Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני מחפש מידריינג שיחמיא לtempo ultra 602.

מגבר infinity kappa 4(מגבר נפרד לtempo) עם dsp(ערוצים אקטיבים לכל רמקול).

סאב infinity primus 1200t(מגבר נפרד).

HU pioneer deh4250bt

יש מקום בישראל שאפשר גם לשמוע?

יכול להזמין מחול.

תקציב של בערך 400-500 שח

פורסם

לא ממש יכול לעזור לך לגבי דגם ספציפי, אבל -

מה הבעיה כעת שאתה חושב שתיפתר ע"י מעבר ל-3way, או מה אתה מנסה להשיג?

בעיות התקנה נוכחית (פיזיות וכיוון ב-DSP) עשויות להיות חלק מהבעיה שאתה חווה. יתכן אגב ששידרוג טוויטר גם יעזור לפתור בעיות מסויימות.

האם יש לך עדיפות למיד-קון (שבדר"כ דורש נפח תיבה כלשהו) למיד-דום שיותר גמיש מבחינת התקנה? האופי גם שונה בדר"כ.

איך אתה מתכוון להגביר סט 3way עם הציוד שציינת? איזה DSP יש לך?

פורסם

אין שום בעיה נוכחית שאני מנסה לפתור.

מערכות ה3way ששמעתי היו פנטסטיות ואחת מהן(עם מידריינג 880 של מורל אם אני לא טועה) הוציאו אותי עם פרצוף וואו. אז "בא לי גם" רק שאין לי תקציב כזה גבוה.

כרגע התוצאה מההתקנה שלי היא טובה ומספקת, פשוט בא לי קצת יותר הדגשה ודיוק בטווח הבינוני נמוך.

בגלל נתוני הסאב המדובר אני חושב שעדיף לי מיד-דום אבל לכן גם ההתייעצות.

"קושי" ההתקנה לא מעניין כי אני מכין את הפילר מפיבר לפי הבחירה שלי.

יש כרגע 3 מגברים-

מגבר לסאב מונו של 400rms

מגבר 4 ערוצים של 160rms@4ohm(מניע את הוופרים של הטמפו מקדימה+ 6x9 של טמפו  על המדף האחורי כשמתחשק לי קצת רעש)

שניהם מחוברים לdsp של prv עם 15 ערוצי EQ (2 ערוצים לא במימוש כרגע ומיועדים לשדרוג הסאב בהמשך).

מגבר אינפיניטי קאפה 4 ערוצים של 100rms@4ohm שמניע את ה טוויטרים מקדימה עם dsp נפרד של taramp(עם שני ערוצים שמיועדים למידריינגים).

פורסם

מה שאר הרכיבים של המערכת ששמעת ואהבת? מה מקור האודיו שם?

מה מקור האודיו אצלך? האם מזרים ב-BT מאיפשהו או מנגן קבצי FLAC שאיכותם ידועה (ולא סתם רק פורמט הקובץ) דרך USB?

אתה יכול לפרט באיזה דגמים מדוייקים של DSPים מדובר? האם זה וזה או אחרים?!

מי כיוון אותם? האם אתה או בעל מקצוע שגם מבין איך לכוון?

פורסם (נערך)

סט  קומפוננט של hybrid וסאב ultimo בתיבה פתוחה.

לרוב מקור flac  דרך usb שנקרעו על ידי מcd.

Taramp כן.

Prv 2.8x.

אני כיוונתי, הלכתי לקבל אישרור מאחד מבעלי המקצוע המומלצים פה באופן תדיר בפורום.

התפעל מאוד מההתקנה.

כיוון בצורה לא טובה לדעתי ואחרי שבועיים, החזרתי לכיוון שלי.

סליחה על ה"חוצפה" אבל נקודת ההנחה שלך שאם יש מישהו שהתקין לבד אז הוא לא יודע לכוון זה קצת מצחיק ולא לעניין.

אני diy-er ברוב הדברים בחיי ואוהב מאוד את הקונספט של vfm וגם בזה, אחרי כמה חודשים, בעלי מקצוע בציון התפעלו.

