Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, לא מצאתי מידע באינטרנט מעבר לשרשור הבא - 

הבעיה שכמעט כולם פה במקום לתת לבחור הנכבד תשובות ראויות, בחרו פשוט לקטול אותו. לא באמת מצאתי שם תשובה
בכל אופן ולנושא, אני מעוניין להחליף מנוע ברכב ולא במוסך מורשה (כמובן כל ההליך בבית, בעצמי) ואשמח לדעת מעבר לפן הטכני אם זה אפשרי מבחינה חוקית? ראיתי שם תגובה שאומרת שיש בדיקה שעולה 80 שקל אצל מוסך ואז מקבלים אישור, אבל מה לגבי אישור הרכבה ממורשה?
אני מבין שזה נושא רגיש אז בבקשה רק כמה הבהרות
1. אני יודע מה אני עושה, וגם אם אתם ממש חושבים שלא, כל עוד זה לא קשור למה ששאלתי (ההליך הבירוקרטי) אבקש לא לנסות לחנך אותי
2. אשמח לתשובות מנסיון כמה שניתן ומי שעושה עבודות בעצמו בבית אף על פי שאני מודע לכך שהקהילה הזאת היא יחסית קטנה בארץ
רק תגובות רלוונטיות לשאלה , לא ביקורות.
תודה 

עריכה אחרונה על ידי CertifiedYouTubeMechanic00
פורסם

בכדי לבצע רישום המנוע במכון רישוי, הנך נדרש להציג שטר על מנוע מפרוק מקומי כשבחלקו התחתון יש למלא את שם המוסך המבצע + חותמת המוסך.

שטר המכר נושא בחלקו העליון מס׳ מחורר שהנו מס׳ המפעל של המוסך.

ללא אישור זה, לא ניתן לבצע את הרישום.

• אהבתי 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני 23 דקות, chrono כתב:

מעניין מה היה התירוץ של הכנסת כשהעבירו את החוק כך שאסור לייבא ולהתקין מנוע חדש, אלא רק מפירוק מקומי...

לא רק מפירוק מקומי, אפשר לייבא מנוע מחו״ל בתנאי שבחו״ל מדובר בבית עסק ולא אדם פרטי וכן שהמייבא הוא בעל אישור לייבוא מנועים (מניח שיש מעט אי דיוקים במה שרשמתי, אבל זה העקרון)

Miata ND2

פורסם
לפני 33 דקות, chrono כתב:

מעניין מה היה התירוץ של הכנסת כשהעבירו את החוק כך שאסור לייבא ולהתקין מנוע חדש, אלא רק מפירוק מקומי...

למה לדעתך אסור ליבא מנוע חדש?

הסיבה לדרישות ברורה מאוד - מניעת זיופים ושימוש במנועים גנובים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

למה לדעתך אסור ליבא מנוע חדש?

קראתי את זה גם פה בפורום, וגם (כמדומני) בתקנות התעבורה הרלוונטיות, שמותר להתקין רק מנוע משומש שפורק מרכב אחר (אני חשבתי שרק כזה שפורק מרכב בארץ, אך תיקנו לעיל שניתן גם כזה מחו"ל).

לפני 6 שעות, sperial כתב:

הסיבה לדרישות ברורה מאוד - מניעת זיופים ושימוש במנועים גנובים.

סיבה ממש לא משכנעת בעיניי. נשמע כמו כסת"ח כללי שאפשר להחל על כל דבר ועל כל חלק ברכב. מי שמעוניין לזייף/להשתמש בגנוב, יעשה את זה ככה או ככה. לא רואה איך האפשרות להתקין מנוע חדש (עם ניירת וכד') מקלה איכשהו בנושאים האלה. או שכוונתך במשפט הזה היא בכלל לדרישת רישום העבודה במוסך, ללא קשר למקור המנוע?

• אהבתי 1
פורסם

איזה מנועים מתקינים, לדעתך, יבואנים שמבצעים ריקולים או תיקוני אחריות?

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נקודה טובה. הגיוני שלחדש. ואכן מחיפוש באינטרנט אני מגיע לאתר של משרד התחבורה בו מסבירים על הבירוקרטיה של החלפת מנוע, ומפרטים על דרישות שונות עבור מנוע משומש (דרוש תיעוד מס' הרכב ממנו פורק), ומנוע חדש (עבורו דרוש שטר מכר/ייבוא). אז מעניין מאיפה זכרתי שכתבו שלא ניתן לייבא מנוע חדש ולהתקין...

פורסם

פשוט תמצא בעל מוסך שיסכים (במידת הצורך תמורת תשלום) לחתום על הטופס. לא צריך להיות קשה.

כמו שאני מצאתי בלי קושי רב מתקין ווי גרירה שחתם לי על הניירת של וו גרירה שהתקנתי בבית.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...