Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, elera כתב:

עברה עוד שנה וחצי. איך המכונית?

האם אכן כך?

בעקרון זה מה ששמעתי ממכר שגר ברומניה, אירופה המזרחית מלאה ברנו (שם דציה משווקת כרנו) מוניות עם המנוע במופרסם על קמ של מעל 500א עם מנוע מקורי. 

כול עוד תעשה טיפולים בזמן הכול יהיה בסדר, בישראל ראיתי ברלינגו חדשה מהחברה עם פחות מ50א קמ ששפכה מנוע, כי נסעו עליה 2-3 שנים בלי טיפול חשבו שזה טויוטה. 

זה הבעיה של ישראלים, הם חושבים או פלואנס דיזל או ברלינגו דיזל רכב עם 300-400א מנוע מקורי זה מנוע ברזל אז לא עושים 2-3 שנים טיפול דופקים את המנוע ואז בוכים על רכב צרפתי שלא אמין.

• מעניין 1
פורסם
לפני 44 דקות, xdmanxd99 כתב:

בעקרון זה מה ששמעתי ממכר שגר ברומניה, אירופה המזרחית מלאה ברנו (שם דציה משווקת כרנו) מוניות עם המנוע במופרסם על קמ של מעל 500א עם מנוע מקורי. 

כול עוד תעשה טיפולים בזמן הכול יהיה בסדר, בישראל ראיתי ברלינגו חדשה מהחברה עם פחות מ50א קמ ששפכה מנוע, כי נסעו עליה 2-3 שנים בלי טיפול חשבו שזה טויוטה. 

זה הבעיה של ישראלים, הם חושבים או פלואנס דיזל או ברלינגו דיזל רכב עם 300-400א מנוע מקורי זה מנוע ברזל אז לא עושים 2-3 שנים טיפול דופקים את המנוע ואז בוכים על רכב צרפתי שלא אמין.

מה? אני הייתי ברומניה מס' פעמים, ויש שם מכוניות רנו (שהן רנו בכל העולם) ומכוניות דאצ'ה (שהן דאצ'ה בכל העולם). לא ראיתי שם אף דאצ'ה עם סמל של רנו...

פורסם
לפני 4 דקות, chrono כתב:

מה? אני הייתי ברומניה מס' פעמים, ויש שם מכוניות רנו (שהן רנו בכל העולם) ומכוניות דאצ'ה (שהן דאצ'ה בכל העולם). לא ראיתי שם אף דאצ'ה עם סמל של רנו...

Renault Duster BS6 On-Road Price, Features, Images & Colors
Renault will Re-Branding von Dacia-Modellen stoppen
Renault Dokker compact van 1.5 MT diesel | 90 hp fwd type of drive | 1  generation (2012 – 2020) - vehicle specifications id 43348 — AUTOBOOM.co.il
This 2021 Dacia/Renault Logan Render Is A Best Case Scenario | Carscoops
Renault Lodgy Features & Specifications | by KarthikRaj | Medium

פורסם (נערך)

אלה, חלקן מדרום אמריקה וחלקן מרוסיה, איפה שרנו כבר לא מוכרים.

בשאר מזרח אירופה זה דאצ'יה. 

התמונה שלפני האחרונה זה אילוסטרציה. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני שעה, xdmanxd99 כתב:

בישראל ראיתי ברלינגו חדשה מהחברה עם פחות מ50א קמ ששפכה מנוע, כי נסעו עליה 2-3 שנים בלי טיפול חשבו שזה טויוטה

מי מספר לו?

טויוטה סיטי (11).jpg

טויוטה סיטי (16).jpg

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Platinum כתב:

לפני מספר חודשים המצבר (המקורי) שבק חיים - 6 שנים זה אורך חיים מכובד למצבר. מצבר חדש (Varta EFB 70A) עולה באזור האלפייה, לא מעט כסף אבל בהתחשב באורך החיים, זה סביר.

אי אפשר לבטל את ה-start-stop ולהשתמש במצבר פשוט?

לפני 4 שעות, xdmanxd99 כתב:

חושבים או פלואנס דיזל או ברלינגו דיזל רכב עם 300-400א מנוע מקורי זה מנוע ברזל אז לא עושים 2-3 שנים טיפול דופקים את המנוע ואז בוכים על רכב צרפתי שלא אמין.

אני תוהה מה הממוצע ק"מ של מנועי דיזל בארץ בזמן הורדה מהכביש.

