Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבקש את עזרתכם,

מחפש ג'יפון בתקציב הנ"ל. לא נוסע הרבה בשנה, אולי באיזור ה-6K.

הכי חשוב לי זה אמינות, בטיחות, אחזקה לא יקרה.

מה עדיף מבין השלושה ? או אולי אופציה אחרת שאני לא מכיר ?

האם שנתון נמוך עם ק"מ נמוך עדיף על שנתון יותר גבוה ?

פורסם

ה XV תהיה הכי פחות מתאימה בגלל מערכת 4X4 שיש לה עלויות תחזוקה (לא בשמים, אבל יש)

תוסיף מנוע 1.6 אנמי, או 2.0 שבשנתונים הראשונים סבל מבעיות אמינות

ספורטאז 1.6 גם תרגיש חלשה וגם לה יש שטוענים לצריכת שמן, פנסים שדוהים ובעיות פלסטיקה

IX35 לא מכיר, מניח שהוא דומה לספורטאז

במחיר הזה מה שחשוב זה מצב הרכב, הדרך בה טופל וכ"ד... כך שכל מקרה לגופו

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אם אתה לא מתכוון לרדת מהאספלט הXV לא בשבילך.

אם כן, אז זה הרכב. לי הספורטאז הרגישה יותר חלשה אפילו מהXV .

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 8 שעות, borsood כתב:

אם אתה לא מתכוון לרדת מהאספלט הXV לא בשבילך.

אם כן, אז זה הרכב. לי הספורטאז הרגישה יותר חלשה אפילו מהXV .

אז כנראה הXV לא בשבילי, לא מתכוון לשטח .

כנראה שאחפש יונדאי. יש עוד אופציה בסכום הנ"ל  ?

פורסם

יש אצלי, ממש עכשיו, סובארו כזו בת חצי שנה ופחות מ 10K  ק"מ כרכב חלופי ( האוקטביה נסעה לטסט ). הסובארו דנן מרמת הגימור הגבוהה ביותר, מושבי עור, מושב נהג חשמלי, גג נפתח וכל מיני צעצועים. מנוע 2 ליטר והאוטו די מפתיע לטובה, נוח מאוד ובמיוחד סוחב מצוין, לפחות במהירויות הצנועות אליהן הגעתי. למעט תא מטען צנוע מדי, האוטו בהחלט עושה שכל, לא הייתי ממהר לפסול.

פורסם

הסובארו אחלה
אבל לך יש רכב חדש עם מנוע 2 ליטר מפואר שעולה 180 אלף שקל
פותח השרשור מבקש רכב זול לאחזקה ב 55 אלף שקל וכדי להיות אמין ככל האפשר בשנתונים הישנים הייתי מתמקד בחדש ככל האפשר, קרי 1.6 (גם כי ה 2.0 בשנתונים האלו היו בעייתים) וגם בפחות אבזור
אז זה כבר לא אותו הרכב...

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

למה אתה מתעקש דווקא על ג'יפון? 
אתה יכול ללכחת על הדגם המשפחתי המקביל, לקבל שנתון יותר גבוה באותו הכסף, רכב יותר חדש - פחות בלאי, וכנראה פחות הוצאות תחזוקה.
אז במקום ספורטאז' \ ix35 \ XV
תבדוק את אלנטרה \ סיד \ אימפרזה....

פורסם (נערך)

כבעלים לשעבר של xv דור ראשון עם מנוע 2 ליטר, זה רכב שונה לחלוטין מהדור השני, אז חוות הדעת שנכתבה למעלה לא ממש רלוונטית.

מה שכן אוכל להגיד עליו הוא שהוא נוח יותר מהספורטאז׳ שיצא לי לנסוע עליו כנוסע כמה פעמים, הוא בוודאות חזק ממנו ומגיב טוב יותר ממנו.

אישית לא החזקתי בו מספיק על מנת להעיד על עלויות תחזוקה בכל הקשור למערכות ה 4x4, אבל יכול להעיד שאצלי בעיות אמינות לא היו, גם לא אכילת שמן. 

אבל זו בהחלט תופעה שהייתה קיימת בחלק מהרכבים.

אחד החסרונות הכי בולטים שלו (שהוא גם יתרון אם הנסיעה שלך היא בעיקר כביש מהיר), היא התיבה הרציפה שלו.

זו תיבה רציפה שלא מדמה הילוכים - מה שאומר שבהאצה אתה תהיה על אותו סל״ד ולא תרד ממנו עד שתרפה מהגז. 

למי שלא רגיל, זה יכול להראות מוזר או אפילו לעצבן. 

מנגד, אתה תימצא על סל״ד נמוך מאוד במהירויות שיוט גבוהות יחסית.

לגבי ה ix35:

למען האמת, אני חושב שבמסגרת התקציב לעומת דרישות הוא יהיה הבחירה הכי מוצלחת שלך. 