עריכה אחרונה על ידי EEEBBR
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 4 דקות, EEEBBR כתב:

סליחה על ה"חוצפה" אבל נקודת ההנחה שלך שאם יש מישהו שהתקין לבד אז הוא לא יודע לכוון זה קצת מצחיק ולא לעניין.

חששתי שזה מה שתבין מדברי, אבל זו ממש לא הייתה הכוונה (ואם אתה קצת מכיר אותי מהפורום, אז זה צריך להיות די ברור).

התכוונתי שיש מתקינים שמכוונים אבל הם בעצמם לא ממש מבינים בזה. בראייתי זה מעולה שהתקנת לבד (וזה גם מענין אותי לראות ולשמוע על שילובי ציודים) וגם לקחת את הזמן כדי ללמוד איך לכוון הכל! זה גם חשוב להבין שכן יש לך איזשהו רפרנס למה שביצעת, וגם מראה יפה שלכל אחד יש שמיעה והעדפה אחרת לסאונד.

לגבי השאלה עצמה בין כיוון שלך לבין מתקין, פשוט לקבל תמונה מלאה יותר לגבי המצב אצלך. אין כאן תשובה נכונה או לא.

לפני 8 דקות, EEEBBR כתב:

סט  קומפוננט של hybrid וסאב ultimo בתיבה פתוחה.

זה בפני עצמו קפיצת מדרגה משמעותית ביחס לציוד שלך. אני ממש לא בטוח שהוספת מיד למערכת שלך תכפר על זה בצורה שתספק אותך.

אני גם רק יכול להניח שמסלול האות, כלומר מאיפה שהקובץ מנוגן ועד להגברה, כולל אותה, גם עם יתרונות ע"ג הסט-אפ שלך.

וכדי להסיר ספק, אני לא "יורד" על המערכת שלך ;) זה פשוט הבדל מהותי עובדתית.

לפני 10 דקות, EEEBBR כתב:

Prv 2.8x

אם יש לך אותו, והוא בעל 8 ערוצי יציאות, מדוע בעצם לשלב גם את הטאראמפ כרגע?

פורסם (נערך)

לפני 51 דקות, Tom_22 כתב:

חששתי שזה מה שתבין מדברי, אבל זו ממש לא הייתה הכוונה (ואם אתה קצת מכיר אותי מהפורום, אז זה צריך להיות די ברור).

התכוונתי שיש מתקינים שמכוונים אבל הם בעצמם לא ממש מבינים בזה. בראייתי זה מעולה שהתקנת לבד (וזה גם מענין אותי לראות ולשמוע על שילובי ציודים) וגם לקחת את הזמן כדי ללמוד איך לכוון הכל! זה גם חשוב להבין שכן יש לך איזשהו רפרנס למה שביצעת, וגם מראה יפה שלכל אחד יש שמיעה והעדפה אחרת לסאונד.

לגבי השאלה עצמה בין כיוון שלך לבין מתקין, פשוט לקבל תמונה מלאה יותר לגבי המצב אצלך. אין כאן תשובה נכונה או לא.

קיבלתי, סליחה על התוקפנות. לטעמי אין מספיק כבוד לתחום הDIY בארץ ולכן הרבה רכבים נראים, נוסעים

(ונשמעים במקרה הזה) לא טוב.

זה בפני עצמו קפיצת מדרגה משמעותית ביחס לציוד שלך. אני ממש לא בטוח שהוספת מיד למערכת שלך תכפר על זה בצורה שתספק אותך.

אני גם רק יכול להניח שמסלול האות, כלומר מאיפה שהקובץ מנוגן ועד להגברה, כולל אותה, גם עם יתרונות ע"ג הסט-אפ שלך.

וכדי להסיר ספק, אני לא "יורד" על המערכת שלך ;) זה פשוט הבדל מהותי עובדתית.

