Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוויה חיובית באל על

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב, בהמשך להודעה שלי - נקודה לרעה לזכות אל-על: שירות הלקוחות שלהם בוואטסאפ כמעט ולא מתפקד

כבר פעמיים חיכיתי במשך 3-4 ימים למענה עבור הודעה, כאשר אם אתה לא עונה תוך 5 דק' שהודעה שקיבלת מהצד שלהם, הם סוגרים את הפניה 

• מצחיק 2
  • תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 20 שעות, Nemesis כתב:

מועדי הטיסה נוחים מאוד - יוצא בחמישי בשבע בבוקר וחוזר במוצ"ש

מהנסיון שלי מועדי הטיסה של אל על לרוב נוחים מאוד. גם שדות התעופה לעיתים נגישים יותר.
זה גם משפיע על העלויות של אל על. אני יודע למשל שלנחות בהיתרו בלונדון עולה לחברת התעופה הרבה יותר מבלוטון.
אנשים לא מתייחסים לזה כשהם מחשבים מחיר של כרטיס, למרות שלפעמים שעות של המראה/נחיתה יכולים לגרום להם להפסיד יום בטיול או לנסוע לשדה מרוחק במדינת היעד באמצע הלילה יצריך מהם מונית.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

ברור שזה ככה, כי אלעל ״חברת הבית״ של נתב״ג/ישראל. תטוס מגרמניה תגלה שללופטנזה יש את השעות ״הטובות״. הם משלמים על זה, וזה מובן.
שעת ההגעה זה שיקול מאוד משמעותי כאשר יוצאים לחופשה. לכן זה דווקא מוזר שאתה אומר ש״אנשים לא מתייחסים לזה״. כל אחד שאני מכיר עושה את החישוב הכספי של ״הגעה מאוחרת עם לואוקוסט+אולי עוד לילה״ אל מול ״יום שלם נוסף לחופשה, אבל לשלם לרוב פי 2 לאלעל״.

הבעיה שלי עם אלעל זה הקווים של מערב/מזרח אירופה. אין שום דבר בטיסות האלה שמצדיק לשלם כפול אם לא יותר מאשר כל לואוקוסט אחר. בטיסה בפאקינג 40 יורו של ריינאייר היה לי יותר מקום לרגליים מאשר ב737 הצפופים של אלעל, אז על מה ולמה לשלם על אותו הדבר, לעיתים גרוע יותר, פי 6? 

פורסם

סיפור השעות די מורכב כי, מצד אחד, לטוס בטיסת בוקר חוסך לך לילה במלון, מצד שני גורם לך לילה לבן לפני הטיסה. ליעדים גדולים (לונדון פריז) יש לאלעל לפחות 4 טיסות ביום, אז אתה יכול להתגמש.

טיסות לואו קוסט כמעט תמיד עלו לי עוד לילה במלון, מה שמקזז את החסכון במחיר. מצד שני, יש לא מעט יעדים שיש אליהם רק טיסות לואו קוסט בשעות מוזרות, אבל טיסת קונקשן בשעה לכאורה נוחה שורפת מספיק שעות כדי להעדיף את הלואו קוסט בשעה הלכאורה מוזרה.

מבחינת מושבים - כנראה תלוי באיזה מטוס אתה טס. לצורך השוואה (במטוסים מאותה סדרה) בין אלעל ללואוקוסט - בשנה האחרונה טסתי בשני 738 של אלעל, שתי טיסות ב-738 של נורוויגיאן שתי טיסות ב-7M8 של ריאנאייר. בכל המטוסים היו מותקנים מושבים מודרניים דקים, כך שלמרות pitch יחסית קטן לא היתה בעיית מרווח רגליים. היתרון של נורוויגיאן היה אינטרנט (בתשלום, ויתרתי), באלעל נקודות טעינה type-c ומערכת בידור מבוססת WiFi.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 39 דקות, sperial כתב:

(בתשלום, ויתרתי)

ועכשיו כולם לעשות פרצוף מופתע.

מתנצל אבל הרמת להנחתה.

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

קיבלתם 4 שעות חופש ממני

אגב, לפני מספר שנים התנסיתי בו, ממש לא התלהבתי. אולי בינתיים חל שיפור - לא יודע.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לי הרבה מה להגיב על מה שנכתב פה, אבל בואו נצרף חוויה טריה:

בדיוק נחתתי ביפן אחרי מסע ארוך, אלעל לפריז ומשם חברה אחרת ליפן.

