Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשמע תיפה מוזר, אבל מישהו טען שאני אחראי על נזק שנגרם לאופנועו מתאי שהיה במצב חניה.  הוא הגיש תביעה + דו"ח שמאי (מוגזם לגמרה).  ביקשתי לנהל שמאות נגדית ועורך דין התובע ענה שהאופנוע נמכר לאיזה סוכנות במצבו הניזוק (וגם צורף דף זיכרון מכירה).  התקשרתי לסוכנות  ואמרו שהאופנוע נמכר (ולא נתנו עוד פרטים)....

השאלה:  זה לא זכותי הבסיסית עלפי חוק לנהל שמאות נגדית??? (התובע הסתיר בתביעתו שהוא מכר האופנוע בגלל שהוא התכוון להרוס העובדות והדבר התברר בזמן שביקשתי לבצע שמאות נגדית)... אין לי עורך דין שמייצג אותי.

אודה לתשובה, בכבוד

פורסם

לפי תיאורך נשמע שאתה מכחיש את עצם הפגיעה בו, בבקשת הייעוץ אתה מדלג על הפרט הזה ופונה ישר לנושא חוות דעת נגדית.

אם אכן אתה מכחיש - כדאי שתרחיב על פרטי המקרה לטענות 2 הצדדים, לדעתי תוכל לקבל הכוונה רלוונטית יותר כדי להיחלץ מהמקרה בלי נזק.

פורסם

זו אכן זכותך. כמו שזכותו למכור את האופנוע וזכות הבעלים החדש לא לשתף פעולה.

אם המקרה יגיע למשפט, העובדה שלא ניתנה לך האפשרות לשלוח שמאי מטעמך תלקח בחשבון ע״י השופט, אבל זה לא אומר שתצא נקי. הוא יבחן את הראיות שיש, כולל דוח השמאי של התובע ויחליט. יתכן שיפסוק לטובתך באופן גורף כי שיתכנע שלא ניתן להוכיח שפגעת בו, או שיוריד מהסכום. אין דרך לדעת.

פורסם

באיזה סכום מדובר?

אם מדובר בסכום שבכוונתך לתבוע מהביטוח שלך העבר את התביעה לביטוח, הם יודעים את העבודה שלכם. הבעיה היא שהם עלולים להגיע לפשרה שתעלה לך דמי השתתפות עצמית, אבדן הנחת העדר תביעות והכתמת העבר הביטוחי.

למעשה במקרה כזה אתה חייב,לתת לביטוח לנהל את האירוע, אם תנהל אותו בעצמך הביטוח יוכל להתנער ממך, וזה כתוב בפוליסה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בתאריך 20.1.2025 בשעה 23:55, פייר2025 כתב:

נשמע תיפה מוזר, אבל מישהו טען שאני אחראי על נזק שנגרם לאופנועו מתאי שהיה במצב חניה.  הוא הגיש תביעה + דו"ח שמאי (מוגזם לגמרה).  ביקשתי לנהל שמאות נגדית ועורך דין התובע ענה שהאופנוע נמכר לאיזה סוכנות במצבו הניזוק (וגם צורף דף זיכרון מכירה).  התקשרתי לסוכנות  ואמרו שהאופנוע נמכר (ולא נתנו עוד פרטים)....

השאלה:  זה לא זכותי הבסיסית עלפי חוק לנהל שמאות נגדית??? (התובע הסתיר בתביעתו שהוא מכר האופנוע בגלל שהוא התכוון להרוס העובדות והדבר התברר בזמן שביקשתי לבצע שמאות נגדית)... אין לי עורך דין שמייצג אותי.

אודה לתשובה, בכבוד

בתאריך 21.1.2025 בשעה 08:55, chezik כתב:

לפי תיאורך נשמע שאתה מכחיש את עצם הפגיעה בו, בבקשת הייעוץ אתה מדלג על הפרט הזה ופונה ישר לנושא חוות דעת נגדית.

אם אכן אתה מכחיש - כדאי שתרחיב על פרטי המקרה לטענות 2 הצדדים, לדעתי תוכל לקבל הכוונה רלוונטית יותר כדי להיחלץ מהמקרה בלי נזק.

