Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ולמרות שכבר עשיתי את זה כמה פעמים כאן בעיר, זה כבר לא ניתן לביצוע ...

רציתי להצביע במיוחד על ה-"פאנצרייה הכתומה ".

שם עשיתי את כל הרוטציות כמידי שנה וחצי. גם לקחו סכום הוגן של 60-80 שקל, על העבודה .

לא עוד .

היום ניגשתי אליהם ושאלתי אותם על העניין ,ונאמר "לחזור בעוד שעה וחצי" . וכך עשיתי.

כשחזרתי , עוד לפני שהתחילו, תקעו לי סכום של 250 שקל.

למה ? ככה . רוצה ? בסדר. לא רוצה ? יש עוד 3 פאנציריות בעיר...

כמובן שניגשתי אצל האחרים, וגיליתי שאף אחד מהם לא מוכן לעשות את העבודה הזו .

אבל בכיף היו מוכנים "לדחוף" לי צמיגים סיניים, מן הסוג הסיני שאפילו לא מוכר עדיין . עם איזון חינם, תשלומים, ומה לא...

גם לאחר שראו והסכימו שהצמיגים שלי במצב מצויין, ללא סדקים או יבשים ,"אבל הם בני 4 כבר" [לדבריהם].

מה גם שכאן באילת, בכל הפאנצריות, המחירים של הצמיגים מיישרים קו עם המחירים בצמיגיות במרכז ארץ, כאשר התמחור שלהם אף גבוה יותר מאלו, ובנוסף ללא  התחשבות בנושא המע"ם .

בסופו של דבר נסעתי למוסך "אדומית" , ששייך ליבואן כלמוביל, שביצעתי בו את כל הטיפולים מתחילת קבלת הרכב, [שם גם נמסר לי הרכב החדש], העלו את הרכב למעלה, ועשו את זה תוך 10 דקות.

ולגבי התשלום ? לא הסכימו לקחת כסף אפילו.

שוב, לגבי "הפאנצרייה הכתומה", מלבד מחיר הזוי בעבור הרוטציה ,גם רוב הצמיגים שהם מוכרים שם, במיוחד הסיניים, יקרים ללא כל פרופורציה.

ובכלל, החלפת צמיגים כאן בעיר, זהו מעשה שיש להימנע ממנו, בכל מחיר.

• מבאס 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

טוב עשית.
אם הנסועה שלך לא מאוד גבוהה רק צריך לזכור בטיפול לבקש מהמסוך לבצע רוטציה, אולי לצייר להם ציור איזה גלגל הולך לאן כדי שלא יעשו טעויות.
את הגלגלים הם גם ככה אמורים לפרק, אז זה לא דורש הרבה מהם פרט לקצת יותר הפעלה של האונות במוח וכנראה שממך לא ידרשו דבר בתמורה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

רק שאלה, מה הבעיה לעשות את זה לבד? זה רבע שעה עבודה בגג.

מניח שיש רכבים שידרשו שני גקים אבל מקסימום מבקש גק מרכב של חבר יום לפני.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם (נערך)

לא רואה איך זה רבע שעה עבודה אם אין לך תנאים וכלים אופטימליים.
אם אין לך חניה פרטית רחבה צריך לקחת את הרכב למקום בטוח כדי שלא ידרסו אותך ותוכל להרים אותו בנחת עם גישה מכל הצדדים.
אם אין לך ג'ק עגלה זה מאוד מעיק.
אתה צריך שני ג'קים או בוקים, אם אין לך אז יכול להשתמש בגלגל רזרבי - זה יהיה מאוד מעיק.
אם אין לך מפתח בוקסות על סוללות זה מאוד מעיק.
גם אם יש לך חניה פרטית, ג'ק עגלה, בוקים ומפתח בוקסות זה די מעיק.

פאנצ'ר מאכער נורמלי לא יקח יותר מ-100 שקל ויש כאלה שיעדיפו לשלם מאשר להתעסק עם כל זה.
כשעושים טיפול מוסך גם ככה מפרק גלגלים, הוא רק צריך להרכיב אותם בסדר הפוך וכנראה לא יגבה על זה אגורה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לפעמים הפעולה הזאת בילתי אפשרית לביצוע בבית. גם אם יש רצון, כח ויכולת.

תחשבו על הסיטואציה הבאה:

אם לצמיג מסויים יש גם כיוון הרכבת  צד חיצוני/פנימי וגם כיוון גלגול .

עכשיו זה מאוד מסבך את הרוטאציה. :S

פורסם

מה הכוונה ב'רוטציה'?

אם עושים הצלבה כמו שקראו לזה פעם, משתנה גם כיוון הסיבוב של הצמיג,

והיום יש לצמיגים כיוון גלגול שפעם אולי לא היה.

או שפשוט מחליפים בין קדמי לאחורי באותו צד?

פורסם

בתסריט שדיברתי עליו, להבנתי לא ניתן לעשות הצלבה בלי להפשיט את הצמיג מהג'אנט. (להבנתי).

