Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

יש לי אוקטביה 2020 מנוע 1.5tsi שנסעה 84,000 קמ,

איבדה ליטר שמן (ממקסימום למינימום) תוך 7,000 קמ, נסיעה רגועה, בינעירונית ברובה וללא פקקים.

אקדים ואגיד שהייתי כבר אצל מוסך רון שבדק ואמר שאין נזילות או בעיות מהותיות וזה קורה במנועים האלה וזה סביר, וקניתי ממנו מיכל של שמן 0w20 שיהיה ברכב כדי למלא.

בבדיקה לפני קניה (שביצעתי אני) לפני חצי שנה לא דווח על בעיות שמן או קומפרסיה במנוע, והיסטוריית הטיפולים תקינה (למעט טיפול או שניים שבוצעו באיחור של 1,000-2,000 קמ, כולם במוסכים מורשים).

איך להתנהל עם הנושא הזה ביומיום?

האם יש דרך להאט את קצב איבוד השמן? מבחינתי הוא משמעותי כי אני נוסע כ 30,000 קמ בשנה אז זה להגיע כל חודשיים ממקסימום למינימום.

האם למלא כל פעם שהמפלס יורד או לחכות שתרד כמות (למשל עד אמצע המדיד) ורק אז למלא?

עריכה אחרונה על ידי Amired
פורסם

בקצב הנסיעות הנוכחי, תצטרך להשתמש במיכל של 4-5 ליטרים בשנה. לא נורא.

אין צורך להחזיק קבוע מפלס על המקסימום על המדיד.

כל מה שבטווח בין מינימום למקסימום זה תקין.

תעקוב אחרי המפלס, כאשר יגיע לאמצע - תוסיף, אבל לא יותר מדי, ככה שלא יעבור את המקסימיום.

לרכבי טורבו בנזין האלה לפעמים יש צריכת שמן. אין מה לעשות,  רק למלא מדי פעם,  מאוד רצוי את אותו השמן בדיוק שיש במנוע ולא לערבב שמנים, גם אם הם באותה הצמיגות .

• אהבתי 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, vladclar כתב:

בקצב הנסיעות הנוכחי, תצטרך להשתמש במיכל של 4-5 ליטרים בשנה. לא נורא.

אין צורך להחזיק קבוע מפלס על המקסימום על המדיד.

כל מה שבטווח בין מינימום למקסימום זה תקין.

תעקוב אחרי המפלס, כאשר יגיע לאמצע - תוסיף, אבל לא יותר מדי, ככה שלא יעבור את המקסימיום.

לרכבי טורבו בנזין האלה לפעמים יש צריכת שמן. אין מה לעשות,  רק למלא מדי פעם,  מאוד רצוי את אותו השמן בדיוק שיש במנוע ולא לערבב שמנים, גם אם הם באותה הצמיגות .

תודה,

חוץ מלמלא שמן מדי פעם יש גם סיכון גבוה יותר לתקלות בהמשך (פריצת אטמים, נזילות וכו׳)? או שכל עוד דואגים שהשמן במפלס תקין זה שקול לרכב שאין בו בעיה של איבוד שמן בכלל? 

זה הפתיע כי יש לי גם אוקטביה 2017 עם המנוע הקודם 1.4tsi ולמרות שהיא ישנה יותר ונסעה הרבה יותר אין לה בעיה של אובדן שמן בכלל, מוזר שיש הבדל כל כך גדול לרעה עם המנוע החדש יותר.

לגבי השמן זו הסיבה שקניתי ממנו מיכל הפעם כי הרכב גם טופל אצלו וזה השמן שכבר קיים ברכב.

אם מישהו מתעניין זה השמן שרון שם למנועים האלה:

https://www.motul.com/es/en/products/specific-508-00-509-00-0w20

עריכה אחרונה על ידי Amired
פורסם

כן, זה השמן שעומד בתקן הנדרש של רכבי VAG.

אם בעתיד הרחוק צריכת שמן תעלה, עד שהמצב יהיה בלתי נסבל, כנראה תצטרך לשפץ את המנוע ( או תמכור את הרכב קודם). 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מצטרף לשרשור ושואל על סוזוקי קרוסאובר 2016 לא טורבו שעשתה 92000 ק"מ ואני רואה צריכה של מלוא גובה המדיד על 12000 ק"מ בערך.

כשראיתי צריכת שמן בבדיקה האחרונה שלי החלטתי לא למלא עד שיגיע זמן הטיפול אא"כ יתקרב למינימום מה שאכן קרה.

אינני יודע כמה שמן יש בין מלא לריק.

