Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אשמח לעזרה, הדרכה והמלצה.

המחשב מנוע ברכב שלי יונדאי I30 שנת 2017 תקול על פי המוסך (מצורפת תמונה של המחשב והמקט. הבנתי שגם מקט 391102BGP3 מתאים). 

הוצא לי לרכוש מחשב מנוע חדש או מחשב מנוע מפירוק. כמובן שאני מ֫עדיף מחשב מפירוק עקב עלויות גבוהות.

המוסך עדכן שחיפש כבר מעל שבוע ולא מוצא מחשב מפירוק. גם אני ניסיתי למצוא וללא תוצאות.

אשמח לעזרתכם בחיפוש מחשב כזה,

בנוסף האם ניתן/כדאי לשפץ מחשב מנוע? אופציה שלא עלתה עדיין מהמוסך.

האם זה כדאי או עדיף מחשב מפירוק?

IMG_20240229_131158.jpg

IMG_20240229_131516~2.jpg

פורסם
לפני 5 שעות, רפי לין כתב:

בדוק האפשרויות לשיפוץ המחשב עם יובל במעבדת תיקון מחשבי רכב

שב"המחוון ספידומטרים", רח הפלד 25 א.ת חולון,

טל' 03-5507254.

בהצלחה ובברכה  -  רפי לין

תודה רבה. האמת עשיתי סיבוב היום בחולון והגעתי אליו. היה סגור. אנסה לפנות אליו ביום ראשון. תודה רבה ושבת שלום!

לפני 5 שעות, itzik123 כתב:

חלפים מפירוקיות אתה יכול לחפש כאן:

https://www.car-part.co.il/m/

וכאן:

https://halafim.galgalim.co.il/?ignoreMobile=true

תודה רבה איציק. אני רשום לשניהם. קיבלתי רק תגובה אחת בגלגלים מספק שכמעט שבוע משך אותי עם מחשב מנוע שהתאים לרכב שלי (לפי מס רכב שממנו פורק) אבל כל יום נתן תירוץ אחר שמחפש אותו ובסוף אמר שאין לו. אשמח לעצות נוספות אם יש לך.

פורסם

אם שלחת רק פעם אחת, תנסה שוב. כל יום.

עשויות להגיע תשובות (לפחות בקאר-פארט, את גלגלים אני פחות מכיר). לא יודע אם בגלל שפתאום הגיע אליהם רכב מתאים או מסיבות אחרות.

עוד אפשרות, לכתוב בגוגל את המק"ט, הגיוני שתמצא אתרים שיש בהם את המחשב (משומש, אולי גם חדש).

נראה שיש כאן חדש (לא מכיר את האתר):

https://www.hyundaipartsdeal.com/genuine/hyundai-donor-electronic-control-unit~39199-2b209.html

אתה צריך להוסיף עלות משלוח ומיסים. השאלה היא כמה רוצים על זה בארץ.

לגבי שיפוץ אני לא יודע, משער שזה לא אופציה.

פורסם

קודם כל שאלה לי אלייך, על סמך מה הגיע המוסך למסקנה שהמחשב ניהול מנוע תקול ? איזה קודים DTC קיימים ? האם לוקחים אחריות על איבחון שלהם ויפצו אותך אם סתם תקנה עוד מחשב משומש ?
צר לי לאכזב את חברי הפורום שישר שולפים "לשפץ", בטח בעולם הדימויים שלכם המעבדות בארץ יודעים לשפץ/לתקן כל דבר :silly: אז זהו שממש רחוק מהמציאות, מתעסקים רק בתקלות נפוצות וידועות לכל סוג מחשב ויש להם קיטים מוכנים לתיקון, ממש לא ישקיעו בבדיקה מלאה של דימוי ותפקוד של כל החיישנים, וגם אם כן זה בטח לא יהיה כלכלי, עדיף להביא מחשב מפירוק תקין ולקודד/להעביר נתונים.

עכשיו לאצם מציאת מחשב ניהול מנוע מתאים, הנה כמה טיפיפ שיחסכו לך הרבה ביזבוזי זמן, כי אם הייתם מבינים איזה דמויות מאותגרות שכלית שבקושי יודעים לקרוא (בטח לא באנגלית) מתעסקים בזה, הייתם מבינים שזה סיפור לא פשוט. הרי מוסכים קוראים לי לעשות את ההתאמה מחדש, וכל שבוע יוצא לי לבזבז אנרגיות בלהסביר על מה להסתכל ומה לבקש.
דגם מחשב הזה של בוש פשוט, רשום במפורש הדגם MED17.9.8  הכי קל בעולם, עדיין תתקשה לבדוק מול פירוקיה בגלל המגבלות שרשמתי מקודם. דגם מחשב הזה קיים בהרבה דגמים של קיה יונדאי, וניתן להעתיק 1:1.
אז במקום לחפש לפי דגם I30 תחפש לפי דגם מחשב או מספר של בוש שבמקרה שלך 0261S13182, הנה דוגמית של מחשבים אחרים אותו דבר 

i30.thumb.jpeg.2ec8d398cedaf23a6661efc48e6ed50e.jpeg

מספר בוש אחרון 0261S14620 למשל קיים בטוסון :mm_cool:

בקיצור תתחיל לחפש לפי דגם מחשב, ותבדוק את הנושא של איבחון נכון !

