Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוויה חיובית באל על

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 שעות, Ragnar כתב:

״טייסים עושים טייסים״ נשמע מעניין

כן, גם אני גיחכתי קלות כששמעתי עליהם לראשונה, אבל בזמנו (ואולי עדיין) זה היה מקור המידע הכי מהימן ברשת למי ששקל להיכנס לתחום התעופה הפרטית או המסחרית, לרבות חבר פורום בכיר לשעבר שמטיס כיום צסנות בארה"ב.

אישית לא הצלחתי להתמיד עמם כי מרוח הדברים שם עלה שהדבר הראשון שצריך ללמוד בדרך לרשיון טיס הוא ניתוק החשיבה הביקורתית והתיישרות עם הנהלים ש'נכתבו בדם'. חוויתי מספיק משטיפת המוח הזאת בצבא ובילדותי הסובייטית, לכן איחלתי להם הצלחה והמשכתי למחוזות נעימים יותר באינטרנט שבהם ניתן לעסוק בתחביב ללא הפרובינציאליות הנלווית.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

דריש, אם לא שמת לב, גם כשאתה נוהג ברכב שלך אתה חייב "להתיישר עם נהלים" - וגם הנהלים האלה נכתבו בדם. מה לעשות, מטוס הוא מכונה יותר מורכבת ממכונית והפיזיקה שלה פחות סלחנית, אז יש יותר נהלים והם מנוסחים בצורה יותר פורמלית. אבל העקרון זהה. כך זה בכל מקום שבו הבטיחות היא מרכיב מרכזי. מנתח חייב לפעול לפי טכניקה מדוייקת, כך גם נהג או מפעיל מכונה בבית המלאכה. את היצירתיות אתה מביא לידי ביטוי כאשר אתה עומד מול בעיה לא מוכרת, אבל גם אז - בכפוף לנהלים ולהיכרות מעמיקה עם החומר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברור לי שיש בינינו פער דורות ותרבויות שלא ניתן לגשר עליו, אבל לאור ההיכרות שלנו בפורום (ואולי גם לאור הרקורד שלי כטכנאי מוטס), הייתי מצפה ממך לקצת יותר קרדיט במקום הטפת המוסר הגנרית הזאת.

פורסם (נערך)

אני בטוח שאתה יודע יותר טוב מכולנו, הרי רוב חברי הפורום ישראלים ולא מבינים בכלום.

אבל אני בטוח שכאשר תזקק לניתוח תרצה שהמנתח יכיר היטב את הרקע הרפואי שלך, ויעבור על כל הצילומים והבדיקות כדי שידע בדיוק מה צריך להתבצע בניתוח ואם זה בצד ימין או צד שמאל, וכשנכנס לחדר הניתוח ירחץ ידיים לפי הכללים כדי שלא יזהם לך את פצע הניתוח, ויכסה את השדה כדי לשמור על הסטריליות, ויחתוך את העור בסכין שמיועדת לחיתוך העור, וישתמש במכשירים הכירורגיים בדיוק כפי שתוכננו כדי שיבצעו את תפקידם בלי להזיק, ויתפור אותך בתפרים מחומרים מתאימים. ושיכיר היטב את הסיבוכים וכיצד למנוע אותם. ואם למרות זאת יש סיבוך יכיר את הדרכים לזהות אותו במהירות ולטפל בו נכון. מה לעשות - כל אלה הם נהלים, והם נכתבו בדם. אתה לא רוצה שבדיוק כשאיזה עורק שלך משפריץ כמו ה-Jet d'eau  הוא יתחיל לאלתר, אלא יכיר היטב את הדרך לעצור את הדמם. 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הייתי רוצה שהמנתח שלי יבין למה הוא עושה את מה שעושה, ואז יעשה את זה יותר טוב אם יש דרך כזאת במקום לחזור על אותן פעולות כמו בקר מתוכנת. סביר להניח שגישה כזאת גם הייתה חוסכת זמן, כסף, וסיכון. ברור לי שאתה חושב אחרת, אין צורך לחזור על אותן מנטרות.

