Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, gpro כתב:

לגבי סוג הרכב של נכה זה פשוט לא הגיוני בעיני שאתה חושב שזה תקין לגביל אנשים נכים(חלקם נפגעו במלחמה בהגנה על חיינו במלחמות וכדומה) לאיזה רכב מותר להם לקנות ושים בו את התג נכה.

חוזר פעם נוספת, המגבלה היא של מקומות חניה קיימים. לדעתי זה ביזבוז של מקומות חנייה חסרי תחליף ע"י רכבים גדולים. חוזר שוב: שים את תו הנכה ברכב לבחירתך, אבל תחנה בחניית נכים/מוגבלת אך רק עם רכב התופס מקום חניה אחד.

לפני כשעה, sperial כתב:

אני התייחסתי כאן למי שממעיט בהכרה במגבלות, שלא תמיד נראות לעיני הדיוטות.

אני מתנצל מראש, אני לא סובל ממגבלות אז יכול להיות שאני שופט לחומרה.כך שכל מה שאני מסיק נובע מהאנשים שאני מכיר. ההנחה שלי ל"בעל בעיית התניידות" הוא מישהו בכסא גלגלים, לאחרים (ואני לא ממעיט במוגבלותם) יהיה קשה או לא נוח לחנות רחוק אך עדיין לטעמי השימוש בכסא גלגלים הוא זה שקובע את העדיפות. אני לא נכנס למי יותר/פחות "נכה" אלא מנסה להקצות את משאבי החניה המוגבלים לאלו הזקוקים להם ביותר.

• תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בין שאר עיסוקיי אני יו"ר ועדת ביקורת של עמותת נכים שרוב חבריה מתניידים בכסאות גלגלים ממונעים. מטבע הדברים מדי פעם עולה נושא החניה. חלקם טוען שדווקא מי שמתנייד בכסא גלגלים ממונע יכול לחנות יותר רחוק (בכפוף לכך שהאיזור נגיש ומאפשר מעבר של הכסא בלי מכשולים)

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

@Haim_gds אתה פשוט מגלה חוסר הבנה מוחלט למגבלות אמיתיות שאינן נראות לעין. יש הרבה אנשים שחיצונית נראים תקינים אבל מבפנים מפורקים לגמרי. וגם לגבי גודל הרכב - יש נכים שזקוקים להתקנים מסורבלים ובהתאם לכך לואנים גדולים. מקומות החניה צריכים להתאים לצרכים אלה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 שעות, Haim_gds כתב:

אך עדיין לטעמי השימוש בכסא גלגלים הוא זה שקובע את העדיפות

לטעמך אבל המחוקק לא הבדיל בין סוגי נכים וטוב שכך (ואני מדבר כמי שהיה בצד שלך ו״עבר״ לצד של הנכים). כמו שצבי כתב - אין שום חוקיות - יש כאלו ש-100% מהזמן חייבים לעשות שימוש ויש כאלו שלא, ובדר״כ - לפחות אלו שאני מכיר (ותמיד יהיו את אלו שמתנהגים ההיפך והם ״נבל ברשות התורה״) חונים בחניות רגילות.

כפי שכתבתי, במקום להתעמר בנכים, פשוט חייבים אכיפה חזקה ונוקשה.

• אהבתי 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני 9 שעות, Haim_gds כתב:

שוב פעם, נכון לחלוטין אך ללא שום קשר.

המגבלה אותה אני רואה היא של מקומות חניה ומספר בעלי תו נכה אמיתי (לא מקומבן) גדול ממספר מקומות החניה. לדעתי תו חנייה חופשית/חינמית שצריך היה להיות אך ורק אצל "בעל בעיית התניידות".

פשוט לא נכון עובדתית. נתתי כבר 3 דוגמאות של אנשים עם תו נכה אמיתי ועם, למרבה הצער, נכות. האנשים האלה לא מוגדרים בעיניי כ"בעלי בעיית התניידות" כי הם יכולים ללכת (קצת).

זו פשוט אנוכיות כלפי חבריהם הנכים. המגבלה היא של מקומות חניה קיימים ומי שלא אכפת לו שה X6 שלו מונע מ"בעל בעיית התניידות" אחר לחנות כי בא לו "שופוני" אז שיתארגן על מקום חנייה אחר ויגיע בכוחות עצמו.

ד"א, עוד אחד שמשתין מהמקפצה. מעניין כמה הנכות שלו כ"כ חמורה שהוא כמעט חוסם את המעבר בזמן שבמרחק חד סיפרתי של מטרים הוא היה יכול לחנות עם שני גלגלים על המדרכה ולא לחסום...

20250921.jpg

רכב כזה זוכה לדוח עם סס 5953 על סך 500 שח, ושיהיה לו בהצלחה לנסות לבטל אותו או ללכת למשפט. 

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 15 שעות, sperial כתב:

@Haim_gds אתה פשוט מגלה חוסר הבנה מוחלט למגבלות אמיתיות שאינן נראות לעין. יש הרבה אנשים שחיצונית נראים תקינים אבל מבפנים מפורקים לגמרי. וגם לגבי גודל הרכב - יש נכים שזקוקים להתקנים מסורבלים ובהתאם לכך לואנים גדולים. מקומות החניה צריכים להתאים לצרכים אלה.