אפשר לנסות אקסטרפולציה לפי בסיס הנתונים הממשלתי, ומכוניות מ-2017 והלאה שלהן יש גם תיעוד מספר ק"מ בזמן טסט. (מעניין שלא לכולן יש.)

עברתי על איזה 25 מכוניות עם מנוע K9K. מצאתי רק שתיים שעברו יותר מ-300 אלף, אחת עם ממוצע שנתי של 55 אלף ק"מ, השניה עם 41.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם
לפני 32 דקות, elera כתב:

אני תוהה מה הממוצע ק"מ של מנועי דיזל בארץ בזמן הורדה מהכביש.

אתה מבין שזה תלוי במשתמש ולא במנוע?

ברוב המקרים מנועי דיזל האלו נמצאים ברכב עבודה ומי שנוהג עליהם לא איכפת לו מכלום, והחל מהיד השניה גם הטיפול בדרך כלל מינימלי.

קח כזה אוטו חדש, שנמצא אצל בעלים פרטי או בעסק שכן יודע שצריך לטפל באוטו, תחליף שמן בזמן, אל תמלא שמן זבל, אל תשים חלקי חילוף זבל, אל תמלא נוזל קירור "משהו סוג טוב צבע ירוק" אלא מקורי, תקפיד לבדוק שמן כל שבוע ולעשות טיימניג בזמן, תנהג כמו בן אדם ואתה מגיע ל 500 אלף ק"מ. ואם הרכב יתעייף לפני זה, זה לא יהיה בגלל המנוע.  

פורסם

במנועים שאין להם בעיות מובנות כמו הפיורטק לדוגמא, זה 90% תלוי במשתמש/מוסך שמטפל.

מנוע נהרס כי נקרע טיימניג שלא החליפו בזמן

כי לא בדקו שמן ונסעו עם מפלס שמן נמוך.

כי לא החליפו שמן בזמן והמנוע מלא בוצה. 

כי שמו פילטר אוויר לא מתאים והמנוע יונק אוויר לא מסונן וכדומה. 

נדיר שזה בלאי טבעי של המנוע ללא "סיוע" של המשתמש. 

פורסם
בתאריך 7.5.2025 בשעה 09:31, Platinum כתב:

המכונית אותו הדבר וגם שביעות הרצון שלי  :)

הנסועה שלי בשנים האחרונות מאוד נמוכה כי אני עובד בעיקר מהבית ורוב הנסיעות שלי קצרות (בניגוד לעבר).

לפני מספר חודשים המצבר (המקורי) שבק חיים - 6 שנים זה אורך חיים מכובד למצבר. מצבר חדש (Varta EFB 70A) עולה באזור האלפייה, לא מעט כסף אבל בהתחשב באורך החיים, זה סביר.
בטסט האחרון (באוקטובר) הכשילו אותי על הצמיגים הקדמיים (גם מקוריים) אז החלפתי כבר את כל ארבעת הצמיגים.
אלה היו ההוצאות היחידות שלי, רק בלאי סביר.

הי

יש לך מזל.

אצלי ברח גז ממזגן , טיפלתי בזה לבד.

מצבר אצלי מת כמעט ב4 שנים וכן טיפלתי בו ,הייתי בטוח שישרוד יותר כי ביטלתי SS.

לאחר סריקה תקלות (לא דולק שום דבר בלוח) התגלה שיש פלג חימום או יותר שרופים.

רכשתי חדשים אחליף לבד בהזדמנות הראשונה.

פורסם

לא יודע אם זה עניין של מזל אבל לשמחתי המזגן עובד די סבבה.

גם אני ביטלתי SS ואני בהחלט מאמין שזה תרם לעובדה שהמצבר המקורי החזיק קרוב ל 6 שנים.

לא סרקתי תקלות כי לא הרגשתי שיש בעיות כלשהן. אני מתחבר ל OBD פעם בשנה אחרי הטיפול התקופתי כדי לאפס את נורת הטיפול.

לא משנה חורף\קיץ - מתניע בנגיעה ממש. אני מניח שאם היתה בעיה עם פלאג חימום כלשהו, הייתי מרגיש קושי כלשהו בהתנעה.

קצת מפתיע לקרוא שלא נדלק לך חיווי בלוח, יש בלוח המחוונים נורית בצורת סליל שלהבנתי קשורה לפלאגים האלה והייתי מצפה שתדלוק בעת תקלה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...