כאשר שאלתי בקבוצה המדוברת (בניסוח מאד עדין ודיפלומטי) מדוע חברות תעופה וצוותי אוויר נוקטים בהתנהגות מסויימת שברור לכולנו שאין לה שום בסיס מדעי או רציונלי (למשל כיבוי הטלפונים שיצא מאז מהמודה), ציפיתי לקבל הסבר ובמקום זה קיבלתי לינץ'. כאשר התעניינתי מדוע הדיילות תמיד מסתובבות עם חיוך מלאכותי ועל עקבים במקום נעליים נוחות והבעת פנים טבעית, כל הפוסטמות שציינתי לעיל פתחו עליי ג'ורה שלא הייתה מביישת את הצומת שבהן אמא שלהן כנראה עבדה בילדותן, במקום להגיד תודה למישהו שמגלה אמפתיה למצבן. וכששאלתי שאלות שאשכרה נגעו לחלק של הטיסה, קיבלתי תשובות בסגנון של מה שרשמת לעיל, עם אפס הסברים והרבה 'סמוך עליי' ו'ככה תמיד עשו את זה'.

מקצוענים עם נסיון ובטחון עצמי לא עונים ככה, לפחות אלו מהם שנולדו אחרי מלחמת יום כיפור. השרשור ששי מריץ פה וקהילות אונליין כמו Mentour Pilot מראות שגם על השאלה הכי לא נעימה אפשר לענות באופן ענייני, ומי שבוחר בטקטיקה שהסברתי לעיל הוא בד"כ אדם לא אינטליגנטי במיוחד שרוחץ במעמד ובתדמית הדמיוניים שלו במקום לבוא עם גישה אמיתית של שיתוף התחביב והידע. חשיבה ביקורתית היא דווקא משהו שלמדתי בישראל ולעתים קרובות חסר לי באירופה, אבל הכבשים המטומטמות שפגשתי בקבוצה הנ"ל השאירו אצלי טעם רע מכל עולם התעופה והעוסקים בו, לפחות דוברי העברית מבינם. התרשמתי שמדובר בעיקר באנשים שטופי מוח שעסוקים בלטפוח לעצמם על השכם ולהתלהב מהמקצוע שבחרו, ללא נכונות לדבר על ההיבטים השליליים שלו. ביליתי שם כמה שבועות וראיתי אילו פוסטים נמחקים, אילו נשחטים ואילו מקבלים במה (בעיקר כאלו שמהללים את המלצריות המעופפות ומספרים איך היו רוצים להיות כמוהן). יצא לי גם לבקר במקומות אחרים באינטרנט ולהתקבל שם באופן הרבה יותר פתוח ודמוקרטי, כיאה למקום שבו אנשים באים לדבר על תחביב משותף ומותר לא להסכים בו על הכל.

כאמור, התחושה שלי היא שהטיפוסים הנ"ל לא באמת מייצגים את הקהילה, ואולי מי שספציפית מחפש בי"ס לטיסה או המלצה לאוזניות יכול למצוא שם את מבוקשו, אבל הרושם הכללי שנותר מהביקור הוא שלילי מאד ולא רק אצלי.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

אבל... לא תיארת הרגע כל קבוצה אינטרנטית שהיא עלי אדמות? מי יותר ומי פחות, כן...?

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

@Derish כנראה שאתה רוצה להיות שפן ניסויים. המנתח ישתמש בשיטות שנבדקו ונמצאו יעילות ובטוחות. אם המנתח ירצה להשתמש בשיטה חדשה - כזו שטרם הוכחה כעדיפה על שיטה קיימת - הוא יצטרך לקבל ממך הסכמה מדעת להשתתף בניסוי. זה לגיטימי לגמרי, אבל זה ניסוי שתוצאותיו עדיין לא ידועות, ולא הוכח שהדרך החדשה עדיפה על הקיימת, שוות ערך או נופלת ממנה.

אגב, ה״למה הוא עושה את זה״ זו בדיוק ההכנה שעליה דיברתי - לימוד המידע הקיים, ביצוע השלמות אם נדרשות, דיון איתך על דרכי הטיפול, ואם אפשר - דיון בצוות. לא תמיד הדבר אפשרי, כי אם תגיע בשעה 2 לפנות בוקר עם כדור בבטן התהליך שונה מזה שבו אתה מסתובב כבר שנתיים עם בקע במפשעה והחלטת שהגיע הזמן לטפל בו. וגם לטיפול באותו פצוע מתבצע לפי הנחיות שנכתבו מתוך ניסיון רב. תמיד יש גמישות להתאמה אישית של טיפול, אבל ההנחיות שכיום נחשבות די מחייבות מבוססות על בסיס הידע שהצטבר משך שנים רבות.