עיקר הידע שלי מגיע ממערכות ביתיות ומהרבה שנים של ניסיון.
אין ספק שהרכיבים שלו הם קפיצת מדרגה מהציוד שיש לי. גם הרכב שונה ובעל משמעות בעניין הזה(הוא עם רכב יוקרה היברידי עם אטימת רעשים טובה *מאוד* ועוד שאר בונוסים אקוסטים ואני עם רכב שטח דיזל שתכף נכנס לאספנות שאמנם פורק, נאטם, הושתק ונוקה אבל אטימת רעשים לא מצטיינת ושאר מינוסים).
עם זאת, מכיוון שהוא משתמש בDSP של helix. שמרנו את ההגדרות שלו ועשינו כיוון בסיסי מחדש ללא המיד(שכולל חיתוכים בתדרים מתאימים ובמספר סלופים שונים- כאלה שהוא העדיף ואחרים שאני רציתי לשמוע) כדי שאוכל לשחק עם ההגדרות.
ההבדל פיצץ לי את המוח.
אין ספק שלרמת הרכיבים יש משמעות, אבל גם בכיוונים שביצעתי נראה היה שחסר לי הפוקוס בתדרים שבין 500 ל2000 hz.
לכן אני מחפש המלצה על מיד שידע לתת לי את זה.
בסוף בסוף, בא לי :-).
מוכן להשקיע את זה ולנסות.

אם יש לך אותו, והוא בעל 8 ערוצי יציאות, מדוע בעצם לשלב גם את הטאראמפ כרגע?

בגלל שמדובר ברכב שטח עם המון תוספות מקוריות שלי, יש לא מעט חוטי חשמל שרצים בחלק האחורי.
היה לי נוח יותר לעשות הפרד ומשול ותוך כדי זה להמנע מרעשים סטטיים בנוגעים שיתעלקו לי על חוטי הRCA/רמקולים.
בתוך זה, יצרתי 2 תעלות בחלק העליון של הרכב כדי להמנע ממעבר ליד חוטי מתח ויש גבול לגודל שלהם
הוופרים והסאב מחוברים לפלטה שעליה DSP ומגברים בצד אחד, ובצד השני יש את המגבר השני והTARAMP.

עריכה אחרונה על ידי EEEBBR
  • מעניין 1
פורסם
לפני 4 שעות, EEEBBR כתב:

היי חברים,

אני מחפש מידריינג שיחמיא לtempo ultra 602.

מגבר infinity kappa 4(מגבר נפרד לtempo) עם dsp(ערוצים אקטיבים לכל רמקול).

סאב infinity primus 1200t(מגבר נפרד).

HU pioneer deh4250bt

יש מקום בישראל שאפשר גם לשמוע?

יכול להזמין מחול.

תקציב של בערך 400-500 שח

מניסיון עצום עם האלמנט

morel ccwr254

פשוט וואו קטן של מידריינג' שווה את המאמץ.

ללא ניסיון אבל הימור למרות כל מה שנאמר לי morel mm2

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

morel ccwr254 הוא אלמנט מופלא במיוחד ביחס למחירו הנגיש 

טווח התדרים הרחב שלו מאפשר לך לעבוד איתו אף ללא טוויטר או בחיתוך ממש גבוהה בינו לטוויטר 

וממש נמוך בינו לבין המידבאס ,החיסרון היחיד שאני מוצא בו כקון-מיד ביחס לדום-מיד הוא VAS של 0.58 ליטר שזה גם חיסרון 

שלא מסובך להתגבר עליו, אם אתה רוצה המלצה לדום-מיד זול וטוב מבוסס מורל לך על DLS UPI.25

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, lanosforce כתב:

morel mm2

ה-MM2 זה למעשה המידים של הוירטוס נאנו 3 חלקים. מה לגבי ה-CDM600 של הוירטוס הרגיל אגב? בהתחשב שפותה"ש שמע מוראל הייבריד עם CDM880?

ואם כבר "לגנוב" מסט אחר, מענין איך המידים (MS3) של ה-Sensus 63 שמעל לטמפו אולטרה ומתחת לוירטוס או המידים של מקסימו אולטרה 3 חלקים שמתחת לטמפו (בשני המקרים מדובר בקון-מיד).

