Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 שעות, lanosforce כתב:

והאמת היא עכשיו אני יכול גם לעדכן לגבי - 

FYDE OS עם שילוב של SMSL 100PRO 

פשוט עובד פגז!

הבקרת ווליום יותר ממספיק רגישה. 

הממשק של דיזר באנדרואיד הוא פשוט ונוח ומתאים לשימוש ברכב.

דרך הUSB יש תמיכה מלאה בHD AUDIO ואין שום בעיה בפן הסאונד. 

תענוג!

נשאר לי להעביר את הכבילה מוצנע ברכב. 

לסיים בניה של הטוויטרים היות ומזג האוויר כבר נהיה נוח זה יקרה איפשהו בשבועיים הקרובים. 

עברתי על השרשור, אבל אני מתקשה להבין למה בחרת לקנות את הסרפייס גו במקום טאבלט אנדרואיד?

(ממה שאני מכיר, הFYDE OS זה למעשה גרסה חופשית של CHROMEOS, שמריץ אפליקציות אנדרואיד באופן וירטואלי).

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כי אני רוצה להריץ גם TINY11 

אני צריך WIN בשביל להתחבר לDSP ולנהל אותו וגם בכדי להריץ את כל תוכנות המדידה שלי כמו TUN וREW וOSM שהיא תחליף לSMAART וגם HOLMIMPULSE

זה כלים חזקים מאוד שעבורם אני צריך WIN

בגדול האנדרואיד עונה על כל השאר.

על היתר זה מחשב לנסיעות, חופשות וגם אולי לאחד הילדים ללימודים.

• רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

טוב, 

בגדול ניתן לאמר שהפרוייטק - תם ונשלם.

לפחות התכנון המקורי שלו בא אל סיומו.

מצאתי פתרון עם שליטה נהדרת בווליום על בסיס טאבלט PC וגלגלת ווליום.

הDRC המקורי - סופית, לא יושמש בחזרה.

נשאר רק לסיים את הטוויטרים. 

רגע לפני כן - החלפתי את הטלפון שלי מסמסונג A70 ל POCO X16PRO והרגישות ווליום שלו בBT מפתיעה מאוד לטובה! אז גם כאן בא לציון בועל.  אה כן...

לגבי הטוויטרים - השמאלי היה בנוי כבר 90 אחוז אבל החלטתי לצבוע את הגימור אבן האפור בשחור מט וזה הבליט לגמרי את חוסר הגימור והחלטתי מתישהו (כעבור כמעט רבעון) לעשות  גימור אבן מחדש רק הפעם שחור. 

ואת הימני  בזמנו רק שמתי אפוקסי פלסטלינה וצבעתי בשחור מט וזה נראה - זוועה. 

אז התחלתי בלתת שיופים קלים עם דרמל לשמאלי והכנתי אותו ישר לציפוי באבן. 

ואת השמאלי - עם סופר 7, כן כן, סופר 7 החלקתי לו את הגימור הגס לרמה יותר מתקבלת - הנה

image.thumb.jpeg.1db999b5638380c95011bfb222eeeea8.jpeg

בתמונה למעלה אתם רואים את השמאלי שמתחיל תהליך ייבוש לאחר התזה של ציפוי חדש - כשזה רטוב זה נראה זוועה (אוי.. זה רע) 

והאחד הלבן -  זה האחד שהחלקתי עם סופר 7. 

לאחר מכן צבעתי את הימני שהוחלק - בשחור מט שתי שכבות 

image.thumb.jpeg.62b4b48522b845a2140deb8b94c84580.jpeg

הוא נראה מבריק כי הצבע עדיין רטוב אבל כעבור 15 דקות זה מט לגמרי. 

