Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קודם כל צריך להסביר את כל התמונה.
אני גר בקיבוץ, אין אפשרות להחנות את הרכב ליד הבית ולכן הרכב חונה באזור שבו יש חניה לרכבים עם עוד הרבה רכבים אחרים.
באזור הזה יש גם 3 עמדות טעינה שהן 99% מהזמן ריקות. עמדות רגילות (קצב טעינה של 11 KWh).
המחיר של העמדות האלה הוא די יקר... 1.35 שקלים לKwh.
מצד שני לא צריך להקים עמדה ולא צריך לתחזק אותה...
אם עלות עמדה כולל התקנה היא סדר גודל של 4-5K שקלים אז אחרי 40-50K ק"מ אני אתחיל להפסיד כסף.

עכשיו בהנתן נתונים האלה, הייתם רוכשים רכב חשמלי?

שאלה נוספת שמטרידה אותי, מה יקרה שיטילו מס נסיעה, האם לדעתכם זה "יהרוג" את הרכב החשמלי?
אם יש כאן אנשים שנוסעים בחשמלי, האם הייתם חוזרים לרכב מונע דלק אם עלות החשמל הייתה הופכת לזהה לדלק?

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אין לך עמדת טעינה פרטית - רכב חשמלי יהיה סיוט (מה יקרה אם מחר עוד 10 שכנים יקנו גם הם רכב חשמלי? מי יבטיח לך שתהינ לך עמדה פנויה? ואם העמדה פנויה, לא בטוח שהיא תקינה...)  ועלויות האנרגיה תהיינה גבוהות.

פורסם (נערך)

יש לי רכב חשמלי מזה שנתיים ועדיין לא התקנתי עמדת טעינה בדיוק מהסיבה הזו.

אז נכון, מספר הרכבים החשמליים עולה ועמדות טעינה שפעם היו שמימות פתאום תפוסות וצריך להתרחק 200 מטר לעמדה אחרת.

זה לא נורא, כל הזמן מקימים עמדות חדשות ומרחיבים את העמדות הקיימות. גם במקומות עבודה נהוג היום להתקין עמדות טעינה.

אם אתה לא נוסע 300-400 ק"מ ביום, תצטרך את העמדה אחת לכמה ימים או שבוע, כך שזה ממש לא "סיוט". לפעמים זה דווקא יתרון כי לא צריך לחפש חנייה 😆.

לגבי מס נסועה - הצעת החוק מדברת על מס בגובה 15 אג' לק"מ מ- 2026 (בהנחה שזה יאושר). כלומר כ- 100-200 ש"ח לחודש עבור נסועה ממוצעת.

ככל שנוסעים יותר ברכב חשמלי, כך הוא יותר משלם. למשל עבור נסועה של 20K לשנה, לפי החישוב שעשיתי החסכון הינו כאלף ש"ח לחודש.

אז אם החסכון ירד ל- 800-900 ש"ח לחודש בגלל מס נסועה, לא חושב שמישהו יוותר על רכב חשמלי. לכן משרד האוצר רוצה להחזיק את המקל משני הצדדים.

מה שכן, אחרי השקט, התאוצה והאבזור של רכבים חשמליים יהיה לך מאוד קשה לחזור אחורה. אבל למה צריך?

עריכה אחרונה על ידי Random
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, mottis כתב:

מה יקרה אם מחר עוד 10 שכנים יקנו גם הם רכב חשמלי? מי יבטיח לך שתהינ לך עמדה פנויה?

אפשר לצאת מנקודת הנחה שזה לא יקרה. מדובר בקיבוץ מאוד מסודר.
אם נגיע לשם (ושוב זה לא יקרה) אני אתקין עמדה בחצר ואחנה את הרכב בתוך החצר. ראיתי כבר אנשים שעושים את זה ולא שמים על אף אחד. אני פשוט כל עוד נותנים לי פתרון הולך לפי הכללים.

אני לא יודע למה יש לי כל כך הרבה פחדים מרכב חשמלי... אני עדיין מרגיש כאילו אני קונה משהו בלי שום וודאות אבל בינתיים עוד ועוד מכוניות עולות ואם אני מסתכל על השוק של טסלה הוא נראה די חי וקיים.

