Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי.

אנחנו עתידים לטוס עוד כחודשיים להונגריה.

סגרנו כבר טיסות, רכב ומלונות.

טיסות אלעל שמכסות לנו שבוע שלם,

רכב - פאסאט סטיישן.

מלונות:

לילה אחד בבודפשט.

שאר הלילות באיזור אגם הבלטון במלון קולפינג בגלל שרצינו משהו שמתאים עם הילד (שיהיה אז בן 9 חודשים).

לבודפשט נגיע ביום הראשון בשעות הצהריים, אני אשים את הרכב במלון ונצא להסתובב. זו פעם רביעית שלי בבודפשט ופעם שניה לאשתי. מניח שנסתובב באיזור של הדנובה, אולי נגיע לפרלמנט, נטייל בואצי וכדומה.

אני מתכנן ביום השני כנראה לעבור במוזיאון התעופה ליד השדה (לא ישר אחרי הטיסה, כי אולי הילד יהיה עייף אחרי הטיסה) ומשם להמשיך לכיוון המלון בבלטון.

ביום האחרון אנחנו חוזרים לכיוון בודפשט, נרצה לעבור באיזה יעד מעניין בדרך ומשם ניסע לאאוטלט שמצאנו שנראה מבטיח עם מחירים ממש טובים. אולי איזה סשן ספוטינג קטן, אם יהיה משהו מעניין בבודפשט (הרבה תנועה היא לואוקוסט שזה פחות מעניין, צילמתי מספיק ראיין אייר, איזיג'ט ווויז בארץ ובחו"ל).

אני אשמח להמלצות באיזור הבלטון, אפשר גם מסלולי הליכה, בתנאי שהם נגישים עם עגלה או עם מנשא. עדיף משהו לא רחוק מדי, ככה שנחזור עם הילד בסביבות שעות הצהריים המאוחרות או שעות אחה"צ למלון.

גם המלצות למסעדות נחמדות או מרכזים מסחריים באיזור יהיו מועילות.

הטיול יהיה (אפשר להגיד) טיול כוכב סביב הבלטון. ביום השני וביום האחרון אשמח להמלצות שתואמות לדרך שניסע בה, ככה שהן לא מאריכות את הנסיעה יותר מדי, אבל מאפשרות עצירה נחמדה אחרי שעה+-.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מישהו?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

14 שנה מאז שהייתי בבודפשט, וכזוג, אז אין לי משהו רלוונטי.

מה שאני עושה במצבך זה מכניס לגוגל five days near lake Balaton (התאם לפי הנתונים, הוסף with a baby וכו) - תקבל רשימת אתרי אינטרנט רלוונטיים. כמובן שכיום תוכל להיעזר במערכת ה-AI החביבה עליך, רק עשה עליה בקרה). כמוכן בדוק הטבות למשפחות עם ילדים - באירופה רוצים לעודד ילודה ויש הרבה הטבות לילדים. לי, למשל, זכור ענין של כרטיס תחב״צ מושפחתי מוזל מאוד בבודפשט. ואגב תחב״צ - זכורים לי דרגנועים בעייתיים (תלולים ומהירים) בתחתית, כולל ארוע שבו הפעלתי אזעקת אש כדי להזעיק את צוות התחנה בגלל אדם שנפל בדרגנוע ובכל ניסיון להתאושש נזרק שוב על ראשו. אז זהירות יתרה במקומות אלה.

תביא בחשבון שהטיול יתנהל בקצב של הילד, התאם את הלו״ז. ותהיה מוכן להרבה שימוש במנשא. יכול לומר לך שהבנים שלי בילו בחו״ל (קפריסין, אתונה, מילאנו) עם ילדות בגילים האמורים, אבל לא התעמקתי בהתארגנות שלהם. מה שכן - השתמשו בעגלת יויו שעולה למטוס כטרולי (איני יודע מה המדיניות המעודכנת של אלעל לאחר שינוי מדיניות הטרולי). והניסיון שלי מלפני כ-30 שנה - להתארגן על ערכת תרופות נרחבת ולברר כיצד מגיעים לטיפול רפואי, אם נדרש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין לי כוונה להיכנס לתחתית, אנחנו בבודפשט בסך הכול לחצי יום, אז נטייל איתו באיזור של המלון ומה שבמרחק הליכה סביר. תלוי כמה עייף הוא יהיה.