• מעניין 2
פורסם (נערך)
לפני שעה, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

קודם כל שאלה לי אלייך, על סמך מה הגיע המוסך למסקנה שהמחשב ניהול מנוע תקול ? איזה קודים DTC קיימים ? האם לוקחים אחריות על איבחון שלהם ויפצו אותך אם סתם תקנה עוד מחשב משומש ?
צר לי לאכזב את חברי הפורום שישר שולפים "לשפץ", בטח בעולם הדימויים שלכם המעבדות בארץ יודעים לשפץ/לתקן כל דבר :silly: אז זהו שממש רחוק מהמציאות, מתעסקים רק בתקלות נפוצות וידועות לכל סוג מחשב ויש להם קיטים מוכנים לתיקון, ממש לא ישקיעו בבדיקה מלאה של דימוי ותפקוד של כל החיישנים, וגם אם כן זה בטח לא יהיה כלכלי, עדיף להביא מחשב מפירוק תקין ולקודד/להעביר נתונים.

עכשיו לאצם מציאת מחשב ניהול מנוע מתאים, הנה כמה טיפיפ שיחסכו לך הרבה ביזבוזי זמן, כי אם הייתם מבינים איזה דמויות מאותגרות שכלית שבקושי יודעים לקרוא (בטח לא באנגלית) מתעסקים בזה, הייתם מבינים שזה סיפור לא פשוט. הרי מוסכים קוראים לי לעשות את ההתאמה מחדש, וכל שבוע יוצא לי לבזבז אנרגיות בלהסביר על מה להסתכל ומה לבקש.
דגם מחשב הזה של בוש פשוט, רשום במפורש הדגם MED17.9.8  הכי קל בעולם, עדיין תתקשה לבדוק מול פירוקיה בגלל המגבלות שרשמתי מקודם. דגם מחשב הזה קיים בהרבה דגמים של קיה יונדאי, וניתן להעתיק 1:1.
אז במקום לחפש לפי דגם I30 תחפש לפי דגם מחשב או מספר של בוש שבמקרה שלך 0261S13182, הנה דוגמית של מחשבים אחרים אותו דבר 

i30.thumb.jpeg.2ec8d398cedaf23a6661efc48e6ed50e.jpeg

מספר בוש אחרון 0261S14620 למשל קיים בטוסון :mm_cool:

בקיצור תתחיל לחפש לפי דגם מחשב, ותבדוק את הנושא של איבחון נכון !

תודה רבה אבדוק. המוסך החליט על סמך בדיקה מקיפה והבנה כי צילנדר 4 מקבל רק + ולכן יש תקלות בסלילים ובפלאגים כבר תקופה. החלפתי 4 סלילי הצתה (קויל) ו4 פלאגים.

עריכה אחרונה על ידי O-G
פורסם (נערך)
בתאריך 9.3.2024 בשעה 16:54, O-G כתב:

תודה רבה אבדוק. המוסך החליט על סמך בדיקה מקיפה והבנה כי צילנדר 4 מקבל רק + ולכן יש תקלות בסלילים ובפלאגים כבר תקופה. החלפתי 4 סלילי הצתה (קויל) ו4 פלאגים.

מעניין מאוד.

במקומך הייתי בודק חו"ד במוסך אחר התקלה שאתה מתאר לא סבירה, קיימת סוג תקלה שאתה מתאר היא אפשרית שמחשב גורם לשריפת סליל הצתה, אך היא נדירה ביותר כמו היחס לזכות פרס ראשון.

האם השתמשת בסלילי הצתה מקוריים?

הפלאגים מקוריים/ תואמים למנוע?

נבדקה צמת החוטים מהסלילים למחשב?

נניח והמחשב באמת תקול, האם נמצא הגורם? חדירת מים למחשב/קצר וכו'? או שהפתרון זה קודם להרכיב מחשב חדש וגם הוא ישבוק ולשאול למה.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

היה מעניין (לפחות אותי היה מעניין), אם פות"ש היה מציין את המחירים של החלופות השונות. סתם כדי להבין את ההבדלים. בשקלים חדשים.

פורסם
בתאריך 11.3.2024 בשעה 02:14, IsraCar כתב:

היה מעניין (לפחות אותי היה מעניין), אם פות"ש היה מציין את המחירים של החלופות השונות. סתם כדי להבין את ההבדלים. בשקלים חדשים.

פות"ש?

• תוכן חדש...