Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

שורה תחתונה - בשביל שהעבודה תתבצע פעם אחת במתכונת "שגר ושכח", לקחתי את זה על עצמי

גם אני לקחתי את זה על איצקו

(ובכן יונית, מדובר במקצוען)

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מעולה!! תענוג לקרוא ולצפות... באמת נראה סופר מקצועי ואיכותי. רספקט!

זה רק מגביר לי את החשק להגיע כבר לפרוייקט שלי, כנראה בעוד כשנה,

כשנקבל את דירתנו הבנויה מחדש אחרי תמ"א.

מה בתוכנית?

העתקה של המטבח מהסלון אל ה"חדר המיותר" שאין בו שום תשתית רטובה (אתגרי משהו...)

כולל כמובן פתיחת קירות ובנייה עצמית בשאיפה של רוב הנגרות, וכמובן הצנרת הארוכה הנדרשת.

במקום שיתפנה בסלון מהמטבח והאי - הכוונה היא לבנות פאלודריום ענק (כ-2.5 מ')(מעין אקווריום רדוד ופתוח משולב צמחייה)

שהתוכניות שלו מקננות אצלי כבר הרבה שנים. זה פרוייקט שתכננתי עבור אבי כשיצא לפנסיה והתחיל להשתעמם,

אבל אז באה הדמנציה ומחקה הכל, אז זה יהיה לזכרו...

פורסם

תחשוב טוב האם הדבר בכלל אפשרי.

כשרכשתי את הדירה שלי רציתי להעביר את המטבח למקום מסויים, התברר שאי אפשר לבצע את הצנרת עם השיפועים הדרושים ולכן התוכנית השתנתה לחלוטין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

איזה אלוף, עבודה ברמה של האלפיון העליון.

לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

הדירה היתה באחריות קבלן - ולאחר מריבות עם כולם (הגעתי עד מנכ"ל החברה - שהוא הבעלים שלה), לא הסכימו להתחייב על עבודה לפי התקן

Story of our lives :(

בארץ ישראל ייסדנו את חאפריסטן.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

וואווו 😮
נראה מעולה , אבל ממש מעולה  !!!
איציק , מאיפה אתה ? שאדע אם להתקשר אליך כשאתייאש 😅

ותודה שפירטת על החומרים - זה יעזור לי מאוד בהמשך !!

• רעיון טוב! 1
פורסם

איציק אם תוכל להרחיב מעט על פתח השירות בקו 0, וכן האם ניתן ליישם את זה בתקרה קיימת - אשמח

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני כשעה, פריג'י כתב:

איזה אלוף, עבודה ברמה של האלפיון העליון.

Story of our lives :(

בארץ ישראל ייסדנו את חאפריסטן.

לצערי זה ממש ככה, אבל זו דוגמא מצויינת להבין מה קורה כשהעסק הוא ענק לבין עסק שהוא קטן\בינוני.
כשהוא ענק, אתה בשבילו אפילו לא טיפה בים, לא סופרים אותך. אתה מתנהל מול נציגים \ מנהלי עבודה בשטח - סה טו.

אתה יודע כמה מכתבי איומים מעורכי דין של הקבלן קיבלתי בגלל הסיפור הזה ? אין לתאר.

ברגע שאמרתי להם שאני משפץ את החדרים "עם קבלן פרטי" - הם מייד דאגו לשלוח לי מכתב רשמי שהם לא נושאים בשום אחריות שקשורה לזה (קודם כל, תודה. באמת מזל שאתם לא נושאים באחריות שקשורה לזה 🤣).

אצלנו בנה הקבלן הרבה מאוד בניינים בשכונה - והפערים בין קומפלקס לקומפלקס הם לעיתים מאוד גדולים (מבחינת רמת הפינישים והעבודה) - וההסבר הוא מאוד פשוט: מנהלי עבודה.
אצלנו החליפו אותם כמו גרביים, במקומות אחרים הם שורדים הרבה יותר. יש פיקוח יותר טוב.

מזל שהייתי כאן כל שבוע מהרגע שחפרו ועד לרגע שקיבלנו מפתח, אחרת לא יודע איך הייתי ישן בלילה.

באותו עניין - ספק הקרמיקה.

עבדתי מול אילן ועוז (הבעלים של אפרסק קרמיקה ברשל"צ). לא העבירו אותי מנציג לנציג אלא התקשרו אליי ותיאמו איתי מה שצריך. זה יחס אישי - והמחיר אפילו לא יותר יקר מהספקים הגדולים...