כיוון שמעולם לא ביקרתי בקוקפיט אתייג כאן חבר פורום שאולי יוכל לתרום מהידע שלו בתחום @shais01 

• מעניין 1

פורסם

וחזרה לנושא השרשור:

אין טיסה אחת שלי עם אל על שלא השתבשה, אני טס איתם רק כשאין ברירה לחלוטין, ובכיף אבחר כרטיס שיעלה לי 10 ולעתים 20% יותר אם מדובר על חברה ראויה.

הטיסה השלמה האחרונה שלי איתם הייתה ב 2019. (האחרונה בפועל בשנה שעברה, TLV-AMS, גם כן אסון, אבל לא מבקרים חצי טיסה)

נקודת "אור"- זכיתי לטוס ב 747 הנוסטלגי לפני הוצאה משירות.

ה "כיף" הנלווה לזה- יופי, נוסטלגיה. קבינה מעופשת ומטונפת, מערכות בידור ארכאיות שכלל לא פעלו בטיסה (למרות שהיו אמורות), מצב תחזוקה רעוע למדי וקרקושים מדאיגים לאורך כל הטיסה, אוכל- ...אוכל? אל על כבר מזמן מגישה בטיסות הקצרות מ 6 שעות רק חטיף או משהו שווה ערך (סנדוויץ' מינימלי ואם יש מזל, ארוחה קטנה), איחור בעליה למטוס, עיכוב בהמראה, ושירות עצבני למדי. 

זה בטיסה הלוך. חלקכם מתפתים להגיד "אבל זה מטוס ישן, תוותר קצת, גם ככה הם לא בשימוש יותר"

לזה יש לי 2 תגובות:

1- מטוסים ישנים בכל חברה נורמלית עוברים רטרופיט פעם בתקופה, טסתי בשנה שעברה על 767 של דלתא, הקבינה שם לא חדשה ונוצצת- אבל מודרנית מספיק, מערכת בידור עם מסכי מגע, הפלסטיקים לא הצהיבו לרמה דוחה, הקבינה לא מקרקשת כאילו הכל עומד להתפרק במהלך הטיסה. בגדול, משהו מהעשור האחרון. לפי קוד המטוס, מדובר על מטוס בגיל בערך זהה לאותו 747 של אל על- ודלתא לא חברה שמדורגת בטופ של השוק.

אם ה 747 הזה עבר רטרופיט, זה לפני 20 שנה או יותר.

2- זה היה בדרך הלוך, בדרך חזור טסתי ב 787 שלהם, מהחדשים ביותר שקיבלו בדיוק באותה שנה. למטה הרשמים.

אז, דרך חזרה, 787.

בצ'ק אין: לא צוות לי מושב. למה? כובע.

בגייט: צוות מבולבל שלא מבין למה יש לי כרטיס אבל אין לי מושב ואני לא יכול לבחור אחד. לא טסתי ב "לייט" או משהו כזה שלא כולל בחירת מושב, כלומר שירות ששילמתי עליו לא סופק.

גם בגייט: איחור בהמראה, כי למה לא.

במטוס: בסופו של דבר נמצא מושב. המושבים- על הפנים, קשים, לא נוחים, האופציה הזולה ביותר שבואינג מציעה על ה 787. 

מערכת הבידור- פנטסטית. מסכים ענקיים למחלקת תיירים, רזולוציה גבוהה, די רספונסיביים. מבחר התכנים צריך קצת שדרוג, אבל באמת רק קצת. שאפו.

שירות- לא קיים. קמתי מהמושב לבקש כוס מים, הדיילים/דיילות היו עסוקים בלקשקש ולצחוק ביחד, עמדתי לידם 3 דקות עד ששמו לב לקיומי, כי אחרי פעמיים שניסיתי לקרוא להם הבנתי שכנראה אני לא כל כך מעניין או חשוב, אז קיבלתי את מקומי ביקום.

הסנדוויץ'- סבבה. אבל בטיסה של כ 5 שעות סנדוויץ'? די, נו. 

