Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 478
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נשאיר מקום לחולמים 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אמנם אין עדיין ריקול כמו בטויוטה והיבואן לא יצא בהודעה רשמית אבל נראה לפחות שהיבואן בהוראת היצרן לוקח אחריות על עניין שרשרת הקמשפטים

*תמונה מהפייסבוק

FB_IMG_1754460881459.jpg

פורסם

כן יודע, ההודעה הזו יצאה חודש אחרי... שבחרתי לבצע פרטי. אחרי שאחד המורשים אמר לי שהרכב תקין למרות שנדם לי פעמיים באמצע כביש.

אחרי שהגעתי לאורן ושם כבר ראו שיש הזעה מהמקומות שבהם האטם סיליקון נכשל.

אז תודה, להכנס לעימות על זה בחרתי שלא ובאותו רגע גם החלטה שזה המוצר psa האחרון שלי לפחות לתקופה ארוכה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תופעה דומה היתה בזמנו עם החלפת הקלאצ'ים בתיבות הרובוטיות:

בעוד VAG ניאותו לבסוף (אמנם אחרי תביעות, אבל בכ"ז), והסכימו לתת אחריות ולהחליף קלאצ'ים/חלקים אחרים,

מי שרכש רכבי פיאט עם תיבת-הילוכים דו-מצמדית והיו לו בעיות, קיבל כלום-עם-כלום.

ואז אנשים הצביעו ברגליים, ועכשיו מתפלאים בפיאט, למה אנשים לא חוזרים אליהם

(בין השאר ,בגלל הסיבה הזאת).

נו,טוב... אולי כדאי שתכתוב לטויוטה שתייצר סיטרואן סי5 (כלומר שסטלנטיס ייצרו להם ,רק שעל החזית יופיע סמל של טויוטה ולא סיטרואן).

ואז אולי גם סיטרואן יבינו, מה זה אומר לעמוד מאחורי הרכבים שלך ולקחת אחריות כשצריך , בלי יותר מדי משחקים.

פורסם

בפיאט זה כי אין מבחר של רכבים.

אין סופר מיני, אין משפחתית, אין גיפונים. אין כלום.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעה, ntd כתב:

נו,טוב... אולי כדאי שתכתוב לטויוטה שתייצר סיטרואן סי5 (כלומר שסטלנטיס ייצרו להם ,רק שעל החזית יופיע סמל של טויוטה ולא סיטרואן).

ואז אולי גם סיטרואן יבינו, מה זה אומר לעמוד מאחורי הרכבים שלך ולקחת אחריות כשצריך , בלי יותר מדי משחקים.

לא מזמן יצאה כתבה שטויוטה לקחו אחריות על ה1.5HDI שהם משתמשים בו למסחרית שלהם וקראו באופן יזום ללקוחות לבצע עדכון שרשרת. אפרופו אם כבר מדברים על זה. 

Pioneer TS-X150

פורסם

למה ככה, הצורפתים עושים אחלה רכבי שטח.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 7 דקות, lanosforce כתב:

סיכום עשור (וחצי) עם המורשת של סובארו - אופטימוס פריים 

לא סתם התחלתי בשיר הספציפי מפרפר נחמד על בית ורכב - לא, אני מאוד לא מסכים עם האמירה שאלו הן קופסאות ולא יותר בוודאי שלא בית - אבל גם בטח ובטח שלא רכב. למען האמת זה פיתח אצלי מאותו רגע סלידה לתכנית. 

"אוטו" - מכונית, רכב... איך שלא נקרא לזה בעיני היא קודם כל חוליה מקשרת בין אב לבנו. 

הקשר ביני לבין אבא שלי מאז ומתמיד היה סביב מוטוריקה, אלקטרוניקה, חשמל. 

וגם הרכב לא סתם קיבל את השם אופטימוס - על שם אופטימוס פריים, כי זה מה שאבא שלי היה בשבילי, כשהייתי קטן. וכן זה מראה באופן מיידי על כמות האמוציות שיש לי כלפי הרכב הזה ועד כמה שהמחשבה באמת למכור אותו תמיד מלווה ב- אז אולי עוד שנה? 

וכן - יש בי חלק שלא מאמין שרכישה אחת של מוצר עם כזו מידת שימוש - משרתת את הבית, המשפחה כבר 15 שנה.

הרכב עבר לבעלות שלי 10 שנים אחורה - והוא נרכש במטרה להחזקה מינימלית של 10 שנים - הגעתי למינימום הזה  והאמת זה לא מעט. 