האם תקין לרכב זה ?

פורסם

כתוב בספר הרכב, בדרך כלל 1 ליטר בין המקסימום למינימום.

אצל צבי אין כאן שום בעיה, תגיע ל10000 כבר תחליף לשמן טרי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני זוכר שהיתה לי צריכת שמן בקיה ספורטאג' 1.6, בחברה טענו שזה תקין ואפילו היצרן מצהיר על כך בחוברת,

כמובן שלא בדקתי, מה שכן, יש לי הרגשה שיש מנועים שפשוט עם פגם כלשהו ובמקום שיהיה טיפול, החברה מכסה את התחת ומציינת את זה בכמה מלים קטנות איפשהו.

ומה שכן ברנו קליאו שהיתה לי עם יותר מ300K ק"מ לא היתה צריכת שמן, לך תבין.

אני מציע לך לעשות בדיקת קומפרסיה לבדוק , ואולי להחליף את השמן למשהו אחר, הכוונה של יצרן אחר.

תבדוק גם אם הודעת service bulleting, שקשורה לזה לרכב החדש יותר, לפעמים קיים ורוב המוסכים מתעלמים מכך.

פורסם

זה עדין דור 3 לאוקטביה, לא?

בספר רכב יש התייחסות מקבילה לתקנים 504/502 (ועוד של API/ACEA). אפילו בדור החדש יותר יש התייחסות ל-504 (ו-ACEA C3/C5).

כך שאולי שווה למצוא שמן בצמיגות מעט גבוהה יותר שעונה עליהם.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, amosbmw כתב:

כתוב בספר הרכב, בדרך כלל 1 ליטר בין המקסימום למינימום.

אצל צבי אין כאן שום בעיה, תגיע ל10000 כבר תחליף לשמן טרי.

אני יודע שיש מנועים שבהם יש צריכת שמן בין טיפולים וזה תקין לגמרי.

מה שמעט מדאיג אותי זה שהצריכה עלתה באופן די פתאומי .

בין הטיפול באוקטובר 2022 לטיפול בנובמבר 2023 לא היתה כמעט צריכת שמן למיטב זכרוני .

פורסם
לפני 5 שעות, Tom_22 כתב:

זה עדין דור 3 לאוקטביה, לא?

בספר רכב יש התייחסות מקבילה לתקנים 504/502 (ועוד של API/ACEA). אפילו בדור החדש יותר יש התייחסות ל-504 (ו-ACEA C3/C5).

כך שאולי שווה למצוא שמן בצמיגות מעט גבוהה יותר שעונה עליהם.

נכון זו שנת הדגם האחרונה של דור 3, לא הצורה הנוכחית, אבל לדעתי המנוע הוא אותו מנוע כמו של הדור הנוכחי, לא?

לפני 43 דקות, חולגי כתב:

שמן 0/20 הינו שמן דיי דליל.

הייתי בודק עם המוסך אפשרות לשימוש בשמן בצמיגות גבוהה יותר ושעומד בתקנים שהוזכרו קודם.

תודה לשניכם, בטיפול הבא אבדוק עם רון אפשרות לשימוש בשמן אחר.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Amired כתב:

לדעתי המנוע הוא אותו מנוע כמו של הדור הנוכחי, לא?

אותו בסיס עד 2024, אבל ממה שמצליח למצוא קוד המנוע שונה (DADA בדור 3, DPCA בדור 4) וישנם לכאורה שינויים קלים בקרביים ובמעטפת שלו, למרות הכוח הזהה.

האם השינויים האלו משמעותיים לענין השמן? אין לי מושג. אבל כאמור, תקנים אחרים/ישנים יותר מופיעים בשני המקרים.

אגב, לא התעמקתי מספיק, אבל יכול להיות שהחדש יותר גם צריך לעמוד בתקן זיהום אוויר מחמיר יותר, ומשם מגיעה ההמלצה העיקרית לשמן דק יותר.

* התעמקתי עוד טיפה😅, ב-DPCA יש כנראה גם GPF (כמו DPF לדיזל, רק לבנזין) כחלק משלב נוסף שבו תקן זיהום יורו 6d התקדם.

ראה דיון בבריסקודה בדיוק על זה וגם קצת לענין השמן.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

כמשתמש כבד ברכב כזה (250,000 ק"מ) באופן מוזר לא חסר שמן עד 8000 ק"מ אחרי הטיפול ואז בבת אחת תוך 1000 נעלם ליטר. מוסיפים ליטר ועד הטיפול הבא לא חסר. ככה זה היה מיומו הראשון ועד עכשיו. לא נורא. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...