פורסם

מבין מהשאלה שגם את הרכב הרגיל היית מחנה שם, ולא רק את החשמלי, כך שמהבחינה הזאת אני לא רואה פה בעיה. אתה לא 'הולך יותר' בשביל להטעין (זה מעצבן).

1.35 ש"ח לקוט"ש זה פי 2 מהמחיר של חברת חשמל, אבל עדיין חצי מהעלות בעמדה ציבורית מהירה.

לא יודע איזה רכב אתה מחזיק היום ואיזה חשמלי אתה מתכוון לקנות, אבל בשבילי זה היה ממש שיפור משמעותי בפחות כסף. 

שקט בנסיעות ואמינות נהדרת - אני סוגר עוד מעט שנתיים ומעל 70K ק"מ, הבעיה היחידה היא שחיקה מוגברת של הצמיגים... 

שים לב ש-BYD עדכנו עכשיו את מרווח הטיפולים ל-24 חודש או 30K ק"מ, אם זה רלוונטי אליך - תוסיף את זה לשקלול הסופי. 

לפני 4 שעות, farkash7 כתב:

אם יש כאן אנשים שנוסעים בחשמלי, האם הייתם חוזרים לרכב מונע דלק אם עלות החשמל הייתה הופכת לזהה לדלק?

אחרי שנתיים אם רכב חשמלי אני חושב שגם בעלות זהה לטכנולוגיה הישנה הייתי נשאר בחשמלי. השקט, התאוצה (והפינוק הטכנולוגי שרק הסינים ככה מפנקים) ובלי שמנים וטיימינגים, כל זה משאיר אותי כרגע שם. 

הדברים היחידים שהחלפתי ברכב הם צמיגים ומגבים...

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)

היי. כן גם את הרכב הרגיל אני מחנה שם, ההליכה היא אותה הליכה. האמת שיש עמדה קרובה מאוד בודדת שתמיד ריקה.
לגבי הרכב שאני מחליף והרכב שאני קונה, כל דבר היה שדרוג, אבל אולי כדאי להוסיף יותר פרטים, הרכב המוחלף הוא פונטו הרכב שאני מתעתד לקנות הוא טסלה מודל 3 LR.
הייתה לי התלבטות קשה בין הטסלה לבין רכב מונע בדלק (ג'יפ שטח לצורך העניין אל תשאלו מה הקשר).

עדיין מקנן בי החשש לגבי החשמליות, ההתנהלות, הטווח (באמת אפשר לנסוע עם זה לכל מקום בלי חשש?) ואם נשלב את חוסר היכולת שלי לקבל החלטות מקבלים מתכון קטלני.

פורסם

חשש ממשהו לא מוכר, אבל תודה שהיום פוגשים אותן לאלפיהם על הכביש, לא נראה לי שיש הרבה מתחרטים. 

חיבור הרכב למטען בסוף הנסיעה זוהי פעולה פשוטה יותר מלעצור באמצע הדרך בשביל לתדלק... (כמה דקות הייתי מבזבז פעם בדרך לעובדה בשביל הדבר הזה...) 

התחזוקה שלהם פשוטה יותר, המון מהמרכיבים במנוע שדורשים תחזוקה שוטפת פשוט לא קיימים ברכב חשמלי! 

ולגבי הטווח, רק אתה יודע איפה אתה מסתובב בד"כ. אני גר בבית שמש ועובד בירושלים, מספיק לי להטעין את הרכב פעמיים בשבוע... 

תחשוב מה המסלול היומי / שבועי השגרתי שלך, לגבי יוצא מן הכלל - תמיד תוכל להסתדר, הפריסה של עמדות מהירות היום בארץ די בסדר.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)

היומי השגרתי שלי פחות רלוונטי לדאגות שלי. אני לא נוסע כל יום לעבודה וגם כשאני כן מדובר ב40 ק"מ לכיוון.
בשאר הזמן אני לרוב מסתובב סביב באזור הבית.
אני יותר חושש מהפעמים שבא לי לצאת עם המשפחה לטיול, ברכב השני אין לי שום דילמה ואני לא צריך לתכנן שום דבר, מניע נוסע, צריך לתדלק? מתדלקים וממשיכים, אפשר לצאת גם עם מיכל ריק.
בחשמלי אני מבין שיום לפני אצטרך לדאוג שהרכב יהיה טעון, כבר דאגה אחת יותר, אבל נניח שזה בסדר, אבל מה קורה בדרך שעם ישראל מטייל בהמוניו?