והנה הימני לאחר הציפוי אבן - כשזה עדיין רטוב ונראה זוועה - כשזה מתייבש זה ממש מתהדק על פני השטח וכל הנפח יורד מזה. 

image.thumb.jpeg.922b7683ef531c35008c8d96bb0f5439.jpeg

וככה זה נראה לאחר ייבוש והרכבת הטוויטר חזרה:

image.thumb.jpeg.4213f58fb7ae576efe686956849c4edd.jpeg

דלת שמאל:

image.thumb.jpeg.1d90ad772389870fd014d10cacfb2a79.jpeg

דלת ימין:

image.thumb.jpeg.a11c1db2f9f741a9ee72461742c481d0.jpeg

האמת שזה נראה במציאות ממש טוב, לא זה לא גימור מקצועי מן הסתם לגמרי פתרון חובבני - אבל מספק את הסחורה ועושה את העבודה היטב - אפילו עבר את מבחן ההאפי ווייף. 

מה יהיה בהמשך? - זה כבר מחוץ לתכנון המקורי של הפרוייקט וזה יקרה במהלך השנה וחצי הקרובים אני מניח. סה"כ עוד שני שינויים שאני רוצה לעשות (תוספות) עם הזמן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני מודה שאני מאוד|! מתגעגע לDS - הסלון שלה היה פשוט מטורף לגמרי. אבל - NOPE

Pioneer TS-X150

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מעדכן זריז מה היו העדכונים בשנה ומשהו האחרונות ברכב - 

@zaf שאלת - וזה המקום הנכון לענות. 

1. הטוויטרים קיבלו זווית יותר למרכז הרכב - לא טרחתי יותר מידי, הם יורים טיפה למטה אבל זה לא ממש משנה לי - מבחינת תוצאה אני הרבה מעבר למרוצה. 

2. התווסף סאב קידמי רצפתי שטוח 10*6 של פיוניר שקניתי יד 2 מיפן דרך איביי. 

התוספת של הסאב הקידמי מדהימה! הוא נועד לתת את ההשלמה של הפאנצ' ב70 הרץ' שתא הנוסעים של הרכב מבטל כלפי הסאב האחורי וגם זה ביטול בדלת שמאל אז התדר הזה עכשיו מקבל מענה מלא. 

גיליתי שהמידבאסים שלי נתנו את עיקר הכוח שלהם ב120 הרץ ואיזנתי את התדר הזה - תחום הבאס היה עושה לי קצת בחילה לפני כן - התופעה נעלמה לחלוטין לאחר התיקון הזה. 

גיליתי שהזנתי הנחתות הפוך בין ימין לשמאל - ועד כמה שהטיימינג יצר לי מרכז - משהו משך מאוד לפינה השמאלית של הדש חלק מהווקאל - תוקן גם כן. 

בסופו של דבר כרגע אני עובד על התוספת הבאה למערכת לאחר מיצוי מלא של הפוטנציאל הקיים כרגע (מבלי כמובן להתקין בזוויות טובות יותר) 

זה התחיל בסריקת תלת מימד של מקטע מקורת הA והפיכתה לעצם מוצק 

image.png.5f524dad8c43ebeef0c65ab28e930f4d.png

חלק מהתמונות כבר נעלם לי - הלבשתי תושבת לרמקול של MOREL מדגם MM2 - כאן

זה פשוט מדהים איך הם הצליחו לייצר מידריינג' 2 אינטש שהוא CONE - עם עומק התקנה נמוך מס"מ - פסיכי! 

חסרות לי קצת תמונות מההליך הזה - אבל יצרתי טבעת תושבת לMM2 - הושבתי אותה על החלק של הקורה ואז גזרתי ממנו את הקורה ומה שנוצר לי זה - תושבת לפי צורת הקורה לMM2 כשהוא יושב עליה שטוח - ישר! 

image.png.ca292794ecf7e0ef122946904b67f211.png

משם להדפסה והופס - 

image.png.3c6e252a086306bcf5f09169953fe7b2.png

image.png.15a11c1b71a7a8584530929249996f4d.png

אח"כ יצרתי תושבות מABS עם מקום להכניס תבריגים לברגי M2 אותם השקעתי בחום עם ראש הלחמה לתבריגים למלחם. 

