Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, 

מתכננים לטוס לאיטליה בקרוב ורוצים לשכור רכב.

עד היום הייתי מקפיד על לשכור מחברות שיושבות גם בארץ, לא יודע למה זה מן ג׳וק בראש ש״כאילו״ יש עם מי לדבר.

ההבדלים במחירים גבוהים מסתבר בין חברות מוכרות בארץ כמו אוויס/באדג׳ט/סיקסט/הרץ..

לבין חברות ״פחות״ מוכרות (לפחות אני לא מכיר) כמו Dollar/Almo/CRent/Dryyve/Goldcar.

האם יש בכלל משהו בלהשכיר בחברה מוכרת מול חברה פחות מוכרת? 

מציין שאני רוכש מאתרי תיווך למיניהם כמו skyscanner/booking/e-dreams וכו׳

מתכוון בכל מקרה לרכוש כיסוי ביטול השתתפות עצמית (מה שמייקר מאוד את העסק בחברות המוכרות והרבה פחות בחברות ש״פחות״).

פורסם

מדד חשוב מאוד הוא פרישת תחנות השכרה באיזורים שבהם תיסע. שיהיה לך מקום להחליף את הרכב במקרה תקלה או תאונה.

אלאמו חברה גדולה, אחות לאנטרפרייז ונשיונאל.

דולאר היא חברתת בת של הרץ.

גולדקאר זוכה לקטילה מוחלטת בטריפאדווייזור. כדאי לחפש ביקורות על כל החברות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בכל הטיולים שלי ברחבי אירופה לא יצא לי להשכיר רכב מהחברות הגדולות, תמיד הלכתי על ההצעה הזולה ביותר שכללה את התנאים הרלבנטיים לאותו טיול (למשל בלי מגבלת ק"מ או עם החזרה במקום אחר).

לא נתקלתי בבעיות עד כה, אם זה ביוון , קפריסין, איטליה, ספרד...

בעניין הביטוחים, תקרא טוב טוב את התנאים. לרוב הם מכסים עד נזקים של כמה מאות-אלפי יורו בודדים.

עריכה אחרונה על ידי BeBest
פורסם
לפני 20 שעות, Liel Baruch כתב:

מציין שאני רוכש מאתרי תיווך למיניהם כמו skyscanner/booking/e-dreams וכו׳

מתכוון בכל מקרה לרכוש כיסוי ביטול השתתפות עצמית (מה שמייקר מאוד את העסק בחברות המוכרות והרבה פחות בחברות ש״פחות״).

ההבדל בדרך כלל הוא שכשאתה קונה ביטוח ישירות בחברה גדולה במקרה נזק לא תשלם כלום, אצל מתווכים ובחברות הזולות מדובר בביטוח על ידי צד שלישי ובמקרה נזק אתה משלם ותובע החזר. המשמעות יכולה להיות תשלום של סכומים גדולים מאד במועד החזרת הרכב והמתנה להחזר מחברה אלמונית.

פורסם

גם עניין פרוצדורלי. עם ביטול השתתפות עצמית במקרה תאונה זה החלפת מפתח במפתח.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 שעות, Rשף כתב:

ההבדל בדרך כלל הוא שכשאתה קונה ביטוח ישירות בחברה גדולה במקרה נזק לא תשלם כלום, אצל מתווכים ובחברות הזולות מדובר בביטוח על ידי צד שלישי ובמקרה נזק אתה משלם ותובע החזר. המשמעות יכולה להיות תשלום של סכומים גדולים מאד במועד החזרת הרכב והמתנה להחזר מחברה אלמונית.

בדיוק, וזה משמעותי. אתה רוצה ראש שקט ובביטוח על ידי צד שלישי, קיימת מידה של חוסר וודאות. 

בסוף ההבדלים במחירים לא גדולים, ואני מעדיף להיות בידיים של חברה גדולה ולא קטנה ואנונימית. 

