Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי רציתי לדעת אם וארצה לחזק קצת את הרכב ולגרום לו להתנהג קצת שונה אולי גם מעט להנמיך על איזה קוילוברים וכויילים הייתם ממליצים.

רכב יונדאי אקסנט 2005 מנוע 1.5

• מצחיק 1
פורסם

כמו שכתבו לך בשרשור קודם, זו ממש לא הפלטופרמה לעשות את הדברים האלו.

ובכל מקרה, אני מסופק שיהיה קל למצוא קוילאוברים מתאימים בארץ. גם אם תמצא בחו"ל, תצטרך אישורי מעבדה כדי להכניסם חוקית לארץ וכל הבירוקרטיה מסביב.

לא ברור למה אתה מתכוון בכוהלים/כויילים. קפיצים (הנמכה) אולי?

פורסם

כוהלים / כויילים -> אני משאר שאתה מתכוון לIgnition coil ? 

אם כן -> אין לך מה לגעת פה - אתה לא תשיג שום שיפור. זה חלק שמחליפים כשהוא לא תקין או כשצריך הצתה יותר טובה / מהירה כשהרכב מ א ו ד משופר. ב99% מהרכבים המשופרים אפילו זה לא יעשה שום הבדל כלשהו (ואולי יצור בעיות - התנגדות שונה , התנהגות שונה וכו) מול המחשב רכב.

קווילאוברים - > אתה מסתכל על הכיוון הלא נכון לדעתי. אתה שם קוילאוברים כשאתה רוצה לשנות את ההתנהגות ויכול לכייל אותה יותר טוב מהמקור בשביל שינוי גדול. לא להתנהג קצת שונה.

עכשיו - בא נדבר תכלס. מה אתה מנסה לעשות ?

לחזק קצת זה נחמד אבל לא ריאלי - הדבר היחיד שהייתי עושה זה הייתי מחפש אם יש פילטר inbox עם זרימת אוויר יותר טובה - אולי יתן קצת רעש , אולי יתן 1-2 כ״ס.

יותר מזה - אתה זורק כסף לפח עם מעט מאוד תמורה (ובוא - אתה לא הולך לעשות החלפת מנוע למשהו שיזוז / פרוייקט טורבו בעשרות אלפי שקלים עם חוקיות מפוקפקת).

אתה רוצה לקבל התנהגות יותר טובה בכביש? זה הסדר:

0. קורס נהיגה מתקדמת.

1. צמיגים יותר טובים ויותר ספורטיביים (חפש גם איזה מידות מותר לך עם הרכב כרגע)

2. אם המערכת מתלים מקורית - מעבר מהיר לוודא שהכל שלם , במצב טוב ובמקום (גומיות , תושבות בולמים , משולשים וכו)

3. הגעת לפה ועדיין יש לך חשק להתעסק ? תבדוק קפיצי הנמכה - אם אחת החברות הגדולות עושות לרכב שלך שתומכות בעבודה עם הבולמים המקוריים (אייבך לדוגמא שיש להם יבואן בארץ) או אם יש סט בולם + קפיץ מאחת החברות (בילשטיין שגם להם יש יבואן רשמי בארץ)

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי בכויילים הוא מתכוון לקפיצים.

אם אתה רוצה לחדד את ההתנהגות של הרכב, לפני קוילוברים או רכיבי מתלה אפטרמרקט, כדאי לך לעבור על כל הגומיות במשולשים ובמוטות מיצבים וכריות הבולמים ולהחליף מה שבלוי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

לדעתי בכויילים הוא מתכוון לקפיצים.

אולי אבל:

בתאריך 10.5.2025 בשעה 09:13, רואי כהן כתב:

וארצה לחזק קצת את הרכב

אז זה בלבל אותי :)

Then dying is forgetting

פורסם

היתה לי אקסנט 2005

רכב מצויין. אמין. נוח. 

ספורטיבי הוא לא.

גם לא יצליח להיות ספורטיבי.

מנוע עצל שמפיק 91 כ"ס

ותיבת 4 הילוכים אמינה אבל עצלה.

זה לא רכב לשיפורים 

זה רכב לנסוע בנחת ולקחת את המשפחה.

מה גם. מניח שכל אחד מהשיפורים שהצעת עולה יותר מהרכב עצמו.

.

פורסם

רואי, אם אני לא טועה הרצון שלך לעבוד דווקא על האקסנט הזו ולא לקנות רכב אחר ולעבוד עליו היא הערך הסנטימנטלי שיש לה בעיניך.

אבל למרות כל מיני סרטונים שאולי ראית, בסופו של דבר האקסנט הוא רכב פשוט, שמטרתו היא לקחת נוסעים מנקודה אחת לאחרת. לא משנה מה שתעשה חוקית, אין דרך "לשפר" אותו למשהו יותר ספורטיבי.

