Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

צמיגים לסוויפט 2010


פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אשמח להמלצה לצמיגים לסוויפט 2010 185/60R/15 קוד מהירות 84H

אזור ירושלים - מודיעין עדיף.

אכלתי מסמר בקדמי והלך הצמיג עקב נסיעה שלא שמתי לב. עכשיו הרכב ככה: 4 מישלן פרימסי 4 כאשר 3 בני 3 שנים ואחד קדמי דורש החלפה עקב מסמר, עוד צמיג אחורי בין שנה וחצי ככה עקב פנצ'ר באותה תקופה. 

נוסע כ-20-25 אלף בשנה. ככה שחסכוני ושקט בנוסף לבטיחות יהיה מבורך.

התלבטות אם להחליף 2 קדמיים או את כל 4 כבר. שיקולים כלכליים בעיקר. 

מתלבט כמה נכון להשקיע בטווח שבין 300-450 לצמיג. 

אשמח להמלצות וחוות דעת.

פורסם (נערך)

אותה מידה:

וגם כאן, עם עוד לינקים בפנים:

 

הפתרון החסכוני ביותר כרגע (והשנוי יותר במחלוקת) יהיה כנראה להמשיך עם 2 המישלנים בני ה-3 מקדימה ולרכוש עוד מישלין זהה לזה בן השנה וחצי ולהתקין/להשאיר אותם מאחור.

אבל, חשוב להבין שמצבם של הנוכחיים תקין, לא יבשים ושיהיו הבדלי שחיקה מינימלים בין כל זוג צמיגים על כל סרן.

ואפשר לעלות בשלבים של כמה צמיגים מחליפים, אם כי העקרון המנחה הוא שלפחות כל זוג צמיגים על אותו הסרן יהיו זהים ככל הניתן.

 

אם במקרה יש לך צמיג חילופי בגודל מלא שמעולם לא נגעו בו (ואחרי 15 שנים הוא כבר גמור גם אם נראה טוב), אז אפשר לשקול להשתמש באחד הצמיגים הישנים יותר לטובתו ולהחליף בהתאם את מספר הצמיגים הנוספים.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
לפני כשעה, Tom_22 כתב:

אותה מידה:

וגם כאן, עם עוד לינקים בפנים:

 

הפתרון החסכוני ביותר כרגע (והשנוי יותר במחלוקת) יהיה כנראה להמשיך עם 2 המישלנים בני ה-3 מקדימה ולרכוש עוד מישלין זהה לזה בן השנה וחצי ולהתקין/להשאיר אותם מאחור.

אבל, חשוב להבין שמצבם של הנוכחיים תקין, לא יבשים ושיהיו הבדלי שחיקה מינימלים בין כל זוג צמיגים על כל סרן.

ואפשר לעלות בשלבים של כמה צמיגים מחליפים, אם כי העקרון המנחה הוא שלפחות כל זוג צמיגים על אותו הסרן יהיו זהים ככל הניתן.

 

אם במקרה יש לך צמיג חילופי בגודל מלא שמעולם לא נגעו בו (ואחרי 15 שנים הוא כבר גמור גם אם נראה טוב), אז אפשר לשקול להשתמש באחד הצמיגים הישנים יותר לטובתו ולהחליף בהתאם את מספר הצמיגים הנוספים.

דבר ראשון, תודה רבה על ההתייחסות המפורטת. 

אז אם אני מבין נכון, אני מעביר את המישלן האחורי בן 3 לקדימה, וקונה מישלן חדש לאחורה. אני יכול פשוט להעביר את הגלגל האחרוי לקדימה או שצריך לפרק את הצמיג ולהעביר לגלגל הקדמי?

פורסם

חשוב לי להדגיש שזה לא הפתרון האידיאלי ומהווה פשרה בעיניי, כתלות כאמור גם במצב בפועל של הצמיגים.

אגב, גם יכולה להיות בעיית זמינות של צמיגים מהדגם הזהה כולל הקודים, מה ש"יסבך" את העניינים.

 

וכן, הבנת נכון את האפשרות שעלתה במחשבתי.

אם במקרה האחד בן ה-3 מאחור הוא בצד של הקדמי המפונצ'ר, אז מה טוב.

אם המחשבה שלך שצריך לפרק את הצמיג מהחישוק נובעת מכך שהעיל לא נכון ואתה חושב על כיוון סיבוב הגלגל, אז זה לא רלוונטי מאחר והפרימסי הוא אסימטרי (עם כיתוב Outside) כך שאין אפשרות להתקין אותו בצד השני של הרכב ולשמור על אותו כיוון הגלגול (במצב כזה, הכיתוב Outside יהיה מופנה כלפי פנים). אומנם יש טענה רווחת שהצמיגים מקבלים "כיווניות" אחרי שנסעו כברת דרך וגם כשמבצעים רוטציה בין קדימה לאחור, מומלץ להשאיר את הצמיגים באותו הצד, אבל זו טענה שלא ממש נתמכת/מחוייבת בספרי רכב למיניהם בהקשר הזה או ע"י יצרני צמיגים (גם אם באופן אישי, הייתי כן מעדיף לפעול כך).