הטיסה הייתה סבירה יחסית לאל על, לא היו אסונות, זה רק שה 777 אחרי חידוש קבינה הם המטוסים הצפופים ביותר שיצא לי לראות (הברכיים שלי נתקעות במושב מלפניי, ואני לא בדיוק ענק. כולה 1.81)

להתעלמות של הדיילים כבר התרגלתי. ביקשתי מסיכה 5 פעמים, או שהתעלמו ממני והמשיכו ב power walk שלהם במורד המעבר או שטרחו לשים אלי לב ואמרו לי "דקה ואני מביא"

המסיכה לא הגיעה. 

אה, ואני בלי המזוודה שלי. אלעל שלחו אותה לפרנקפורט במקום לפריז. מחזיק אצבעות שהיא תגיע לפה ובחתיכה אחת

ברצינות שאני מתעב את החברה הזו. הטייסים עשר, כל השאר בין בינוני לאסון. 

פורסם (נערך)

אני לא מחסידי אל על, אבל נראה שיש אנשים שפשוט אוהבים לשנוא את אל על, ולא משנה מה.

ברגע שאתה בא מראש בגישה שלילית ועם דיעה קדומה, אז החוויה הסובייקטיבית שלך תושפע מכך.

טסתי איתם כ-7 טיסות בחצי השנה האחרונה, ב-3 מחלקות השירות, והחוויה נעה מטובה למצוינת.

בעיקר יש הרגשה ששירות ויחס הדיילים עבר שיפור משמעותי.

על הביזנס והפרימיום אין מה להרחיב - מוצר מעולה (ברחבי גוף), הן המוצר הקשיח והן הרך, אפילו בהשוואה לחברות כמו יונייטד או קתאי פסיפיק.

לגבי האקונומי - כל ה"בעיות" שאתה מתאר קיימות גם בחברות אירופאיות/אמריקאיות אחרות.

גם בלופטהנזה צפוף לברכיים באקונומי (בשביל זה משלמים כמה עשרות דולרים בטיסות ארוכות, כדי לשבת ביציאת חירום), וגם בחברות אמריקאיות המזוודות לא מגיעות לפעמים.

החסרונות העיקריים של אל על כרגע זה שהם לא טסים בשבת והתשאול שלהם בחו"ל, שנע בין סתם מציק לטרחני ביותר.

אה והסנדוויץ' קורנביף באקונומי (טעים, אבל הגיע הזמן להחזיר את הארוחות).

ודבר אחרון, לגבי האוכלוסיה - האוכלוסיה תלויה ביעד לא פחות משהיא תלויה בחברת התעופה.

אבל יכול להיות יותר גרוע, למשל האוכלוסיה שטסה עם טורקיש לאיסטנבול.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1

פורסם

טסתי איתם 4 פעמים בשנה האחרונה ועוד לפני זה. אין לי שום אינטרס לשנוא את אלעל ואני רק רוצה שישתפרו, כי יש פעמים שאני לא זוכה לבחור ומחויב לטוס איתם.

בנוסף טסתי עם מספיק חברות בתקופה האחרונה (דלתא, אמירייטס, ANA, לופטהנזה, טורקיש, וויז)

אני לא מדבר על "צפוף לברכיים", אני מדבר על ברכיים שנתקעות במושב מקדימה.

ברחב גוף!! אפילו ב 320 של לופטהנזה לא נתקלתי בזה.

עזוב לופטהנזה, בוויז יש יותר מקום.

הפרימיום אקונומי של אלעל בכלל לא מוצר כזה מדהים, פיטץ' של 34" ברחבי גוף זה סטנדרט מתחת לתעשייה. היום טסתי בזה של ANA, שם מקבלים 38" ואחלה מושב שבעולם.

המושב של אלעל בפרימיום אקונומי לא רע. עדיף על של דלתא.

שום דבר פה לא סובייקטיבי. דיילים שמתעלמים, בורדינג מבולגן תמיד, מצב קבינות מזעזע, אוכל ברמה של יונייטד/דלתא או קצת מתחת, שזו בכלל לא מחמאה. (ארוחת הבוקר של אלעל וספציפית החביתה ידועה לשמצה, אתה מוזמן לפתוח ביקורות טיסה של אנשים מכל רחבי העולם)

איחורים- אני לא אגיד מילה. תפתח סטטיסטיקה.