מודה, טיול כזה לא קורה בכל יום, לרכב שאני חושב לקנות יש טווח די גדול ואני גם יכול להשתמש ברכב השני שהוא אומנם לוגם בנזין מיושן אבל הוא אחלה רכב בפני עצמו, ועדיין, כל החשיבה הזו קצת מטרידה ואז אתה שואל את עצמך, אני באמת קונה רכב שיכול לשמש כרכב עיקרי?

פורסם

אצלי היה אותה חשש, בסוף היום-יום גבר על משהו שאני עושה פעמיים בשנה. 

עברתי מאוונסיס 2009 שתיין כבד ל-BYD, במבט לאחור זה היה החלטה נכונה לגמרי. 

בטיולים החד / דו-שנתיים תמיד הסתדרתי, ואל תשכח שכל הזמן הפריסה של העמדות הולכת וגדלה. 

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 4 שעות, farkash7 כתב:

עדיין מקנן בי החשש לגבי החשמליות, ההתנהלות, הטווח (באמת אפשר לנסוע עם זה לכל מקום בלי חשש?) ואם נשלב את חוסר היכולת שלי לקבל החלטות מקבלים מתכון קטלני.

גם אני אכלתי סרטים, אבל אחרי שנה עם טסלה - אין לזה שום משמעות. מתנהל איתה כמו עם רכב בנזין, רק שיש לי תחנת דלק בבית (וגם בעבודה). 
נוסע לאן שבא לי, כולל קצוות הארץ, בלי שום תכנון מוקדם. אם צריך - יש סופרצ'ארג'רים בפריסה טובה, 10-15 דקות והמשכתי.
מה שכן, היית צריך לקנות קצת קודם, עכשיו זה כבר יהיה אחרי עליית המס של 2025.
לא חוזר לבנזין גם אם חשמל יעלה כמו בנזין, זה כל כך הרבה יותר טוב.

• אהבתי 3

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני 19 דקות, elibaba כתב:

מה שכן, היית צריך לקנות קצת קודם, עכשיו זה כבר יהיה אחרי עליית המס של 2025

יש לי רכב משוריין 2024.
נותר לשלם עליו מחר.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

אצלי רכב הוא חופש תנועה, לנסוע בלי לתכנן, בלי לחשוב, בלי להתלבט ולהיות ספונטני.

גם אם היתה לי חניה פרטית - סביר להניח שלא הייתי עובר לרכב חשמלי.

רכבי בנזין מודרניים מאוד נעימים לנסיעה, חסכוניים ולא ממש רועשים.

בין פונטו או אונסיס 2009 לטסלה - יש המון רכבי בנזין או היברידיים מעולים, מאובזרים ועם הנדסת אנוש משובחת.

(נהגתי בכמה וכמה רכבים חשמליים מאות ק"מ, התנסיתי בחוויה)

נראה שפותח השרשור לא נוסע הרבה, כך שהשיקול הכלכלי פחות רלוונטי עבורו.

כל עוד אין לך עמדת טעינה פרטית - כדאי ללכת על המוכר, האיכותי והידוע בלי חרדת טווח ועם חופש תנועה מלא...

עריכה אחרונה על ידי mottis
.
פורסם
לפני 17 שעות, farkash7 כתב:

עכשיו בהנתן נתונים האלה, הייתם רוכשים רכב חשמלי?

זה קשה לדעת כי אנחנו לא מכירים אותך או את העדפות שלך באמת. מכירים רק את הפרסונה האינטרנטית, אז אני אנסה לענות לך לפי זה. 

