Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני באותה דילמה. אני שוקל לרכוש את דונפנג BOX כשזו תגיע לישראל בתחילת 2025, כנראה במחיר של כ-120 אלף לגרסה המאובזרת. הבעיה היא שאין לי אפשרות להתקין עמדת טעינה בבית, אז אני בודק אם אצליח להסתדר עם עמדות טעינה ציבוריות. לפי המפה האינטראקטיבית באתר משרד התשתיות, רוב העמדות באזור שלי הן של אפקון ועולות 1.30 ש"ח לקוט"ש.

הנקודה שלי היא שאנשים מתמקדים בחיסכון הקטן ליד המשאבה, אבל מתעלמים מההוצאה הגדולה באמת – ירידת הערך של כל הרכבים הסינים האלה. אם הרכב יעלה לי 120 אלף, ואחרי 3-4 שנים אקבל עליו בקושי 30-40 אלף בשוק היד השנייה, כי מדובר ברכב סיני עם המון נעלמים לגבי אמינות וטכנולוגיה שעדיין בשלבי הבשלה, אז איפה בדיוק החיסכון? מבחינת עלויות תפעול וירידת ערך, הרבה יותר משתלם לקנות טויוטה יאריס היברידית עם מחירון בונקר וביקוש מטורף בשוק היד 2.

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA
  • תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה צודק, אחזקה זה לא רק צריכת דלק ומוסך, אחזקה זו גם ירידת ערך שמבקרה הזה (רכב סיני ממותג חדש) באמת יש נעלם לגביה.
אני לא חושב שהייתי רוכש רכב חשמלי שהוא לא טסלה.
אני לא בא לזלזל פה בתוצרת הסינית, פשוט טסלה מכרה מאות אלפים מהדגמים שלה, היא חברה אמריקאית שנתונה לרגולציה אמריקאית (אולי עכשיו פחות), הצרכן האמריקאי לא יעבור על סדר היום אם יש תקלה סדרתית שלא מטופלת כראוי.
בנוסף הרכב נשאר רלוונטי בגלל העדכונים הדחופים וזה אולי הדבר הכי חשוב בטח בשוק החשמליות שבו קצב השינויים והחידושים הוא מאוד גבוה...

שתי הסיבות שמניתי הן גם כנראה הסיבה שירידת הערך של הטסלה היא יחסית סבירה וידועה. מה יקרה עם יצרן סיני שהגיע לפני שנה לארץ? אני לא יודע ולא הייתי רוצה להשתתף בניסוי.

לגבי הדילמה שלך על העמדה. אני לא יודע אם ניתן להשוות עמדה ציבורית בעיר לעמדה "ציבורית" בקיבוץ.
מי שמטעין בעמדות שלנו הם רק אנשים מהקיבוץ עם רכב חשמלי שלא יכולים להחנות את הרכב ליד הבית (חלק יכולים) ולא שמים ז*ן על הנהלים ומחנים את הרכב בחצר, יש מעט מאוד כאלה.
יש רק עמדה 1 שאני רואה בה מדי פעם רכבים, שתי האחרות ריקות ובנוסף כפי שכבר הוזכר העמדה נמצאת ליד החניה הרגילה שלי, אני לא צריך לנסוע אליה במיוחד או ללכת ממנה לבית מרחק גדול יותר. מבחינתי זו חניה רגילה עם עמדה ציבורית שתמיד פנויה והרכב יכול לשבת שם כל לילה אם צריך ולהטען.

במקומך הייתי עורך מדגם בערבים, עובר ליד העמדה שאתה בונה עליה ורואה מה מצב העומס שם. אם בכל ערב אתה רואה שם רכב לדעתי זה Big No No.
אם העמדה לרוב פנויה אז יש לך דילמות אחרות שהזכרת.

לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

ירידת ערך של טסלה מודל 3 בת שנתיים עם 30 אלף קילומטראז', היא 33 אלף בשנתיים(לפי שאמרת, זה כניראה הזמן שתעבור לרכב הבא). בוא ניקח מקרה קיצון שהביקוש לרכבים חשמליים יורד עקב הכנסת מס נסועה. בכמה הירידת ערך של הטסלה תעלה ? 43 אלף שקל בשנתיים? 10 אלף בשנתיים או 420 שקל בחודש, זה יהיה הדיל ברייקר? 