פורסם
בתאריך 5.1.2025 בשעה 15:01, yedidya159 כתב:

 

אכלתי מסמר בקדמי והלך הצמיג עקב נסיעה שלא שמתי לב. עכשיו הרכב ככה: 4 מישלן פרימסי 4 כאשר 3 בני 3 שנים ואחד קדמי דורש החלפה עקב

אשמח להמלצות וחוות דעת.

 

עצה כללית חשובה לגבי צמיגים: תמיד לסגור מחיר בטלפון ולוודא מלאי טלפונית. המחירים בטלפון תחרותיים יותר מאשר בהגעה למקום. וכך תצמצם סיכוי להגיע ולגלות שהמצאי לא משהו. אין לי המלצה לצמיגייה בגזרה שלך. פעם החלפתי בגלגלי המגן בבית דגן. התרשמתי לטובה. בזאפ נראים תמיד תחרותיים. תסגור טלפונית בכל מקרה.

 

עצה נוספת היא שזה תחום עם המון חאפרים ונוכלים. לרכוש רק בפנצ'רייה עם מוניטין טוב. חובה.

 

שנים הייתי מחליף בעיקר למישלן פרימסי. אני מניח שהמישלן הנוכחיים מאוד יבשים אחרי 3 שנים. זה צמיג עם מועדות להתייבשות. כך שעדיף להחליף ארבעה.

 

בהחלפה האחרונה המישלן היו יקרים בגלל מידה ומלאי בעייתי. אז פעם ראשונה שקצת יותר חקרתי. אז גם גיליתי את הנטיה להתייבשות. בפורום ובאתרים אחרים וגם היו על הרכב מישלן בני 3 במצב מזעזע של סדקים.

 

אז חיפשתי חלופה. ומצאתי. פאלקן ze310. מחיר מעולה. בבדיקות באתרים שונים משיג ציונים טובים מאוד. לא פחות מהמישלן ואף יותר. אני חושב שאין כל בעיית מלאי.

יצרן יפני מוכר. לא יודע ולא מתעניין בארץ הייצור. רכבים חדשים לעיתים מגיעים איתו

 

פרימסי 4 בזאפ עולה 400-450 לצמיג. פאלקן בסביבות 300 ואף פחות.

 

תראה כאן בפורום הרבה שממליצים. 

 

 

 

פורסם

עדכון:

לא היה ניתן לתקן את הפנצ'ר החלפתי שתי קדמיים לקלבר HP4 במחיר של 325. אכן סגרתי בטלפון ובמקום שאני כבר מכיר, אבל התאכזבתי לראות שהתאריך ייצור הוא לפני כ-8-9 חודשים. כיוון שהייתי צריך להזמין את הצמיגים לא יכולתי לברר זאת מראש. לא יודע מה קורה בפנצ'ריות אחרות, אבל אני מתלבט אם לחזור אליהם שוב אחרי שראיתי את זה. 

את האחוריים הם אמרו שאני יכול לחכות עוד שנה. אכן, הם כבר מתחילים להראות סדקים למרות שבפועל הם בקושי בני שנתיים וחצי מהייצור. 

תודה לכולכם על העזרה וההמלצות. 

  • רעיון טוב! 1
פורסם

אין לך מה לחזור אליהם אחרי שיצאת בנסיעה עם הצמיגים.

אבל אין בכלל סיבה לחזור. לא שמכרו לך משהו פגום. רחוק מזה.

8-9 חודשים זה בסדר גמור. אני משתדל לרכוש טריים ככל הניתן וזה מעולם לא היה צמיגים שגילם פחות מ 5 חודשים. אז 8-9 זה ממש ממש בסדר.

אין הרבה בלאי באחסנה. אם הבנתי נכון מותר למכור צמיגים עד שנתיים מהייצור.

 

תתחדש

 

 

  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 58 דקות, yedidya159 כתב:

עדכון:

לא היה ניתן לתקן את הפנצ'ר החלפתי שתי קדמיים לקלבר HP4 במחיר של 325. אכן סגרתי בטלפון ובמקום שאני כבר מכיר, אבל התאכזבתי לראות שהתאריך ייצור הוא לפני כ-8-9 חודשים. כיוון שהייתי צריך להזמין את הצמיגים לא יכולתי לברר זאת מראש. לא יודע מה קורה בפנצ'ריות אחרות, אבל אני מתלבט אם לחזור אליהם שוב אחרי שראיתי את זה. 

את האחוריים הם אמרו שאני יכול לחכות עוד שנה. אכן, הם כבר מתחילים להראות סדקים למרות שבפועל הם בקושי בני שנתיים וחצי מהייצור. 

תודה לכולכם על העזרה וההמלצות. 

