Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רציתי בבקשה לשאול, יש ברשותי קיה סיד סטיישן שנת 2012.

היום בזמן נסיעה, הרכב התחיל לעצור, לחצתי על דוושת הגז והרכב לא הצליח לעבור את ה40 קמ"ש.

סחטתי את דוושת הגז עד הסוף והרכב בקושי נסע.

אחרי כיבוי והדלקה של הרכב, הוא חוזר לנסוע כמו שצריך למשך כמה דקות ואז שוב התקלה חוזרת.

נסעתי למוסך, הוא החליף לי חיישן קראנק וזה לא פתר את הבעיה.

חזרתי אליו שוב, הוא התחבר למחשב הרכב שוב ואמר שיש תקלה על חיישן מצערת ועל דוושת הגז ושעלי להחליף דוושת גז.

רציתי בבקשה לשאול האם זאת תקלה הגיונית לדוושת גז? 

הוא אמר שבדרך כלל הם באים ביחד ואם נחליף דוושת גז זה כנראה יעלים את התקלה של חיישן המצערת.

אני עכשיו מחפש דוושת גז חילופית ואני כמעט לא מוצא את זה ברשת, יש סיבה לכך, אולי יש לזה שם אחר?

אשמח לכל עזרה שהיא :)

תודה רבה

פורסם

החליף חיישן קראנק שלא פתר את הבעיה, הוא החזיר את החיישן הישן? החזיר כסף? התנצל על האבחנה השגויה?

איזה מוסך זה בדיוק?

למה אתה סומך עליו אם בפעם הראשונה לקח כסף, עבד על הרכב ולא פתר את הבעיה?

וגם כעת:

לפני 7 דקות, meirhasin כתב:

הוא אמר שבדרך כלל הם באים ביחד ואם נחליף דוושת גז זה כנראה יעלים את התקלה של חיישן המצערת.

אתה רוצה שגם הרופא שלך ישתמש במונחים כאלה?

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 12 דקות, yairw כתב:

החליף חיישן קראנק שלא פתר את הבעיה, הוא החזיר את החיישן הישן? החזיר כסף? התנצל על האבחנה השגויה?

איזה מוסך זה בדיוק?

למה אתה סומך עליו אם בפעם הראשונה לקח כסף, עבד על הרכב ולא פתר את הבעיה?

וגם כעת:

אתה רוצה שגם הרופא שלך ישתמש במונחים כאלה?

תודה על התשובה.

בפעם הראשונה הייתה תקלה גם של חיישן קראנק אז הוא אמר נתחיל ממנו ונראה אם סה יפתור. עכשיו נעלמה התקלה של הקראנק ונשארנו עם שתי התקלות לגבי חיישן המצערת ודוושת הגז.

אני מסכים איתך לגבי המקצועיות של האבחון והייתי שמח למשהו אחר אבל מהניסיון שלי במוסכים בעפולה בה אני מתגורר, כולם ככה פחות או יותר, לא מכיר מישהו מקצועי יותר אצלנו.

תודה

• אהבתי 1
פורסם
לפני 57 דקות, meirhasin כתב:

אני עכשיו מחפש דוושת גז חילופית ואני כמעט לא מוצא את זה ברשת, יש סיבה לכך, אולי יש לזה שם אחר?

יש חנות חלקי חילוף ליונדאי וקיה בארץ, נסה מזלך וצור קשר

https://koreafalcon.com/

כבר חתמתי...

פורסם

שלום

אשמח לעזרתכם, אני די חסר אונים.

הייתי בשלושה מוסכים שונים היום, כל אחד איבחן את התקלה בצורה אחרת.

להלן קודי התקלה:

P2127

P1690

P0642

אחד אמר לי להחליף מצערת, השני אמר לי להחליף דוושה והשלישי אמר לי להחליף חיישן חמצן.

אשמח לעזרה/כיוון כלשהו, איזה חלק הייתם מחליפים קודם?

תודה רבה

פורסם

P1690 זה קוד של אימובילייזר (P1690 Hyundai Code - Immobilizer SMARTRA No Response)

שוב, אינני מומחה, ייתכן וזה סתם הופיע (גם אצלי לעיתים היה מופיע בסריקות קוד שקשור לאימובילייזר, שלא השפיע בשום צורה)

האם הכיוון הזה נבדק?

אני ביטלתי את האימובילייזר (הוצא פיזית מהרכב עם כל החיווט) ברכב שלי.

ביררתי קצת על הקודים שצירפת,

למרות שכמה הצביעו כל כך שבאמת ייתכן והדוושה תקולה, עושה לי בראש פחות הגיון, אלא אם זאת מחלה ידועה בדגמים האלה,

לי יותר מסתדר בראש שהחיישן ימות קודם, אבל לפני הכל - צריך לבדוק את החיווט והקונקטור שלו, אולי הבעיה שם, זה מעל הדוושה, קל לבעוט בזה בטעות ולעשות נזק.