עריכה אחרונה על ידי פייר2025
פורסם

האופנוע עמד בדיוק על דלת ביתי וחסם הכניסה ויציאה מהבית (נוצר מצב חירום והיה צורך לצאת מהבית, עזרה ממוקד 106 לא הגיע (ערב יום העצמאות)).  אופנוע היה נעול ואי אפשר לזיז אותו.  מנחתי אותו על הקרקע וגררתי אותו 2 מתר.  אני מכחיש הפגיעה והנזקים שנזכרים בדוח שמאי מטעם התובע.  אני מסקים שאולי גרמתי לשפשופים לאופנוע (אבל לא לנזק בשווי 9000 שח).  האופנוע היה ניזוק לפני שגררתי אותו.  התובע מנשה להרוויח על חשבוני.  3 חודשים לאחר תאריך האירוע, התובע מפיק דוח שמאי  שאני קיבלתי וראיתי אותו לראשונה 6 חודשים אחרי האירוע (מתאי שקיבלתי כתב תביעה ).  דוח השמאי ציין  שהופק 3 חודשים אחרי תאריך האירוע, וגם הדוח  ציין  "בדיקה ראשונה" חודש אחד אחרי תאריך האירוע -- וזה לא לפי התקנות (יש צורך בהפקת דוח  שמאי תוך 14 יום מיום הבדיקה ).  זה לא נגמר פו.  5 שבועות אחרי תאריך האירוע, התובע מכר האופנוע ( התובע מעונין להורם העובדות).  זה לא חוקי לבצע שמאות נגדית על תמונות.  בעיה נוספת שדוח שמאות בדייכ  מעריך שווי האופנוע או רכב  נקודת זמן מסוימת, אבל לא מוודה מי אחרי על נזקים שנזכרו בדוחו.

עכשיו אני רוצה לתלונן על דוח השמאי (בעניין הפקת דוח לא לפי תקנות שנזכר קודם).  לאיזה גוף להגיש תלונה ?        

בתאריך 23.1.2025 בשעה 20:04, Nakamichi כתב:

קודם כל יש פה נקודה לטובתך במידה ותמצא אשם.

את השמאות הנגדית יכול שמאי לנסות לבצע לפי תמונות של השמאי המקורי. 

זה לא חוקי לבצע שמאות נגדית על תמונות (למרות שזה אפשרי )  בעיה בסיסית שדוח שמאות בדייכ  מעריך שווי האופנוע או רכב  בנקודת זמן מסוימת, אבל לא מוודה מי אחרי על נזקים שנזכרו בדוחו (אילי הנזקים היו מקודם )

פורסם

למה לפתוח שני נושאים שונים העוסקים באותו מקרה

ראה תשובותי בנושא הראשון

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

יש פה כמה עניינים שונים:

1. האם פות״ש אחראי לנזק. גם הוא זה שגרם לו, הרי שלא היתה לו ברירה, אחרי שבעל האופנוע החנה אותו בצורה לא חוקית שמונעת מאדם לצאת מביתו.

2. גם אם פות״ש ימצא אחראי, נשארת שאלת גובה הנזק. אם האופנוע נבדק ע״י שמאי חודש אחרי הארוע, והדוח כולל המלצות מנוגדות להנחיות, ולפות״ש לא ניתנה אפשרות לבצע בדיקה מטעמו, מטילות בספק את גובה התביעה.

3. התנהלות השמאי. ענין שולי לטעמי, וממילא עדיף שיתברר אחרי סיום התביעה. אם פות״ש כועס מאוד על התנהלותו ורוצה להעלות את חוסר מקצועיותו בפני הגורמים הרלוונטים, שיהיה לו בהצלחה.

כל זה כמובן בהתבסס על מידע מצד אחד בלבד, אין לנו את כל הסיפור.

המלצה לפות״ש: בצע בדיקת איות לכל מסמך שאתה מגיש לגוף רשמי. 

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

מנסה להבין מה בדיוק המקרה כאן

אני מבין מתיאורך שגררת את האופנוע באופן ידני ולא ע"י כלי רכב

א"כ לא מדובר כאן בתביעת ביטוח או מקרה תאונה אלא בתביעה פלילית / נזיקין על גרימת נזק לרכוש

עם איזה הוכחות התובע ניגש בקשר לאחריותך לנזקים? יש תיעוד? הודאה מתועדת?