הוא יהיה זול יותר מספורטאז׳ מקביל, יהיה קל יותר למצוא אותו ברמת גימור גבוהה יותר בתקציב הזה (מנוע 2.0, אולי עוד כמה תפנוקים), ועלויות האחזקה שלו יהיו זולות באופן יחסי, בזכות חלפים זולים יחסית ואמינות סבירה מאוד.

רק תוודא שהוא טופל סדיר, אחרת יש סיכון לבוצה במנוע, בנוסף לכך, הוא חולק מחלה של הרבה יונדאי מהשנתונים האלה של מתגי חלונות שלא עובדים תמיד (בעיות מגעים), סיפור זול יחסית ופשוט להחלפה.

מבחינת איכות נסיעה, לדעתי הוא עולה על הספורטאז׳ אך נופל מהסובארו. 

המנוע חזק, אבל חלק פחות מהסובארו, והתיבה אומנם פלנטרית ונעימה יותר מה cvt של ה xv דור ראשון, אבל היא קצת עצלה לטעמי.

אבל, תנוחת הישיבה גבוהה ומאוד נוח לנהוג עליו. 

לגבי ה cx5, בתקציב הזה, הן במצב לא ממש שמור ויצריכו ממך תחזוקה שתסתכם בהוצאה גבוהה יחסית, בנוסף למחירי ביטוח גבוהים בטירוף.

עריכה אחרונה על ידי XVSTI
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, XVSTI כתב:

כבעלים לשעבר של xv דור ראשון עם מנוע 2 ליטר, זה רכב שונה לחלוטין מהדור השני, אז חוות הדעת שנכתבה למעלה לא ממש רלוונטית.

מה שכן אוכל להגיד עליו הוא שהוא נוח יותר מהספורטאז׳ שיצא לי לנסוע עליו כנוסע כמה פעמים, הוא בוודאות חזק ממנו ומגיב טוב יותר ממנו.

אישית לא החזקתי בו מספיק על מנת להעיד על עלויות תחזוקה בכל הקשור למערכות ה 4x4, אבל יכול להעיד שאצלי בעיות אמינות לא היו, גם לא אכילת שמן. 

אבל זו בהחלט תופעה שהייתה קיימת בחלק מהרכבים.

אחד החסרונות הכי בולטים שלו (שהוא גם יתרון אם הנסיעה שלך היא בעיקר כביש מהיר), היא התיבה הרציפה שלו.

זו תיבה רציפה שלא מדמה הילוכים - מה שאומר שבהאצה אתה תהיה על אותו סל״ד ולא תרד ממנו עד שתרפה מהגז. 

למי שלא רגיל, זה יכול להראות מוזר או אפילו לעצבן. 

מנגד, אתה תימצא על סל״ד נמוך מאוד במהירויות שיוט גבוהות יחסית.

לגבי ה ix35:

למען האמת, אני חושב שבמסגרת התקציב לעומת דרישות הוא יהיה הבחירה הכי מוצלחת שלך. 

הוא יהיה זול יותר מספורטאז׳ מקביל, יהיה קל יותר למצוא אותו ברמת גימור גבוהה יותר בתקציב הזה (מנוע 2.0, אולי עוד כמה תפנוקים), ועלויות האחזקה שלו יהיו זולות באופן יחסי, בזכות חלפים זולים יחסית ואמינות סבירה מאוד.

רק תוודא שהוא טופל סדיר, אחרת יש סיכון לבוצה במנוע, בנוסף לכך, הוא חולק מחלה של הרבה יונדאי מהשנתונים האלה של מתגי חלונות שלא עובדים תמיד (בעיות מגעים), סיפור זול יחסית ופשוט להחלפה.

מבחינת איכות נסיעה, לדעתי הוא עולה על הספורטאז׳ אך נופל מהסובארו. 

המנוע חזק, אבל חלק פחות מהסובארו, והתיבה אומנם פלנטרית ונעימה יותר מה cvt של ה xv דור ראשון, אבל היא קצת עצלה לטעמי.

אבל, תנוחת הישיבה גבוהה ומאוד נוח לנהוג עליו. 

לגבי ה cx5, בתקציב הזה, הן במצב לא ממש שמור ויצריכו ממך תחזוקה שתסתכם בהוצאה גבוהה יחסית, בנוסף למחירי ביטוח גבוהים בטירוף.

תודה על התשובה המפורטת !

באמת נראה לי שאחפש ix35 במצב טוב, אכן אפשר למצוא בתקציב שלי דגמים ברמת גימור גבוהה.

לא ידעתי של XV יש תיבה רציפה, לא הכי נוח לי כך שממש ירדתי ממנו.

פורסם

בהצלחה,  תתאזר בסבלנות, זה חשוב בחיפוש רכבים יד 2, ותתמקד במנועי ה 2 ליטר, ה 1.6 ירגיש חלש על הרכב הזה.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...