לפני 20 שעות, Haim_gds כתב:

אני מתנצל מראש, אני לא סובל ממגבלות אז יכול להיות שאני שופט לחומרה.

כתבתי...

אני מסתכל על העובדות הבאות:

-ישנו מספר מוגבל של חניות נכים.

-חלק מהנכים יכולים לוותר על חניות הנכים ולהתנייד מחניות רגילות.

אני לא מאשים/מבקר/שופט. אילו העובדות. אם אני טועה אז אני מוכן לקבל תיקונים אך תפסיקו לתקוף אותי כאילו אני מזלזל או מתעלם.

פורסם

לפני כמה ימים, הזמנתי את הרשות לתת דוחות על חנייה בחבק נשק וסע ליד הבית ספר, הנבלות חונים שם וזה רק 200 שח דוח, והעירייה משום מה לא מחלקת דוחות קבוע שם. חנה שם רכב קטן ולא חדש עם תו נכה, להפתעתי נתנו לו קנס בלי להתלבט והפקח אמר לי שזה ממש לא נחשב או תופס ושאם הוא יערער בהצלחה לו.

פורסם
בתאריך 21.9.2025 בשעה 10:18, Haim_gds כתב:

שוב פעם, נכון לחלוטין אך ללא שום קשר.

המגבלה אותה אני רואה היא של מקומות חניה ומספר בעלי תו נכה אמיתי (לא מקומבן) גדול ממספר מקומות החניה. לדעתי תו חנייה חופשית/חינמית שצריך היה להיות אך ורק אצל "בעל בעיית התניידות".

פשוט לא נכון עובדתית. נתתי כבר 3 דוגמאות של אנשים עם תו נכה אמיתי ועם, למרבה הצער, נכות. האנשים האלה לא מוגדרים בעיניי כ"בעלי בעיית התניידות" כי הם יכולים ללכת (קצת).

זו פשוט אנוכיות כלפי חבריהם הנכים. המגבלה היא של מקומות חניה קיימים ומי שלא אכפת לו שה X6 שלו מונע מ"בעל בעיית התניידות" אחר לחנות כי בא לו "שופוני" אז שיתארגן על מקום חנייה אחר ויגיע בכוחות עצמו.

ד"א, עוד אחד שמשתין מהמקפצה. מעניין כמה הנכות שלו כ"כ חמורה שהוא כמעט חוסם את המעבר בזמן שבמרחק חד סיפרתי של מטרים הוא היה יכול לחנות עם שני גלגלים על המדרכה ולא לחסום...

20250921.jpg

לדעתי, זו חניה שמזכה בקנס, (לא משנה נכה/משטרה)
עגלת תאומים/כסא גלגלים, ידרש לרדת לכביש, וזה מסכן את הולכי הרגל.

פורסם
בתאריך 22.9.2025 בשעה 14:21, Haim_gds כתב:

כתבתי...

אני מסתכל על העובדות הבאות:

-ישנו מספר מוגבל של חניות נכים.

-חלק מהנכים יכולים לוותר על חניות הנכים ולהתנייד מחניות רגילות.

אני לא מאשים/מבקר/שופט. אילו העובדות. אם אני טועה אז אני מוכן לקבל תיקונים אך תפסיקו לתקוף אותי כאילו אני מזלזל או מתעלם.

יכול להיות שאתה מצביע על בעיות נכונות, אבל הפתרונות לא תואמי מציאות לצרכי הנכים.

להוסיף מגבלה של סוג רכב על המגבלה של הנכה זה התעללות, גם ככה בדרך כלל הוא צריך לוותר על המון מהחלומות והמשאלות שלו. ולא מתכוון חס וחלילה לתקוף אישית.

והבעיה הגדולה היא לדעתי, לא הנכים שמבינים את הצורך בחניה למוגבלים מהם, וגם לרוב שמים לב לא לחסום מעבר כי הם עצמם לא יכולים לעבור בכזה מקום, לדעתי רובם הגדול של חסרי ההתחשבות הם לא נכים.

• אהבתי 2
פורסם

הבעיה העקרית היא השימוש לרעה בתוי החניה לנכים ע"י בני משפחה שאינם זכאים.

• אהבתי 6

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

ויש ידיעה במארקר שהאינפלציה הגיעה גם ל״פטור מתור״.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דווקא עם פטור מתור קשה לשחק כי הנכה חייב להיות נוכח במקום.

ועכשיו למשהו מגוחך ומקומם שהבחנתי בו אתמול במקרה.

ראו את הרכב הבא:

image.thumb.jpeg.af39248408774e484996c518dbcb21da.jpeg

מדובר בטויוטה סופרה שהיבואן שלו המציא יצרן חדש בשם "טויוטה במוו" אבל פתאום קפצה לי לעין העובדה שלרכב יש תו נכה לנכה עם כסא גלגלים...

תמונה להמחשה:

טויוטה סופרה 2021, מלפנים שמאל, מקור: יצרן

מישהו מוכן להסביר לי איך ניתן להכניס נכה / כסא גלגלים לרכב (להכניס אפשר, להוציא - לא בטוח)

• מבאס 1
  • מעניין 2

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

הכסא ממוקם מתחת לגחון, מה הבעייה?... כנראה במקום הרזרבי. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...