Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפעל אליאנס נסגר?!

פוסטים מומלצים

פורסם

מסתבר שלפי פוסט שהתפרסם בסטטוסים מצייצים - מפעל הצמיגים הישראלי אליאנס נסגר, אחרי 74 שנות פעילות.

מוזר עוד יותר שלא העלו פה פוסט בנושא? אולי פספתי אותו(?).

screenshot-www_facebook_com-2024_11_17-00_37_36.thumb.png.3861c12752b308ff06ffbf338ba94f4a.png

אפשר להגיד שתמה לה תקופה של ייצור מקומי של צמיגים.

די מאכזב אבל מניח את הדעת שהייצור המקומי נהפך ללא כלכלי, סביבת ריבית גבוהה, עלויות שכר, מלחמה, ייצור סיני/טורקי שחונקים את השוק המקומי וכו'.

מקווה שלעובדים יהיה מוצא מצד הרשויות על ידי הסמכה, רישוי או קורסים אלטרנטיביים שיוכלו לחזור לעבוד במהרה למרות הקושי שצפוי מפיטורים כאלו.

• מבאס 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יצרנית הצמיגים הוותיקה הודיעה כי החברה האם שלה יוקוהאמה החליטה להפסיק את פעילותה וכל העובדים יפוטרו; לפי פרסומי החברה היפנית, כוח האדם במפעל זה מונה 550 עובדים; השינויים בענף, הירידה בביקושים והתייקרות עלויות הייצור והשינוע שחקו את רווחיותו

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/hjgb9tmg1g

חבל, אבל גם זה שהחזיקו עד עכשיו זה משהו.

• מבאס 1
פורסם

כמה שאני לא מופתע,

יש לי במקרה קרוב משפחה שעובד שם שנים רבות, 

הממשלה הכושלת, לו רצתה והיה לה תקציב מעבר לבזבוז האינסופי שיש היום, מאמין שיכלו לסייע,

מדינה מתדרדרת מיום ליום ועוד מנסים לשקף לציבור תמונת הצלחה וניצחון, זאתה הדייסה שהעם בישל בהצבעה האחרונה 🤷‍♂️

המצב באמת קשה ואני אישית גם מרגיש את הלחץ הכלכלי והאי יציבות,

מאחל לכל המובטלים שימצאו עבודה כמה שיותר מהר.

.

• אהבתי 6
  • רעיון גרוע 3
  • משעמם 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 11 שעות, DareDevil כתב:

אפשר להגיד שתמה לה תקופה של ייצור מקומי של צמיגים. די מאכזב.

התקופה הזאת תמה לפני עשרים שנה - מאז הם עברו לייצר רק צמיגים למשאיות וציוד תעשייתי, שכל קשר בינו לבינך מקרי בהחלט. באותה מידה אפשר להתאבל על סגירת מפעל שמייצר לוחות שעונים לקומביינים או נורות ליבון לפנסי רחוב.

לא ביקרתי באליאנס, אבל מנסיון עם כמה וכמה מפעלים יצרניים בישראל וכוח האדם שמועסק שם, זה לא אובדן גדול לאנושות או לתעשייה המקומית.

אני עובד בדפוס תעשייתי, תחום שמחזיק מעצמו הייטק אבל בתכלס הוא עדיין דפוס. בכל העולם בתי דפוס רק נסגרים, פושטים רגל או מתאחדים, לא זוכר מתי בפעם האחרונה נפתח אחד חדש. כולנו יודעים שאנו חיים על זמן שאול והחכמים מבינינו מוצאים את הדרך לעבור לתעשיות אחרות עם עתיד יותר מבטיח. בדיוק לפני כמה חודשים סגרו בישראל (סופית, אחרי כמה נסיונות) את חטיבת 'סייטקס' המיתולוגית שהייתה כבר 15 שנה בבעלות HP. גם שם היו כמה מופתעים ומובטלים, אבל רבאק... מי מהם לא ידע שזה מגיע ולא יכל למצוא משהו אחר בינתיים? כנ"ל עם אליאנס, לא נעים אבל ממש לא מפתיע, ולא צריך לעשות רומנטיזציה לסיפור.

