Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יונדאי i-20. היום במהלך נסיעה ברגע שחצינו את מהירות ה-60 קמ"ש בערך בכביש מהיר התחלנו לשמוע רעש (מעין צליל מונוטוני קבוע, אבל לא חזק) שהלך והתגבר ככל שעלתה המהירות. הרעש מתלווה ללחיצה על דוושת הגז. ברגע שאני עוזב את הדוושה הוא נפסק. הלכתי למוסך, מוסכניק לקח את האוטו לנסיעת מבחן, טען שהוא לא שומע רעש חריג וגם לא זיהה שום בעיה (תכל'ס סתם שילמתי על הבדיקה). כמובן שבחזרה מהמוסך הביתה התופעה חזרה על עצמה (גם אני וגם אשתי שמענו. לא מדובר בדמיונות שווא). אציין שלפני שלושה ימים החלפתי שני צמיגים ושמתי שני צמיגים חדשים מקדימה ואחד ממכריי טוען שהתופעה הזאת יכולה לקרות עקב האחיזה בכביש של צמיגים מסוימים. האם יכול להיות שזו הסיבה?  

פורסם
לפני 8 שעות, טריקו2 כתב:

הרעש מתלווה ללחיצה על דוושת הגז. ברגע שאני עוזב את הדוושה הוא נפסק.

אם התיאור הנ"ל מדויק, אז זה לא צמיגים ולא מיסב כנראה. 

פורסם

לא יודע אם ממליצים פה בפורום על הבדיקה הבאה, אבל אולי באמצע נסיעה במהירות גבוהה כששומעים הרעש - להעביר לניוטרל ולהקשיב אם הרעש קיים או נפסק (בהסתייגות - אני לא יודע אם מומלץ כיום להעביר לניוטרל). אם נפסק - זה לא קשור למנוע או לגיר. וכמובן להחזיר ל D לאחר מכן (יוצא מתוך הנחה שלא ידני).
בדיקה נוספת - כשהכביש פנוי - סע בנתיב האמצעי מתוך 3 לפחות, ובזמן שמיעת הרעש נסה להטות מעט ההגה ימינה והחזר למרכז, שמאלה והחזר למרכז. אם באחד הצדדים הרעש נחלש - זה כן יכול להיות מיסב או צמיג.

• מעניין 1
פורסם
לפני 10 שעות, Camaro 92 כתב:

בדקו במוסך אולי מיסב גלגל תקול?

המוסכניק העלה את הרכב על ליפט וסרק גלגל גלגל. גם העיר על ג'אנט שהיה רופף וחיזק את כל הג'אנטים עם אזיקונים (זה לא עזר כאמור). אם יש מיסב תקול היה אמור  לעלות על זה בעין או שיש צורך במגע או נענוע בשביל לעלות על זה? כי את זה הוא לא עשה. 

פורסם
לפני 30 דקות, טריקו2 כתב:

. אם יש מיסב תקול היה אמור  לעלות על זה בעין או שיש צורך במגע או נענוע בשביל לעלות על זה?

בדר״כ קשה לזהות מיסב תקול רק ע״פ בחינה וויזואלית בלי שום מגע אלא צריך לנענע את הגאנט ואף לסובב אותו במהירות עם היד כשהגלגל באוויר על הליפט ולהקשיב לרעש, מכונאי מנוסה יבחין בקלות ברעש/צליל של מיסב תקול .

לפני 54 דקות, Alf3 כתב:

ממליץ לא למהר כרגע עם ניסיונות לתקן את הבעיה, חכה עד שהבעיה תחמיר כדי שיהיה ברור מאיפה זה מגיע.

לא הייתי ממליץ לדחות את התיקון מאחר ואם התברר בסוף שאכן מדובר במיסב סורר/תקול/לקראת סוף חיוו זה עלול להוות סכנה של ממש ואף במצב קיצון לניתוק הגלגל לחלוטין מהרכב ולסכנת מוות.

פורסם (נערך)

דיברתי שוב עם המוסכניק. הוא טוען שבדק את המיסבים ושלל את זה (לא ראיתי אותו עושה בדיקה ידנית, אבל אמר בביטחון שאלה לא המיסבים) מה הסיכוי שמדובר חלילה בגיר שנדפק? 