אפשר רק לעשות החלפה קדימה אחורה לצורך השוואת הבלאי.

(*) לא לכל הצמיגים יש כיוון גלגול.

(**) לרוב הצמיגים יש כיום צד פנימי / חיצוני. (רכבי נוסעים).

פורסם (נערך)

חשבתי שהנוהג הזה פס מהעולם. 

אני נוהג כבר 35 שנים מעולם לא הצלבתי גלגלים.

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • רעיון טוב! 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ברכבים מודרניים ההחלפה היא קדמי אחורה, אחורי קדימה, באותו צד.

בתור אחד שעושה את זה באמצעים ביתיים, זה לוקח כשעה לאוטו חדש יחסית. לא כיף גדול.

באוטו ישן עם מידת גלגל קטנה וקלילה, וארבעה ברגים ללא כיסויים זה עוד סבבה, באוטו חדש עם כיסויי פלסטיק, 5 ברגים וגלגלים במידה מופרזת? טרחה מעצבנת.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, IsraCar כתב:

אפשר רק לעשות החלפה קדימה אחורה לצורך השוואת הבלאי.

ואיך זה מסתדר עם האג'נדה של לשים את הצמיג החדש/טוב יותר מלפנים? (או מאחור...)

*עריכה: במחשבה שנייה זה כן יכול להסתדר...

למרות שאצלי ברכב לא ניכר בעין הבדל בבלאי בין הסרנים.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם

מרבית המכוניות כיום הן עם הנעה קדמית, לכן , גם ככל ששומרים על לחץ אוויר תקין, יש שחיקה גבוהה יותר בקדמיים מן הסתם עקב העברת משקל קדימה בזמן בלימה. (בהנעה אחורית, שיחקה גבוהה יותר באחוריים  בהאצה)

העברת הצמיגים מהציר האחורי קדימה מאפשרת ״לאזן״ את השחיקה, מכיוון ש האחוריים אמורים להיות פחות שחוקים. 

בצמיגים בהם יש צין כיוון גלגול מעבירים קדימה /אחורה על אותו הצד ללא ״הצלבה״ .  

צמיגים בהם רשום צד פנימי/חיצוני, יש לשים לב רק בזמן הרכבת הצמיג על החישוק. אם לא מחליפים צמיגים, אין לזה משמעות, החיצוני תמיד ישאר חיצוני. 

בצמיגים בהם לא מצויין על גבי הצמיג כיוון גלגול, אין מניעה להצליב.

יש לשים לב לשינוי לחצי הניפוח, בדרך כלל בקדמיים הלחץ גבוה מאשר באחוריים במצב של רכב לא עמוס. (אצלי למשל בשתי המכוניות , 39 מלפנים ו 35 מאחור) 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 12 שעות, סולל הדרך כתב:

חשבתי שהנוהג הזה פס מהעולם. 

אני נוהג כבר 35 שנים מעולם לא הצלבתי גלגלים.

אם אתה נוסע 10-15 אלף ק"מ בשנה, נוהג רגוע ומחליף צמיגים כל 3-4 שנים בגלל יובש באמת אין ממש צורך לעשות רוטציה (שזו באמת לא רוטציה אלה החלפה קדימה-אחורה באותו צד),  השחיקה של הקידמיים תהיה יחסית נמוכה כשאתה מחליף אותם. 

אבל כשנוסעים הרבה ומחליפים צמיגים לפי שחיקה ולא לפי יובש, רוטציה מאפשרת להגיע לניצול טוב יותר של כל הסט.

דוגמא, נוסע 30-40  אלף ק"מ בשנה, ללא רוטציה צמיגים קדמיים אחרי 60-70 אלף ק"מ יהיו שחוקים (לא יבשים עדיין) וידרשו החלפה, בזמן שהאחוריים יהיו בקושי עם סימני שחיקה. אז אתה מחליף את הקידמיים ונשאר עם האחוריים הישנים. 

אם תעשה רוטציה נגיד בכל טיפול שני כל 30 אלף ק"מ,  תוכל להגיע עם אותו סט לאיזור 100 אלף ק"מ כשכל הצמיגים זהים, אותו תאריך ייצור ושחוקים במידה שווה. 

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם (נערך)

ברכב הנעה קדמית אני מחליף כל 10000 ק"מ, משאיר באותו צד כך שנשמר אותו כיוון נסיעה.

ככה שומר על שחיקה דומה בכל ה4 ומחליף אותם כסט. מאוד חשוב לי מאחר ואם אני רוצה להחליף מידה, לנסות סוג צמיג אחר או שאין להשיג את הקודם - אני תמיד קונה רביעייה זהה.

ברכבי הנעה אחורית ו4x4 לא נוגע, השחיקה תהיה זהה בכל הרביעייה בלי להתאמץ.

באמצעים ביתיים (של חובב רכב).. לוקח רבע שעה.

PXL_20240105_071257313.jpg

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...