להשוואה, טיסה ממש לא מזמן בחברה ראויה- בתחילת הטיסה לא הרגשתי כ"כ טוב ולא סיימתי את הארוחה. התעפצתי שעה וחצי, התחלתי להרגיש טוב יותר. דיילת שעברה לידי שמה לב שאני יושב ישר ונראה חי שוב, מיד שאלה אם אני רוצה כוס מים או משהו לאכול. השבתי בחיוב והודיתי לה על תשומת הלב. ופה הנקודה שבאמת הרשימה אותי- "הנוסעים שלידך ישנים, אני מתנצלת אבל תהיה מוכן לבוא למטבחון הקרוב?"

היא לא הכריחה, היא ביקשה. אם הייתי משיב בשלילה- האוכל והשתיה היו מגיעים אלי למושב, אבל ממש לא הייתה סיבה לסרב. 

אכלתי, שתיתי, קשקשנו קצת במטבחון תוך כדי, הרגשתי מצוין שאר הטיסה. 

אני מאחל לאל על רק להשתפר כדי שיגיעו לרמה בה אוכל להמליץ לכל מכריי, מהארץ ומחו"ל לטוס איתם, ולספר לחבריי בחו"ל בגאווה על חברת הדגל של ישראל.

• אהבתי 3
פורסם

הפעם האחרונה שלי בנסיעת עבודה עם אל על הייתה קיצונית ל2 הקצוות. 

טיסת הלוך לבנגקוק (משם טיסת המשך עם חברה אחרת), מגיע לצ'ק אין, שואל על מושב ליד החלון. דיילת הקרקע בודקת, אומרת שאין פנוי אבל זה בסדר, יש מספיק מרחב בביזנס (😳 שודרגתי מבלי להבין איך..) 

טיסה חלומית, יחס מעולה, אוכל מצויין וויסקי חופשי. תענוג! 

טיסה חזרה, מטוס עתיק ללא מערכת בידור, הדיילת מחלקת עיתונים ואני מבקש עיתון אחר ממה שלקח השכן ליד (מתוך כוונה שנחליף). בתגובה היא אומרת, לא, זה עיתון אחד לשורת מושבים... 

אחרי כמה זמן מבקש בקבוק מים, מקבל כוס. מסביר שאני צמא נורא וכוס לא תספיק. לא נותנים בקבוקים, רק כוסות. 

אוקי, שותה ומיד מבקש שוב, שותה ומבקש שוב.. 😄 הדיילת הבינה, השאירה לי את הבקבוק. מעבר לזה יחס מעליב, מתעלם ובעיקר לא נעים. 

הספיק לי, כשחזרתי למשרד הודעתי לסוכנת נסיעות שאני לא טס איתם יותר, שגם אם צריך אטוס דרך טהרן ושרק תודיע מראש ואארוז כאפייה. 

(😳

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

עיתונים לדרך חזרה זה בעיה, זה מאוד כבד, תופס המון מקום ואחרי 10 דקות כל העיתונים כבר מפוזרים בקבינה.
יש הגיון להעלות כמות ביחס של עיתון לשורה, זאת לא סיבה לפסול את המוביל הלאומי

למה כן... אז על זה יש לי בטןןןןן מלאה
אבא שלי עבד 40 שנה באל-על, אני עבדתי 7 שנים...(זה היה ממש מזמן) וכבר 10 שנים לא טסתי איתם פעם אחת
ברגע שקתאי התחילו לטוס על הקו למזרח, העדפתי לשלם יותר, להאריך את זמן הטיסה הכולל... רק לא לטוס איתם. יצא שחזרתי עם האוזבקים או ההודים שהם ממש פח רק לא לטוס באל-על.
שרות של מוצר לאו קוסט בעלות פרימיום, אז למה?
בקו הטרנס אטלנטי עברתי ל"יוניטד תמותו"... והם ממש בסדר. דבר אחד בטוח הדתיים לא מרשים לעצמם להתנהג ביונייטד כמו באל-על וזה לכשעצמו שובר שיוויון ובלי קשר, אין טוב מלטוס בשישי או בשבת ואז הקבינה רגועה כמו תיכוניסט על פרוזאק!
חברים שלי שטסים המון אימצו את טרקיש, אני לא מתלהב מלתת כסף לארדואן ודי חושש מנחיתות באיסטנבול, אבל טרקיש הם כחברה בלי ההקשר הפוליטי מעולים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אנחנו בחוויות טיסה?

