Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הייתם רוכשים מיני pc לשימוש משרדי?

yd b-4

פוסטים מומלצים

היי המחשב ישמש כעמדת עבודה במשרד.

דרישות הביצועים דיי בסיסיות, עבודה על תוכנות קלילות הנה"ח/גוגל כרום ושות', אבל העסק צריך לזוז בקצב זריז בלי לאגים מעצבנים (בשני מסכים בו זמנית אם זה משמעותי )

העניין שאותי מרתיע זה עמידות לטווח ארוך, המחשבים כאן בגדול פעילים 24/7 כמובן שחלק גדול מהיממה על מצב שינה אבל עדיין.

גם מחשב בן 5 עדיין מתפקד כמו גיבור ולא מראה סימני התעייפות, זה המצב גם במחשבים הקטנטנים האלו?

הגודל מאוד קורץ לי וגם המחיר ראיתי מחשבים כאלו כמו mp 80 במחירים סבירים בארץ ומגוחכים לגמרי באלי אקספרס

אשמח למידע בנושא וחברות/דגמים מוצלחים.

*נ.ב.- אני עדיין בטראומה ממחשב נייד עם מפרט סבבה לזמנו i5 דור מתקדם שעבד בעצלות נוראית בחייו הקצרים- אם הביצועים של המעבד או לא יודע מה יהיו כאלו אני מוותר מראש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

אתה בטח בטראומה מנייד של אסוס.

קנה נייד נורמלי שעולה קצת יותר מארבעה שקלים והכול יטוס.

לא, אין לך מה לחפש בעליאקספרס.

אבל התחלת הפוך. מה התקציב?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקניית מחשב למשרד צריך לחשוב כמו נהג מונית - אתה צריך משהו שייתן לך ביצועים טובים באמינות מופתית. כל יום שהרכב במוסך אתה מפסיד כסף.

אם הטראומה זה ממחשב ב2500 שקל, תשקיע פעם אחת כמו שצריך במחשב איכותי, עם אחריות טובה ממקום אמין ויהיה לך שקט. הקטע עם האחריות דיי פוסל לך קומבינות מעלי אקספרס.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

העניין שאותי מרתיע זה עמידות לטווח ארוך, המחשבים כאן בגדול פעילים 24/7 כמובן שחלק גדול מהיממה על מצב שינה אבל עדיין.

גם מחשב בן 5 עדיין מתפקד כמו גיבור ולא מראה סימני התעייפות, זה המצב גם במחשבים הקטנטנים האלו?

המחשבים הללו מתוקף היותם קטנים יותר, מערכת הקירור שלהם לא אפקטיבית כמו מחשב רגיל. כמה זה ישפיע לאורך זמן לשימושים שלך? לא יודע. אבל אם אתה מצפה לאורך חיים של 10 שנים ומעלה, בוא נגיד שפחות הייתי בונה על זה. 

לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

אשמח למידע בנושא וחברות/דגמים מוצלחים.

רוב המוחלט של המחשבים הללו במחירים נמוכים הם חברות מדבקה סיניות גנריות. הם כולם די אותו דבר, ואין משמעות אמיתית למה תיקח. 

אני באופן אישי חושב שהם כולם מלאים ברכיבי ריגול, לכן לא הייתי שוקל לקנות מחשב סיני, ולא סמארטפון סיני לצורך העניין. אבל זה רק אני. 

לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

*נ.ב.- אני עדיין בטראומה ממחשב נייד עם מפרט סבבה לזמנו i5 דור מתקדם שעבד בעצלות נוראית בחייו הקצרים- אם הביצועים של המעבד או לא יודע מה יהיו כאלו אני מוותר מראש.

כול מעבד מודרני יכול להריץ כול דבר בסיסי בלי שום בעיה. הבעיה מתחילה אם הוא מתחמם מאוד ומגביל את עצמו בכוונה(שזה נובע מחרא לפטופ), או שיש זיכרון RAM מועט. אלו צווארי הבקבוק של מחשב מודרני, פחות המעבד. 

באופן אישי אם הדירהש היא למחשב שיריץ דברים בסיסים לכמה שיותר זמן, הייתי קונה מחשב נייח רגיל עם מעבד I3/I5 מודרני ו-16 גיגה ראם. כמו זה למשל :

https://pc-online.co.il/product/מחשב-נייח-intel-core-i3-12100-16gb-ssd-512gb/

קצת יותר במחיר ממחשב מיני סיני, אבל כלום ושום דבר לאורך הזמן שהמחשב אמור לעבוד בו. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלי בעבודה, רוב התחנות הן Mini PC של לנובו כבר שנים - יש מאות מחשבים כאלו.