דולר ו-אלמו הן חברות ענקיות. 

זול וזוגלובק, שניהם מתחילים ב ז', בשניהם מקבלים נקניק. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

קצת תובנות שלי על שכירת רכב בחו״ל

קודם כל צריך להבין שבאמריקה ביטוח הרכב הוא לרוב משוייך לנהג, ולא לרכב. כלומר שהנהג מכוסה ע״י הביטוח הרגיל שלו גם כשהוא שוכר רכב. זה גורם לחברות להציג מחירי שכירות ללא ביטוח בכלל.

כשאני מחפש שכירת רכב אני מוסיף את כל הביטוחים וביטול השתתפויות עצמית מקסימלית להתחשבות. זה לפעמים משנה דרסטית את המחיר אבל זה מה שאני מחשיב. גם בחברות קטנות זה קיים. חברה שלא נותנת ביטול השתתפות עצמית פסולה בעיני. אני לא מחשיב ביטוח צד שלישי.

היתרונות: בקבלה לא צריך לעשות "סרט דוגמנות" לרכב במיוחד כשעייפים אחרי טיסה ארוכה. במהלך הטיול יש שקט נפשי בגזרת הרכב בלי הדנט היה? השריטה חדשה? והכי חשוב בהחזרה: הנה הרכב שלום ולהתראות, ובמקרים מסוימים אפילו מחנים ושמים את המפתח בתיבת החזרה גם כשהמשרד סגור. בביטוח צד שלישי היתרונות האלו לא קיימים.

באירופה שכרתי בחברות מקומיות גדולות בלי בעיות. הרבה פעמים מגלים שהם הסניף המקומי של מותג בינלאומי, כמו שבארץ שלמה הוא הסניף המקומי של סיקסט או אלדן של אנרפרייז.

יוצאים לטיול, מוציאים לא מעט כסף על טיסה\לינה\קניות\אוכל ודווקא בביטוח שכירת רכב מתקמצנים? אז כן, לפעמים לא קל להגיע למחיר שכולל ביטול, אבל לדעתי זה משתלם.

• רעיון טוב! 2

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

מצטרף לגישתו של @borsood, חוץ מזה שיש מדינות בהן אין ביטול השתתפות עצמית מלא, אלא נותרת השתתפות עצמית של כמה מאות אירו.

חוץ מזה, בכל מדינה יש הווריאציות שלה לגבי תנאי השכירות והביטוח. מצריך בדיקה פרטנית. למשל, כשביקרתי באיסלנד, היו 1-2 סוגי ביטוח שלא קיימים בשום מקום אחר, ואזהרה מסוגי נזק עם השתתפות עצמית של אלפי אירו גם עם ביטוח מלא. וגם במקומות שבהם ביקרת התנאים משתנים. לכן צריך להכין שיעורי בית לפני כל נסיעה.

פורסם

כשזה היה רלוונטי (הרבה השכרות בשנה) הייתי קונה ביטוח ביטול השתתפות עצמית שנתי (זה היה עולה פחות מ-100 יורו לשנה) ולא קונה את הביטוח המלא של החברה. פעמיים תבעתי את הביטוח - הכסף היה בחזרה בחשבון תוך שבוע. 

בגדול חסך לי לפחות 1500-2000 יורו ב-3 שנים שהשתמשתי בזה בשוטף.

פורסם (נערך)

בארצות הברית למי שלא תושב, מומלץ לשכור רק דרך חברה ישראלית, כי אז זה כולל את כל הביטוחים.

באירופה איפה שלמיטב ידיעתי הביטוח מוצמד לרכב ולא לנהג, אפשר גם דרך סוכנות מקומית.

אני שכרתי השבוע רכב לאיטליה בחודש מאי דרך הרץ, עם הביטוח המוגדל שכולל גם שמשות, צמיגים חלק עליון ותחתון. שימו לב שיש הרבה חברות שבהן הביטוח לא כולל את מה שברכב הכי צריך ביטוח בשבילו.