כרגע לפי מה שאתה משלם בעמדת הטעינה של הקיבוץ, אם לתרגם את זה לשפה בנזינית- זה מתורגם לבערך צריכה של 1 ל-27. שזה נחמד מאוד, אבל לא משהו ספקטקולרי. אם נתחשב בעובדה שהולך להכנס מס נסועה שישפיע ישירות על ההוצאות "דלק" + ישפיע אולי על הביקוש לחשמלי , ואתה לא נוסע הרבה ממילא, מבחינה כלכלית נטו אתה לא הולך להרוויח שום דבר במעבד לחשמלי. 

אז מה כן אתה אתה הולך להרוויח שלא תרוויח ברכב בנזין חדש: 

בעיקרון רק תאוצה וזמינות כוח מיידית. ואולי עוד כמה פיצ'רים קטנים שאני לא יודע כמה קיימים או לא קיימים ברכבי בנזין חדשים. ואם אתה קונה טסלה, אז גם אתה אומר ביי לכניסה שנתית למוסך. 

מה אתה הולך להפסיד:

מן הסתם כול ההתעסקות עם טווח, עמדות טעינה וכול החרא הזה. 

לדעתי לאור העובדה שהייתה לך BRZ ומכרת אותה בלב שלם, כניראה תאוצות וכוח לא בדיוק הכי מדבר אלייך בעולם, אז אני באמת לא רואה את הפואטנה בלקנות רכב חשמלי. 

פורסם (נערך)

אתה צודק, לא ממש פירטתי על העדפות שלי.
נחזור רגע ל-BRZ, הסיבה שמכרתי אותה בצדק או שלא (לא נתתי לה את הצ'אנס לשמש כדיילי) היא שמצאתי את עצמי נוסע עם פונטו למשרד ומשאיר אותה בחניה.
בתור בנאדם שקצת קשה לו להנות מפרי עבודתו זה צרם לי כל הזמן, כן, אולי צריך לעבוד על זה עם בעל מקצוע אבל זה לא עבר לי טוב בגרון.

אחרי שהחלטתי להיפרד ממנה, וזה לקח 3 סבבי מכירות כי היה לי קשה, הוחלט לעבור לרכב אחר שיהיה די מפנק בדרך לעבודה עם ערך מוסף.
המועמדת הראשונה הייתה הטסלה, יש לי איזה ג'וק להיות בעלים של אחת, לא יודע אם מוצדק או לא, וזו אחת הסיבות שלאחר המון לבטים החלטתי לתת לה צ'אנס עכשיו, לסמן על זה V. כמובן שיש חששות, ועל זה השרשור.
מה הטסלה נותנת לי? רכב נוח, מפנק, שקט, בטוח - חשוב מאוד להסעת ילדים, מערכת סטריאו מעולה באמת מעולה וזה חשוב לי, ביצועים מצויינים וכן גם התנהגות מצויינת, יש כאלה שקשה להם עם המילה ספורטיבית, אבל אין עוררין שלרכב התנהגות מצויינת. אני בעצם קונה פה רכב שעד לפני כמה שנים היית צריך לשלם 500K שקלים וצפונה כדי לקבל משהו דומה.
המועמד השני היה לנדקרוזר משומש, מה הקשר? אין קשר, כפי שרשמתי אני מחפש רכב עם ערך מוסף, תמיד קסם לי לטייל בשטח עם המשפחה, נשמע כמו רעיון טוב וחינוכי. לאחר מרדפים אחר לנדקרוזר ראוי במחיר ראוי הבנתי שני דברים:
1. לחפש את הרכב הזה זו עבודה בפני עצמה.
2. כנראה שאצטרך להגדיל משמעותית את התקציב (לכיוון ה-300K) כדי לקנות משהו שאני יכול לחיות איתו, לי קשה לרכוש רכב יד 2 בן 10 כמעט עם 200K ק"מ בכמעט 200K שקלים ולא משנה כמה הוא עמיד. כרגע החלטתי שלא מתאים לי להגדיל את התקציב. 
בנוסף הילד הקטן שלי עדיין די קטן (שנתיים), מעדיף לתת לו להתבשל עוד לפני שאני לוקח אותו לטיולים בשטח, ועוד דבר, למרות שאני בנאדם פסימי מטבעי אמרתי לעצמי שאם בעוד שנתיים המצב הכלכלי שלי ימשיך להשתפר אולי אקפיץ כבר אתצ התקציב ואקנה את הלנדקרוזר החדש שהושק, רכב חדש לחלוטין ולא אחד שרץ כבר 15 שנה על בסיס רכב שרץ 10 שנים, אסייג ואומר שצריך לומר כל הכבוד לטויוטה באמת, הלנדקרוזר 150 עדיין תחרותי ונהנתי מאוד לנסוע בו.

