Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,
השבוע לקחתי לאימא שלי את הרכב לנסיעה קצרה (אני נהג צעיר - לא חדש עם מעל לשנתיים רשיון) בדרך כלל אני לא נוסע עם הרכב שלה אז לא הופעל ביטוח זמני עלי אך קיים ביטוח בפוליסה על הרכב.
כעיקרון נכנס בי רכב ומסתבר שלנהג שנהג ברכב אין ביטוח כלל (טוען שהרכב חדש ולא הספיקו להסדיר את עניין הביטוח), יש מצלמת דרך ברכב אז ישנו תיעוד של הפגיעה
רציתי לברר איתכם איך להתנהל מול כל הדבר הזה?
ובנוגע לנזקי גוף אני אחרי התאונה הרגשתי כאבים בגב ועכשיו הם חלפו אז אם הם יחזרו יש לי אפשרות לתבוע את הנהג מהביטוח שלי למרות שלא היה לי ביטוח באותו זמן? 
תודה ושבוע טוב עם בשורות טובות.

עריכה אחרונה על ידי bender01
פורסם

בגלל שנהגת בכלי רכב פגיעות גוף מכוסות על ידי ביטוח חובה שלך בלבד.

לגבי נזק לרכב שלך, בגלל שלדבריך אין לך ביטוח מקיף, ולנהג השני אין ביטוח כלל, מה שנשאר זה להגיע להסדר עם הנהג השני: להביא לו הצעת מחיר לתיקון של רכבך ולבקש לשלם לך. אם יסרב, תוכל לתבוע אותו, בהנחה שמרבית האשם שלו

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

תפריד את נזקי הגוף לנזק ממוני
לנזקי גוף קיים ביטוח חובה, אני לא יודע לענות לגבי הפרוצדורה, אבל ביטוח החובה אמור לטפל בעניין

לגבי הנזק הממוני, אם מישהו נכנס בך מאחור, בלי קשר למי נהג, אשמתו של הנהג הפוגע מאחור, קל וחומר עם יש לכך תיעוד
אם אין לו ביטוח... אז צריך לתבוע אותו אישית על הנזקים.
אם היה לך ביטוח, יכולת לתבוע את הנזק דרך חברת הביטוח שלך, אבל זה לא המקרה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 18 דקות, fatboy1340 כתב:

בגלל שנהגת בכלי רכב פגיעות גוף מכוסות על ידי ביטוח חובה שלך בלבד.

לגבי נזק לרכב שלך, בגלל שלדבריך אין לך ביטוח מקיף, ולנהג השני אין ביטוח כלל, מה שנשאר זה להגיע להסדר עם הנהג השני: להביא לו הצעת מחיר לתיקון של רכבך ולבקש לשלם לך. אם יסרב, תוכל לתבוע אותו, בהנחה שמרבית האשם שלו

כשאני נהגתי ברכב הביטוח לא הופעל, אבל על הרכב עצמו ישנו ביטוח חובה ומקיף על אימא שלי
על הרכב של הפוגע אין ביטוח מקיף/ג ואין חובה. כעיקרון אימא שלי יכולה פשוט לחייג לביטוח ושהם יטפלו בעניין הזה?

לפני 18 דקות, סולל הדרך כתב:

תפריד את נזקי הגוף לנזק ממוני
לנזקי גוף קיים ביטוח חובה, אני לא יודע לענות לגבי הפרוצדורה, אבל ביטוח החובה אמור לטפל בעניין

לגבי הנזק הממוני, אם מישהו נכנס בך מאחור, בלי קשר למי נהג, אשמתו של הנהג הפוגע מאחור, קל וחומר עם יש לכך תיעוד
אם אין לו ביטוח... אז צריך לתבוע אותו אישית על הנזקים.
אם היה לך ביטוח, יכולת לתבוע את הנזק דרך חברת הביטוח שלך, אבל זה לא המקרה

אז בעצם במקום לתבוע דרך הביטוח של הרכב אותו כבן אדם פרטי שנהג ברכב אז אצטרך לתבוע אותו אני כבן אדם פרטי?
ולגבי נזקי גוף אם אין לו ביטוח חובה אז זו אותה פרוצדורה אני אצטרך לתבוע אותו כבן אדם פרטי?

פורסם (נערך)

שאל את הסוכן.

מה היקף הנזק לרכב שלך? קיבלת כבר הערכה במוסך?

האם הביטוח של אמא הוא לנהג נקוב?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בכל מה שקשור לנזקי גוף, ביטוח חובה שלך משלם נזקים. תבקש מאמא שלך ליצור קשר עם חברת ביטוח שלה ולדווח על נזקי גוף שלך.

פורסם
לפני כשעה, bender01 כתב:

כשאני נהגתי ברכב הביטוח לא הופעל, אבל על הרכב עצמו ישנו ביטוח חובה ומקיף על אימא שלי
על הרכב של הפוגע אין ביטוח מקיף/ג ואין חובה. כעיקרון אימא שלי יכולה פשוט לחייג לביטוח ושהם יטפלו בעניין הזה?

בפרטי האירוע יש צורך במילוי הנהגים המעורבים

היות ואימא שלך לא נהגה ברכב, אז מבחינת הביטוח אין לך ביטוח וגם אין לה עניין לעזור לך לתבוע את הנזקים.