אייר קנדה מתל אביב לונקובר, עצירה במונטריאול. שידרגתי לפרמיום, אז נוחות לא היתה הבעיה, גם בשירות לא היה משהו מיוחד לכאן או לכאן.

נוחתים במונטריאול, מגיעה הודעה על דחיה של 3 שעות. בהתחלה שמחתי כי עומס לא צפוי במכס היה גורם לי לפספס את הטיסה.

ואז דחיה של עוד 45 דקות.

ואז ביטול של הטיסה.

שולחים הודעות גם בסמס וגם במייל, כולל הודעות לאיזה שער להגיע עוד לפני הביטול. מאוד אינפורמטיבי.

מה לא שולחים בהודעות? אינפורמציה על מה קורה עכשיו.

אז עכשיו טיסה שלמה עומדת בתור לשירות לקוחות כדי לנסות לברר מה עושים.

רק אחרי חצי שעה הנציגה לקחה את מערכת הכריזה (שהיתה חלשה מידי מכדי להיות אפקטיבית) כדי להסביר לכולם שנקבל טיסה חלופית ובנתיים עלינו לגשת לאסוף את המזוודות. 

מחכים למזוודות ומקבלים הודעה על טיסה חלופית בעוד.......

.....

.....

53 שעות.

מלונות? אין! מסתבר שזה סוף שבוע של חג.

מחכה שעה ורבע למזוודה ושוב הולכת לתור לנסות להבין מה האופציות.

סוף סוך נציגה לוקחת יוזמה ומחלקת לכולם פלייר עם מידע של זכויות הנוסע והסבר של "אם תמצאו מלון, נחזיר לכם" ומבטל של "זה מה שיש".

בדיקה ב-HOTELS.COM מוצאת אכסניית נוער עם מקלחות משותפות ומיטות קומתיים, או מלון ב-900 דולק קנדי (לפני כן היה 500, אחרי 10 דקות קפץ בגלל כל החיפושים).

למזלי, קרובת משפחה קנדית אליה נסעתי, מצאה לי טיסה חלופית למחרת בבוקר בחרה מקומית. נכנסתי, נשארו עוד 3 מקומות, הלב דופק... בחירת מקום, כרטיס אשראי, האם אספיק...יש!

אייר קנדה הוציאו טרולי משקאות מהמטוס וחילקו. אחרי שעה קולה חמה נראתה פחות אטרקטיבית.

בהמשך חילקו כריות ושמיכות של טיסה, אבל ביעילות שיא הביאו בכל פעם שקית של 20 שחוסלה במהרה.

הטרמינל נראה קצת כמו מחנה פליטים, אנשים חיברו שולחנות של מסעדות סגורות, אישה מבוגרת ישנה בכסא גלגלים של השדה, אמא ל-2 ילדים קטנים בכתה בתסכול איך היא אמורה להעביר שני לילות בשדה...

חוסר יעילות כזה, ואפס עזרה לפחות לנוסעים שבמצב קשה (קשישים, ילדים, חולים...). הזוי.

בטיסה חזרה, בלג הראשון לטורונטו חלק ממסכי המולטימדיה לא עבדו, אחת הדיילות אשכרה חילקה כרטיסים יעודיים לענין עם כתובת לתלונה ואיזו הבטחה לפיצוי.

התלונה עם הדרישה לפיצוי כבר נשלחה.

• מעניין 1
פורסם

חוויות באייר קנדה?

טיסה מקלגרי לטורונטו. הטיסות יוצאות כמו מוניות שירות - יש אייר קנדה, יש ווסטג'ט. מהזמין טיסת צהריים באייר קנדה חודשיים מראש, אבל לא מזוודות.

24 שעות לפני הטיסה מקבל את ה-SMS, מתיישב בתחנת אוטובוס, עושה צ'ק אין, משלם עבור מזוודות. עד כאן הכל טוב.

חולפות שעתיים, מגיע למלון, דינג בטלפון. מייל מאייר קנדה - הטיסה בטולה. טלפון או מייל ליצירת קשר? יוק. מתחיל להפוך את הרשת, מוצא מספר טלפון. מתקשר מהטלפון במלון (עם מחיר בהתאם). השירות דווקא  בסדר, מוצאים מושבים בטיסה הבאה. לא נורא, נגיע לטורונטו ב-6 במקום ב-5 בערב.