מזוודות- כנ"ל (ספוילר, אנחנו לא בקו אחד עם האמריקאים, יותר לכיוון ההודים)

מה טוב באופן עקבי? שירות הארוחות מבוצע בצורה היעילה ביותר שאני מכיר. מהירות על, גם בחלוקה וגם בפינוי. לא מכיר דבר כזה בשום חברה אחרת. 

פורסם

איחורים ומזוודות,

כשחצי מההמראות והנחיתות שלך הן בשדה שבשגרה עובד קרוב אם לא מעבר ליכולת המתוכננת שלו ושהניהול האוירי שלו שונה משל שדות מערביים אז זה די משפיע על הסטטיסטיקה שלך…

אני לא יודע למה בדיוק, יש לי השערות, אבל בשדה מערבי נורמלי נוחתים וממריאים בשיירה כשהמטוסים ׳פתוחים׳ במרווחים של 4-5 מייל.

בנתבג כשאתה מתקרב לאיזור 10 מייל מהמטוס שלפניך מנחים אותך להקטין מהירות, בהמראה בשדה רגיל אתה מצפה שמספר שניות אחרי שהמטוס שלפניך ניתק אתה תקבל אישור המראה (כתלות במערבולות קצה כנף) בנתבג זה נמדד בדקות.

זה משפיע דרמטית על ספיקת הטיסות.

לא יודע מה הסיבה - הממשק מול חיל האויר, מול קפריסין, נהלי עבודה, יתכן וצוואר הבקבוק הוא בכלל התפעול הקרקעי.

למעט דייל/ת הקרקע החייכן/זעוף שעשה לך צק אין או רק תייג את המזוודה שלך כל שאר הטיפול הוא של השדה.

התיוג אוטומטי אז קשה מאוד לטעות בו.

אז סטטיסטיקת המזוודות של אלעל/לופטנזה/יונייטד בנתבג היא בגדול זהה.

כנראה שגם בפרנקפורט.

מי שממיין, משנע ומעמיס את המטוסים, בכל שדה, זה השדה. כך זה בנתבג.

לפעמים בשדות אחרים ההעמסה עצמה היא על ידי חברת שינוע.

אם מזוודה לא הגיעה למטוס או לא הגיעה למסוע אחרי נחיתה לרוב לחברה אין נגיעה בעניין.

166, קאפה, GTV, קופה.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ לרגל יציאת פרק נוסף בסדרת היוטיוב החביבה 'ביקורת פרסומות' - תוכן איכותי בלי קשר, אבל היום הדקות הראשונות מוקדשות לפרסומת החדשה של אלעל עם המילואימניקים:

פורסם
לפני 37 דקות, roiei כתב:

לא נשכח ולא נסלח לאל על, שגבו מחיר של בערך פי 3.5 בזמן מלחמה.

אז הם שרופים אצלנו וזה מה שמגיע להם.

אני מבין שזה מעצבן, אבל אם אין מושבים אז מה אפשר לעשות?

פורסם

לקבוע רף עליון ופשוט לפרסם "נגמרו המושבים מצטערים"?

לחכור מטוס?

לקבוע לו"ז ורשימת המתנה?

פתרונות יש. זו לא הפעם הראשונה, אל על עושה ניצול מאוד ציני במעמד המיוחד שלה, שאיכשהו מאפשר לה לפעול כחברה פרטית אבל לחגוג על כספי מיסים שהם צריכים bailout.

פורסם
לפני 9 שעות, garicho כתב:

אני מבין שזה מעצבן, אבל אם אין מושבים אז מה אפשר לעשות?

מי אמר שאין מושבים? אתה יודע כמה טיסות פתחו? כמה מטוסים היו?
זה ניצול ציני של המלחמה. בושה וחרפה, גועל נפש ומאחל להם שהקארמה תנגוס להם באחוריים.

פי 3.5 ואתה מצדיק אותם? איך הבחור מהסרטון אמר, אז מה אם ברמי לוי נשארו בננות אחרונות אז נגבה 600 ש"ח לבננות?

• תוכן חדש...