לפני 49 דקות, Emanuel5 כתב:

וואווו 😮
נראה מעולה , אבל ממש מעולה  !!!
איציק , מאיפה אתה ? שאדע אם להתקשר אליך כשאתייאש 😅

ותודה שפירטת על החומרים - זה יעזור לי מאוד בהמשך !!

שולח לך את הטלפון בהודעה פרטית.

לפני 45 דקות, avargel כתב:

איציק אם תוכל להרחיב מעט על פתח השירות בקו 0, וכן האם ניתן ליישם את זה בתקרה קיימת - אשמח

פתח שירות קו 0 - בניגוד לפתח שירות סטנדרטי כמו של מזגנים - מתקינים ללא קונסטרוקציה מאחורי הגבס. אפשר להתקין בתקרה קיימת אבל אם יש ניצב שמפריע צריך לחתוך אותו.
מומלץ מאוד, מעבר לשפכטל, להשתמש בהיקף (היכן שצריך לשפכטל) בסרט שיריון למניעת סדקים (FIBA-FUSE) כמו שעושים בין 2 פלטות של גבס.

איציק

• אהבתי 4

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יפה עבודה פצצה, כיף לראות.

כעוסק בתחום העבודה כאן מעל הסטנדרט המקובל בשוק לצערנו(או לשמחתנו)...

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, איציק נ. כתב:

הצנרת שיש בדירה היא מסוג דיי נדיר: פולירול (צבע ירוק).

זוהי צנרת PPR מולחמת (יש לי את הכלי להחלמה ואת האביזרים אני קונה אצל "מנדלסון" ברשל"צ) שנחשבת בשימוש בעיקר במקומות שהם HEAVY DUTY (בתי חולים, אוניברסיטאות וכו') או יוקרתיים. מה הקשר בין פרוייקט דירות עממי בראש העין ליוקרה ? אל תשאלו אותי. זה מה יש

מכיר את זה מפרוייקט הבניה של השכונה שאני גר בה היום.

את הבתים בשכונה בנתה חברת ״חרושת ברזל פתח תקווה״  (כבר לא קיימת) שתחום התמחותה בכלל היה מבני תעשיה . הם בנו את מה שקרוי היום פארק דניב . לשכונה בראש העין קראו גבעת דניה, על שותפות עם חברה דנית (באמת) . מכיוון שתחום ההתמחות היה תעשייתי, קבלן האינסטלציה וחלק מקבלני השלד היו עם אוריינטציה של מבנה מסחרי. 

החלונות בחדרים היו (ועודם) מלבניים ארוכים בחלוקה ל 3, 20% קבוע בתחתית ושתי כנפיים ״גיליוטינה״ שנפתחים ״קיפ״ לאוורור . כל אחת 40% משטח החלון. (מסוג החלונות שמתקינים בקצה מסדרון במבנה מסחרי). 

image.png.3ef265c3b3ab1ba4aefc38221e852f0c.png 

בזמנו ביקשתי לבצע חלוקה פנימית עם קירות גבס (תחילת עידן הגבס) וסורבתי, כי הם עבדו רק עם לוחות הרבורקס שזה היה מעין לוח אפור שנראה כמו סוג של אזבסט (מזל שלא יושם) . בוצעו קירות בלוקים.

השכונה הזו הייתה הראשונה והאחרונה שהם בנו. הם לא היו בנויים להתמודד עם 80 דיירים שונים לאורך זמן. 

image.png.fc31e01ffa31b3ecaf72e68965a77d87.png

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תוצאה יפה, מגניב ביותר.

כמה שאלות על החלטות שלקחת:

1. למה לסגור את החלון? (במיוחד כשבמקומו יש גומחה ולא משהו שימושי)

2. (וזה בעיקר בשביל עצמי) - למה לוותר על האמבטיה ולא לעשות אמבטייה + דוש? [אני בקרוב עובר לבית שבו תיהיה באותו חדר הרחצה גם אמבטיה נפרדת וגם דוש נפרד]

3. לגבי הרמקול - איך שומעים, בעיקר בזמן מקלחת? הרמקול עצמו מתוכנן לאיזורים לחים?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

נשמטה לי הלסת מרוב המקצועיות שלך. אני אוהב לראות איך עושים את זה נכון וגם שיוצא "נקי". כאילו הכל מתחבר אחד לשני.