אני חושב שאם זה הרכב שאני באמת רוצה, גם אם זה לשנתיים, לא הייתי פוסל אותו בגלל התייקרות פוטנציאלית מקסימלית של 420 שקל. 

אבל.... 

אני חושב שהחשש הכי גדול שצריך להיות לך שלא תמצא את עצמך גם עם הטסלה מפחד להוציא אותה מהחניה. לא יודע איך זה בארץ, אבל בארה"ב הם ידועות בתור רכבים שחווים לא מעט וונדליזם. 

אין לי בעיה להפסיד 43K בשנתיים, על ה-BRZ הפסדתי יותר בשנה.
אני לא חושב שכמו עם ה-BRZ אעדיף להשאיר את הטסלה בחניה. קודם כל טסלה זה רכב שאתה רוצה להיות איתו בפקק בניגוד ל-BRZ. דבר שני אם באמת אשאיר אותה בחניה זה אומר שאסע על ה-205 לעבודה כי את הפונטו אני נותן לבן משפחה.
כמובן שתמיד יש חשש ברכב חדש ויקר להיתקל בישראלי המכוער (בטח בצבע הזה...) אבל זה מה יש... לפחות יש סנטרי מוד שאפשר להפעיל כשמחנים את הרכב ויש חשש.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 18 דקות, Cranky_CPA כתב:

אני באותה דילמה. אני שוקל לרכוש את דונפנג BOX כשזו תגיע לישראל בתחילת 2025, כנראה במחיר של כ-120 אלף לגרסה המאובזרת. הבעיה היא שאין לי אפשרות להתקין עמדת טעינה בבית, אז אני בודק אם אצליח להסתדר עם עמדות טעינה ציבוריות. לפי המפה האינטראקטיבית באתר משרד התשתיות, רוב העמדות באזור שלי הן של אפקון ועולות 1.30 ש"ח לקוט"ש.

הנקודה שלי היא שאנשים מתמקדים בחיסכון הקטן ליד המשאבה, אבל מתעלמים מההוצאה הגדולה באמת – ירידת הערך של כל הרכבים הסינים האלה. אם הרכב יעלה לי 120 אלף, ואחרי 3-4 שנים אקבל עליו בקושי 30-40 אלף בשוק היד השנייה, כי מדובר ברכב סיני עם המון נעלמים לגבי אמינות וטכנולוגיה שעדיין בשלבי הבשלה, אז איפה בדיוק החיסכון? מבחינת עלויות תפעול וירידת ערך, הרבה יותר משתלם לקנות טויוטה יאריס היברידית – עם מחירון בונקר וביקוש מטורף בשוק היד 2.

למה אתה מעוניין ברכב הזה מלכתחילה? 

כי כמו שאמרת, ירידת ערך היא נעלם גדול, צריכת ה"דלק" בעמדות ציבוריות היא יקרה ומגיעה למחוזות עלות הבנזין(צריכה של 1 ל-27), וזה רכב עם 95 כ"ס ו-16 קג"מ ככה שגם כוח אין פה במיוחד.

אז מה כן יש שגורם לך לשקול? 

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, davemustaine87 כתב:

למה אתה מעוניין ברכב הזה מלכתחילה? 

כי כמו שאמרת, ירידת ערך היא נעלם גדול, צריכת ה"דלק" בעמדות ציבוריות היא יקרה ומגיעה למחוזות עלות הבנזין(צריכה של 1 ל-27), וזה רכב עם 95 כ"ס ו-16 קג"מ ככה שגם כוח אין פה במיוחד.

אז מה כן יש שגורם לך לשקול? 