וכן - יש מחשבה להחזיק באופטימוס עד שיגיע לשני טסטים בשנה השאלה - באיזה מחיר - נפשי וכלכלי. 

ויש מחשבות שאולי כדאי כבר להמשיך הלאה. 

אז מה הרכב הזה עבר איתי - מה זה 10 שנים? 

הרכב הזה ראה איתי את הדירה הקודמת ואת הנוכחית. 

את לידת הבן הצעיר 

עשור של מקום עבודה ושנים של נסיעות לתל אביב

הרכב הזה ראה איתי את פטירתה של אמא ז"ל ואת הנסיעות הרבות איתה לבית חולים הלוך וחזור. 

הרכב הזה ראה את החרמון הרכב הזה ראה את אילת.

הרכב הזה משרת את אשתי בנאמנות - מפנק ונוח. 

זאת לא בסה"כ קופסא שנוסעים בה! 

ומה הריג'קטים אחרי 15 שנה? 

ואשאיר לכם להבדיל בין בלאי לתקלה - כל אחד מפרש את זה אחרת. 

שני טיפולים גדולים שכללו החלפת שרשרת טיימינג - משאבת המים עדיין המקורית! טובה על פי היצרן ל300 אלף קילומטרים. 

מכסי שסתומים שהוחלפו בשנה שביעית. 

רדיאטור שהוחלף ביחד עם צינורות וטרמוסטט - זו היתה עד עתה תקלה משביתה יחידה! 

מפתח אחד שהמחשב רכב מפסיק לזהות את הקוד שלו לאחר קידוד (המפתח עובד אבל מאבד את הערכים) - לא נורא - חי עם זה - אפשר לנהוג עם המפתח הזה גם.

מנוע מצבי מניפה למזגן שמטקטק - ככה כבר מאז שהרכב אצלי - כל עוד המזגן עובד ועובר בין מצבים (רק מתקתק כששקט) - לא נוגע, זה פירוק דש. 

שני פנסים שהוחלפו בשנה ה13 - אחד מהם מקורי אחד מהם DEPOT - הדיפו כבר מתחיל להראות התחלת התקלפות הלקה. 

חלקי פרונט שהוחלפו שנה שעברה - תותבים בעיקר. 

ספק ג'אנט אחד מעוות ויהיה צריך לרענן לרכב רביעיית ג'נטים בהמשך - על בסיס טענה של עובד בתקריה שאני יותר חושד שחמד בסט המקורי. (רכב נוסע חלק בכל מהירות).

טמבון קידמי שהתושבות שלו שבורות חלקית - כנראה אשאיר ככה או אהדק בצורה מסוגננת עם בורג ותבריג בהמשך. 

ובית מצערת שבקרוב יוחלף - הוזמנה חדשה בעלות של 390 שקלים - מק"ט מקורי. 

הטמבונים שרוטים, יש מכות חניה קטנות פה ושם אבל לא משהו שמצדיק פחחות או צבע. 

על מכסה המנוע וחלק מהגג ומכסה תא המטען כבר יש דיסקולורציה שהיא באופן מלא - פטינה... ואני אוהב את זה, זה מגניב, הגיל של הרכב.

קופלונג הגה מתקתק אבל הוא מברזל וזה עובר טסט ככה כבר 14 שנה...

וזהו - באמת זהו, כל השאר זה טיפולים שותפים, בלאי סביר של צמיגים, מצברים. 

שקלתי אולי לקחת את אחותי שהיא מעצבת גראפית ומאיירת - ולעשות לרכב הומאג' לPOPART עם טושים שחורים וקצת נגיעות של לבן פה ושם על קווי המתאר של הרכב אבל תכלס מיותר. 

מה הלאה? 

עד סוף השנה בוודאות הרכב נשאר איתנו. אח"כ זה או שתהיה שנה 11 (16) ואולי פשוט נחליט שזה עד שני טסטים או תקלה שתשבית אותו לגריטה לפני. 

אבל נכון לעכשיו - אחזור לזה לקראת דצמבר.

וממתין לראות שהבית מצערת תגיע - יש בעיות קשות היום עם משלוחים לארץ כבר משהו אחר שהזמנתי למשל מעלי - קיבלתי זיכוי כי לא יכלו לבצע משלוח. 

ואם זה פותר את הבעיה אז הרכב הזה כשיר לעוד תקופת בעלות או למכירה לידיים פרטיות. 

