Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

שבוע לאחר טיפול לרכב פיג'ו 3008 מודל 2020 נדלקה נורה המתריעה על תקלת מנוע. 
ממצאי בדיקת דליפת לחץ במנוע + בדיקת קומפרסיה:

צילינדר 1 - קומפרסיה 150 נפילת לחץ 5%

צילינדר 2 - קומפרסיה 150 נפילת לחץ 5%

צילינדר 3 - קומפרסיה 150 נפילת לחץ 5%

בבדיקת מחשב נמצאה תקלה של הצתה מוקדמת. 

P3060+P3061 יש צורך בניקוי פיח במעברים בראש מנוע. 
הצעת מחיר לתיקון - 5,857 ש"ח. 
אשמח לדעתכם בנושא. 

פורסם

פספסתי את המשמעות שזה 3 צילינדרים, צודק.

איך פיח במעברים קשור להצתה מוקדמת? ויתכן כי נפילת הקומפרסיה אולי מקורה ברינגים שחוקים שמאפיינים את המנוע הזה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, EliC25 כתב:

איך פיח במעברים קשור להצתה מוקדמת?

ברכב צרפתי אאמין להכל, גם שצפרדעים קופצות מהאגזוז. ואתה צודק, מה זה פיח במעברי מנוע בראש?

נראה לי שחלה פה טעות, אלא אם כן פספסתי פה משהו.

הקירבה של הבעיה לטיפול עצמו מעלה תהיות. איפה נעשה הטיפול, ומה נעשה בו? האם הוחלפו פלגים או רכיבי הצתה?

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם
לפני 1 דקה, נירו72 כתב:

בגדול זה אפשרי, וברכב צרפתי אאמין להכל, גם שצפרדעים קופצות מהאגזוז. אבל להערכתי סיכוי נמוך שזו הבעיה.

הקירבה של הבעיה לטיפול עצמו מעלה תהיות. איפה נעשה הטיפול, ומה נעשה בו? האם הוחלפו פלגים או רכיבי הצתה?

הטיפול נעשה במוסך מורשה של לובינסקי. הטיפול כלל החלפת שמן מנוע, מסנן שמן, מסנן אוויר, 3 מצתים, נוזל בלמים, חומר לניקוי פיח שסתומים, החלפת נורה ראשית

פורסם

הפיח מצטבר בסעפת היניקה בגלל שהמזרקים הם ישר לצילינדר והדלק לא מנקה את הפיח כמו במנועים ישנים יותר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, EliC25 כתב:

הפיח מצטבר בסעפת היניקה בגלל שהמזרקים הם ישר לצילינדר והדלק לא מנקה את הפיח כמו במנועים ישנים יותר.

אוקיי הבנתי למה התכוונו. למעברים בראש בין הסעפת לבין השסתומים ששם יש הצטברות.

התיקון לפי מיטב הבנתי כולל פירוק סעפת יניקה וניקוי המעברים. בשביל זה 6,000 ש"ח?!

זה שוד לאור היום. מוסך רגיל ואיכותי לא צריך לקחת יותר מ 2,000 ש"ח מחיר סופר הוגן למוסך.

לפי פורומים ברשת, היו כאלו שתדלקו ולאחר מכן נדלקה המנורה. מסתבר שהיא רגישה לדלק לא איכותי והדלק בארץ ברמה מאוד נמוכה.

היו כאלו שזו הייתה בעיית פלג, ועצם זה שלפני שבוע החליפו לו וצצה התקלה בכזו צמידות אומרת דרשני.

אני הייתי בודק את הפלגים, ואם שמו מקוריים מומלצים או משהו "כמעט זהה" שהיה להם באותו רגע.

מה זה אומר מבחינתם חומר לניקוי פיח שסתומים ואיך משתמשים בו ברכב הזה?

אבל רגע אחרי שניקו או שמו חומר התחילו צלצולים? גם זה יכול להיות קשור. 

זה מנוע פיורטק ממה שהבנתי בגוגל. זה הבעייתי?

כי אם כן, הוא צריך מישהו מקצועי שיבדוק לו לפני שישלם סתם 6,000 ש"ח ואחרי חודש ילך לו מנוע.

פורסם
לפני 42 דקות, נירו72 כתב:

אוקיי הבנתי למה התכוונו. למעברים בראש בין הסעפת לבין השסתומים ששם יש הצטברות.

התיקון לפי מיטב הבנתי כולל פירוק סעפת יניקה וניקוי המעברים. בשביל זה 6,000 ש"ח?!

זה שוד לאור היום. מוסך רגיל ואיכותי לא צריך לקחת יותר מ 2,000 ש"ח מחיר סופר הוגן למוסך.

לפי פורומים ברשת, היו כאלו שתדלקו ולאחר מכן נדלקה המנורה. מסתבר שהיא רגישה לדלק לא איכותי והדלק בארץ ברמה מאוד נמוכה.

היו כאלו שזו הייתה בעיית פלג, ועצם זה שלפני שבוע החליפו לו וצצה התקלה בכזו צמידות אומרת דרשני.

אני הייתי בודק את הפלגים, ואם שמו מקוריים מומלצים או משהו "כמעט זהה" שהיה להם באותו רגע.

מה זה אומר מבחינתם חומר לניקוי פיח שסתומים ואיך משתמשים בו ברכב הזה?