אני חושב שהיות ונפגעת, קיימת חובת דיווח למשטרה ובהמשך לכך לפנות לטיפול רפואי מתועד
אם לנהג הפוגע אין רשיון (לכל הפחות חובה) המשטרה תטפל בו במישור הפלילי ואתה תתבע ממנו את נזקיך הממוניים במישור האזרחי (כולל שכ"ט של שמאי שתידרש לשמאות שלו בבית המשפט)
נזקי גוף, אתה מכוסה אבל אני לא מכיר את התהליך

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 49 דקות, סולל הדרך כתב:

בפרטי האירוע יש צורך במילוי הנהגים המעורבים

היות ואימא שלך לא נהגה ברכב, אז מבחינת הביטוח אין לך ביטוח וגם אין לה עניין לעזור לך לתבוע את הנזקים.

אני חושב שהיות ונפגעת, קיימת חובת דיווח למשטרה ובהמשך לכך לפנות לטיפול רפואי מתועד
אם לנהג הפוגע אין רשיון (לכל הפחות חובה) המשטרה תטפל בו במישור הפלילי ואתה תתבע ממנו את נזקיך הממוניים במישור האזרחי (כולל שכ"ט של שמאי שתידרש לשמאות שלו בבית המשפט)
נזקי גוף, אתה מכוסה אבל אני לא מכיר את התהליך

גם נגד פות"ש יכולים לפתוח בהליך פלילי אם נהג ללא ביטוח חובה בתוקף

פורסם

רק להדגיש: ביטוח חובה תקף לכל נהג (עם רשיון תקף), ונזקי הגוף שלך מכוסים.

למעט נהג נקוב בפוליסה כמו באופנועים.

מקיף כמו שנאמר לעיל יש לתבוע את הנהג אישית. תוציא שמאות פרטית ורוץ עם זה, אלא אם הפגיעה מינורית ותוכל להסתדר עם הפוגע.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 40 דקות, Be roo כתב:

מה זה "הופעל"?

לפני 50 דקות, tinoki כתב:

רק להדגיש: ביטוח חובה תקף לכל נהג (עם רשיון תקף), ונזקי הגוף שלך מכוסים.

למעט נהג נקוב בפוליסה כמו באופנועים.

מקיף כמו שנאמר לעיל יש לתבוע את הנהג אישית. תוציא שמאות פרטית ורוץ עם זה, אלא אם הפגיעה מינורית ותוכל להסתדר עם הפוגע.

לפני כשעה, fatboy1340 כתב:

גם נגד פות"ש יכולים לפתוח בהליך פלילי אם נהג ללא ביטוח חובה בתוקף

לפני שעה, עדי-אל כתב:

הוא כתב

לא הופעל ביטוח עליו

לפני שעתיים, Be roo כתב:

למה אין לו ביטוח?

אלא אם יש החרגה ספציפית לגיל או ותק הנהג, הוא לא אמור להיות מכוסה כמו כל נהג מזדמן אחר?

לפני שעתיים, Be roo כתב:

למה אין לו ביטוח?

אלא אם יש החרגה ספציפית לגיל או ותק הנהג, הוא לא אמור להיות מכוסה כמו כל נהג מזדמן אחר?

תודה על כל התשובות, 
הכאבים חלפו ולא נראלי יש צורך לעשות עם זה משהו
בנתיים אנחנו מנסים לסגור הכול בנינו מחר ניקח למוסך לקבל הצעת מחיר לתיקון ולשמאי שיעריך את הירדית ערך של הרכב ונסגור הכול 
הביטוח של אימא שלי הוא על עצמה, וכל פעם שאני צריך לנהוג עליו היא דרך האתר מוסיפה אותי לפוליסה לכמה ימים, אך ביום של התאונה ספציפית לא הוסיפו אותי לפוליסה.
אם יהיה צורך לתבוע, אז נצטרך ליצור קשר עם הסוכן ושהוא יכיר את הפרטים שפגע בנו רכב לא מבוטח (ללא חובה וללא מקיף\ג), ובעצם הביטוח יתבע אותו בשבילנו? 
תודה שוב

פורסם
לפני שעתיים, bender01 כתב:

אם יהיה צורך לתבוע, אז נצטרך ליצור קשר עם הסוכן ושהוא יכיר את הפרטים שפגע בנו רכב לא מבוטח (ללא חובה וללא מקיף\ג), ובעצם הביטוח יתבע אותו בשבילנו? 

אם לא היית מבוטח במקיף, הרי שהביטוח לא ישלם / לא יתקן לכם את הרכב, ולכן גם לא יתבע את הפוגע.

ברוב הפוליסות יש שירות סיוע משפטי (ללא הפעלת הפוליסה) ותוכל לקבל אותו גם אם אתה היית הנהג בעת התאונה.

אם היית מבוטח אזי הביטוח היה משלם לך ואז תובע את הפוגע על הנזקים הללו. כעת כאמור, תצטרך לתבוע אותו אישית.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 15 שעות, bender01 כתב:

הכאבים חלפו ולא נראלי יש צורך לעשות עם זה משהו

לפני למעלה מעשרים שנה הייתי מעורב בתאונה שבה רכב נכנס בנו מאחורה בצורה משמעותית (אני הייתי בדייהטסו אפלאוז ונכנס בנו מאזדה MPV, שני הרכבים הלכו טוטאלוס).
היו לי קצת כאבי גב שעברו לאחר כיום יומיים ולא התייחסתי אליהם.
בשנים האחרונות אני סובל מאוד מכאבי גב והתברר שיש לי סדקים בכמה חוליות.
ייתכן שאם הייתי מתפנה לבדיקות בזמן התאונה היו עולים על זה מיד.

• תוכן חדש...