Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נתבע בתביעת נזקים רכב והתובע מנשה להרוויח על חשבוני (לא מוזר בימים אלה ).

התהליך לא במזגרת חברות הביטוח (שהם לא נכנסים לכל זה מסיבת שלא מדובר בתאונת דרכים,  אלה " בחבלה בזדון " כמו שטוען התובע- וכמובן זה לא בדיוק המצב כשמדובר בהסגת כבול פרטי מצד התובע )

3 חודשים לאחר " תאריך האירוע " , התובע מפיק דוח שמאי  שאני קיבלתי וראיתי אותו לראשונה 6 חודשים אחרי " תאריך האירוע " (מתאי שקיבלתי כתב תביעה ).  דוח השמאי ציין  שהופק 3 חודשים אחרי " תאריך האירוע ", וגם הדוח  ציין  " בדיקה ראשונה " חודש אחד אחרי " תאריך האירוע "-- וזה לא לפי התקנות (יש צורך בהפקת דוח  שמאי תוך 14 יום מיום הבדיקה ).  זה לא נגמר פו.  5 שבועות אחרי תאריך האירוע, התובע מכר רכבו ( התובע מעונין להורם העובדות). 

עכשיו אני רוצה לתלונן על דוח השמאי שברור שיש לו אינטרס עם התובע (בעניין הפקת דוח לא לפי תקנות).  וגם שדוח השמאי כלל חלקים מקורים (ולא משומשים) לרכב ששנת יצורו היא 2015 ( התקנות אוסרות חלקים מקורים לרכבים שגילם יותר משנתים)

לאיזה גוף להגיש תלונה על התנהגות השמאי בהערכת דוחו שאני נבגע ממנו  ?

אני יודע שאלי שמאות נגדית תטפל במצב אבל : זקוק לתלונן על האתיקה המקצועית של השמאי שיש לא אינטרס עם התובע         

פורסם

לפני שאתה רץ להתלונן על השמאי, חכה שתסתיים התביעה.

תעלה את כל הנקודות הללו מול השופט.

אם תזכה, או שהנזק יופחת לאור הליקויים בדוח השמאי, תוכל להשתמש בזה בתלונה.

אם תפסיד, תוכל לתבוע את השמאי על ההפרש.

אם חשוב לך להתלונן נגדו מקצועית, זו החלטה שלך, רוב הסיכויים שלא יצא מזה כלום, אבל אם תחליט ללכת על זה, תצמד לעובדות כמו תאריך בדיקה והפקה מאוחרים, והמלצה לחלקים חדשים.

אל תציין חשדות שאין להם בסיס כמו אינטרס משותף, אתה עלול להתבע בתביעת דיבה, בלי הוכחה אתה תפסיד.

עד כמה שהצלחתי למצוא, את התלונה יש להגיש לאגף הרכב במשרד התחבורה

https://www.gov.il/he/service/filing-complaint-or-contacting-the-vehicle-division-units

פורסם

היי

משרד התחבורה לא מטפל בנושאים שנדונים בבית משפט 

כדי להתגונן בתביעה שבה יש שמאות רצוי להצטייד בשומה נגדית.

אתה יכול להתלונן אולי באיגוד השמאים

https://shamaeim.org.il/about/מוסדות-הארגון/וועדות-מקצועיות/

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני 6 שעות, Be roo כתב:

לפני שאתה רץ להתלונן על השמאי, חכה שתסתיים התביעה.

תעלה את כל הנקודות הללו מול השופט.

אם תזכה, או שהנזק יופחת לאור הליקויים בדוח השמאי, תוכל להשתמש בזה בתלונה.

אם תפסיד, תוכל לתבוע את השמאי על ההפרש.

אם חשוב לך להתלונן נגדו מקצועית, זו החלטה שלך, רוב הסיכויים שלא יצא מזה כלום, אבל אם תחליט ללכת על זה, תצמד לעובדות כמו תאריך בדיקה והפקה מאוחרים, והמלצה לחלקים חדשים.

אל תציין חשדות שאין להם בסיס כמו אינטרס משותף, אתה עלול להתבע בתביעת דיבה, בלי הוכחה אתה תפסיד.

עד כמה שהצלחתי למצוא, את התלונה יש להגיש לאגף הרכב במשרד התחבורה

https://www.gov.il/he/service/filing-complaint-or-contacting-the-vehicle-division-units

במקרה: אין לי עורך דון שמייצג אותי (וגם לא צריך אחד).  אולי אני לא מסכים שלא צריך לרוץ בתלונה נגד השמאי.  בפשות,  בדרך של תלונה נגד השמאי אני מעונין לפסול דוח השמאי (או שהגוף שיטפל בתלונתי ילחץ על השמאי להוציא את הדוח מההפצה ( לאור הליקויים בדוחו ועל הבסיס הזה שהשופט לדחות התביעה  

לפני 6 שעות, ישה כתב:

היי

משרד התחבורה לא מטפל בנושאים שנדונים בבית משפט 

כדי להתגונן בתביעה שבה יש שמאות רצוי להצטייד בשומה נגדית.

אתה יכול להתלונן אולי באיגוד השמאים

https://shamaeim.org.il/about/מוסדות-הארגון/וועדות-מקצועיות/

תודה 

פורסם
לפני שעתיים, פייר2025 כתב:

וגם לא צריך אחד)

לדעתי אתה טועה.

בדרך של תלונה נגד השמאי אני מעונין לפסול דוח השמאי

כמו שהוסבר לך, זה לא אפשרי, לא דנים בתלונות בנושא שנדון כבר בבית משפט.

לאור הליקויים בדוחו ועל הבסיס הזה שהשופט לדחות התביעה  

דין התביעה וגובה הנזק הם נושאים שונים ואתה מערבב אותם יחד, מה שמחזיר אותי לנקודה הראשונה, אתה צריך עורך דין.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Be roo כתב:

לדעתי אתה טועה.

כמו שהוסבר לך, זה לא אפשרי, לא דנים בתלונות בנושא שנדון כבר בבית משפט.

דין התביעה וגובה הנזק הם נושאים שונים ואתה מערבב אותם יחד, מה שמחזיר אותי לנקודה הראשונה, אתה צריך עורך דין.

נראה לי שאתה  50% צודק.   איגוד השמאים אינו מתייחס להליך יישוב התביעה (האיגוד אינו מתערב בשיקוליו המקצועיים של השמאי) - אלא רק להתנהלות השמאי.  הערכת דוח שמאות אחרי  60 יום מתאריך בדיקה ראשונה - - זה לא נכלל  " בהתנהלות השמאי " ?? 

עריכה אחרונה על ידי פייר2025

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...