Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז היום רציתי להתקין גלגלת עם צינור מים במרפסת, קניתי אותה והתחלתי לקדוח חורים בקיר, קל ופשוט:

0?ui=2&ik=0598e511dd&attid=0.1&permmsgid=msg-f:1806092809398780748&th=191087d74f9a034c&view=fimg&fur=ip&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ_g1wooR0F7SN8jHYWwTthcbLD02WdbHOyeTrY5T6N3nhHhx8nvPy4Rs-nMIoCigprzC3qUMoiRInM8YYQVhUUXulRPHCUwxDGLdqIOF5KEk46JLgiT8R_4E6U&disp=emb&realattid=5309F10A-0357-4D19-BB3E-5FE984D6BE3B

במהלך קדיחת החור התחתון מבין השניים, פתאום קפץ החשמל. לא שייכתי את זה לקידוח, הרמתי את הפחת וקדחתי שוב, ושוב קפץ. אז הבנתי שכנראה אני בבעיה כי קדחתי לתוך כבל חשמלי. טלפון זריז ל @איציק נ. אישר את חשדי, ולמרות שאני מחכה לשיחת טלפון מדר' נ. כדי להתייעץ איתו לגבי האפשרויות שלי, אני כבר די מבין שהטעות הזו הולכת לעלות לי בחציבת הקיר, תיקון הכבל החשמלי שניזוק, וקידוח במקום אחר. התקנת צינור מים שאמורה לקחת 10 דקות הפכה פתאום לפרויקט יקר של להביא חשמלאי שיסדר את הנזק שעשיתי.

אבל השאלה שלי מכאן והלאה היא איך נמנעים מזה: בעבר אמרו לי שצנרת חשמל אמורה לעבור אנכית או אופקית, וכיון שזה לא מעל לשקע הרגשתי חופשי לקדוח שם, אבל אם באמת קדחתי לתוך חשמל, זה אומר שיש שם כבל שהולך באלכסון, ואני תוהה איך נמנעים מזה בעתיד. למזלי מסתבר שהפחת שלי טוב והוא הקפיץ את החשמל, אבל בסיטואציה שונה זה יכול היה להיות מסוכן.

פורסם

סתם חוסר מזל.

אם הקבלן החליט להתקין באלכסון לא יעזור לך כלום.

גלאים בקושי עובדים עם עובי הקירות בארץ, חבל על הכסף.

לא תוכל להימנע מזה בעתיד בעלות סבירה (תמיד אפשר לחצוב ולחווט את הבית מחדש בדיוק כמו שאתה רוצה, אבל אפעס העלות לא סבירה).

משוך כתפיים והמשך הלאה.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, פאר האורה כתב:

אם קבלן רציני ולא אחד שקורא לעצמו קבלן אז זה לא חוקי.

בוא, רציני או לא, עוד לא נתקלתי בבניין אחד בארץ, לא משנה כמה עלה ולא משנה מי הקבלן, שבו הכול פיקס לפי התקן. אחד. ארץ החיפופים. על מה שקורה במגדלים עוד בכלל, עדיף שלא תדע.

המקומות היחידים שבאמת מסודרים הם אלה שגר בהם חשמלאי/כלבויניק פדנט סטייל איציק :)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם הייתי קונה היום מכשיר אז כנראה לפחות Bosch Professional D-tect 120

אבל משתמש כבר 5 שנים בכזה: Bosch UniversalDetect

image.thumb.jpeg.cd8e382de253ccde5fec951fbd58f612.jpeg

ההבדל הוא שהבוש הכחול יודע גם לזהות צינורות פלסטיק, שלי לא...

ולפי מה שאני זוכר בדגמים הכחולים המתקדמים זה גם מראה את העומק.

בכל מקרה, לדעתי השקעה במכשיר יקר שווה - קידוח אחד לא נכון וזה יוצא יותר יקר מאשר לקנות את המכשיר הכי יקר בסדרה.

• רעיון טוב! 1

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם
לפני שעה, hans כתב:

גלאים בקושי עובדים עם עובי הקירות בארץ, חבל על הכסף.

לגלאים הבסיסיים - זה נכון.

בוש סדרות גבוהות או zircon בסדרות הגבוהות דווקא ראיתי עובדים גם על הקירות בארץ (לא בכל המקרים - וצריך חשמל רץ בזמן הזה) - אבל הם יקרים.

אז בקיצור - גלאי ב100 ש״ח מעלי אקספרס או מה שנקרא stud finder שעל הדרך מוצא גם חשמל - מתאימים מקסימום לעבודה עם קירות גבס או פלסטר.

וכן - הכי טוב להיות שותף לדירה של איציק :)

• מצחיק 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 43 דקות, f31 כתב:

Bosch Professional D-tect 120

הסתכלתי על זה - בערך 900 ש"ח. עכשיו נראה כמה יעלה לי לתקן את הנזק כדי לדעת אם לקנות כזה היה יוצר לי ROI חיובי :-)

• רעיון טוב! 1
פורסם

המסקנה, אחרי התייעצות עם רב הפורום לענייני שיפוצים ו PSA, כיון שהחשמל עובד רגיל, לסגור את החור עם סיליקון אפור ופשוט לקדוח במקום אחר.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לסגור את החור וב-WORST CASE פשוט להשחיל חוטים חדשים. בהרבה מאוד מקרים זה מקדח שנגע באחד החוטים והמצב חוזר לקדמותו ללא ISSUES למרות הנקודה הגלויה (שהיא בתוך הקיר) על המוליך נחושת.

@Fazer הציע גם יצירת נקודת ביקורת במיקום של הקידוח, זה רעיון לא רע אבל פחות מומלץ לגובה הזה - אפשרות נוספת היא פשוט לעשות שם נקודת חשמל מוגנת מים (אבל זה עדיין יראה מאוד מוזר כי הנקודה חשמל הקיימת נמצאת כ 50 סמ ימין ימינה + 20 סמ מטה, מהקידוח הסורר.

גילוי נאות:

מדובר במפרסת של תמ"א 38, אל תחפשו פה צדיקים ;-) 

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

מדובר במפרסת של תמ"א 38, אל תחפשו פה צדיקים

אני מקווה לפחות שהלך על גלגלת זולה.

ממילא תוך שנה שנתיים המרפסת נושרת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

או שעושים מה שאני עשיתי חיברתי עם לוסטיג קלמרה את הכבל השלילי וטייחתי עם קלסימו איקס. 

יש בעיות שמשאירים ליורשים החוקיים... :-)

אוהד

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, Night Driver כתב:

ממילא תוך שנה שנתיים המרפסת נושרת.

כבר 12 שנה היא עומדת, מקווה שהטילים של חחח"א לא ישנו את זה...

לפני 17 דקות, o_prime כתב:

לוסטיג קלמרה

נרדמת על המקלדת? 😄

האמת? כששיפצתי את הדירה ב 2012 מצאתי בקירות כל כך הרבה גושי עיתונים מ 1974 שהחזיקו כל מיני דברים כמו קופסאות חשמל, צנרות וכאלו, שאני לא אתפלא אם הדבר הזה שכתבת כשנרדמת על המקלדת גם יחזיק 40 שנה...

לפני 14 דקות, Igalz כתב:

לוסטרה קלמרה

כולם פה עייפים ונרדמים על המקלדת...???

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם
לפני 22 דקות, Fazer כתב:

כולם פה עייפים ונרדמים על המקלדת...??

זה לא אני, זה החתול

• מצחיק 1

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...