Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בסיס מיטה לא נוח

פוסטים מומלצים

פורסם

לבת נקנתה מיטת יחיד עם מיטת חבר לפני כ6 שנים

הבסיס העליון דומה לתמונה הזאת

%D7%9E%D7%99%D7%98%D7%AA-%D7%99%D7%97%D7

אצלה קרשים מאוד מסיביים (5*10 לדעתי)

עם רווח של כ20-25 ס"מ בין קרש לקרש

הבת גדלה, ולאט לאט המזרן קיבל את הצורה של הקרשים  כך שלא נוח לשכב בה (היא עוד מצליחה, אם אני שוכב שם זה כבר בלתי נסבל מבחינתי בגלל המשקל)

הוזמן מזרן חדש עבה יותר (14 ס"מ)

אבל לא מעוניין שזה יקרה גם לו 

ולכן מתייעץ איתכם על פתרון.

מה שעלה לי לראש, אשמח לכיוון להצעה הטובה ביותר. (אם יש רעיון טוב יותר, בשמחה)

1. לקנות דיקט קצת עבה (4-5 מ"מ ולשים על המיטה וכך להפוך הכל ליחידה אחת)

2. לקנות עוד קרשים ולצמצם את הרווחים

3. לשים שתי וערב רצועות כמו ששמים במושב ספה. כזה

Upholstrey-elastic.jpg

תודה 

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

הרצועות לא רלוונטיות למרווח הזה.

דיקט 4 מ"מ יעשה את העבודה מצוין ויהפוך בבת אחת את המיטה ליחידה קשיחה.

יכול להיות אגב שקניית קרשים נוספים והתקנה שלהם תהיה זולה יותר, אבל זה לא הפרש שהייתי טורח בשבילו.

• רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מצטרף להמלצה על פלטה, במקרה כזה הייתי מעדיף מזוניט על פני דיקט.

מזוניט = כמו ששמים בגב של ארון.

דק יותר, חלק יותר, סופג פחות וגם עולה פחות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בתצורה הזו של ה'סולם' שתומך בו מלמטה, חזק מספיק ללא ספק.

משתמשים בזה לתחתית של מגירות ללא תמיכה מעבר למסגרת ומחזיק יפה מאוד לאורך שנים.

• רעיון טוב! 2
פורסם

מניסיוני, לילדים יש מיטות כאלה.

אחרי איזה 5-6 שנים הם מתחילים להתלונן שהמזרון לא נוח, ואז צריך פשוט להחליף אותו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אצלי בבית הילדים ישנים על המזרן הכי פשוט שיש, ספוג בלבד, בגובה 10-12 ס"מ. מה שכן, אצלנו הקרשים צפופים - 2 ס"מ מרווח בין קרש לקרש, התחושה זהה לדיקט קשיח.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם עדיין לא נוח עם המזרון החדש, תוסיף כמה קרשים ברווחים.

לא לטובת הארכת חיי המזרון, אלא רק שיהיה יותר נוח.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

שתי אפשרויות כפי שהוזכר. או הוספה ברווחים או דיקט. הערה חשובה - אם מניח דיקט חייב לדאוג שיהיו פתחי נשימה אחרת ימלא את המזרן בעובש.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אל תשכח להפוך את המזרון לעיתים קרובות (יותר או פחות)...

אצלי המזרון היה גם מקבל את הצורה של הקרשים (מיטה זוגית רגילה אבל ברווז גדול). לילה אחד של שינה אחרי שהפכתי אותו, והכל היה מסתדר. 

בשלב מסויים, לא זוכר למה, החלטתי "לרפד" את כל האיזור של הקרשים עם קרטונים.  המזרון הפסיק לקבל צורה של קרשים.

לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

משתמשים בזה לתחתית של מגירות ללא תמיכה מעבר למסגרת ומחזיק יפה מאוד לאורך שנים.

תלוי ביצרן המגירות :lol:

בתצורה הזו, אכן אין שום בעייה (קח בחשבון הקשחה מסויימת של המשטח) להשתמש גם בדיקט פושטי. 

במגירות של רהיטי איקאה שלצערי יש לי, החלפתי כבר את כ-ל הדיקטים האלו במשהו קצת יותר טוב כי קיבל בטן וברח מהמקום. מצד שני, גם שמתי במגירות האלו משקל לא קטן- כך שאני לא סגור על כך שהבעייה הייתה רק באיכות הדיקט.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, yahaga כתב:

שתי אפשרויות כפי שהוזכר. או הוספה ברווחים או דיקט. הערה חשובה - אם מניח דיקט חייב לדאוג שיהיו פתחי נשימה אחרת ימלא את המזרן בעובש.

קראתי על כך.

מנגד. אצלי במיטה יש בסיס מלא (בגלל ארגז מצעים ) וגם במיטת חבר של המיטה הזאת

לא רואה שם עובש

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם (נערך)

את הגדולים שלי (9) העברתי למזרון בעובי רגיל (הזמנתי ביחיד דגם של מזרון מבוגרים שכל אחד מהילדים ניסה בחנות והיה לו נוח), הסדינים הקיימים מתלבשים עליו מעולה.

במצב כזה נושא הקרשים יהיה לא רלוונטי, וגם יהיה נוח למבוגרים לישון עליו.

את הקטן אני עדיין משאיר עם המזרון הישן (10 נדמה) אך ברגע שיגמל מהרטבות אחליף גם לו.

ההפרש במחיר לעומת הנוחות שמקבלים - לטעמי זניח.

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם

לדתעי העובש במזרון הוא אגדה אורבנית שהמציא מישהו עם הגיינה בעייתית ונטייה לשתות תה במיטה... מניסיון עם בסיסים קשיחים - כלום.

• תוכן חדש...