Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלוואה\מימון לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים עם מה שאמרו קודמי, לפני שאתה הולך לקחת הלוואה כזאת גדולה תעשה מחקר מעמיק על התנהלות כלכלית על כל הכלול בה. יש באתר פעמונים גם הרבה מידע שימושי. 

גם אם יש לך עכשיו אפשרות לשלם כמה אלפים נוספים בחודש על רכב במידה ואין לך חסכונות, או אפשריות אחרות אתה עלול למצוא את עצמך בבור כלכלי לא קטן כשגם אם תמכור את האוטו זה לא יכסה את זה מכיוון שערך האוטו יירד יותר מהר מההלוואה והריבית. 

בקיצור תעשה שיעורי בית בנושא הכלכלי- זה יעזור לך בכל דבר בחיים, ותיקח הלוואה הרבה יותר קטנה שביחד עם הכסף שיש לך בצד תוכל להביא רכב סביר ביותר

• אהבתי 1
  • תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני לא הייתי נכנס עכשיו להלוואה של 80K או בקרוב לכך. יש לך 25? תקנה רכב טוב ב-50. תתכנן להחזיק אותו 5 שנים, אם יצא יותר - הרווחת.

את ההלוואה הכי טובה תקבל כנראה בבנק שלך, אבל זה כנראה כנראתי. וכל מה שמציעים לך זה משא ומתן. עשירית אחוז לא נראית הרבה אבל זה כן.

תבדוק בתלוש אם יש לך קרן השתלמות! זה החיסכון הכי טוב שיש.

• אהבתי 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

התנהלות כלכלית זה אולי "משעמם" - אבל ללמוד את זה ממש חיוני.

המלצה חמה - קנה את הספר "כסף טוב" של אמסטרדמסקי וקרא בו בעיון, כתוב קליל ומעשי.

לגבי חסכונות - חשוב מאוד לעקוב אחריהם, אחרת תפסיד הרבה כסף. תוכל לחפש ב"הר הכסף" - כיום דרך הדף האישי באתר הממשלה, וה"הר הביטוח" שהוא ריכוז הפוליסות וההשקעות שלך. וכמובן שמה שדרך הבנק באתר הבנק. שני ה"הרים" אתרים ממשלתיים שמרכזים עבורך הרבה מידע. חוץ מזה, אתה אמור לקבל באופן סדיר דיווח על קרנות פנסיה, גמל והשתלמות בדואר או בדואל. אלה מסמכים שחשוב לקרוא ולשמור.

לגבי קרן השתלמות - היא כלולה במה שכיניתי "מוסדות פיננסיים", ולענייננו, אם אתה עומד בקריטריונים, מאפשר קבלת הלוואות נוחות.

ודבר אחרון - לכל השקעה אתה צריך לקבוע מטרה, ולכל מטרה את החיסכון המתאים לה. כבר בגיל 25 אתה צריך להתחיל לחשוב על הפרישה בגיל 70. אבל בינתיים חשוב כמה אתה באמת רוצה ויכול להוציא על רכב.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 12.12.2023 בשעה 18:03, Sparrow420 כתב:

ה406 שלי מתחילה לאותת לעבר סוף חייה ונראה לי שהגיע הזמן להחליף אותה (עם כל הצער שבדבר.. מאוד אוהב את הרכב, אבל לתחזק אותו זה כבר יותר מידי)

בתאריך 12.12.2023 בשעה 18:03, Sparrow420 כתב:

מדבר על סדר גודל של 100 אלף שקל (אולי 80 אולי 120, עדיין לא ודאי)

יש לך רכב מתפקד שלא שווה כלום = אתה יכול לחפש רכב חדש בנחת, לקנות אותו ולא לדאוג לגבי מכירה.
בהנתן הסכום שיש לך ביד והריביות שיש היום בשוק אני ממליץ שתוריד את התקציב משמעותית, 60-70 אלף לכל היותר.
בהנתן הרכב שיש לך והמימדים שלו ממליץ לך לחפש בנחת מאזדה 6. בתקציב הזה תוכל לקנות אחת טובה מאוד משנתון 2017 בוודאות אם תחפש בסבלנות.
בדוק מחירי ביטוח לפני, קצת יקר אבל לא סוף העולם.