עריכה אחרונה על ידי טריקו2
הוספת אינפורמציה חשובה
פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, טריקו2 כתב:

מה הסיכוי שמדובר חלילה בגיר שנדפק

אתה מרגיש משהו שונה ממה שהכרת עד עכשיו מרגע שהופיע הרעש בהתנהגות הגיר/העברת הילוכים במהלך הנסיעה?

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם

מיסב עושה רעש בכל גם בלחיצת גז וגם בניוטרל, תלוי מהירות.

אצלך זה כנראה משהו במערכת ההינע, גיר וכל מה שמסביב שתלוי בלחיצת דוושת גז.

יכול להיות שזה צמיגים, בדרך כלל צמיגים חדשים עושים קצת יותר רעש מהרגיל וזה עובר אחרי שחלק העליון נשחק. 

מי שכתב לגבי מיסב טיפה רועש(שהמוסכניק לא שומע) סכנה של ממש, נראה לי פשוט נסחף קצת.

פורסם

ככל הנראה לא מיסב אם הרעש מפסיק במהירות גבוהה בלי לחיצה על הדוושה. 

לא חייב להיות שגם מנוע או גיר, אם זה תלוי בסלד יכול להיות גם מה שמחובר לרצועת אביזרים כמו מדחס אלטרנטור או הרצועה עצמה, אפשר לבדוק בחניה על ניוטראל בטורים גבוהים אם יש את רעש, אם יש אפשר לנסות להתקרב לשמוע מאיפה בדיוק.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 23 דקות, Camaro 92 כתב:

אתה מרגיש משהו שונה ממה שהכרת עד עכשיו מרגע שהופיע הרעש בהתנהגות הגיר/העברת הילוכים במהלך הנסיעה?

אשתי שדיווחה לי על הבעיה לראשונה טענה שבנוסף לרעש הרגישה שהרכב גם התקשה לפתח מהירות גבוהה אחרי שחצה את אזור ה-60 קמ"ש (כמו שמרגישים כשנוסעים בעלייה) אבל שיכול להיות גם שהרעש גרם לה לחשוב שיש בעיה כזו...  השאלה אם באמת התפתחה גם בעיה של פיתוח מהירות במהירויות הגבוהות (כלומר חשש לבעיה בגיר) זה לא היה קורה מעכשיו בכל פעם? כי המוסכניק לא זיהה בעיית כזאת בנסיעת המבחן (בכביש מהיר) וגם אני לא זיהיתי בעיה כזאת בנסיעה די ממושכת במהירות גבוהה, בעוד שכן זיהיתי את בעית הרעש. 

פורסם

הייתי מציע לגשת לקבל חוות דעת נוספת במוסך מיקצועי אחר או אפילו במכון גירים, תקלת ״רעש בנסיעה״ קשה מאוד לאבחן בהתכתבות מאחורי המקלדת אלא צריך בעל מיקצוע טוב ומנוסה שיעשה נסיעת מבחן ויאתר בוודאות את מקור הרעש לפני שמחליפים סתם חלקים בשיטת מצליח.

פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, Alf3 כתב:

מיסב עושה רעש בכל גם בלחיצת גז וגם בניוטרל, תלוי מהירות.

אצלך זה כנראה משהו במערכת ההינע, גיר וכל מה שמסביב שתלוי בלחיצת דוושת גז.

יכול להיות שזה צמיגים, בדרך כלל צמיגים חדשים עושים קצת יותר רעש מהרגיל וזה עובר אחרי שחלק העליון נשחק. 

מי שכתב לגבי מיסב טיפה רועש(שהמוסכניק לא שומע) סכנה של ממש, נראה לי פשוט נסחף קצת.

רוצה לקוות שאתה צודק לגבי הצמיגים. האם זו תופעה שמאפיינת צמיגים חדשים סינים זולים? (זה מה שרכשתי כי אני לא מתכוון להישאר עם האוטו הזה לעוד הרבה זמן). בנוסף, הרעש מפסיק כאמור כשמשחררים את הרגל מהדוושה. האם זה מסתדר עם ההבחנה שמקור הרעש מהצמיגים?   

עריכה אחרונה על ידי טריקו2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...