אבל רגע אחרי שניקו או שמו חומר התחילו צלצולים? גם זה יכול להיות קשור. 

זה מנוע פיורטק ממה שהבנתי בגוגל. זה הבעייתי?

כי אם כן, הוא צריך מישהו מקצועי שיבדוק לו לפני שישלם סתם 6,000 ש"ח ואחרי חודש ילך לו מנוע.

המצתים שהוחלפו בטיפול מקוריים (לפחות כך צוין בחשבונית). 
הצעת המחיר מוכבת מהעלויות הבאות. 
עבודות:
ניקוי פיח במעברים בראש מנוע - 1,892 ש"ח 
בדיקת דליפת לחץ + בדיקת קומפרסיה - 387 ש"ח 
חלקים:
גרגירים לניקוי - 1,388 ש"ח 

תוסף ניקוי - 434 ש"ח 

תוסף דלק - 643 ש"ח 

תוסף לדלק - 127 ש"ח 

מסנן שמן - 115 ש"ח 

אטם - 125 ש"ח 

שמן מנוע מקורי - 224 ש"ח 

מע"מ - 893 ש"ח 

מעבר לכך היה קשה מאוד להוציא מהם מידע. הטענה שלהם הייתה שלא התגלתה בעיה בבדיקת דליפת הלחץ ובדיקת הקומפרסיה ולכן מה שנדרש הוא ניקוי פיח במנוע. 
נשמע קצת מפוקפק. 
השאלה אם לא התגלתה בעיה בבדיקה מדוע נדרש לבצע ניקוי פיח ועוד בסכום כזה?

פורסם
לפני 5 שעות, BITBIT123 כתב:

P3060+P3061 יש צורך בניקוי פיח במעברים בראש מנוע. 
הצעת מחיר לתיקון - 5,857 ש"ח. 

סליחה, אבל מנסיון אישי שלי ועם כל הכבוד לשירות טוב - מוסכי היבואן של לובינסקי פשוט דפוקים בראש... הייתי פעם אחת עם הפיג'ו 108 קרטינג שלי ולא אחזור שוב.

להחזיק אצלם רכב זה לפשוט את הרגל.

אתה מהמרכז? מהצפון? מהדרום?

למה לא לקפוץ למומחים לצרפתיות - מוסך גבע (ת"א) או לאורן שירותי רכב (חולון) לקבל הצעת מחיר לתקלה?

פורסם
לפני 9 דקות, DAHUJI כתב:

סליחה, אבל מנסיון אישי שלי ועם כל הכבוד לשירות טוב - מוסכי היבואן של לובינסקי פשוט דפוקים בראש... הייתי פעם אחת עם הפיג'ו 108 קרטינג שלי ולא אחזור שוב.

להחזיק אצלם רכב זה לפשוט את הרגל.

אתה מהמרכז? מהצפון? מהדרום?

למה לא לקפוץ למומחים לצרפתיות - מוסך גבע (ת"א) או לאורן שירותי רכב (חולון) לקבל הצעת מחיר לתקלה?

אני מתל אביב

פורסם
לפני 1 דקה, BITBIT123 כתב:

אני מתל אביב

אז מעולה כי מטר לידך יש 2 מוסכים שדי ממליצים עליהם פה בפורום בכל הקשור לצרפתיות -  מוסך גבע (ת"א) או לאורן שירותי רכב (חולון) 

גש וקבל הצעת מחיר.

אולי תופתע לטובה. אולי לרעה.

תעדכן.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 13 דקות, DAHUJI כתב:

אז מעולה כי מטר לידך יש 2 מוסכים שדי ממליצים עליהם פה בפורום בכל הקשור לצרפתיות -  מוסך גבע (ת"א) או לאורן שירותי רכב (חולון) 

גש וקבל הצעת מחיר.

אולי תופתע לטובה. אולי לרעה.

תעדכן.

תודה רבה על העזרה

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, BITBIT123 כתב:

תוסף ניקוי - 434 ש"ח 

תוסף דלק - 643 ש"ח 

תוסף לדלק - 127 ש"ח

תוסף דלק 643 לפני מע"מ? ועוד תוסף לדלק? (אולי שמן?) ועוד תוסף לניקוי והכל יחד עם מע"מ 1,500 ש"ח?!  בבקשה תצלם ותעלה, אני חייב לראות דבר כזה בעיניים ולקוות שאני טועה ויש פה משהו אמיתי ולא עוקץ מהסוג הגרוע ביותר.

אחרי כזה פירוט הצעה הייתי קורא לחיים אתגר, בטח לא מכניס את הרכב שלי לשם. תלך למוסכים שהמליצו לך, הם מתמחים ולפי מה שאומרים החבר'ה פה הם אמינים. להערכתי אתה הולך לחסוך הרבה כסף.

בכל מקרה תפרסם כשירות לחברי הפורום מה הייתה הבעיה והפתרון בכדי שאם מישהו ייתקל בזה שוב נהיה יותר חכמים.

דרך אגב עשיתי את הניקוי הזה לעצמי, עלה לי בערך 450 ש"ח כולל שמן איכותי, פילטר מקורי, וחומרים שונים שהשתמשתי בכדי להמיס ולקרצף. לקחת על זה 6,000 ש"ח? אין מילים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...