זו ההמלצה שלי אליך, לא נכנס כרגע למאיפה אתה לוקח את ההלוואה. חפש רכב בתקציב 60-70 בנחת עד שתמצא מציאה אמיתית, יד נמוכה וק"מ נמוך. גם אם יקח לך חודשיים שלוש אל תתייאש, בינתיים יש לך רכב.
הלוואה של 45K שאתה מחזיר תוך שנתיים זה עוד משהו סביר. הלוואה של 100K ל5 שנים כבר תעלה לך הרבה כסף לדעתי, אבל שוב אני די שונא לשלם ריביות זה לא אומר שזה לא משהו רגיל שאנשים עושים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

זה זמן רע להחליף רכב, בעיקר כשיש צורך במימון.

מחירי הרכבים המשומשים יכולים להיות מוגדרים רק כ"הזויים".

דוגמה? רציתי לאחרונה להחליף את המאזדקנת שבחתימה, בדאסטר דיזל.

הציעו לי על המאזדה (אמנם מטופלת במורשה, יד שניה ושמורה 13 שנה אצלי, אבל גם עם עבר ליסינג 300kkm על השעון) 11 אלף....

כך הבנתי שזה לא הזמן להכנס לשוק.

הרכב שלי היה שווה שלוש שנים לפני זה 6000 שקל. זה  לא הגיוני שהמחיר שלו עלה. זו מאזדה. לא דירה ברוטשילד...

ומצד שני, הריביות בשיא של הרבה שנים.

ואילולא המלחמה הארורה, היו עולות עוד יותר. וגרוע מזה- אתה מתחייב היום על "פריים פלוס", והפריים עלול לטפס לאורך חיי ההלוואה ולייקר אותה בעשרות אלפים.

לא יודע אם ה406 היא רכב עיקרי, אבל אם היא בשימוש מועט יחסית,  ואמרת שעדיין לא עושה צרות גדולות, אולי שווה לחכות עוד איזה חצי שנה,  לימים שפויים יותר.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

לא סיפרת לנו כמה ביקשו על הדאסטר, וחוץ מזה היבואנים תקועים ועושים הכל כדי למכור...
אני דווקא חושב שזה זמן נהדר לקנות רכב ומה שתיארת רק מראה למה.
היבואנים תקועים, אך אחד לא מגיע לקנות והם עושים הכל כדי למכור כולל מבצעי "קח עכשיו שלם בעוד חצי שנה", "קח עכשיו תחזיר בעוד שנה" "רק תיקח באמשלך, קח את המכונית שלא נשלם עליה אחסון בנמל ונסתדר אחר כך".
הרבה אנשים מוכרים כי יצאו לחל"ת/פוטרו.
הכלכלה מקרטעת.

רק הריבית גבוהה ובגלל זה עדיף מוזמן/הלוואה מינימלית.

פורסם

הכלל שלי הוא שמחליפים רכב כאשר צריך. מה זה "צריך" - כאשר הרכב הקיים לא ממלא את ייעודו - למשל המשפחה גדלה, או שפתחת עסק ואתה צריך לבצע הובלות, או שהרכב מבלה יותר מדי במוסך ובהתאם לכך עלויותיו גבוהות והתועלת מעטה. אם אין לך הכסף במזומן (כלומר זמין בבנק) ויש צורך בנטילת הלווה כדאי שתעשה שיעורי בית יסודיים כדי למצוא את האיזון הנכון בין מאפייני וגיל הרכב לבין היקף ההלוואה ויכולת הפרעון שלך.

להחליף רכב כי "רוצים" - כן, אבל זו פריווילגיה של מי שחשבון הבנק שלו מאפשר זאת. כאן יש גם עניין עוד יותר גדול של סדרי עדיפות בחיים. מי שצריך לקחת לצורך זה הלוואה גדולה כדאי שיחשב מסלול מחדש.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הבחור אומר שהרכב מבלה יותר מדי במוסך.
עזוב מה הוא אומר הוא מחזיק פג'ו 406 שעדיין מתפקדת! זה נס לא פחות ולא יותר.

עדיף שיחליף עכשיו כשהוא יכול לחפש בנחת בלי לדאוג מכמה כסף יקבל על הרכב שלו ובנוסף שוק הרכב התייצב.
40-50 אלף הלוואה לשנתיים זה לא משהו רע והריבית שהוא ישלם לא נוראית בטח אם זה יקדם אותו לרכב אמין ובטוח יותר.

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

לא סיפרת לנו כמה ביקשו על הדאסטר, וחוץ מזה היבואנים תקועים ועושים הכל כדי למכור...