הביטול השתתפות עצמית בכל החברות שבדקתי בארץ הוא סוג של קומבינה שבה משלמים כרגיל לסוכנות ההשכרה בחו"ל את ההשתתפות העצמית שיכולה להגיע לאלפי יורו ואז מגישים את החשבון בארץ ומקבלים החזר.

מה שאומר שזה יכול לקחת זמן עד שההחזר מגיע וגם יכולים לעבור דרך כל מיני שיטות מצליח למינהן של החברה בישראל. אבל זה מה שיש.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם (נערך)

סיפור קטן שקרה לי עם חברה בולגרית שהיו לה ביקורות יחסית טובות

במקום לתפוס מסגרת בתחילת השכירות הם חייבו אותי בכל הסכום 

לקח לי בערך חודשיים עד שקיבלתי את הכסף חזרה וזה אחרי שעירבתי את discovercars ששכרתי דרכם ואת cal וכמובן כל פעם בקיזוז עמלות המרה שיצא בערך 200 ש''ח 

אז עוד סיבה למה להעדיף חברה מוכרת וגדולה

עריכה אחרונה על ידי tan tan
פורסם

@bobi הארוע שהיה לי בשווייץ ובצרפת היה ברכב שנשכר דרך אוויס ישראל, כלל ביטול השתתפות עצמי מלא וביטוח שמשות, בשני המקרים הרכבים הוחלפו מפתח במפתח בלי שום חיובים נוספים.

למה שאתה מתכוון הוא ביטוח החזר השתתפות עצמית עם תהליך חיוב והחזר כפי שתיארת, והוא נפוץ בשכירת רכב דרך מתווכים. במקרים אלה חשוב לוודא שהכיסוי  מגיע לפחות לגובה ההשתתפות העצמית. כמוכן, לוודא שיש כיסוי אם יש יותר ממקרה אחד במהלך ההשכרה.

פורסם
בתאריך 2.4.2025 בשעה 21:26, Liel Baruch כתב:

האם יש בכלל משהו בלהשכיר בחברה מוכרת מול חברה פחות מוכרת? 

נותן שירות קטן יותר מוגבל במשאבים שלו. אם יש תקלה בדרך/מחסור בכלי רכב בגודל הספציפי בסוכנות, ההיגיון אומר שההתמודדות שלו תהיה פחות טובה.

אם אתה הולך על משפחתית 5 מקומות ידנית זה לא משנה, אבל למשל על 7 מקומות בתקופת העומס - שווה לדעתי לשקול חברה גדולה יותר.

בתאריך 2.4.2025 בשעה 21:26, Liel Baruch כתב:

רשמו לך כבר על עניין הביטוח (זה שאתה משלם ומקבל החזר). 

אם זה מתאים לך, ויש לך מסגרת באשראי, זה פתרון מעולה. 

בשנים האחרונות תמיד שכרתי רכב מחברה "גדולה" (הרץ) עם הנחה של כרטיס אשראי,  ואת הביטול השתתפות עשיתי ביחד עם הביטוח נסיעות. זה עולה פחות מ-10% ממה שזה עולה בחברות ההשכרה, ובפעמיים שהייתי צריך להשתמש קיבלתי את הכסף מהר מאוד וכל מה שהייתי צריך לעשות הסתכם בתביעה שלוקח להדיש 10 דקות באתר שלהם.

פורסם

תודה לכולם, לבסוף שכרתי באופרן מול סוכנות Badget.

נרכש כיסוי כולל עם ביטול השתתפות עצמית כולל השיקוצים (שמשות, תחתית רכב, הגה, צבע ועוד דברים שהחליטו לדחוף ולא לכלול בביטוח).

יצא תוספת של 500-600 שקלים אבל העדפתי ראש שקט וזה כמובן עולה כסף.

• תוכן חדש...