• אהבתי 5
  • מבאס 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, wildlands2019 כתב:

הממשלה הכושלת, לו רצתה והיה לה תקציב מעבר לבזבוז האינסופי שיש היום, מאמין שיכלו לסייע,

צודק ב 100%, גם לי יש מפעל לייצור טלפונים שחור לבן תוצרת ישראל (כחול לבן), מועסקים 1500 עובדים ומייצרים 3 טלפונים ליום, בזמן האחרון העבודה מדשדשת, ישראלים כבר לא רואים ערך ברכישת כחול לבן ומשום מה מתעניינים פחות במכשירים עם מקשים, ביקשתי מהמדינה מספר פעמים להכנס ולעזור אבל במקום להכניס את היד לכיס פשוט מתעלמים, עוד מפעל חשוב שירד לטמיון.

לפני 5 שעות, wildlands2019 כתב:

מאחל לכל המובטלים שימצאו עבודה כמה שיותר מהר.

אמן.

עריכה אחרונה על ידי Or05230
  • אהבתי 2
  • מצחיק 3
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 2

Miata ND2

פורסם

גם כשייצרו צמיגים לרכב פרטי הם לא היו תפארת היצירה 🤥 עדיין כואב על 550 עובדים שנזרקים לרחוב

יכול להיות שהממשלה היתה יכולה לעשות משהו כדי לשפר את הכדאיות של ייצור צמיגים בארץ אבל זה לא מה שמעניין אותה.

הפרינט הוא אכן עולם הולך ונעלם (לי אישית חתכו באופן חד צדדי מינויים של שני מגזינים שהדפסתם הפסיקה בגלל חוסר כדאיות למו"לים) כסטודנט עבדתי בסאייטקס ובאותו זמן המוצרים שלהם היו חדשניים ועצוב לי לשמוע שגם מה שנשאר מהחברה המפוארת לשעבר כבר לא קיים. מניח שבתחום הדפוס HP העדיפה להשאיר את אינדיגו המתקדמת יותר (דפוס דיגיטאלי ישר מהמחשב למכונה) ולחתוך את סאייטקס כהחלטה עסקית, חבל על דאבדין...

פורסם
לפני 25 דקות, Or05230 כתב:

צודק ב 100%, גם לי יש מפעל לייצור טלפונים שחור לבן תוצרת ישראל (כחול לבן), מועסקים 1500 עובדים ומייצרים 3 טלפונים ליום, בזמן האחרון העבודה מדשדשת, ישראלים כבר לא רואים ערך ברכישת כחול לבן ומשום מה מתעניינים פחות במכשירים עם מקשים, ביקשתי מהמדינה מספר פעמים להכנס ולעזור אבל במקום להכניס את היד לכיס פשוט מתעלמים, עוד מפעל חשוב שירד לטמיון.

מודה שאני לראשונה שומע על מפעל ישראלי ליצור טלפונים, ניסיתי לחפש קצת מידע בגוגל וגם לא מצאתי כלום,

אכפת לך לנדב לי קצת יותר מידע? מרתק אותי לשמוע על זה.

• מצחיק 4

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני כשעה, לב טוב כתב:

מודה שאני לראשונה שומע על מפעל ישראלי ליצור טלפונים, ניסיתי לחפש קצת מידע בגוגל וגם לא מצאתי כלום,

אכפת לך לנדב לי קצת יותר מידע? מרתק אותי לשמוע על זה.

דווקא היה את  המודו שהיה רעיון לא רע אבל לא הצליח מסחרית

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ב-2025, (בטח בממשלה בעלת אג'נדה של כלכלת שוק חופשי ) המדינה לא צריכה לתמוך בשום מפעל פרטי, בטח כשהוא כבר מזמן בבעלות זרה.

כמו בהלצה שנכתבה כאן, כל מפעל שהפך ללא-כלכלי, צריך להסגר מכוח אבדן האינרציה הטבעית שלו. 

ה"עובדים המסכנים" זו בעצם קבוצה הטרוגנית של אנשים במשרות: 1.  ניהוליות שימצאו מקום אחר לנהל. 2. שיווקיות שימצאו להם משרות שיווק אחרות. 3. משרות הנדסיות/פיתוח מוצר - באמת שלא יתקשו למצוא עבודה. 4. פועלי ייצור.