והנה המעבר לפועל להתקנה ברכב - 

סימון

image.png.ea2f3e0674c69928966fa937668f155a.png

יצירת חור עם מולטי טול (אוסקילייטינג) 

וואו איך התאהבתי בדבר הזה 

image.png.2bc778f01db66301c201a2ca495d0398.png

משם התאמות - קצת בידוד - תיכף אסביר גם טיפה על הבידוד הזה 

תמונה ראשונה 

image.thumb.png.f4ea44b7fd48e2cf6cdc4cee6abf91da.png

תמונה שניה 

image.thumb.png.a826c5e8ae181dcc76fb948b5d61351d.png

החומר הראשון נקרא STP CARPET 

זה בד לבד עם מאוד גמיש ונמתח - עם גב דביק במיוחד והעבודה עם החומר הזה היא פשוט תענוג - למה לא שמתי בוטיל לפני כן? 

כי זה רמקול 2 אינטש שלא ירד נמוך מ280 הרץ והקורה הזו מפלסטיק מאוד עבה.

וגם כי לבד - יש תכונה מדהימה לספוג רעידות כשמצידים אותו ממש חזק למשטח ולדעתי - המשקל של הבוטיל כאן מיותר - אני רוצה לשמור את הקורה הזו קלה ככל הניתן - אני לא מתקין שם מידריינג' שמנגן תדרים שהם דה-פאקטו תדרי באס. 

החומר השני הוא גרסא חדשה של STP BIPLAST או שזה BITOPLAST - לא זוכר בוודאות 

זה חומר ספוג סגור תאים - CCF בעובי 1 מ"מ אבל הוא נמחץ ל2מ"מ ומתאים את עצמו לכל משטח - הוא שם בכדי לאטום מעבר אוויר מהקורה לאזור הדש ולמנוע מהמידריינג' לנגן לשם. 

על גבי הספוג ישנה שכבת ניילון\ויניל שגם חוסמת במידת מה רעשים. 

והתוצר הסופי 

image.thumb.png.fd045453f2078be47d82a32070878138.png

image.png.a4e996d1c346213c0b75a99be6aee80c.png

עכשיו - כן אני יודע! הם יורים לכוון הדש! זה כבר לא הרכב הראשון שאני מתקין בו ככה - נונשלונט.

למה? 

כי אני לא מוצא בזה את הצורך - המידריינג' הזה יהיה חתוך חד! ב400 בסלופ 48 - מה שאומר שב200 (שזה מעל הFS שלו) הוא כבר יהיה מונחת ב48 דציבל - אני רוצה שהוא ינגן קצת ב280 - ממש יריקה של עוצמה שם בשביל להתמודד עם ביטול במידבאס דלת ימין. 

ומלמעלה הוא יהיה חתוך כבר באזור 2500 הרץ. 

בשביל אלמנט כל כך קטן - כזה חיתוך יגרום לו לנגן מאוד מאוד - רחב! ממש כמו כדור\ספירה ובגלל זה - פשוט לא איכפת לי לאן הוא מכוון - זה לא ממש משנה לי. 

קצת עבודת DSP ואני בטוח - שאני אמשיך להיות עוד יותר מרוצה. 

נכון לעכשיו רק משכתי להם את החיווט כלפי מטה - איפשהו בשבועיים הקרובים אחבר אותם ואתחיל במלאכת הכוונים. 

בהמשך אני גם מתכוון לחבר טוויטרים מסוג AMT על גבי חיתוך קבלים פשוט - אל הטוויטרים ובסמוך אליהם בON AXIS - בשביל לקבל קצה עליון - עוד יותר נקי ועוד יותר רגוע ועוד יותר ברור. 

