Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נקודות חשובות בביטוח רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. אני בטוח שרובכם חווים את העלאת המחירים הלא הגיונית של חברות הביטוח והניסיונות של הנציגים לשכנע שהעלות כזאת גבוה כי יכולים לגנוב לכם את הרכב או עוד המצאה על חלקי חילוף. אשמח מאנשים שעשו השוואות בין פוליסות לעצה על לנקודות חשובות שצריך לשים לב כדי לבחור את הפוליסה הכי מתאימה.

איזה דברים חייבים להיות בפוליסה? מה זה אומר סכום השתתפות עצמית,על איזה דברים להתעקש כדי שיכנסו לפוליסה, מאיזה עקיצות ואותיות קטנות לשים לב? בקיצור כל דבר שלדעתכם חובה שיהיה בפוליסה.

תודה רבה.

פורסם
לפני שעתיים, robvandam כתב:

מה זה אומר סכום השתתפות עצמית

הסכום שאתה תשלם בעת תביעת ביטוח. 

לצורך העניין, אם נגרם נזק בשווי 10,000 ש"ח וגובה ההשתתפות העצמית שלך הוא 2,000, אתה תשלם 2,000 והביטוח את היתר. 

מומלץ לדאוג להשתתפות נמוכה ככל הניתן.

פורסם

לא בהכרח .

תלוי בכמה זה מייקר את הפוליסה .

יש חברות שבהן תוכל להקטין את הפרמיה תמורת הגדלת ההשתתפות העצמית.

לדוגמה : אם הגדלת ההשתתפות העצמית ב2000 שקל תוזיל את הפרמיה ב500 שקל , מה תבחר ? 

אני אבחר לשלם 500 פחות שזה רווח מיידי ולהניח ש2000 שקל אם וכאשר לא ימוטטו אותי. 

צריך לזכור שהביטוח כמו קזינו תמיד מרוויח ואתה צריך להגן על עצמך מקטסטרופה

• אהבתי 1
פורסם

כדאי לוודא שאין ערך כינון בביטוח. משמעות ערך בכינון היא שבעת תיקון הרכב, שמים לך חלקים חדשים במקום החלקים המשומשים שנפגעו, ואתה יוצא עם רכב במצב חדש יותר משהיה לפני התאונה, לכאורה - ותשלום ההחזר מהביטוח מקוזז בהתאם (היה לי בעבר ערך כינון של 1.5%). זה מעצבן, ואפשר לבטל את זה לרוב כחלק מהמיקוח.

• רעיון טוב! 2
פורסם

צריך לשים לב מה גובה ההשתתפות לצד ג',

ראיתי כאלו עם 250 או 500 אש"ח,

לדעתי זה נמוך כשח"ו קורה תאונה עם מעורבות של כמה רכבים, עדיף לשלם כמה שקלים היום, מאשר למכור את המכנסים מחר.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 15 דקות, WE988244 כתב:

ראיתי כאלו עם 250 או 500 אש"ח

נדמה לי כי בהנחיות משרד האוצר יש מינימום כיסוי הגבוה מזה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בתאריך 31.10.2023 בשעה 07:01, chrono כתב:

כדאי לוודא שאין ערך כינון בביטוח. משמעות ערך בכינון היא שבעת תיקון הרכב, שמים לך חלקים חדשים במקום החלקים המשומשים שנפגעו, ואתה יוצא עם רכב במצב חדש יותר משהיה לפני התאונה, לכאורה - ותשלום ההחזר מהביטוח מקוזז בהתאם (היה לי בעבר ערך כינון של 1.5%). זה מעצבן, ואפשר לבטל את זה לרוב כחלק מהמיקוח.

אשמח להרחבה לגבי משמעות ערך הכינון.

אני הבנתי מהסוכנת שמדובר בסכום שכאילו מהווה את העליה של הפרמיה שהם גובים ממך במקרה של תאונה

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

כעקרון פרמיה שנוצלה מתבטלת. דמי הכינון נועדו לחדש אותה לאחר תביעה של ״נזק חלקי״, כך ששנת הביטוח מושלמת. כמובן שבמקרה טוטאל לוס הפוליסה מתבטלת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה הרבה יותר מזה,

לסוע בכביש בלי צד ג' זה פשע,

דפקת מישהו ואין לך איך לשלם, למה ההוא אשם להתגלגל איתך בבתי משפט כי אתה מנוול שנוסע ללא צד ג'.

הלואי שיוסדר בחקיקה שנסיעה ללא צד' ג' זה כמו נסיעה בלי ביטוח חובה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 1 דקה, zvigolden כתב:

פעם פגע בי מישהו ללא צד ג' . אולי אפילו ללא חובה. 

תבעתי את הביטוח שלי , ספגתי עליית פרמיה והמשכתי הלאה בחיי בלי בתי משפט

כי היה לך מקיף,

אבל מה אשם מי שהרכב שלו שווה 20 אלפש"ח ולא כלכלי לו לעשות מקיף,

לכן אם חלאת אדם תסלח לי על ההגדרה, שלא אכפת לו מהרכוש של השני יכנס בו, ואין לו איך לשלם אז הנהג התמים שנסע בכביש ללא מקיף אמור לסבול כי אותו אחד לא עשה צד ג',

זה שאתה לא עושה מקיף כי לא אכפת לך על הרכוש שלך או לא כלכלי לך,

זה לא אומר שיש לך זכות להמר על הרכוש של השני בכביש.

• אהבתי 1
פורסם

אתה קצת מגזים. בוא, ואם תהרוג ילד בתאונה, נראה לך שתשלומים מביטוח כלשהו יעזרו להורים שלו? זה אומר שכשאתה עולה על ההגה, אתה מהמר בחיים של אחרים, ללא שום יכולת לכסות על התוצאות, לפי העקרון שאתה הצעת...

ברגע שאתה הופך להיות בעלים של משהו, ובפרט רכב - אתה לוקח סיכון שיקרה לדבר הזה משהו, ולא בטוח שתפוצה בהתאם... ישנם חוקים שמטרתם להקטין את הסיכוי לכך. אבל ביטוח צד ג' והון שמאפשר למישהו לעמוד בהתחייבויות שלו הם לא חובה לפי החוק, כי מישהו ישב וחשב כל זה, והגיע למסקנה שחיוב נהגים בכך לא עולה בקנה אחד עם הסיכון.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...