מחיר

אבזור

אין צורך בטיפולים 

עיצוב 

מרווח פנים

אבל אתה צודק לפי איך שזה נראה הדונגפנג בוקס זה לקבל את החסרונות של רכב חשמלי בלי רוב היתרונות (בעיקר כוח) 

פורסם

מחיר - כפי שאמרת תסתכל על כל הסעיפים של אחזקת רכב, אל תתפתה למחיר קניה נמוך עם גאג'טים בלי לשקול את השאר.
אבזור - לא מכיר את הרכב, אם מדובר בסיני מודרני אז כן, כנראה יגיע מאובזר בכל הרשימה וזה נחמד מאוד ברכב חדש.
אין צורך בטיפולים - שוב, מותג לא מוכר וחדש, לא הייתי בונה על הסעיף הזה וגם אם כן, מספיק שפעם אחת תזדקק לטיפול כי חלק מסויים התקלקל והמענה לא יהיה ראוי כדי שתשכח מהשקט שהיה עד לאותו רגע. דעתי ודעתי בלבד.
עיצוב - אישית הייתי פוסל על זה רכב, לא קונה בגלל זה רכב.
מרווח פנים - השאלה האם אין רכבים אחרים שבמחיר שנותנים מרווח דומה/זהה.

פורסם (נערך)

שני דברים נוספים לגבי רכב חשמלי:

1. כשעוברים לרכב חשמלי, מתחילים לחשוב על רכב כמו על טלפון נייד על גלגלים. כמו שמחברים את הנייד לטעינה בלילה באופן אוטומטי כדי לקום בבוקר עם טעינה מלאה.

2. ביטוח נגד ירידת ערך בחסות רשות המיסים. בשנים האחרונות התבצע יישום רפורמת מס על רכב חשמלי שהעלה בהדרגה את מס הרכישה מ- 10% ל- 35% היום ו- 45% שצפוי להיות בינואר 2025. כל זאת בהשוואה ל- 83% מס רכישה שקיים על רכבים רגילים.

יש לזה שתי משמעויות:

1. כשאתה רוכש רכב חשמלי, החלק היחסי שמשלמים על רכב ביחס למיסים הרבה יותר גבוה מרכב רגיל. כלומר באותו כסף אתה מקבל יותר רכב.

2. מס על רכב חשמלי יטפס בהדרגה ויגיע לאותו מס של רכב רגיל, כלומר 83%. התהליך הזה כנראה ימשיך להתבצע בשיטת הסלאמי, כל שנה המס יעלה ב- 10-15%, מה שיעלה את המחיר של רכבים חשמליים חדשים וכמובן ישפיע גם על רכבים חשמליים שנמצאים על הכביש.

לדוגמא, רכב שנמכר לפני שנתיים ב- 190K ש"ח כאשר המס היה 10%, היום עולה 215K ש"ח עם מס של 35% ובינואר יעלה כנראה 225-230K כאשר המס יעלה ל- 45%. 

עריכה אחרונה על ידי Random
פורסם (נערך)

נכון. עליית מס בעצם תבטל את הירידת ערך של הרכבים החשמליים שנרכשו טרם עליית המס עד שהמס על רכבים חשמליים יתייצב על 83% כמו של רכב רגיל. לדוגמא מי שקנה טסלה אי שם בתחילת השיווק ב-2020 במקרה הרע נסע בחינם ובמקרה הטוב מכר את הרכב ברווח. 

פורסם (נערך)

לא מדוייק.
טסלה קצת לפני ההשקה התייצבה על מחיר שכמעט זהה למחיר היום.
בהשקה המס על רכב חשמלי היה 10% היום הוא 35%, איך אתם מסבירים את הפער הזה?
יש הרבה תחרות בשוק הרכבים החשמליים למרות שנוטים לחשוב שיש פה קרטל אחד גדול.
הטכנולוגיה מתקדמת כל הזמן, עלויות הסוללה יורדות, עלויות הייצור יורדות.
רכב הוא לא השקעה לא משנה מה, ומי שמתייחס אליו כהשקעה או אופציה להשקעה יאכל אותה.

גם עכשיו שאני בתקווה אקנה את הרכב שלי לפני עליית המס לא בניתי על עליית המס. לכל היותר הקדמתי את הקניה כי ידעתי שאם המחיר יעלה אני לא אקנה, אבל לא בניתי על זה שבעוד שנה-שנתיים אם אמכור אפסיד פחות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

פורסם
לפני שעה, Random כתב:

2. מס על רכב חשמלי יטפס בהדרגה ויגיע לאותו מס של רכב רגיל, כלומר 83%. התהליך הזה כנראה ימשיך להתבצע בשיטת הסלאמי, כל שנה המס יעלה ב- 10-15%, מה שיעלה את המחיר של רכבים חשמליים חדשים וכמובן ישפיע גם על רכבים חשמליים שנמצאים על הכביש.