אז לגבי 4- בכל מדינה מערבית ישנו נסיון לצמצם כח עבודה לא-מקצועי או בהכשרה מקצועית נמוכה. פשוט מכיוון שאי אפשר להתחרות בעלות כח האדם במדינות מתפתחות, לשם עובר הייצור הכבד.

כאן אפשר שהמדינה תשקיע באנשים הספציפיים האלה, אבל לא בתמיכה כספית במפעל הכושל שבו הם עובדים היום,  תמיכה שתגיע בסופו של יום לכיסו העמוק של הבעלים העשיר שבזכותו המפעל הדרדר עד הלום.

עדיף שהכסף יושקע ברכישת מקצוע מכניס לאנשים שהם בלב גיל העבודה, ובמימון פרישה נוחה לאלה שקרובים לגיל המתאים.

• אהבתי 6

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

היה פעם מפעל טלרד שייצר טלפוני חוגה. בחיפש בגוגל מתברר שהסתגל לסביבה המודרנית.

ומוטורולה ישראל שייצרה את הטלפונים לרכב הטובים ביותר עד עידן האנדואיד אוטו/אפל קארפליי.

ואגב צמיגים, היו גם "צמיגי שמשון" שנעלמו בשקט בשקט לפני כמה עשורים.

בסוף שנות ה-80 נסעתי על צמיגי אליאנס - נדמה לי שנקראו A130 - שפשוט לא נשחקו.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, natco כתב:

ב-2025, (בטח בממשלה בעלת אג'נדה של כלכלת שוק חופשי ) המדינה לא צריכה לתמוך בשום מפעל פרטי, בטח כשהוא כבר מזמן בבעלות זרה.

כמו בהלצה שנכתבה כאן, כל מפעל שהפך ללא-כלכלי, צריך להסגר מכוח אבדן האינרציה הטבעית שלו. 

ה"עובדים המסכנים" זו בעצם קבוצה הטרוגנית של אנשים במשרות: 1.  ניהוליות שימצאו מקום אחר לנהל. 2. שיווקיות שימצאו להם משרות שיווק אחרות. 3. משרות הנדסיות/פיתוח מוצר - באמת שלא יתקשו למצוא עבודה. 4. פועלי ייצור.

אז לגבי 4- בכל מדינה מערבית ישנו נסיון לצמצם כח עבודה לא-מקצועי או בהכשרה מקצועית נמוכה. פשוט מכיוון שאי אפשר להתחרות בעלות כח האדם במדינות מתפתחות, לשם עובר הייצור הכבד.

כאן אפשר שהמדינה תשקיע באנשים הספציפיים האלה, אבל לא בתמיכה כספית במפעל הכושל שבו הם עובדים היום,  תמיכה שתגיע בסופו של יום לכיסו העמוק של הבעלים העשיר שבזכותו המפעל הדרדר עד הלום.

עדיף שהכסף יושקע ברכישת מקצוע מכניס לאנשים שהם בלב גיל העבודה, ובמימון פרישה נוחה לאלה שקרובים לגיל המתאים.

לגבי 4 - לפועלים יש תמיד דרישה בשוק, בכל מקרה יש דמי אבטלה ושלל הכשרות מקצועיות מטעם המדינה כי גם להם אינטרס שתמצא עבודה.

• אהבתי 1

Miata ND2

פורסם

לעניות דעתי: המדינה צריכה לעודד תעשייה מקומית בהיקף קטן גם אם איננה רווחית - למקרה של חרמות בינלאומיות / מצור ממדינות האזור/ אפוקליפטה אחרת.

בלי צמיגים מצבת הרכבים ירדו ב 20% בתוך מס’ חודשים, נאכל רק לחם ולא יהיו ירקות. חלב בהקצבה לראש, ונסיעות לחול לעשירים בלבד. כן, המדינה צריכה גם לעודד מעבורות נוספים שיהיו חלופה למצור אוירי.

אנחנו אי, ונראה שלא ממש מודעים לזה בחלונות הגבוהים.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

אופס - זוכר את שרשור הקורונה הגדול? חפש את הדיונים שם על התעשיה הישראלית (והמערבית). בדרך תזכר בכימאי שמכר מסיכות לסינים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...