לפני 4 שעות, EEEBBR כתב:

גם בכיוונים שביצעתי נראה היה שחסר לי הפוקוס בתדרים שבין 500 ל2000 hz.

@lanosforce אדי, בזמנך הפנוי הייתי שמח אם תגיב גם לזה, אם אתה חושב שחוץ מהוספת מיד יש דרך אחרת להתמודד עם זה.

והאם לצורך הענין שדרוג הטוויטר לבדו וכיוונים בהתאם יכול לעזור (ואני לא מדבר על להשתמש ב-CCWR254 במקום)?

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 19 שעות, EEEBBR כתב:

אין ספק שלרמת הרכיבים יש משמעות, אבל גם בכיוונים שביצעתי נראה היה שחסר לי הפוקוס בתדרים שבין 500 ל2000 hz.
לכן אני מחפש המלצה על מיד שידע לתת לי את זה.

לגבי הנושא הזה - רוב ה"מידבאסים" של מוראל הם בפועל וופרים ולעיתים גם ממש בייבי סאב וופר - חלקם מסוגלים לתפקד עד אזור ה1800 הרץ אבל גם שם, כאשר מותקנים בדלתות יש להם מגבלות קשות של עלומת שידור, נפח הדלת שגם ככה יוצר בורות באזור ה70 הרץ בדלת אחת (בד"כ שמאל)  ואיפשהו ב200-400 בדלת האחרת 

ואם זה סט שני חלקים קלאסיים של מוראל אז אנחנו מדברים על דום טוויטר שיהיה כנראה איפשהו בין 21-25 מ"מ ומתחת ל2K אין הרבה מה לדרוש מהם. 

שזה מסביר בדיוק למה אתה מחפש יותר כוח - יותר מיקוד ויותר פירוט באזור הבור בין טוויטר לבין וופר. 

אני לגמרי חושב שהחשיבה שלך לתוספת מיד ריינג' - מוצדקת ונכונה. 

לפני 14 שעות, Tom_22 כתב:

מענין איך המידים (MS3) של ה-Sensus 63

היה לי בזמנו אב טיפוס של מוראל ביתי מדגם CAW3541 ובעצם זה הבסיס כמו שזה נראה גם לMM3 וכנראה גם לSM3 - בשני המקרים אני רואה שהוסיפו כלוב נגד השראות לבסקט - מה שלא היה קיים באלמנט הביתי שנראה על פניו - זהה לSM3 

בMM3 הממברנה מקרבון. 

זה אמור להיות מידריינג' פשוט מופלא! 

לפני 14 שעות, Tom_22 כתב:

ה-MM2 זה למעשה המידים של הוירטוס נאנו 3 חלקים. מה לגבי ה-CDM600

למה לקחת מיד דום שיכנס רק מאזור ה700-800 הרץ כשפותח השרשור מתלונן על מחסור בטווח נמוך יותר (כנראה גם יותר לאזור ה200) 

הייתי לוקח מידריינג' קון - או קון שטוח שזה בדיוק הלבטים בין MM2 לCCWR254 

לפני 16 שעות, AUDIO KING כתב:

טווח התדרים הרחב שלו מאפשר לך לעבוד איתו אף ללא טוויטר

אני מאוד חורק את השיניים לגבי זה - מנסיון 

הCCWR254 נכנס לרול אוף חד - כשהוא באון אקסיס מלא - איפשהו ב14K 

אפשר לעבוד איתו בלי טוויטר אבל זה מאוד רחוק מלהיות "זה". 

אלמנטים כמו CDT AUDIO ES02 - שדרך אגב היום יש להם מידים עוד מעניינים בהרבה מעבר כמו סדרת הUNITY - באמת יגיעו לתדרים באזור ה18-19 ובאמת אפשר לחיות איתם ללא טוויטר (מנסיון) אבל זה עדיין לא "זה" בעיני - הטעם שלי היום השתנה מאוד. 

