Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממה שאני מבין זו הוצאה מוכרת, כמו כל שאר הוצאות הרכב, אגרת רישוי כו', אך מוכרות לעוסק פטור עד 45%.

לעוסק מורשה הן מוכרות עד 100%.

הדרך עצמה היא היעד.

פורסם
לפני 50 דקות, ETStudio כתב:

ממה שאני מבין זו הוצאה מוכרת, כמו כל שאר הוצאות הרכב, אגרת רישוי כו', אך מוכרות לעוסק פטור עד 45%.

לעוסק מורשה הן מוכרות עד 100%.

אין הבדל בין מורשה לפטור, שניהם רק 45% בלבד, ורק למס הכנסה, אבל למע"מ זה 2/3.

פורסם (נערך)

עוסק פטור לא מקבל החזרי מע''מ על הוצאות אך גם לא משלם מע''מ על הכנסות. עוסק פטור לא מוציא חשבוניות, רק קבלות.

עריכה אחרונה על ידי kfirsiton

תן חיוך, עוד יבוא היום שגם על זה יטילו מס :)

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, kfirsiton כתב:

עוסק פטור לא מקבל החזרי מע''מ על הוצאות אך גם לא משלם מע''מ על הכנסות. עוסק פטור לא מוציא חשבוניות, רק קבלות.

אני יודע נשמה.

תגובתי היתה על מה שכתב ההוא מעלי שפטור מקבל 45% ומורשה מקבל 100%, ולזה כתבתי שאין זה נכון, ושניהם מקבלים רק 45%.

ועל הדרך כבר הוספתי מידע נוסף, שכל זה אמור רק לגבי מס הכנסה, אבל לגבי מעמ, [למורשה כמובן] מזדכים ב-2/3.

עריכה אחרונה על ידי יעקב כלפה
פורסם
לפני 1 דקה, יעקב כלפה כתב:

אני יודע נשמה.

תגובתי היתה על מה שכתב ההוא מעלי שפטור מקבל 45% ומורשה מקבל 100%, ולזה כתבתי שאין זה נכון, ושניהם מקבלים רק 45%.

ועל הדרך כבר הוספתי מידע נוסף, שכל זה אמור, [למורשה כמובן] רק לגבי מס הכנסה, אבל לגבי מעמ, [למורשה כמובן] מזדכים ב-2/3.

לא עניתי על התגובה שלך. אם זאת הייתה כוונתי, הייתי מצטט אותך כמו מה שאני עושה עכשיו.

עניתי על השאלה בכותרת השרשור.

תן חיוך, עוד יבוא היום שגם על זה יטילו מס :)

פורסם
לפני 3 דקות, kfirsiton כתב:

לא עניתי על התגובה שלך. אם זאת הייתה כוונתי, הייתי מצטט אותך כמו מה שאני עושה עכשיו.

עניתי על השאלה בכותרת השרשור.

אוקי אחי. סורי.

פורסם
לפני 7 שעות, tinoki כתב:

וכל עוד המחזור נותר נמוך, כמובן

ברור רק התחלתי בתחום, אבל אפשרי להוציא קבלה ישר בתחום אחר שעוסק בו? עצמאי ואז סוף שנה כבר לדווח על עוד תחום? איך זה הולך?

פורסם

השנקל שלי:

בזמנו פניתי לרשות המיסים ע"מ להוסיף או להחליף תחומים בעוסק פטור.

אני מעתיק את עיקר השאלה מהמייל:

ציטוט
האם נדרש לשנות את הגדרת העסק ברשות המיסים?
האם יש צורך להחליף את ההגדרה, או שניתן להוסיף תחומים נוספים?
אם כן, כיצד?

וזו התשובה שקיבלתי:

ציטוט

ניתן להמשיך לתפקד כרגיל – אין משמעות קריטית לעניין

הדרך עצמה היא היעד.

• תוכן חדש...