא בדיון משפטי כרגע ומתנהל עצלתיים.

פורסם

יש לנו במשפחה שתי אסטרות כאלה, שתיהן עם ק"מ נמוך, מטופלות לפי הספר. אחת (2018, שישים ומשהו אלף ק"מ) עם אפס מוחלט של תקלות, בשניה (2017, ארבעים ומשהו אלף ק"מ) הוחלף מנגנון הגה וזהו (תקלה ידועה בדגם אינוויישן שקשורה לנעילת ההגה ללא מפתח (קילס), היבואן לוקח על זה אחריות ומחליף בחינם).

יש לא מעט מכוניות כאלה שנמכרו לאנשים פרטיים שטיפלו בהן כמו שצריך, תחפש אחת כזו, תעלה את התקציב ל- 30 ומשהו אלף ש"ח, כי מכוניות טובות נחטפות תוך יום על ידי מי שיודע להעריך אותן, ותמשיך לטפל בה כמו שצריך. תקבל רכב שלא נופל מאף מתחרה באותן שנים, עם מנוע חזק וחסכוני, נוחות והתנהגות מצוינות, מערכות בטיחות מלאות ואנדרואיד אוטו/אפל קארפליי מקורי, בחצי המחיר מהמתחרות. אם תקנה רכב לא מטופל עם נסועה גבוהה ועבר מפוקפק כנראה תשלם את ההפרש במוסך (נכון לא רק לאופל, אלא לכל המותגים).

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 12 דקות, יוני711 כתב:

עוד רכב אשמח לקבל חוות דעת עליו זה פורד פוקוס 2016-2018 מנוע 1500 

מ2015 ועד 2020 המנוע 1.5 הגיע עם בעיה סדרתית של חדירת מי קירור לחלל הצילינדרים בעקבות תכנון לא נכון של המנוע וחריצי מעבר המים בו. החברה הכירה בבעיה והוציאה בלוק משופר אחרי 2020 שפותר את הבעיה. ניתן לזהות לפי עשן לבן, בעיות בסחיבה, היעלמות של נוזל קירור וקודי תקלה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...