אם אין הוכחה שהנזק בוצע על ידך אז אתה פשוט מכחיש קשר לתביעה, ההוכחות עליו.

נשמע שאתה רץ לכיוון הלא נכון, אתה הולך להתווכח עם שמאי מוסמך ומוכר לגבי גובה הנזק בזמן שלטענתך אתה בכלל לא אחראי לאותו נזק

פורסם

בלי להיכנס לשאלת היושר (הוא כתב שיתכן שגרם שפשופים), לא כ"כ חכם לכפור באירוע כשיתכן שיש לתובע הוכחות או עדויות שיוציאו אותו שקרן מול ביהמ"ש.

לדעתי עם התנהלות נכונה התיק הזה ילך לגישור וייסגר על סכום סביר והגיוני.

פורסם
בתאריך 21.1.2025 בשעה 09:39, Be roo כתב:

זו אכן זכותך. כמו שזכותו למכור את האופנוע וזכות הבעלים החדש לא לשתף פעולה.

אם המקרה יגיע למשפט, העובדה שלא ניתנה לך האפשרות לשלוח שמאי מטעמך תלקח בחשבון ע״י השופט, אבל זה לא אומר שתצא נקי. הוא יבחן את הראיות שיש, כולל דוח השמאי של התובע ויחליט. יתכן שיפסוק לטובתך באופן גורף כי שיתכנע שלא ניתן להוכיח שפגעת בו, או שיוריד מהסכום. אין דרך לדעת.

תודה

פורסם
בתאריך 17.7.2025 בשעה 09:46, פייר2025 כתב:

אני מסקים שאולי גרמתי לשפשופים לאופנוע (אבל לא לנזק בשווי 9000 שח).  האופנוע היה ניזוק לפני שגררתי אותו. 

אופנועים וקטנועים (בניגוד לרכב 4 גלגלי) מחופים בפלסטיקה ולא בפח שאפשר לתקן.

חלקי פלסטיקה תחליפיים קיימים אולי לדגמי הקטנועים הנפוצים וגם זה בספק.

פלסטיקה אולי אפשר לתקן במצבים מסויימים, אבל אם נדרש להחליף חלק, רוב הסיכויים שיהיה רק מקורי זמין

ומחיר של 9000 שקל הוא לא מופרך אם גררת אופנוע על הקרקע וגרמת לנזק בכמה חלקים.

את הטענה שלך שהאופנוע היה כבר ניזוק לפני כן צריך לבדוק פרטנית,

כי ככה באוויר זה נשמע כמו נסיון בריחה מאחריות שלך.

אגב, איך נוצר מצב שאופנוע חוסם לך את דלת הכניסה לבית? יש לך צילום של ה"זירה"?

האם מדובר באותו מקרה של הפוסט האחרון שפתחת

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

אופנועים וקטנועים (בניגוד לרכב 4 גלגלי) מחופים בפלסטיקה ולא בפח שאפשר לתקן.

חלקי פלסטיקה תחליפיים קיימים אולי לדגמי הקטנועים הנפוצים וגם זה בספק.

פלסטיקה אולי אפשר לתקן במצבים מסויימים, אבל אם נדרש להחליף חלק, רוב הסיכויים שיהיה רק מקורי זמין

ומחיר של 9000 שקל הוא לא מופרך אם גררת אופנוע על הקרקע וגרמת לנזק בכמה חלקים.

את הטענה שלך שהאופנוע היה כבר ניזוק לפני כן צריך לבדוק פרטנית,

כי ככה באוויר זה נשמע כמו נסיון בריחה מאחריות שלך.

אגב, איך נוצר מצב שאופנוע חוסם לך את דלת הכניסה לבית? יש לך צילום של ה"זירה"?

האם מדובר באותו מקרה של הפוסט האחרון שפתחת

שווי שוק של אופנוע 11000 שח ( שנת יצור האופנוע 2015)--- זה לא הגיוני

יקירי: זה קורה.... אנחנו חיים במקום שיש הרבע עבריינים...בעל האופנוע הסיג כבול פרטי - -במטרה להרוויח כםף על חשבון אחרים (כמוני )  !!! 

עריכה אחרונה על ידי פייר2025

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...