Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משיכת קרן פנסיה

Buki

פוסטים מומלצים

שלום,

אבא שלי פנסיונר מעל גיל 70. 

יש לו באחת מחברות הביטוח קרן פנסיה/פיצויים ממקום עבודה שעבד בו לפני שיצא לפנסיה, עברו מאז כ 10 שנים. 

הוא רוצה למשוך את הקרן. 

באתר של החברת הביטוח  שבה הקרן מתנהלת, יש אפשרות משיכה, מבקשים לעלות טופס 161 - אישור מעסיק על הספקת עבודה. 

מתקשר למעסיק, המעסיק אומר - מתנצל החוק מחייב לשמור מסמכים 7 שנים, עברו מעל 7 שנים אין לנו שום מסמכים לגביך, הכל נמחק. 

מתקשר לשרות לקוחות של חברת הביטוח שבה הקרן מתנהלת, אומרים אין בעיה, תגיע למשרדים שלנו תקבל דוחו"ת של הקרן, עם הדוח"ות תלך למס הכנסה, תקבל פטור ממס ואז נשחרר לך את הכסף.

שואל האם חייב להגיע פיזית, אומרים כן חייב. 

שואל האם אפשר לקבל את הדוח"ות במייל או באיזור האישי, אומרים אי אפשר. 

בן אדם מבוגר ובשבילו להגיע פיזית למקומות האלו זה טרחה רצינית.

האם בשנת 2025 יש דרך למשוך את הכסף הזה בלי לצאת מהבית ואיך? 

תודה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היה לי סיפור קצת דומה כאשר העוזרת שלי פרשה ועברה לחו״ל - היועצת הפנסיונית שלי מצאה דרך לשחרר את קרן הפנסיה שלה בלי שאמלא ט׳ 161. אבל איני יודע מה היה הטריק. אם יש לך יועץ פנסיוני שאל אותו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מזמן חיפשתי טופס 161 ישן, אומנם בסוף לא הייתי צריך אותו, אבל קראתי שמעסיקים מחוייבים להעביר את הטפסים האלה לרשות המיסים.

תרשום את אבא באתר של רשות המיסים ותבדוק אם יש שם טופס זה. אולי זה תלוי בעד כמה ישן הטופס.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל נושא ה-161 עבר מהפיכה בתחילת 2024, ואפילו לבעלי מקצוע יש איתו קשיים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, Buki כתב:

היי בוקי, תנסה לשאול אצל נדב טסלר מהבלוג "פנסיוני" (פשוט תעתיק לתגובות את השאלה שלך מפה).

אל "תתבייש", הוא איש נחמד מאוד, אלוף האלופים בכל מה שקשור לקרן פנסיה. הוא ידע לענות לך.

זה הבלוג To go שלי בכל מה שקשור לפנסיה ופרישה.

• רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, avngas כתב:

לא מזמן חיפשתי טופס 161 ישן, אומנם בסוף לא הייתי צריך אותו, אבל קראתי שמעסיקים מחוייבים להעביר את הטפסים האלה לרשות המיסים.

תרשום את אבא באתר של רשות המיסים ותבדוק אם יש שם טופס זה. אולי זה תלוי בעד כמה ישן הטופס.

זה רק מ2017 או 2018, שנים אחורה לא קיימים. 

לפני 5 שעות, Buki כתב:

בן אדם מבוגר ובשבילו להגיע פיזית למקומות האלו זה טרחה רצינית.

אני קצת אצא מזלזל, אולי לא בטוח.. אבל נראה לי שהגיע הזמן לקחת את אביך ואותך ושאר האחים והאחיות לעו"ד בשביל לעשות יפוי כוח מתמשך.

ספציפית לעניין הזה הייתי עושה יפוי כוח רגיל, עדיף לשאול עו"ד (או שעדיף לשאול את החברת ביטוח, אם היא מקבלת יפוי כוח ואיזה).

אבל בהחלט הייתי יושב וחושב עם אביך ושאר המשפחה לגבי האם ומי יהיה ביפוי כוח המתמשך ואיזה "כוח" יש לו ביפוי הזה.

• רעיון טוב! 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 25 דקות, DareDevil כתב:

זה רק מ2017 או 2018, שנים אחורה לא קיימים

הוא סיים לעבוד ב 2017, אז אולי יש משהו, אבדוק. 