כן ולא. 

אתה יכול לצפות לעליית מחירים ושהביקוש ישאר יציב פחות או יותר, רק אם כול השוק עולה במחיר. 

לצפות שרק רכבים חשמלים יעלו במחיר והביקוש אליהם ישאר זהה ,כאשר מחירי שאר הרכבים נשארים סטטיים, זה בגדר wishful thinking. 

ישנה טענה שאומרת שעליית המיסוי תתמתן בעקבות ירידת בעלויות אצל היצרנים, והוזלה במחירי הרכבים. 

בכול מקרה, מי שמתכוון לקנות רכב חשמלי, אני לא הייתי בונה בכלל על שמירת ערך פנומנלית, אלא מצפה פשוט לירידת ערך רגילה. 

פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, farkash7 כתב:

טסלה קצת לפני ההשקה התייצבה על מחיר שכמעט זהה למחיר היום.
בהשקה המס על רכב חשמלי היה 10% היום הוא 35%, איך אתם מסבירים את הפער הזה?

נכון, המחיר של טסלה היום דומה (עד כדי 10K) למחיר בהשקה.

טסלה היא דוגמא מצויינת כי היא החברה היחידה שמציגה באופן שקוף לצרכן את עלות הבסיס של הרכב ואת גובה המס בנפרד.

לכן קל מאוד לראות שהמס אכן עלה מ- 10% ל- 35%, אבל במקביל טסלה הורידה את מחיר בסיס של הרכבים ובכך עליית המס התקזזה עם הורדת המחיר של טסלה.

אגב, זה לא המצב אצל שאר היבואנים שמערבבים את כל המספרים ומציגים לצרכן רק את המחיר הסופי.

במקרה כזה, המחירון של הרכב נשאר גבוה ואם צריך לתמרץ את הקונים, עושים מבצע שקר כלשהו.

למשל בתקופה מקבילה סקודה אניאק ברמת גימור בסיסית הגיעה לארץ ב- 190K ש"ח ועלתה בגלל המס ל- 215K ש"ח.

השיטה של טסלה טובה בקניה רק ישירות מהיצרן. אבל תחשוב את ההרגשה של בעלי טסלה שרכשו רכב ב- 215K בשבוע לאחר שקיבלו את הרכב הוא ירד ל- 198K.

לכן בעלי טסלה משקשקים כל פעם כשיש תזוזה במחיר כי הם נתונים לשגיונות של מאסק.

לעומת זאת, כל שאר היבואנים מבינים מצוין שביטחון של הלקוחות שווה הרבה מאוד ולכן מאוד משתדלים לעדכן את המחירון של חדש רק כלפי מעלה.

אם צריך להוריד מחירים, עושים את זה בצינורות מקובלים דרך מועדוני לקוחות - חבר/מורים/עו"ד.

וזאת הסיבה שלא קניתי מודל Y למרות שמאוד אוהב את הרכב.

עריכה אחרונה על ידי Random
פורסם (נערך)

המחיר של טסלה השנה די התקבע על התחתית אם אנחנו בוחנים את ההסטוריה.
קשה לי להאמין שאם היית קונה מודל Y המחיר היה יורד עוד, אבל אי אפשר לדעת.
המודל Y מכוער, זו הסיבה שלא העלתי אותו על דעתי אפילו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

זה מצחיק, כי כל פעם כשהייתי בטוח שהמחיר של טסלה ירד לתחתית ואין מצב שירד עוד, הוא ירד.

אז תקח את המחיר של טסלה בע"מ.

פורסם

כרגע אנחנו בתמחור שהיה בתחילת הדרך של טסלה פחות או יותר וזה שהמס ב-35%, לכן אני חושב שסיכוי נמוך שהוא ירד.