עד עכשיו לא שמעתי על בעיות מיוחדות, במקומות שצריך ביצועים יש מחשבים כאלו עם CPU חזק והרבה זיכרון וגם הם עובדים בלי בעיות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלנן בעבודה ביחידות החדשות שמו מחשבי מיני של dell, ולפחות בחדר שבו אני עובד, יש הרבה פעמים תקלה שהמחשב מרסט את עצמו בלופים ולא עולה. אבל לרוב נראה שבסדר.

מבחינת לפטופ - אני מעל 4 שנים עם latitude של דל, מעבד i7 ועורך בו סרטונים אפילו ב4k, זה מאוד מעמיס עליו והגעתי לשלב שצריך להחליף, אבל הוא לא הראה שום סימני שחיקה גם אחרי כל הזמן הזה, זאת בניגוד ל2 לנובו שהחזקתי קודם לכן וכבר אחרי שנה שנה וחצי היו מתפגרים.

לאשתי קניתי HP בתחילת התואר שלה, גם עברו מעל 4 שנים, חוץ מעכבר שהפסיק לעבוד הכל שם עובד כשורה.

אז המסקנה שלי היא ללכת על היצרנים ה"נחשבים" יותר אבל לא רק, אלא על המוצרים שלהם שמדורגים מעל לבסיסי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אני עם מיני של Dell, הגודל לא קובע, והאמינות אחלה.

אתה יכול לקבל אותם עם מפרט מאוד מתקדם/חזק אז תבחר מה שאתה צריך.

אצלי זה נטו מטעמי נוחות שלא יתפוס מקום על השולחן.

אני מסכים עם @EliC25 - לך על מותג מוכר + סדרת ביניים. זו התמורה הכי טובה, בטח כשזה לעסק והוצאה מוכרת.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שוב שלום:)

בנושא התקציב זה לא באמת משנה גם ככה מדובר במחשבים די זולים כל פעם אני קונה בסביבות ה2500 שקל.

לפני שעתיים, TDI כתב:

החלפתי את המחשבים במשרד למחשבי מיני DELL אופטיפלקס i5 עם 16GB זיכרון, אין תלונות.

וואלה סיקרנת אותי אותה מתכוון למשהו כזה? 

https://www.payngo.co.il/338693.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAvP-6BhDyARIsAJ3uv7bXmq7wrnY5CdrASnLCse66a5cR3CTNQEq8ZQJek_vn_pwHIgea62oaApdREALw_wcB

זה פחות מחצי ממה ששילמתי על האחרון (ועוד בלי מערכת הפעלה)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסתבר שאני הלכתי על Micro זה מה שאני קניתי, המחיר לפני מע"מ.

image.thumb.png.b4b05886dfe8fdb43f0a30cffe1720da.png

מה ששלחת זה:

1. מחודש

2. מעבד ישן 

3. מוצר שיכול להיות שעבד תקופה, בעיקר בגלל שיש לו WIN11 PRO  אני מנחש שהוא היה מחשב עסקי של מישהו בעבר.

בנוסף, שים לב שהתמונה היא של Micro והדגם הוא Mini. זה לא אותו מארז....

image.jpeg.53493d413c4651ef87a0901cd387d799.jpeg

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 47 דקות, yd b-4 כתב:

שוב שלום:)

בנושא התקציב זה לא באמת משנה גם ככה מדובר במחשבים די זולים כל פעם אני קונה בסביבות ה2500 שקל.

וואלה סיקרנת אותי אותה מתכוון למשהו כזה? 

https://www.payngo.co.il/338693.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAvP-6BhDyARIsAJ3uv7bXmq7wrnY5CdrASnLCse66a5cR3CTNQEq8ZQJek_vn_pwHIgea62oaApdREALw_wcB

זה פחות מחצי ממה ששילמתי על האחרון (ועוד בלי מערכת הפעלה)

כפי ש @GTאי כתב, בלינק ששלחת מדובר במחשב מחודש.

אני קניתי חדש, וזה אכן נקרא micro. 
(DELL optiplex MFF)

לדוגמא: https://c-data.co.il/dell-optiplex-7020-mff-i5-14500t16gb512ssdintel-hdwin11prowifi3y-os

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בסביבה המשרדית מה שחשוב זה מי נותן שירות אחזקה עם SLA. אתה לא רוצה להיתקע עם מחשב מושבת לכמה ימים רק כי "חסר חלק".

כל השאר נגזר מזה.

• אהבתי 4

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במחשבי מיני עם מעבדים של מחשבים ניידים לא הייתי נוגע. אם אין בעיה של מקום/נראות, למה לך לקחת משהו שהוא מראש בעל ביצועים נמוכים יותר?

באופן כללי הייתי מעדיף מארזי Micro Tower / Mini Tower עם מעבדים שולחניים רגילים. גם האלה שמסתיימים ב- T ו- TE הם בסדר במגבלות הספק נמוך יותר, אבל עדיין - למה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...