ברור שהטיול בקצב שלו, לגביי מנשא - אנחנו צריכים לקנות או לשכור אחד, כי כרגע אין לנו אחד מתאים. לגביי אלעל - מאפשרים להעלות גם כיסא בטיחות שניקח מהארץ וגם עגלה, אבל את העגלה שיש לו כרגע נצטרך למסור לפני העליה למטוס. אולי נשכור גם עגלה שמתאימה לקבינה ואז נעלה איתה. 

אנחנו עם כרטיסי קלאסיק, ככה שלא אמורה להיות בעיה להעלות את זה למטוס. כמה שזכור לי הנוהל שאתה מדבר עליו עם הטרולי נוגע לכרטיסי לייט של אלעל.

בגלל הגיל שלו ברוב המקומות לא נצטרך לשלם עליו, רק עלינו.

ביקשתי מ-gpt, אבל חשבתי שיהיו כאן הצעות טובות, כי בדרך כלל כשהתייעצתי בפורום קיבלתי עצות טובות לרוב היעדים שהייתי בהם.

פורסם

לא הייתי שם אישית אבל בקבוצת הפייסבוק "מטיילים עם ילדים" יש מיליון המלצות על האגם הזה לפרטי פרטים, אז אני מניח ששם תוכל למצוא הרבה מידע, כולל כל מה שיש מסביב. 

הצ׳אט 5 מעולה גם כן, רק צריך לבקש ממנו לוודא דברים ולבדוק אותם בעצמך. 

רדיט נהדר גם כן. יש שם המלצות של מקומיים (אפשר לבקש מהצאט לחפש רק בפורומי מטיילים מקומיים מהונגריה, חשיהיו הודעות מהשנתיים האחרונות, למשל). 

אני לא הבאתי איתי כיסאות בטיחות ולקחתי מחברת ההשכרה, לא מאוד הבנתי את המנהג של להביא בעצמך, אבל מניח שיש משהו שאני לא יודע. 

אין צורך אמיתי לעלות עם עגלה למטוס, אם התינוק יודע לישון במנשא או על הידיים. שים לב שלעתים חברות תעופה לא מעלות טיולונים שמותרים לעלייה בגלל עומס (מטוס מלא) וכדומה. אנחנו בכל מקרה תמיד שולחים כל מה שניתן לבטן המטוס כדי להיות כמה שיותר קלים בטיסה עצמה. לרוב יש תיק לתינוק עם מה שחיוני לו. תיק צעצועים. תיק מבוגרים שגם אותו זורקים למעלה מעל הראש ואת שני האחרים משאירים מתחת למושב. 

בעיקרון זה מאוד תלוי בתינוק עצמו אז קשה לתת עצות ספציפיות, אבל לנו משחקים כמו מדבקות, ספינרים, ספרים - היא יכולה להעביר שעות גם במטוס והכל עובר בנחת. 

גיל 9 חודשים זה עדיין גיל יותר קל קצת לטיולים מאשר עזור גיל שנה, שכן ב-9 חודשים לתינוק אין המון רצונות ואפשר גם לעשות דברים שאתם אוהבים כשהוא במנשא/עגלה וסתם מסתכל על הנוף. 

תהנו. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 12 דקות, ניקו פ. כתב:

לחפש רק בפורומי מטיילים מקומיים מהונגריה, חשיהיו הודעות מהשנתיים האחרונות, למשל). 

הגישה שלי היא לחפש דווקא המלצות של ישראלים, כי הטעם של המטייל הישראלי שונה מזה של המטייל האירופי. מצד שני, אני מניח שלמקומיים יהיה ידע יותר טוב על המקומות וההסדרים המתאימים לילדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

אני לא הבאתי איתי כיסאות בטיחות ולקחתי מחברת ההשכרה, לא מאוד הבנתי את המנהג של להביא בעצמך, אבל מניח שיש משהו שאני לא יודע. 

אסביר לך בגדול למה:

1. לא תמיד יש (אנחנו ב-off season אז כנראה שפחות בעייתי מאשר ביולי אוגוסט), אין התחייבות על כיסא.