וכן אני יודע - זה לא און אקסיס - זה לא חייב להיות, אני מודע לזה, אני לא מתקין בשביל להתחרות או בשביל להרשים - זה בשבילי ולי זה מספיק - בבקשה תחסכו ממני את הביקורת. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1

Pioneer TS-X150

פורסם

אם היית מפנה חותר לכיוון הנהג/חלל הרכב, לא היית יוצא איזו ״התאבכות״ עם הצלילים שיוצאים מהטוויטרים בליד המראות?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תופעות של התאבכות הורסת ברכב מתרחשת בעיקר בתדרים הנמוכים. 70, אזור ה170 ואז איפשהו בין 200-400

ובדכ במידריינג'ים בפינות הדש או פודים ב1500

הסאב הקידמי פותר לחלוטין את 70

המידריינג' הקטן בא לפתור את כל מה שמ300 ומעלה

וכן נעשתה עבודת dsp רבה לתקן את כל השאר אבל בעיות תמיד יש השאלה רק אילו והאם הן בעיות? או קסם...

Pioneer TS-X150

פורסם

ה"סאב" הקידמי 

image.png.7ec8186ecd639810cd32687976c96a11.png

כרגיל - המערכות שלי בכל השנים האחרונות הן סוג של EXPERIMENTAL או פשוט BVM - בעיקר מתרכז בלהוציא את התמורה הכי גבוהה להשקעות מינימליות, מזעור - וניסיונות. 

הפעם זה היה - ניסיוני 

רכשתי סאב של קרוזיירה (פיוניר יפן) יד 2, השקעה של 400 שקלים מאיביי, חנות בשיבויה יפן שרשם משומש במצב טוב - ביפנית זה "כמו חדש" רק היה חסר לו השלט של הבאס - שלא נחוץ לי. 

והאמת הניסוי הזה - לעוצמות השמע שאני שומע בהן (מוזיקה ממוצעת ב90+ דיבי - לא באס, אלא הממוצע של הסט הקידמי) - הצליח מאוד!

הוא חתוך 60-90 בעוד שהסאב האחורי חתוך 20-60 - הם מתואמים בשיטת הMAXIMUM SUMMATION של היוטיובר SOCKET (לפחות הוא זה שהציג אותה בפרטים) ובאמת שיש לי רק דברים טובים לאמר על המוצר הקטן הזה - בשימוש הזה! 

כן - אני משתמש במגבר הפנימי שלו.

בנסיעות ארוכות צמה אחת והוא מועבר לתא המטען - סה"כ מנתק לו את הפלאג והופס לתא מטען. אפשר גם לקבע אותו לצד של הקונסולה או לחתוך את השטיח ולהטמין אותו באופן קבוע שם - מה שכנראה בסוף יקרה. 

• אהבתי 2

Pioneer TS-X150

פורסם

אתמול והיום הייתי עסוק בלחבר את החיווט ולנתב מחדש חיווט לטובת תוספת המידריינג'ים. 

לא צילמתי את התהליך כי בסופו של דבר הכל נראה על גבול אותו הדבר - 

1. ניתקתי את הכניסה של הוופרים ממגבר המאץ' שלהם - מהקרוסים - וחיברתי ישירות לחוטים של המידבאסים (שכרגע מתפקדים כמיד-וופרים). 

2. העברת בכל קרוס את הפלוס של הטוויטר למיקום בקרוס כשהוא פסיבי לחלוטין (כלומר לא במצב BI WIRE או BI AMP) וחיברתי את הג'מפר המקורי של הקרוסים לכניסות שלהם. 

3. חיברתי כל מידריינג' ליציאה של המידבאס בקרוסים. 

במילים אחרות מידבאסים נותבו ישירות למגבר 

טוויטר+מידריינג' על קרוס פסיבי

נקודת החיתוך של הקרוס היא באזור 2.5 קילוהרץ - הטוויטר נכנס כבר מ1.75K 

על פניו טיימינג נשאר תקין - ביטלתי רק EQ בתדרים שהמידריינג'ים לא מנגנים ובמידבאסים EQ בתדרים שהם לא מנגנים יותר. 

נקודות החיתוך שונו ל400 הרץ ומעלה למיד+טוויטר בסלופ 48 

זה אומר בעצם שבתדר 200 המידריינג'ים כבר מונחתים ב48 דציבל 

והמידבאסים בין 70-400 בסלופ 48 

זה אומר שהמידבאסים בתדר 35 הרץ מונחתים ב48 דיבי ובתדר 800 גם 

ביטלתי קצת הנחתה לערוצים הקידמיים בשביל שהמיד טוויטרים יקבלו 1.5 דציבל יותר 

והשגתי איזון שאני מאוד אוהב במספר דקות. 