עוד דבר שעלה, ייתכן ובכלל מדובר במצערת מלוכלכת/דביקה, שתיתן את אותם הסימפטומים של חיישן/דוושה תקולה, 

אם הפיקוד טוב (דוושה תקינה וחיישן תקין) אבל המצערת עצמה לא תקינה, תקבל את אותה התוצאה, לחיצה על דוושה לא תביא לתוצאה רצויה

זה גם פתרון הרבה יותר זול מלהתחיל להחליף חלקים, 

אמרת שהרכב שנת 2012, האם בוצע ניקוי מצערת אי פעם? 

הרכב שלי שנת 2010 ולפני כשנתיים התחיל לעשות בעיות קשות שנפתרו בניקוי יסודי של המצערת שאכן הייתה מלוכלכת מאוד 

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, yairw כתב:

P1690 זה קוד של אימובילייזר (P1690 Hyundai Code - Immobilizer SMARTRA No Response)

שוב, אינני מומחה, ייתכן וזה סתם הופיע (גם אצלי לעיתים היה מופיע בסריקות קוד שקשור לאימובילייזר, שלא השפיע בשום צורה)

האם הכיוון הזה נבדק?

אני ביטלתי את האימובילייזר (הוצא פיזית מהרכב עם כל החיווט) ברכב שלי.

ביררתי קצת על הקודים שצירפת,

למרות שכמה הצביעו כל כך שבאמת ייתכן והדוושה תקולה, עושה לי בראש פחות הגיון, אלא אם זאת מחלה ידועה בדגמים האלה,

לי יותר מסתדר בראש שהחיישן ימות קודם, אבל לפני הכל - צריך לבדוק את החיווט והקונקטור שלו, אולי הבעיה שם, זה מעל הדוושה, קל לבעוט בזה בטעות ולעשות נזק.

עוד דבר שעלה, ייתכן ובכלל מדובר במצערת מלוכלכת/דביקה, שתיתן את אותם הסימפטומים של חיישן/דוושה תקולה, 

אם הפיקוד טוב (דוושה תקינה וחיישן תקין) אבל המצערת עצמה לא תקינה, תקבל את אותה התוצאה, לחיצה על דוושה לא תביא לתוצאה רצויה

זה גם פתרון הרבה יותר זול מלהתחיל להחליף חלקים, 

אמרת שהרכב שנת 2012, האם בוצע ניקוי מצערת אי פעם? 

הרכב שלי שנת 2010 ולפני כשנתיים התחיל לעשות בעיות קשות שנפתרו בניקוי יסודי של המצערת שאכן הייתה מלוכלכת מאוד 

תודה רבה על התשובה. 

למזלי מצאתי פירוקיה שמתכוונת לעזור לי.

הם אמרו לי את מה שאתה רשמת שלדעתם יותר סביר שזה קשור למיצערת, אף פעם לא קנו מהם דוושת גז של קיה/יונדאי אבל כן קונים מצערת אז הוא הביא לי מצערת ואמר לי להחליף, אם התקלה תימשך הוא יתן לי גם דוושת גז במקום המצערת.  עשיתי ניקוי מצערת ולא עזר.

בדרך כלל אין החזרת חלפים אבל הוא יבוא לקראתי ויתן לי להחליף את החלקים את שנמצא את הבעיה.

אני מאוד מקווה שזה יסתכם במצערת או דוושה כי הרמה של המוסכים פשוט מזעזעת.

מדובר בתקלה מסכנת חיים, הרכב יכול לבלום לי בפתאומיות בכביש מהיר אבל המוסכים אומר לי נחליף לך "ותנסה" לראות אם זה פותר. 

ואם זה לא פותר והרכב יבלום לי ב120 קמ"ש?. 

אבל אחרי שהייתי ב4 מוסכים אני מבין שרובם כאלה לפחות באיזור שלי.

נקווה לחדשות טובות, אעדכן בראשון.

תודה 

עריכה אחרונה על ידי meirhasin
פורסם (נערך)

שלום לכולם,

לצערי עדיין לא פתרתי את הבעיה.

בדקתי 2 מצערות שונות, החלפתי דוושת גז, החלפתי מחשב רכב, בדקתי צמות חשמל ועדיין אותה תקלה.

לחצני הקרוז קונטרול בהגה הפסיקו להגיב, האם יש מצב שזה קשור לקרוז קונטרול והוא משגע את החיישן דוושה?

רק אציין שהם הפסיקו להגיב לפני די הרבה זמן והתקלה ברכב התחילה בשבוע שעבר.

מישהו מכיר חשמלאי רכב מומחה שאפשר לגשת בצפון?

תודה רבה 

עריכה אחרונה על ידי meirhasin
  • תוכן חדש...