פורסם (נערך)
בתאריך 15.12.2024 בשעה 18:23, farkash7 כתב:

אני לא יודע למה יש לי כל כך הרבה פחדים מרכב חשמלי... אני עדיין מרגיש כאילו אני קונה משהו בלי שום וודאות 

כי אין באמת וודאות עקב תקופת מעבר בין טכנולוגיות, הכל בסדר אצלך אתה נורמלי 😁

חוסר הוודאות הוא לא רק לגבי רכישת רכבים חשמליים חדשים אלא גם לגבי רכישת רכבים דלקיים חדשים.

כניסת רכבים חשמליים חדשים לשוק יכולה לפגוע הן ברכבים חשמליים משומשים והן ברכבים דלקיים משומשים.

הפגיעה יכולה לקרות הן בגלל שיפור טכנולוגי במהירות הטעינה ובטווח הנסיעה של רכבים חשמליים חדשים והן בגלל ייבוא של רכבים חשמליים אטרקטיביים יותר במחיר ללא קשר לשיפור בטכנולוגיה.

וזה לא חייב להיות שהפגיעה תהיה על ידי רכב מאותו יצרן, למשל יכול להית מצב שטסלה מודל y משומשת תפגע מטסלה מודל y חדשה עם טווח ארוך יותר שתימכר לא עליית מחיר לעומת הגירסה הנוכחית של המודל y,  ויכול להיות מצב של פגיעה מיצרן אחר, למשל טסלה מודל y משומשת (שעלתה כחדשה 220 אלף ₪) עם נניח 60 אלף ק"מ לקראת סיום האחריות (ב- 80 אלף ק"מ) שתפגע מהיבוא של ליפמוטור c10 שעולה כחדשה 170 אלף ₪ עם אחריות מלאה לכמה שנים נוספות.

בטווח של השנים הקרובות יימכרו רכבים חשמליים עם סוללות מצב מוצק מלאות עם טווחי נסיעה גדולים במיוחד ומהירות טעינה אסטרונומיות והורדת מחירי ייצור שיכולה להיות גדולה יותר אף מהעלאת שיעורי המס בישראל, רכבים אלו יפגעו כאמור גם ברכבים חשמליים וגם דלקיים.

אמנם הרכבים המשומשים עדיין יימכרו במחירים זולים יותר מהמחירים של הרכבים החדשים כי הם ישנים יותר ולכן יפנו לפלח לקוחות אחר משל לקוחות שרוכשים רכבים חדשים, אבל יכול להיות שהם יהפכו ללא רלוונטיים לא משנה מה מחירם (עיין ערך mg zs ev מהדגמים הראשונים עם טווח של 200 ומשהו ק"מ).

בקיצור אתה צריך להחליט האם אתה קונה רכב חדש בסביבת חוסר וודאות או שאתה יכול להמתין עם זה אם יש לך רכב נוכחי שאתה יכול למשוך איתו וכמובן שהשיקול אם להמתין גם תלוי בחישובי כדאיות של חסכון בעלויות נסיעה אם אתה נוסע הרבה למשל וגם בשיקול של החשק שלך.

עריכה אחרונה על ידי green
  • אהבתי 2
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

נגעת בדיוק בנקודות שמלחיצות אותי.
השוק הזה מתקדם בקצב די מטורף, רוב הדברים הם בשוליים, גאדג'טים ובלינג בלינג.
הדבר היחיד שהוא דיל ברייקר אמיתי הוא כל הנושא של סוללות/טעינה.
אני מניח שמתישהו תהיה קפיצת מדרגה בתחום הזה, הזכרת את השלב הבא.
מקווה שההשפעה על הרכב שרכשתי תהיה מדודה ולא הרסנית.

חלק מההשפעות בלמתי בזה שרכשתי טסלה, היא מתעדכנת ומתחדשת כל הזמן כך שמהבחינה של תוכנה/יכולות אני די רגוע.
מבחינת סוללה, לקחתי את הדגם עם הטווח הארוך וקצב טעינה יחסית גבוה. זה לא יעזור לי מול סוללה של 1000 ק"מ שנטענת ב-10 דקות, אבל מניח שזה הכי טוב שיכולתי לעשות.

מקווה שכשאמכור את הרכב אם אמכור אצא עם רגשות חיוביים.
בפעם הבאה ארכוש מניית זהב, לנדקרוזר, לא יהיו דאגות.

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...