Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

CIVC 1.8 או 1.4 TURBO

DanielGangsta
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הונדה סיוויק 1.8 האצבק. מנגד יש את ההונדה סיוויק 1.4 טורבו.

מתלבט באיזה אחד מין הדגמים כדאי לכיוון אליו. שניהם מוצאי חן בעיניי. לא יודע אם כדאי להשקיע עוד כסף ולהביא את ההוא עם הטורבו או את ה1.8 הרגיל גם טוב.

אשמח לשמוע מי שמכיר

פורסם (נערך)

נוסח ההודעה שלך לא לגמרי ברור.

בין מה למה אתה מתלבט? תקציב, שנתונים...

סיוויק האצ'בק 1.8 נמכרה הרבה שנים. אני מניח שאתה מדבר או על דור 8 משנים 2006-2011 או דור 9 משנים 2012 עד 2016. אני חושב שהמנוע היה דומה מאוד. בשנתונים הללו נמכרה בארץ רק עם 1.8

1.4 טורבו אני לא מכיר. אני מניח שאתה מדבר על האצ'בק  1.5 טורבו מהדור העשירי (2017-2021). בדור הזה נמכרה בארץ גם עם 1.0 טורבו

במקביל להאצ'בק דור עשירי עם מנועי הטורבו היא נמכרה גם כסדאן עם מנוע 1.6 ללא טורבו

זו הכוונה?

אם כן אז אני יכול לסייע אם תיתן קצת יותר פרטים.

לי יש כיום סיוויק 2020 1.5 טורבו  (בבעלותי חצי שנה). ולפני כן החזקתי סיוויק 1.8 2012 במשך כמעט עשור. שתיהן ידיניות

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם (נערך)
בתאריך 14.1.2024 בשעה 11:06, razi_pazi כתב:

נוסח ההודעה שלך לא לגמרי ברור.

בין מה למה אתה מתלבט? תקציב, שנתונים...

סיוויק האצ'בק 1.8 נמכרה הרבה שנים. אני מניח שאתה מדבר או על דור 8 משנים 2006-2011 או דור 9 משנים 2012 עד 2016. אני חושב שהמנוע היה דומה מאוד. בשנתונים הללו נמכרה בארץ רק עם 1.8

1.4 טורבו אני לא מכיר. אני מניח שאתה מדבר על האצ'בק  1.5 טורבו מהדור העשירי (2017-2021). בדור הזה נמכרה בארץ גם עם 1.0 טורבו

במקביל להאצ'בק דור עשירי עם מנועי הטורבו היא נמכרה גם כסדאן עם מנוע 1.6 ללא טורבו

זו הכוונה?

אם כן אז אני יכול לסייע אם תיתן קצת יותר פרטים.

לי יש כיום סיוויק 2020 1.5 טורבו  (בבעלותי חצי שנה). ולפני כן החזקתי סיוויק 1.8 2012 במשך כמעט עשור. שתיהן ידיניות

בדיוק אחי התכוונתי להאצ'בק דור 9 עד 2016. (צירפתי תמונה).

מנגד יש את ה1.5 טורבו האצ'בק  החל מ2017 כמו שציינת. שני הרכבים נראים מרשימים מאוד. זו היא ההתלבטות. 

לפני זמן מה הייתה לי גם מחשבה  לקנות אולי  סיוויק סדאן דור 8 2010-2012 צורה החדשה  לחפש אחת עם נתונים טובים אבל הוא כבר מיושן מידי..

honda-civic-hatchback-2012.jpg

עריכה אחרונה על ידי DanielGangsta
פורסם (נערך)

אשבץ כאן לינקים לשירשורים שפתחתי. אתה מוזמן לשאול בכיף כל עניין אחר.

1. לגבי דור 9 שהחזקתי עשור (2012)

2. רשמים ראשונים מדור 10. (2020)

3. שאלה לגבי שגרת הטיפולים של דור 10

שורה תחתונה היא שדור 10 מודרני יותר, נוח יותר, מתגמל יותר בנהיגה ועם מנוע טוב בהרבה (ככל שמדובר ב 1.5).

לא נהגתי על ה 1.0 ךחטר. הבנתי מבירורים שמדובר במנוע בעייתי מבחינת אמינות.

סביר שמנוע הטורבו מועד יותר לתקלות בהשוואה לאטמוספרי מהדורות הקודמים.  אבל כמו שכתבתי, אצלי היתה בעיה במנוע האטמוספרי (מפורט בשרשור).

אצלי שני הרכבים ידניים. ממה שאני מבין הגיר האוטומטי בדור 9 נחשב מאוד אמין. הוחלף בדור 10 לרציף. הגיוני שיש פשרה באמינות שלו אבל אני לא מכיר טענות בעניין. אני סתם משער לאור כך שהקודם היה ותיק ואמין.

תראה את השרשור השלישי לעניין החלפת שמן תדירה בדור 10. מסתמן שאצלי אחליף בפעם הקרובה אחרי 9000 ק"מ. זה קצת מטרד ועלויות. אבל אני חי עם זה בשלום וגם ידעתי מראש על העניין. אני מניח שאתייצב על טיול שנתי פעם בשנה ובין לבין החלפת שמן בלבד.

דור 10 מכוערת מאוד לטעמי. אין על דור 8 - רכב יפהפה בעיני. דור 9 ככה ככה באמצע. אבל באופן מפתיע יש מי שרואה בדור 10 רכב יפה. עניין של עיוורון ככל הנראה....

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • תוכן חדש...