2. גם כשיש, הרבה פעמים כיסאות לא נקיים ולא במצב טוב.

3. בחברות הגדולות זה יקר בצורה מוגזמת, בסיקסט רצו על שבוע קרוב ל-100 יורו.

עדיף לי לקנות כיסא פושטי חדש בארץ (זה לא שבחברת ההשכרה עכשיו אקבל איזה כיסא מי יודע מה) ותיאורטית אפילו להשאיר אותו שם, לפחות ככה הוא ייסע בכיסא נקי שאני יודע שלא עבר תאונה או נזק.

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

הגישה שלי היא לחפש דווקא המלצות של ישראלים, כי הטעם של המטייל הישראלי שונה מזה של המטייל האירופי. מצד שני, אני מניח שלמקומיים יהיה ידע יותר טוב על המקומות וההסדרים המתאימים לילדים.

המלצות מישראלים לא בעיה למצוא, לכן כתבתי על קבוצת הפייסבוק. היא מלאה בהמלצות על מקומות מפורסמים כמו האגם. 

דווקא המלצות מרקמיות לא תמיד קל למצוא ולא תמיד אנחנו מבינים את השפה המקומית ובקטע הזה הצ׳אט חסר תחרות. 

לפני 5 שעות, dorsht כתב:

אסביר לך בגדול למה:

1. לא תמיד יש (אנחנו ב-off season אז כנראה שפחות בעייתי מאשר ביולי אוגוסט), אין התחייבות על כיסא.

עדיף לי לקנות כיסא פושטי חדש בארץ (זה לא שבחברת ההשכרה עכשיו אקבל איזה כיסא מי יודע מה) ותיאורטית אפילו להשאיר אותו שם, לפחות ככה הוא ייסע בכיסא נקי שאני יודע שלא עבר תאונה או נזק.

תודה. הבנתי.

אני עכשיו הזמנתי 6 כיסאות בטיחות לטיול מרובה ילדים באוגוסט והיה בסדר גמור, אבל אני כמעט תמיד מזמין מחברות מקומיות, אז אולי הן פחות זורקות מהגדולות. סך הכל יצא לי פעמיים לשכור רכבים עם כיסאות ובשני המקרים הכל הגיע בהתאם להזמנה,ז הניסיון שלי שונה אבל לחלוטין מבין את מה שאתה אומר.

מוזר שאין התחייבות על כיסא, איזה שירות לוקה. אני מצפה שאם שילמתי על כיסא, יהיה כיסא.  

אני נוהג כמוך עם הכיסא עם טיולון. קנינו טיולון ז*ונה ב-500 שקלים שיהיה לטיסות לחו"ל כדי שהבוגאבו היקר לא יהרס, ואז גם אם ייגנב או ישבר, ניחא.

הוא שרד בגבורה שתי טיסות בחצי השנה האחרונה כולל טיולי טבע ושטח.

חזר בלי סדק. 

מבחינתי כבר החזיר את המחיר שלו. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לגביי ההתחייבות זה מה שאמרו לי.

כרגע עם ילד אחד לנסוע עם כיסא אחד זה ריאלי.

לגביי העגלה האמת שאני גם שוקל אותו דבר.

פורסם

לפחות בחברות סדירות, כיסא בטיחות לא נחשב פריט מטען ולא נספר או נשקל. ממליץ להביא מהארץ.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

ככה גם אני הבנתי.

אם היה נחשב פריט מטען אז הייתי שוקל אם לקחת בהתאם לעלויות.

אגב בקטע הזה אלעל די מפרגנים, הם מאפשרים לקחת לילד מתחת לגיל שנתיים גם מזוודה של 23 ק"ג. (אם כי אני לא מאמין שנגיע למשקל כזה)

פורסם
בתאריך 23.8.2025 בשעה 09:53, dorsht כתב:

אסביר לך בגדול למה:

חזרתי עכשיו מ12 יום באיטליה יורופקאר רצו 15 יורו לכסא תינוק (בת 4 חודשים),

קניתי בארץ כסא יד שניה של צ'יקו (עלה למוכרת לפני שנתיים וקצת 1600 ש"ח אחרי הנחות) ב 350 ש"ח ולקחנו אותו איתנו ככבודה מיוחדת,

• תוכן חדש...