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני ממליץ לך לפנות ליועץ פנסיוני מוסמך או רו״ח/יועץ מס שמבין בתחום, כי מעבר לעצם המשיכה צריך לטפל נכון על מנת לקבל פטור ממס הכנסה על הכסף שהצטבר במכשירים הפנסיוניים (קרן פנסיה, קופות גמל וכו׳). התהליך קרוי ״קיבוע זכויות״ ואאל״ט ניתן לבצעו עד 7 שנים לאחור.  האבל הגדול הוא שחיוני לבצע אותו באמצעות בעל מקצוע, כי התהליך בלתי הפיך, וסימון אחד שגוי אחד בתיבת תיוג יכול לגרום נזק של מאות אלפי ש״ח.

לגבי הימצאות הטופס ברשות המיסים - אני לא יודע ממתי קיימת החובה להעבירו לרשות. נדמה לי שזה הליך חדש מ-2024, אבל אני לא בטוח.

ההמלצה להעזרות ביועץ מוסמך ובעל ידע נכונה גם לגביך, מישהו שיכוון אותך גם אם הפנסיה נראית לך רחוקה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, DareDevil כתב:

זה רק מ2017 או 2018, שנים אחורה לא קיימים. 

אני קצת אצא מזלזל, אולי לא בטוח.. אבל נראה לי שהגיע הזמן לקחת את אביך ואותך ושאר האחים והאחיות לעו"ד בשביל לעשות יפוי כוח מתמשך.

ספציפית לעניין הזה הייתי עושה יפוי כוח רגיל, עדיף לשאול עו"ד (או שעדיף לשאול את החברת ביטוח, אם היא מקבלת יפוי כוח ואיזה).

אבל בהחלט הייתי יושב וחושב עם אביך ושאר המשפחה לגבי האם ומי יהיה ביפוי כוח המתמשך ואיזה "כוח" יש לו ביפוי הזה.

יפוי כח מתמשך זאת הצעה מעולה, אך במקרה הזה אין בו תועלת, יפוי כח מתמשך נכנס לתוקף רק כאשר הממנה לא כשיר להחליט החלטות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, sperial כתב:

אני ממליץ לך לפנות ליועץ פנסיוני מוסמך או רו״ח/יועץ מס שמבין בתחום, כי מעבר לעצם המשיכה צריך לטפל נכון על מנת לקבל פטור ממס הכנסה על הכסף שהצטבר במכשירים הפנסיוניים (קרן פנסיה, קופות גמל וכו׳). התהליך קרוי ״קיבוע זכויות״ ואאל״ט ניתן לבצעו עד 7 שנים לאחור.  האבל הגדול הוא שחיוני לבצע אותו באמצעות בעל מקצוע, כי התהליך בלתי הפיך, וסימון אחד שגוי אחד בתיבת תיוג יכול לגרום נזק של מאות אלפי ש״ח.

עברו יותר מ 7 שנים מאז שהוא סיים לעבוד שם ואין בקרן הזו מאות אלפי שקלים אלא כמה עשרות אלפים, בגלל זה הוא שכח בכלל שהקרן הזו קיימת. את כל הכספים האחרים שהיו מגיעים לו הוא כבר קיבל. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלה היא האם הוא ניצל פטורים ממס שמגיעים לו, כולל על הקיצבה השוטפת. זה ההליך שנקרא "קיבוע זכויות" והוא מצריך התיחסות מקצועית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוא כבר 8 שנים בפנסיה. 

ניצל את הפטורים, מקבל קיצבה שוטפת, הכל טופל לפני 8 שנים. 

כרגע יש את הקרן הזו שפשוט שכחו ממנה, והבקשה מאוד  פשוטה - למשוך את הכסף הזה בלי לשלם עליו מס מקסימלי ובלי ללכת פיזית למשרדים של החברה ולמס הכנסה. 

מעבר לזה לא צריך לטפל בכלום. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם קיבל את הפטורים ה-161 צריך להיות ברשות המיסים או אצל מי שטיפל בזכויות בפרישה.

ואם אכן קיבל פטורים, ולא היו לו חסכונות של 7 ספרות, כנראה שאותה קופה היתה צריכה כבר לקבל את ההוראות לפטור ממס, שהן שלב שמתבצע רק אחרי שה-161 טופל על ידי רשות המיסים. אם זה לא המצב אני חוזר לשאלה האם מיצה את זכויותיו.

עוד רעיון שעולה בראשי הוא לפנות לקרן שמשלמת לו את הפנסיה השוטפת. הרי אם ניצל את זכויותיו צריך להיות לו סף מס כבוה מהרגיל. נסה להתקשר לשירות הלקוחות של קרן זו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...