היום בבוקר הוספתי את הAMT 

התחלתי מלחבר אותם בבית - קרוס פסיבי בינם לטוויטר על בסיס קבל פשוט של ווימה 

image.thumb.png.1d42c59fbf3c451075053f5154c3ea27.png

זה הקבל 

image.png.8f6b7d84c04a9b49713cf54f5cf3b316.png

והתוצאה הנוכחית 

image.thumb.png.bbae7d41f4ddfee2d72b478a7f8735a7.png

הAMT כרגע מודבקים עם דו צדדי אקרילי של 3M או SCOCH - אבל הוא לא ממש מתאים למשימה הזו משהו בחומר של הדיפון לא מייצר אליו צימוד חזק מספיק. 

הם גם לא ON AXIS כי התושבות המקוריות של הAMTPOD-4 האלה לא בזווית חדה מספיק אז יהיה צריך לייצר להם תושבות אם אחליט להשאיר אותם. 

התוספת שלהם 

כן הם מוסיפים משהו - יש תחושה של יותר אוויר, יותר חדות ורוגע בקצה העליון ואני כן אוהב את זה אבל זו תוספת מינורית ואני לא בטוח שזה שווה את הבאלאגן בעיניים בכל פעם שאני נכנס לרכב. 

מה יהיה הלאה?

אני רוצה במהלך השבוע להתחבר למערכת של הרכב בצורה קצת יותר רצינית.

חיבור כבל אופטי לתוך כרטיס קול AMI של אודיוטק פישר בצימוד למיקרופון ECM8000 עם קובץ קליברציה 

אני רוצה לוודא סכימה מקסימלית מחדש בין כל מידריינג' למידבאס 

ואני גם רוצה לראות באמת כמה יותר קצה עליון יש לי אחרי תוספת הAMT האלו. 

תובנות

1. יכלתי לעצור בסט 2WAY עם סאב קידמי - באמת, שם כבר המערכת עונה לי על כל הצרכים.

2. אני מעדיף את הסאב הקידמי הפשוט הזה שהוא בכלל לא סאב על פני סאב אחורי מבחינת התמורה שלו לסאונד.

3. התוספת של המידריינג'ים היא העיקר כאן - תוספת מבורכת של דינאמיות ושל גובה במה יציב ומרכז יציב - לסט 2WAY כל עוד לא מוציאים את המיד מחוץ לדיפון ונותנים לו זווית מאוד ברורה לכוון ראש הנהג - יהיו תדרים שהמידבאס יסגיר או ימשוך לפינת הדש. 

עד כמה שזה היה מינורי ובאמת - יכלתי להמשיך לחייך בלי המידריינג'ים - אני שמח שהצבתי אותם. 

4. הAMT הם NICE TO HAVE ולא דבר מעבר. 

5. ברכבים הבאים שלי אני באמת לא מתכוון לעשות דבר מעבר למה שהמיקומים המקוריים מאפשרים לי - אם יש מיקומים רק ל2 רמקולים אז 2 וויי וביי. 

אם ל3 ובפינות של הדש אז שם יורכב מידריינג' במידה שהמיקום מאפשר ולא דבר מעבר וכך הלאה. 

בהמשך - אני רוצה פשוט עוד כמה ימים בשביל להתגבש על דיעה ראשונית מוצקה מספיק - אתן סיקור על הMM2 של מוראל. 

• מעניין 1

Pioneer TS-X150

פורסם

חוו"ד ראשוני - MOREL MM2 

הרכיב המדובר - כאן

מדובר במיד CONE שטוח - הכוונה SHALLOW MOUNT בקוטר 2 אינטש. 

היתרונות - 

קל מאוד להתקנה, בהרבה מאוד רכבים ניתן ממש להתקין אותו "על" משטח של דיפון, קורה, גריל וכך הלאה כהתקנה שטוחה ואפילו - בתצורת רמקול שקוע. 