2017 פרסטיג' דיזל ידנית עם עם 265 אק"מ, 68 אלף אחרי מיקוח. (את המחיר, אגב, הוצאתי מהם לפני ששאלתי בחוצפתי אם יקחו את האוטו שלי). 

אני מניח שיש כאן אלמנט של "פיתוי", כי "סוכנות טרייד אין", אבל בוא, הרכב שאני קונה הוא די מבוקש, אבל הרכב שאני מוכר הוא, בגדר נבלה שלא אמורה לקבל מבט שני בטרייד...

תפתח יד2, תראה כמה בעלי רכבים דומים (גם דגמים אחרים כמו יונדאי I30 או דומיו)  מבקשים מחיר דומה. אני רוצה להאמין שהם מחכים הרבה זמן ולא מוצאים פראייר שישלם מחיר כזה על רכב בן 15.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אתה מדבר על עסקה שנראית לך מוזר אבל למי שמציע לך אותה היא כנראה משתלמת.
אולי הוא קיבל את הפרסטיג' בטרייד? אם כן לך תידע איזה שווי הוא נתן עליה. הוא מחליף רכב ומקבל עליו 68K תמורת זיכוי של 10K. את הכסף שלו הוא כבר עשה כמו שאומרים בטרייד על הדאסטר.
אולי מבחינתו קשה יותר להיפטר מדאסטר עם 265K ק"מ מאשר ממאזדה ששווה "10"? את המאזדה הוא יעיף לשוכר אחר ב-5K ושלום על ישראל.

המדד הכי טוב למצב השוק הוא אולמות המכירה. ממה שאני יודע יש מבצעים די אגרסיביים והורדות מחירים.
שוק יד 2 לא יכול להתנהל בוואקום במקרה הזה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 23 שעות, Moshe c כתב:

מתנצל מראש על התגובה, אבל נשמע מכל מה שכתבת שעדיף לך להימנע מרכישת רכב בסכום שציינת. 

לדעתי עדיף שתתמקד ברכב זול משמעותית, בסכום שיהיה קרוב יותר להון העצמי שלך. 

רכישת רכב בשש ספרות עם מימון על רוב רובו של הסכום הדרוש, יגרור הוצאות שלעניות דעתי אתה לא מבין אותם עד הסוף. 

בנוסף להוצאות המימון, תיקח בחשבון טיפולים במוסך מורשה יבואן, ירידת ערך, עלויות ביטוח, כמובן גם ביטוח מקיף, כל אלו לא קרובים לסכומים שאתה מורגל אליהם ולדעתי כדאי מאוד שתבין עד הסוף מול מה אתה עומד בכדי שלא תיאלץ להיפרד מהרכב בשל חוסר יכולת לעמוד בהוצאות. 

במקביל, תשקול שוב את הצרכים והרצונות שלך ולאחר שתבין מהן כל ההוצאות הצפויות ובדגש על כל, תראה אם זה משהו שאתה יכול לעמוד בו ואם כן, תשאל את עצמך אם זה שווה לך. 

חלילה לא התכוונתי לפגוע או להוציא לך את הרוח מהמפרשים, זה מקום לחלוק בו דעות וזו בסהײכ דעתי האישית. 

מסכים עם כל מה שאמרת, מלבד הטיפולים במוסך מורשה יבואן... אין קשר בין רכב חדש (באחריות) לבין טיפול במוסך מורשה יבואן. הפרשים גבוהים בטירוף במחיר, והכל בשביל כוס קפה ופינת ישיבה?

פורסם

לא. בשביל האחריות - הטיפול במוסך מרשת היבואן מקל על מימוש אחריות, במיוחד אם מדובר ב"רצון טוב" אחרי תקופת האחריות הרשמית.

מעבר לכך שבמקרים רבים ההפרש במחיר הטיפול לא גדול.

פורסם

לא גדול? אולי זה תלוי ביבואן - אבל ברנו הציעו לי טיפול ראשון ב-1,200 ש"ח. בהשוואה לכך, הטיפול במוסך הרגיל היה 250-300 ש"ח על עבודה, פלוס כ-300 ש"ח חומרים וחלפים. הבדל של 100% הוא לא "לא גדול", בעיניי.

פורסם

בסוזוקי סויפט זה היה לפני מספר שנים 500 מול 600 ש"ח ל"טיפול קטן".

• תוכן חדש...