ולסיכום

ככל שהזמן עובר אני אשכרה מעריך את הרכב הזה ובכלל את המותג - יותר ויותר. 

זה רכב שנבנה לאנשי DIY 

הכל נגיש, הכל מול הפנים כמעט והכל מתפרק עם בוקסה 10 ומברגים. באמת - 

פותחים את מכסה המנוע ואם צרים מפרקים דיפוני רצפה או מגן רפש והכל נגיש - 

רדיאטור, מיכל החזרים, וונטות, אלטרנטור, מדחס מגן, משאבת עזר - הכל מול העיניים. 

סטרטר מלמטה - חיישן חמצן עליון (הבעייתי) נגיש בפירוק קרן אוויר. 

התחתון מהמגן רפש של הגלגל הימני 

PCV ובית מצערת וEGR - מפרקים קרן אוויר והופס אתם שם. 

פשוט תענוג! בשנתון שלי הפילטר שמן עוד מלמטה והטיימינג עם רצועה אח"כ הפילטר עובר למעלה והטיימינג שרשרת. 

הדבר היחיד שבאמת לא נעים זה פלאגים אבל במנועים שבאו הלאה המנוע כבר בזווית שהופכת את זה להרבה יותר קליל. 

הרכב נעים לנהיגה! שלי גם מבודד אקוסטית ועם מערכת אז מאוד שקט סה"כ 

מרווח מאוד! ליושבים מאחור - רק שהמושב האחורי לא מתקפל וזה מינוס רציני בעיני. 

זה לא רכב חזק או מהיר הוא די כבד - אבל כל עוד לא עולים את הקסטל - לא ממש נורא. 

ועיצוב - הדור הזה שמרני מידי ומבוגר מידי בעיני - עדיין, כל בוקר שאני רואה את הרכב הזה בחניה אני גם אוהב אותו וגם - חושב על אבא (שבזמן כתיבת הפוסט עדיין איתנו ובסדר בגיל 81). 

זאת לא קופסא שנוסעים בה... 

שלחת את ההודעה על היפנית בשרשור של הצרפתיה. יותר מדי באגטים היום? 😉

• מצחיק 2

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

טוב טוב נערוך בערב בחיי

• מצחיק 1

Pioneer TS-X150

פורסם
בתאריך 6.8.2025 בשעה 08:57, שחר 1 כתב:

לא מכיר אף צרפתיה שתגיע ל200 מיליון קילומטר 🙃

נסעתי השבוע במונית 3008 1.5D, עם 400KKM.

נסעה לא רע ובמפתיע נראתה לא רע בכלל מבפנים.

היא מונית חלופית, הנהג שכר אותה כי המרצדס שלו תקועה במוסך כי הלך המנוע.

(האירוניה התאבדה בפינה).

אז אין לו מושג מה ההיסטוריה התחזוקתית שלה, אבל אני מאמין שאחרי נגיד 200KKM אף אחד לא היה משקיע בה בתיקון יקר, אז כנראה שלפחות את חצי הנסועה השני היא עשתה על המנוע/גיר הנוכחיים.

ובהיותה מונית חלופית זה לא שהיא זוכה לחיים קלים, ההיפך.

הופתעתי מאוד.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

אני לא מופתע בכלל - בייחוד בייחוד - אם ביצעו שם "ביטול אוריאה" שכולל בתוכו מחיקה של הEGR ושל הDPF וכנראה גם הממיר - מתישהו מתאר לעצמי שאם לא הוחלף מנוע, בוצע שדרוג קיט בית קאם ואם הוחלף מנוע כנראה לאחד משודרג. 

ולגבי המרצדס אם זה הC/E200 וזה המנוע רנו עם הריקול - לא מפתיע בכלל. 

Pioneer TS-X150

פורסם
בתאריך 6.8.2025 בשעה 10:03, yulianx כתב:

בפיאט זה כי אין מבחר של רכבים.

אין סופר מיני, אין משפחתית, אין גיפונים. אין כלום.

לצערי, אני מסכים.

ואיך הם הגיעו למצב הזה, שאין דגמים? להערכתי, אחת הסיבות היא שאנשים הצביעו ברגליים, אחרי שחוו חוסר לקיחת אחריות לתקלות סדרתיות אצלם - ברמת היצרן

(וגם זה שקנו אותם, אומר משהו).

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מה יגידו לו...

אהה.. זה חדש?

מה שכן, הייתי מתחיל לבקש פיצוי.

• רעיון טוב! 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...