בהחלט מבאס 

תנסה לפנות אליהם 

שיטת מצליח למכור סחורה ישנה יותר 

פורסם (נערך)

ייתכן שאם יש צמיגים זהים חדשים יותר אז הקפדה בעניין והתעקשות לפני התשלום היו מביאות לצמיגים צעירים יותר. אבל בהחלט ייתכן שלא. צמיגים שיוצרו לפני 8-9 חודשים זה בכלל לא מבאס ולא סחורה ישנה. לכל היותר לא הכי חדשה.

 

האמת גם לגיטימי לחלוטין לעסק לנסות למכור קודם צמיגים בני 8-9 חודשים כשיש לו במלאי צמיגים בני 4-5 חודשים. זה לגמרי בטווח הסביר.

 

כמעט כל עסק פועל ככה. בדיוק כמו שבסופר שמים מאחור את הסחורה עם התוקף היותר ארוך כדי למכור קודם את הגבינה/סחורה היותר ותיקה.

 

אני מציע לבקש ממישהו להתקשר לצמיגייה ולשאול טלפונית מה שבוע הייצור של צמיג זהה. לא אתפלא אם אין צמיגים כאלו משמעותית ציעירים יותר. וגם אם כן זה לא ביג דיל.

 

זה צמיגים שמגיעים בהובלה ימית. זה לא ביצים שמגיעות כל יום. 

ייצור, הובלה בארץ המוצא, ייצוא, הובלה ימית (עוקפת סואץ?), נמלי ישראל ומכס, הובלה בישראל, יבואן, מפיץ ובסוף צמיגייה מחזיקה מלאי. זה לא עניין של חודש חודשיים.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • רעיון טוב! 2
פורסם

מחזק.

אין שום בעיה עם צמיגים בני 8-9 חודשים. זה עוד יותר נכון בתקופה מג'עג'עת מבחינת מלאי צמיגים בגלל בעיות שמייצרת המלחמה.

בדר"כ הדעה הרווחת, שעד 6 חודשים זה מצוין, ועד שנה זה סבבה לגמרי. מעבר לזה גם עשוי להיות סביר ובתנאי שאכן נשמרו בתנאי אחסנה נאותים (בעיקר ענין של איך הצמיגים עומדים ותנאי חום/לחות) ושלא זרוקים אחד על השני באיזו מכולה לוהטת. 

 

ורק מתקן, מותר למכור צמיגים חדשים עד גיל 6 (!) מיום ייצורם.

צמיגים משומשים מותר למכור עד 24 חודשים (שנתיים) מיום ייצורם.

 

מה שכן, תוהה לגבי מיקום הצמיגים החדשים. זה ויכוח ישן נושן אם מקומם מאחור או מקדימה ולא ממש רוצה לעורר אותו.

למרות שההמלצה הרשמית היא בעקרון - מאחור.

לשיקולך.

  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעה, Tom_22 כתב:

מה שכן, תוהה לגבי מיקום הצמיגים החדשים. זה ויכוח ישן נושן אם מקומם מאחור או מקדימה ולא ממש רוצה לעורר אותו.

למרות שההמלצה הרשמית היא בעקרון - מאחור.

לשיקולך.

 

אתה צודק. ככלל עדיף מאחור.

 

האינטואיציה מוליכה במקרה הזה לתשובה שגויה לפיה עדיף מקדימה.

אבל כששומעים את ההסבר מבינים שעדיף מאחור. ואם בודקים באתרים של מישלן וקונטיננטל מגלים שעדיף מאחור.

 

זה ויכוח בין בקיאים שצודקים מול עקשנים שטועים.

 

וגם הבינה המלאכותית איתנו...

 

https://www.continental-tires.com/products/b2c/tire-knowledge/mixing-tires/

 

https://middle-east.michelin.com/en/auto/advice/tyre-care/tyre-rotation

 

chat gpt:

 

When replacing only two tires on a vehicle, the general recommendation is to place the new tires on the rear axle, regardless of whether your vehicle is front-wheel drive (FWD) or rear-wheel drive (RWD). This is because having better traction in the rear helps maintain stability, especially in slippery or wet conditions.

Here's why:

  • For front-wheel drive vehicles (FWD): The front tires handle steering and most of the braking forces. While you might think putting new tires on the front would improve handling, the rear tires are more prone to losing traction during rain or snow, which can lead to oversteering or spinning out. Newer tires at the back help prevent this.
  • For rear-wheel drive vehicles (RWD): The rear tires are responsible for propelling the vehicle, and having better traction at the rear improves stability. If the rear tires are worn out and the new tires are on the front, the rear end can become unstable, particularly on wet or icy roads.

If you're in a situation where you have two new tires and need to place them on the front or back, the safest choice is to put the new tires on the rear axle to improve overall control and prevent loss of traction at the rear of the vehicle.

  • רעיון טוב! 2
פורסם

טוב קבלתי. 

לגבי קדימה אחורה - לא היה לי החלטה סופית כשהלכתי להחליף אז פשוט השארתי את זה ככה והקדמיים הוחלפו. לפעם הבאה אדע שעדיף ההפך. 

תודה לעוזרים. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

  Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • תוכן חדש...