Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי את הרכב לפני שלוש שנים 

הרכב עשה כבר 170000 ק"מ ואני לא יודע אם החליפו לו שמן גיר מתי שהוא, האם כדי להחליף?

ואם כן זה מסובך לעשות את זה לבד?

שאלה שניה:

החלפתי לפני כמה חודשים רפידות ודיסקים בגלגלים הקדמיים והבנתי שיש הבדל בין הבורג למטה שיש לו גומי לבין הבורג למעלה שאין לא גומי השאלה אם זה קריטי עם מחליפים בניהם? 

אני כמעט בטוח שלא החלפתי והרכב גם בולם טוב, אבל בשביל השקט הנפשי :)

פורסם
לפני 31 דקות, נתנאל מ כתב:

בקילומטראז כזה אל תיגע זה רק יעשה נזק.

ואת העצה הזאת אתה נותן על סמך מה?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
Just now, סולל הדרך כתב:

ואת העצה הזאת אתה נותן על סמך מה?

עצה ששמעתי ממכונאי שהוא 40 שנה במקצוע וסיפר לי על מקרים שקרו לו שהביאו לגיר מחליק ולהרס שלו.

פורסם

היות וזאת עדות שמיעה, אתה לא בעל מקצוע וגם אני שמעתי מנפח חרש ש 45 שנה במקצוע... שכדאי
אז בוא ניתן לבעלי מקצוע לענות
לכל הפחות יכולת לציין, את דעתך הצנועה והלא מקצועית לפני שנחרצת בתשובתך,

דעתי הצנועה והפחות נחרצת והלא מקצועית, לנסות להשיג תיק טיפולים במוסכי הרשת, אולי יש תיעוד כזה של החלפה
הגיר הזה רגיש להזנחה ובכל מקרה ההחלפה היא חלקית
אני באופן אישי הייתי שוקל לחיוב החלפה, כמובן שרצוי לקבל חו"ד ורצוי ממכונאים במוסכי הרשת שמנוסים מאיתנו

החלפה שמן גיר במוסך של הרשת ~ 1000 ש"ח וזה עדיין זול ביחס לעלות תיקון או החלפת גיר

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

באופן כללי החלפת שמן גיר זה לא רק שדבר טוב אלא נחוץ.

אם הגיר כבר עבר 200 אלף+ קילומטר ולא החליפו לו אף פעם כנראה שההזנחה תגרום להתפוררות של הגיר מבפנים אל תוך השמן ובמקרה הזה עדיף לא להחליף שמן.

אבל זה רק מקרים קיצונים של רכבים מאוד ישנים. בדיקה טובה שאפשר לעשות זה להוציא את מדיד השמן גיר, לנגב על נייר טואלט ולראות האם יש עוד צבע אדמדם (אפילו אם חלש) שזה טוב, והאם יש נצנוצים בשמן (שזה חתיכות מתכת וחומרי קלאץ שזה רע מאוד). ולפי זה להחליט.

באופן כללי מומלץ.

פורסם

אוקי תודה,

אני יבדוק את צבע השמן 

לפני 8 שעות, asaf_10 כתב:

שאלה שניה:

החלפתי לפני כמה חודשים רפידות ודיסקים בגלגלים הקדמיים והבנתי שיש הבדל בין הבורג למטה שיש לו גומי לבין הבורג למעלה שאין לא גומי השאלה אם זה קריטי עם מחליפים בניהם? 

אני כמעט בטוח שלא החלפתי והרכב גם בולם טוב, אבל בשביל השקט הנפשי :)

לגבי הבלמים ידוע לכם משהוא

פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, סולל הדרך כתב:

היות וזאת עדות שמיעה, אתה לא בעל מקצוע וגם אני שמעתי מנפח חרש ש 45 שנה במקצוע... שכדאי
אז בוא ניתן לבעלי מקצוע לענות
לכל הפחות יכולת לציין, את דעתך הצנועה והלא מקצועית לפני שנחרצת בתשובתך,

דעתי הצנועה והפחות נחרצת והלא מקצועית, לנסות להשיג תיק טיפולים במוסכי הרשת, אולי יש תיעוד כזה של החלפה
הגיר הזה רגיש להזנחה ובכל מקרה ההחלפה היא חלקית
אני באופן אישי הייתי שוקל לחיוב החלפה, כמובן שרצוי לקבל חו"ד ורצוי ממכונאים במוסכי הרשת שמנוסים מאיתנו

החלפה שמן גיר במוסך של הרשת ~ 1000 ש"ח וזה עדיין זול ביחס לעלות תיקון או החלפת גיר

עדות שמיעה (כלי ראשון) מאדם שהוא כן איש מקצוע וביצע זאת כמה פעמים . אני לא צריך לנסות ולגרום נזק לעצמי ורק אז להמליץ לאחרים-  זאת טיפשות. 

אגב זה לא רק הוא אומר , אני ראיתי עדויות של אנשים ברשת שהדבר הזה הרס להם את הגיר.

ולנושא - תבדוק את הצבע (אם יש לך אפשרות כזאת והגיר לא אטום) זה יהיה רעיון מעולה.

עריכה אחרונה על ידי נתנאל מ
פורסם

אל תיתן לפרטים הקטנים לבלבל אותו...

כן יש אכן שמדווחים שלאחר החלפת שמן גיר, זה הרג אותו סופית... נכון

לכן זה מאוד תלוי, כמה ק"מ עבר הגיר, האם יש תיעוד לטיפול שנעשה, מה מצב השמן ומה סוג הגיר
ולכן, ההמלצה צריכה להגיע ממוסך מורשה של מיצובישי שמכיר את הגיר ויכול לעזור בהערכת הסיכונים
אין פה 100% הבטחה לכלום, אבל יש סיכוי מול סיכון ואת זה הייתי לוקח רק ממוסך מורשה

כבעלים של מיצובישי, אני יכול להמליץ על המוסך שלהם ברמלה (מוסך המרכז), יש להם תודעת שרות גבוהה והייתי מנסה לפחות טלפונית להתיעץ איתם
במקביל אם יש קבוצות של ספייסטאר בפייסבוק, הייתי מרחרח גם שם.

• תוכן חדש...