יש עוד רכיבים מעניינים בתחום הזה כמו HAT L2

או RS AUDIO HAC ה2 אינטש שהוא בפועל אקוטון בתחפושת 

ברקאס GL2 - שהוא פשוט וואו של אלמנט (אבל לא בסקאלת המחירים שפותח השרשור מחפש) 

ויש עוד מלא דוגמאות מעניינות אבל לפותח השרשור יש טוויטר אז נניח לזה - אנחנו מדברים כאן על פרופר מידריינג'. 

הCCWR פשוט חלום של רכיב. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אין מה לחרוק שיניים ,אני מסכים איתך לחלוטין שזה סוג של ברירת מחדל.

גם אם טווח התדרים של פרופר מיד יכסה מעל 20 קילו הרץ 

לא לכך הוא מיועד , בשביל זה יש טוויטר.

אני זוכר שבעבר עשיתה ניסוי עם רמקול של HAT L2SE וירדת מהרעיון לכאורה רמקול פול ריינג 170-20KHZ 

זה לא זה.

ואם כבר אלמנט יחיד שמכסה את התדרים אז רמקול סורס-פוינט כל שהוא 

או לחלופין סט קומפוננט 4 או 3  אינצ בשילוב מידבאס\וופר לצורך הדיון 

יכול להיות פתרון נהדר למי שכבר יש לו סט קדמי 2WAY בעבודה אקטיבית ורוצה להרים את הבמה עם תוספת של מידריינג.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 13 דקות, AUDIO KING כתב:

בדיוק התכתבתי עם אדי לגבי דעתו נגיד על שילוב של מוראל אולטרה (לצורך הענין) אינטגרה 402 במקום הטוויטר הקיים של הסט. 😅🤔

המחיר שלו אפילו במסגרת התקציב.

פורסם
לפני 19 שעות, AUDIO KING כתב:

אין מה לחרוק שיניים ,אני מסכים איתך לחלוטין שזה סוג של ברירת מחדל.

גם אם טווח התדרים של פרופר מיד יכסה מעל 20 קילו הרץ 

לא לכך הוא מיועד , בשביל זה יש טוויטר.

אני זוכר שבעבר עשיתה ניסוי עם רמקול של HAT L2SE וירדת מהרעיון לכאורה רמקול פול ריינג 170-20KHZ 

זה לא זה.

או לחלופין סט קומפוננט 4 או 3  אינצ בשילוב מידבאס\וופר לצורך הדיון 

יכול להיות פתרון נהדר למי שכבר יש לו סט קדמי 2WAY בעבודה אקטיבית ורוצה להרים את הבמה עם תוספת של מידריינג.

לא L2 אלא L3SE 

ה2 הוא כבר ממש על גבול הטוויטר בHAT 

עוד חברה מאוד מעניינת בקטע הזה הם BEWITH 

הרמקול סורס פויינט שעבדתי איתו ממש לקראת המכירה של הDS היה ETON RSX80 מיד 3 אינטש פנטסטי וטוויטר אלומיניום 15 מ"מ שנותן תמורה אדירה למחיר אבל התוצאה בסופו של דבר היתה פשרה מבחינתי - או שהטוויטר הקטן הזה צרח או שהיה אנמי מידי וגם קשה מאוד! לייצר סורס פויינט שלא מפריע ליחידת המיד לנגן נקי בקצה העליון שלה וצריך לדעת לסנן ממש טוב רכיבים כאלה.

אם סורס פויינט אז רצוי אחד שהטוויטר ממש שקוע בו סטייל KLIPSH או KEF ביתיים 

• רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

פורסם

לפני שהשרשור הזה ירד לתהומות רק אומר תודה.
הCCWR254 נשמע לי כמו מה שאני מחפש.
הלוואי והיה לי איך לשמוע אותו אבל עד עכשיו אדי(שלא ידעתי את שמו עד השרשור הזה) היה כל כך SPOT ON במגוון דברים שאני מוכן להמר על זה.
אעדכן לכש... בתוצאה הסופית.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...