לגבי החסכון, אני מסכים שבמקרה שלי החסכון לא סופר משמעותי, אבל כפי שרשמתי עד שאצבור 40-50K ק"מ, בהנתן בזה שלא שילמתי על העמדה אני משלם כמו מישהו שהתקין עמדה בבית.
מה יקרה בעוד 40-50K? כמו שאני מכיר את עצמי יש מצב שבעוד שנה-שנתיים אעבור כבר לדבר הבא אז לא אגיע לשם.
אם ממש יצרום לי התשלום העודף אני תמיד יכול להתקין עמדה אצל ההורים של אישתי, פעם בשבוע אנחנו מבקרים אותם וזה יספיק ל-90% מהמקרים עם הנסועה שלנו.
יש לי גם עמדות בעבודה, אבל הזמינות שלהם היא לא משהו שאפשר לבנות עליו.

אם אני אסכם את הכל אני נכנס לרכישה הזו יותר בראש של חוויה של חובב רכב. להיות בעלים של רכב עם יכולות ותמורות גבוהות שעד לא מזמן היה דורש מיני משכנתא. אני לא מחפש פה לחסוך כל שקל, מלכתחילה נראה לי דבילי לקנות רכב חדש במטרה לחסוך, ולא משנה אם הוא חשמלי/היברידי או נוסע על מים קדושים.
מי שרוצה לחסוך ממשיך לנסוע בפונטו לעבודה או מחפש בסבלנות רכב בן 5 עם 50-60K ק"מ וקונה אותו, זה מה שעשיתי עם המאזדה שלי, הרכב הכי טוב שקניתי מהבחינה של תמורה למחיר.

אני מקווה שהשוק של החשמליות ימשיך להיות חם בשנתיים הקרובות, זה החשש הגדול שלי.
מההיכרות שלי עם עצמי אני מניח שמתישהו הטסלה תוחלף בלנדקרוזר.

• אהבתי 1

פורסם

ירידת ערך של טסלה מודל 3 בת שנתיים עם 30 אלף קילומטראז', היא 33 אלף בשנתיים(לפי שאמרת, זה כניראה הזמן שתעבור לרכב הבא). בוא ניקח מקרה קיצון שהביקוש לרכבים חשמליים יורד עקב הכנסת מס נסועה. בכמה הירידת ערך של הטסלה תעלה ? 43 אלף שקל בשנתיים? 10 אלף בשנתיים או 420 שקל בחודש, זה יהיה הדיל ברייקר? 

אני חושב שאם זה הרכב שאני באמת רוצה, גם אם זה לשנתיים, לא הייתי פוסל אותו בגלל התייקרות פוטנציאלית מקסימלית של 420 שקל. 

אבל.... 

לפני 22 שעות, farkash7 כתב:

נחזור רגע ל-BRZ, הסיבה שמכרתי אותה בצדק או שלא (לא נתתי לה את הצ'אנס לשמש כדיילי) היא שמצאתי את עצמי נוסע עם פונטו למשרד ומשאיר אותה בחניה.

לפני 22 שעות, farkash7 כתב:

המועמדת הראשונה הייתה הטסלה, יש לי איזה ג'וק להיות בעלים של אחת, לא יודע אם מוצדק או לא, וזו אחת הסיבות שלאחר המון לבטים החלטתי לתת לה צ'אנס עכשיו, לסמן על זה V. כמובן שיש חששות, ועל זה השרשור.

אני חושב שהחשש הכי גדול שצריך להיות לך שלא תמצא את עצמך גם עם הטסלה מפחד להוציא אותה מהחניה. לא יודע איך זה בארץ, אבל בארה"ב הם ידועות בתור רכבים שחווים לא מעט וונדליזם. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...