אז מה תוכל לעשות בכל זאת? ברכבים כאלה יש אתגר להביא אותם למצב שהם היו כשיצאו מהמפעל, הן מכנית והן קוסמטית.

כלומר, שמי שיראה את הרכב יחשוב כאילו הוא לא נסע בכלל בעשרים שנה האחרונות.

פשוט? בכלל לא, זול? גם לא בטוח, אבל בהחלט יותר הגיוני מכל מיני מחשבות שהעלית.

מְסַפֵּק? זו ההחלטה שלך...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 20 שעות, om2 כתב:

היתה לי אקסנט 2005

רכב מצויין. אמין. נוח. 

ספורטיבי הוא לא.

גם לא יצליח להיות ספורטיבי.

מנוע עצל שמפיק 91 כ"ס

ותיבת 4 הילוכים אמינה אבל עצלה.

זה לא רכב לשיפורים 

זה רכב לנסוע בנחת ולקחת את המשפחה.

מה גם. מניח שכל אחד מהשיפורים שהצעת עולה יותר מהרכב עצמו.

כמו שאמרתי או לא לא זוכר אם בפוסט הזה או אחר זה רכב שאבא שלי נתן לי לפני שנפצע במלחמה.

ולא רק שהרכב אצלנו במשפחה מאז שאני זוכר את עצמי.

אני מוכן לשים גם מאה אלף על הרכב המטרה היא

להנמיך אותו קצת לתת לו התנהגות קצת יותר קשיחה ונוחה על הכביש.

לשים גאנטים.

להחליף למידה 15 בגאנט שזה הכי גבוה שאני יכול כרגע חוקית.

להחליף מושבים ברכב. קדימה וספה מאחורה.

לצבוע את כל הפלסטיקה בפנים ולחדש לצבע שחור.

פחחות וצבע חיצוני ובעתיד להחליף למנוע וגיר ידני. של יונדאי  5 הילוכים.

הדגם הידני אם בדיוק אותו מנוע שיש לי הגיע בשנתונים של 2000-2003.

נכון הרכב לא יהיה ספורטיבי.

אבל הרכב הזה חשוב לי מאוד ברמה ברגשית וברמה של לשמח את אבא שלי קצת.

אם מישהו מכיר אנשים שמתעסקים אם מה שרשמתי למעלה אשמח לעזרה

פורסם
לפני שעתיים, רואי כהן כתב:

להנמיך אותו קצת לתת לו התנהגות קצת יותר קשיחה ונוחה על הכביש.

זה דבר והיפוכו.

לא נקלתי בקוילאובר בחיי שיותר נח מאשר בולם מקורי תקין. (חוץ מנגיד רכב אחד - היתה לי מיאטה Mazdaspeed מקורית שהגיע עם בילשטיינים מקוריים נוראיים ושם אפילו שדרוג לסט קוילאוברים שיפר את העניין , אבל ברכב הממוצע זה לא המצב)

גש לאחת הסדנאות הגדולות שעובדות עם יבואני חלקים (או בעצמה כמו פיטסופ - שעובדים / מייבאים בילשטיין, אייבך , הרבה סוגי ג׳אנטים מושבים וכו) ותבקש אופציות ותחזור לפה.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, Liviur כתב:

זה דבר והיפוכו.

לא נקלתי בקוילאובר בחיי שיותר נח מאשר בולם מקורי תקין. (חוץ מנגיד רכב אחד - היתה לי מיאטה Mazdaspeed מקורית שהגיע עם בילשטיינים מקוריים נוראיים ושם אפילו שדרוג לסט קוילאוברים שיפר את העניין , אבל ברכב הממוצע זה לא המצב)

גש לאחת הסדנאות הגדולות שעובדות עם יבואני חלקים (או בעצמה כמו פיטסופ - שעובדים / מייבאים בילשטיין, אייבך , הרבה סוגי ג׳אנטים מושבים וכו) ותבקש אופציות ותחזור לפה.

שמע קוילוברים טובים סהכ נוחים למדי(בכוונון של נוחות), חבר ששם KW V2 למשל אצלו ביומיום הכיונון הוא לא אגרסיבי בכלל אלא כמעט הכי רך,ביחס למה שהיה מקודם זה שיפור של שמיים וארץ בנוחות(כן כנראה שהבולמים המקוריים היו כבר עייפים)

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

הבולמים המקוריים אז היו ממש גמורים.

הkw האלו הם בערך המינימום שהייתי חושב לשים על רכב - אבל בהחלט הם לא do it all מוצלחים. זאת אומרת שעם הכיוונון לנוחות איבדת את רוב הביצועים מעל המקור.

Then dying is forgetting

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...