הוא CONE ולא DOME אז נקודת החיתוך שלו ביחס ל2 אינטש נמוכה למדי - תדר התהודה העצמי - הFS שלו הוא 145 הרץ כאשר טווח התדר היעיל שלו הינו 200 עד 5K 

כרגע הוא חתוך מאוד זהיר - 400 הרץ במתלול (סלופ) 48 דיבי - מה שאומר שכבר ב200 הוא מונחת ב48 דציבל והוא הרבה מעל הFS כנראה ואוריד את המתלול בינם ל24 בהמשך השבוע. 

הוא עוד לפני EQ (גם מחדש לטוויטרים) 

image.thumb.png.ab18688a87ae69fcf98d3f6759cc6284.png

סה"כ הוא נכנס חזק ושמיע כבר מ380 הרץ, הפיק שלו ב520 שזה ממש לפי הטעם האישי שלי - אני אוהב את הפיק של תחום הווקאל ב500-600 ומתחיל לנגן 10 דיבי מלמטה בתדר 280 - שזה פחות או יותר מה שרציתי - שיתן שם מעט כוח בצד ימין של הרכב איפה שיש לי ביטול מהדלת - אני מאמין שזה ישתפר בהרבה כאשר ארד לסלופ 24 וכבר יתן לי את המענה שחיפשתי במלואו.

ובתמונה הוא משתלב עם טוויטר מסט של סוני (ללא קובץ קליברציה אז רואים נפילה חדה מידי בקצה העליון) - לפני שגם הוספתי טוויטר AMT.  נקודת החיתוך של הקרוס באזור ה2.5 ומעבר הכוח מתחיל איפשהו ב1.75 אז הוא מנגן מאוד רחב. 

אז לא להתייחס לגרף הזה כרגע יותר מידי בכובד ראש - יהיה לזה המשך. 

איזנתי הנחתות סה"כ וכרגע הטיימינג סה"כ מייצר אימג' של מרכז ברור.

האופי שלו - זה הדבר הטוב, זה הסיבה לתת עליו חווד ראשוני. 

אני אוהב את המיד הקטן הזה - מאוד. 

הוא חם לאוזן, טבעי מאוד, לא מרגיש "מוגבר" יתר על המידה.

הדמויות שמתקבלות ממנו הן לא רזות וצרות וגם לא מנופחות ומוגזמות יתר על המידה - סוג של "בול" לטעם שלי - טבעי, על גבול הניטראלי - עם תוספת של חום אופיינית מאוד לרכיבים של מוראל. 

יש בו את הקסם יש בו את האופי 

אין בו הגזמות. 

העלות של זוג כזה הרבה מתחת לאלף שקלים - זו תמורה הולמת למחיר. כמובן ישנם COOKIE CUTTERS שיתנו תמורה גדולה יותר להשקעה ממש מינימלית - אבל היי, זה מוראל! זה מוצר ישראלי וזו גאווה גדולה. 

• רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

פורסם

יש לי את שלושתם... כרגע ה254 במחסן והם נכון להיום המיד האהוב עליי

הccwr הוא לא מיד, הוא רחב פס ואמור להיות מסוגל לתפקד ללא טוויטר.

הוא עולה יפה עד אזור ה14 באון אקסיס ויכול להתחבר נהדר עם סופר טוויטר.

אבל מבין השלושה הוא דווקא מרגיש לי ההכי רזה וחסר נפח. אבל אני מת על זה דווקא.

השניים האחרים הם מידריינג'ים כשהcdm הוא dome לא זקוק לנפח ולכן גם קל מאוד להתקנה

אבל יש לו יותר כוח מלאחרים דווקא במיד העליון והוא מאוד מאוד חם, לא ניטראלי אבל ייחודי.

היה לי בעבר גם את הcdm54

המגבלה הקשה עם הcdm זה שהחיתוך הכי נמוך שלהם הוא 550-600 בחיתוך מאוד חד כי הfs גבוה והוא לא יכול לסבול התעללות באזור ה300 הרץ.