מגיע לשדה, עומד בתור לביטחון מצד ימין כל הזמן תנועה של אנשים שמקבלים עדיפות. לא ברור לי מה זה, רושם של אנשים שמכירים את המערכת ומגיעים ברגע האחרון.

עולה למטוס, 4-5 שעות באויר, כמבון בלי שירות. מגיע לטורונטו. מזוודות? נשארו בקלגרי. ממלא טפסים. למזלי מתארח אצל משפחה שדואגת לי. אייר קנדה מבטיחים להביא את המזוודות למחרת ולהודיע מתי יגיעו כדי שיהיה מי שיקבל אותן.

למחרת מחכים לטלפון, לא מגיע. בן הדוד חוזר הביתה ומוצא אותן זרוקות לפני הבית.

לא סתם החברה הזו קיבלה לא מזמן ציון של אחת מ-10 החברות הגרועות בעולם.

פורסם
לפני 11 שעות, סולל הדרך כתב:

עיתונים לדרך חזרה זה בעיה, זה מאוד כבד, תופס המון מקום ואחרי 10 דקות כל העיתונים כבר מפוזרים בקבינה.
יש הגיון להעלות כמות ביחס של עיתון לשורה, זאת לא סיבה לפסול את המוביל הלאומי

למה כן... אז על זה יש לי בטןןןןן מלאה
אבא שלי עבד 40 שנה באל-על, אני עבדתי 7 שנים...(זה היה ממש מזמן) וכבר 10 שנים לא טסתי איתם פעם אחת
ברגע שקתאי התחילו לטוס על הקו למזרח, העדפתי לשלם יותר, להאריך את זמן הטיסה הכולל... רק לא לטוס איתם. יצא שחזרתי עם האוזבקים או ההודים שהם ממש פח רק לא לטוס באל-על.
שרות של מוצר לאו קוסט בעלות פרימיום, אז למה?
בקו הטרנס אטלנטי עברתי ל"יוניטד תמותו"... והם ממש בסדר. דבר אחד בטוח הדתיים לא מרשים לעצמם להתנהג ביונייטד כמו באל-על וזה לכשעצמו שובר שיוויון ובלי קשר, אין טוב מלטוס בשישי או בשבת ואז הקבינה רגועה כמו תיכוניסט על פרוזאק!
חברים שלי שטסים המון אימצו את טרקיש, אני לא מתלהב מלתת כסף לארדואן ודי חושש מנחיתות באיסטנבול, אבל טרקיש הם כחברה בלי ההקשר הפוליטי מעולים.

עצם העובדה שיש עיתונים במקום מערכת בידור במאה ה21 הזוייה בעייני. ראבק, פעם עוד היו שמים סרט לכולם שלפחות תעביר כמה שעות. במטוס היו מסכים מרכזיים, פשוט לא הפעילו. 

היחס הישראלי בעיקר בקו לבנגקוק זה הדובדבן. 

אגב, טיסות ההמשך היו עם תאי וקטאי, סדרי גודל בפערי חווית הטיסה. 

בחברה הנוכחית אנו בוחרים את הטיסה בעצמנו, מתוך כמה עשרות מהנדסים אף אחד לא שוקל את אל על, אפילו אם שעת ההמראה/נחיתה נוחים יותר. 

עצוב, גם כי בעת חירום הם היחידים שעוד יטוסו לכאן. 

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

את השירות הכי טוב קיבלתי ביורווינגז בנוסמבר בטיסה מדיסלדורף למינכן 

הייתי אמור לעלות לטיסה האחרונה באותו היום אבל סיימתי קצת יותר מוקדם אז הגעתי קצת מוקדם לשדה.

הדלפקים היו פתוחים אז אמרתי לעצמי ניפטר מהמזוודה והדיילת הציעה לי לעלות לטיסה אחת קודם שיוצאת עוד 20 דקות.

כשאני ממתין במטוס אני מקבל הודעה שהטיסה המקורית שלי בוטלה ואקבל החזר מלא.

בערב שלחתי מייל שלא מגיע לי החזר כי עליתי על טיסה מוקדמת אבל זה לא עזר. חודשיים אחר כך הגיע זיכוי בכרטיס האשראי 

• אהבתי 1
  • מצחיק 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...