במילה אחת - מ-ד-ה-י-ם!

נ.ב

אני לא אשאל לגבי הנעל 😉

• אהבתי 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 38 דקות, David32 כתב:

כמה שאלות על החלטות שלקחת:

1. למה לסגור את החלון? (במיוחד כשבמקומו יש גומחה ולא משהו שימושי)

2. (וזה בעיקר בשביל עצמי) - למה לוותר על האמבטיה ולא לעשות אמבטייה + דוש? [אני בקרוב עובר לבית שבו תיהיה באותו חדר הרחצה גם אמבטיה נפרדת וגם דוש נפרד]

3. לגבי הרמקול - איך שומעים, בעיקר בזמן מקלחת? הרמקול עצמו מתוכנן לאיזורים לחים?

תשובות:

1. מאחורי החלון היה פעם חדר שירות של המכונת כביסה והמייבש. זה היה התכנון קבלן (החדר היה מחובר לקצה המטבח).

כשקיבלנו את הדירה (מפתח), שברתי את הקיר והגדלתי את המטבח על חשבון החדר הזה.

המכונת כביסה והמייבש עברו למקום שבו היה במקור שירותים מס' 3 ("שירותי אורחים"). שברתי את השירותים ובניתי מחדש קירות (נישה רחבה) עם מקום למכונת כביסה ומייבש (אחד על השני) ולצידם ארון שירות עמוק ונדיב. הכל סגור בדלתות כמובן.

במשך 8.5 שנים בחיים לא פתחתי את החלון הזה, הוונטה עבדה.

למה לא פתחתי ? אין שום עניין בלפתוח את הריחות לכיוון המטבח. מיותר.
הפעם החלטתי שאני סוגר אותו, כי אין בו שימוש ולא היה בו מעולם שימוש (אצלנו).

בנוגע לגומחה שאתה רואה מעל המיכל הדחה - זאת לא באמת הגומחה של החלון...זאת גומחה שאני בניתי (עיביתי את הקיר יחד עם המיכל הדחה והצינור [קולטן] בצד שמאל).

הגומחה האמיתית שנשארה היא דווקא בצד המטבח.

2. היו לנו 4 שנים של ויכוחים על זה - ובסוף גם הילדים וגם האישה החליטו פה אחד "מקלחון".

אני זורם.

3. האמת ? סופר מפתיע. כשהוא מחובר בחוץ הוא מעפן, אבל ברגע שאתה מכניס אותו לתיבה (תקרת גבס) - שומעים אחלה ! לא מערכת של הרמן קרדון עם סאב 12" אבל סבבה לגמרי (הרבה הרבה הרבה יותר טוב מהמראות עם ה BT המובנה - שזה היה הטריגר לעניין.... ההפרש בין מראה עם מפשיר אדים ותאורה לבין מראה עם מפשיר אדים, תאורה ורמקול BT אחורי - היה 500 שקל, וזה עיצבן אותי).
בסוף - יצא לטובה.
אם זה בנוי לאיזורים רטובים - לא יודע. זה עובד על 5V כך שאין סכנת התחשמלות, האיוורור עם המפוח - מעולה. לא רואה חשש.
לדעתי שווה את ההימור של ה 80 ומשהו שקלים :-) 

לפני כשעה, zaf כתב:

מכיר את זה מפרוייקט הבניה של השכונה שאני גר בה היום.

עד כה נתקלתי בסוג הצנרת הזו בכמה פרוייקטים בודדים - 
1. בפרוייקט אצלי (זאת היתה הפעם הראשונה שנתקלתי בזה, אי שם לפני כ-10 שנים)

2. בפרוייקט המגדלים של מרום נווה ברמת גן (בתפר עם בני ברק)

3. בפרוייקט חדש יחסית (ממש כמה שנים בודדות) ב"משתלה" בתל אביב.
צנרת מאוד נדירה אבל ממש שאני מתרשם, מתחקר ושואל - סופר עמידה, בגדר ה BULLET PROOF, וגם קל לעבוד איתה.

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

@David32 לגבי האמבטיה - תלוי בשני דברים:

1. מנהגי המקום. ישראלים נוהגים להתקלח והרבה, פחות לרחוץ באמבט. בחלקים מאירופה מקובל אמבט, אפילו לא רחצה יומית.

2. מי המשתמשים הצפויים. למשל, אם יש ילדים (או נכדים) או צפוי שיהיו כדאי להתקין אמבטיה. הם נהנים בה מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...