לmm2 יש קלות התקנה של cdm

הוא יכול לרדת נמוך ממנו

אבל הוא לא יכול לעלות גבוה כמו הccwr

מצד שני יש לו קצת יותר חמימות בתחושה שלי.

שוקל להוסיף את הccwr בפודים כאחוריים ברכב הזה בסביבות הקיץ אולי

Pioneer TS-X150

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חווד על בסיס תקופה ארוכה - MOREL MM2 

נתונים - 

מידים CONE בעלי פרופיל שטוח במיוחד (מתחת לס"מ) וקוטר ממברנה 2 אינטש

FS באזור ה145 

מה קורה בפועל - 

טווח התדרים היעיל שלו נכנס איפשהו ב300 הרץ אבל כשמשתמשים בו בחיתוך מתחת ל600 הרץ חד - עוצמת השמע שניתן להוציא ממנו מוגבלת.

לאנשים שאוהבים לשמוע באמת חזק - מוזיקה בעוצמת שמע ממוצעת 100 דיבי למשל - אם אתם רוצים לחתוך אותו נמוך, תבחרו מראש באלמנט ממשפחת ה3.5 אינטש או 4 אינטש של מוראל 

לי - הוא נותן תוצאה מספקת - זה כל מה שאני צריך. 

אופי צליל, תמונת סאונד (במה, אימג'ינג) 

לא מאכזב בשום צורה, אלמנט אה-לה מוראל טיפוסי 

צליל בגוון חם-ניטראלי.

רזה בנפח אבל לא בעל אופי קר.

סנטר מאוד ברור, קצוות במה מאוד רחבים בזמן שהם מותקנים לחלוטין OFF AXIS 

מאוהב בהם. 

למי הייתי ממליץ על המוצר? 

לאוהבי המותג בראש ובראשונה - לכל מי שמוראל עבורו זה תרגום ישיר למילים "בית ישראלי חם". 

לאנשים שמחפשים לחפש שמע טוב בעוצמות שמע הגיוניות ובריאות להאזנה. 

לאנשים שלא מוכנים ורוצים בכל מחיר להמנע מתוספת של בניות או פודים ברכב שלהם או לצמצם אותם למינימום האפשרי ועדיין רוצים את היתרונות שעבודה בסט שלושה חלקים מביא איתו. 

לאנשים שרוצים לשמור על התקציב נמוך. 

למי לא הייתי ממליץ על המוצר? 

למי שאוהב ווקאל טיאטראלי - מלא נפח וכוח בייחוד באיזור המיד הנמוך.

למי שאוהב לשמוע מערכת שמורגשת ונשמעת כמוגברת עם עודף כוח והד - תבחרו באלמנט גדול יותר מראש. 

למי ששומע מוזיקה בעוצמות שמע ממוצעות שהן צפונה ל96 דיבי אולי אפילו 93 דיבי (שזה רוב קהל הDIY) 

למי שהידיעה שיש לו מוצר שהוא סדרת כניסה או ביניים פשוט תשאיר בו טעם של אכזבה למרות שמדובר באלמנט פשוט פנטסטי. 

Pioneer TS-X150

פורסם

חוו"ד - טוויטרים מסוג AMT - חיכויים סיניים של דייטון SOUNDERLINK AMTPOD-4 

בפועל זה דייטון אודיו AMTPOD-4 אבל נקנו דרך הדוד עלי והגיעו בקופסאת קרטון רגילה בניגוד לעיצוב של דייטון - קופסא לבנה, ריבוע ירוק, כיתוב שחור. 

בסופו של דבר הדפסתי להם תושבות לפי הצורה של המפתן העליון של הדיפון - מה שנקרא באנגלית סייל פאנל 

image.thumb.png.07215164a8511cc12c8b9f56f41d5837.png

אני לא משתמש בהם כטוויטרים - לזה השארתי את הטוויטרים של הסט SONY XS162ES 

הם מדהימים בעיניי אבל כמו כל סופט דום כמעט - בפועל יש להם נפילת כוח אפילו אם הם כן מנגנים מעבר ל20 קילו - אין להם ממש כוח בקצה הממש גבוה. 

הAMT הקטנטנים האלה מאידך - נכנסים איפשהו רק מ6K הרץ ובOFF AXIS זה אפילו גבוה בשביל הMM2 - אולי אם הם היו באון אקסיס ואז גם לא הMM2 אלא הCCWR - כן הם היו נפגשים עם הAMT 

אבל לAMT האלו גם אין שום "נשיכה" או "בשר" בגוון שלהם - הם אנמיים וסופר רגועים וזה לא משהו שאני מתחבר אליו - לעומת זאת לסופט דום - יש את זה בד"כ בכמויות. 

אז לקחתי קבל 3.3 של ווימה ובעצם חתכתי את הAMT שיכנסו איפשהו מ12K ופשוט ישלימו לסוני את הקצה העליון. 

המחיר - בדיחה - זוג סאונדרלינק כאלו עולים סה"כ 130 שקלים! 

חמישה קבלים עלו בערך עוד 10 שקלים. 

התוצאה - הדבר הכי רחוק בעולם מבדיחה. 

קודם כל בגרף במדידת סוויפ - אין לי שום נפילת כוח מ900 הרץ עד 20 קילו הרץ - יש פיקים יש דיפים אבל הרף התחתון של הטארגט מחזיק את התחום הזה יפה מאוד. 

מבחינה של איך זה נשמע - הם מוסיפים קלילות, חוסר מאמץ למערכת - התמונה מאוד מאוד ברורה, מאוד נעים לאוזן - מלא אוויר, פתוח, רחב! 

אני לא מוצא שום תחרות בפן הזה בין טוויטרים מהסוגים של ריבון, פלאנאר או AMT באיך שהם מייצרים קצה עליון - גם אם זה בקושי שמיע - באמת שלא היה לי אפילו מה להנחית מבחינת EQ - זה פשוט מרגיע את הכל. 

לא בטוח שאני מסוגל יותר בהמשך הדרך שלי להתקין אף מערכת בלי התוספת הזו. 

מה ההבדל כאשר הם מכוונים ON AXIS לעומת OFF AXIS 

מדעית,לכוון AMT באוף אקסיס זה חוסר הבנה מוחלט של האלמנט - הם מאבדים את כל ההיענות והכוח שלהם אם הם לא באון אקסיס - אפשר סטיה קלה אבל רצוי און אקסיס מלא. 

מעשית - אני מבין היום למה יש מלא סטאפים שבהם הם מכוונים CROSSFIRE (אוף אקסיס מלא אחד מול השני) או בכלל לכוון השמשה. 

זה יוצר סוג של IN FILL או FRONT FILL בסטייג' - המקום שהם מכוונים אליו - אתם תקבלו שם יותר נפח של מידע של צלילים גבוהים, סוג של ECHO לווקאל - אני פחות מתחבר לאפקט הזה אבל כן זה בהחלט מייצר אווירה זה משיג משהו - זה יוצר במה גדולה ורחבה אבל זה גם יוצר סוג של הד - לי זה הפריע. 

באון אקסיס - זה פשוט וואו. 

זה כמו לראות פעם ראשונה בחיים סרט בHD ואז לקפוץ מ4K ל8K או מQLED לOLED (או שזה ההפך...) זה הרגע שבו עד כמה שההבדלים קטנים - התחושה היא פשוט אחרת. 

אם הייתי צריך לבחור בין להשאר עם סט 2WAY ולהוסיף AMT 

לבין להשאר עם סט 3WAY שיש לי בו מידריינג' שלחלוטין מקבע את גובה ומרכז הבמה 

הייתי עם חיכוך שיניים בוחר ב3WAY פשוט כי אני אוהב את התמונה יציבה יותר - אבל וואו כמה שהיא גם היתה עמומה יותר בלי הAMT האלו. 

שורה תחתונה 

השקעה מינימלית, תמורה לא פרופורציונאלית למידת ההשקעה הן במחיר הן בהתקנה. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...