Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

שקים של בגדים משומשים ליד מרכז קליטה של עולים מאתיופיה

מאז שפתחו אצלינו ביגודית של ויצו, כל הבגדים המשומשים ונספחיהם (צעצועים, תיקים, אקססוריז וכו') הולכים לשם. מאוד נוח, ומשמש למטרה חיובית מאוד.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי בעבר נהג של ארגון שמחובר לכל מני קבוצות מסירה וכדומה,

היו מתקשרים אלי ללכת לפרק ולהעמיס, היינו עושים את זה צ'יק צ'ק

בלי להפריע יותר מדי לבני הבית של התורם, מעמיסים לעגלה וישירות למשפחה 

שהייתה צריכה את המוצר הנ"ל, אין לכם מושג כמה שמחה זה עשה למשפחות הנזקקות האלו.

אז אם באמת אתם יכולים למסור לאנשים, תמשיכו לעשות את זה כי זה סמל האחדות של עם ישראל,

לעזור אחד לשני בשמחה ואחווה.

• אהבתי 4
פורסם

כותב לא שומר. מתי שבן אדם אומר עד הערב אני אומר בסדר. במידה ומישהו אחר מתקשר אני אומר לו שמישהו אמר שיגיע עד הערב ובמידה ולא יגיע אודיע לו

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני כ- 10 שנים אמא שלי החליפה חדר שינה, הקודם היה במצב טוב ושמור אבל בסגנון של שנות ה- 90. כלל ממש הכל: מיטה עם ארגז מצעים וראש אחסון נפתח, מזרן, 5 שידות, מראה עם מגירות, ארון בגדים, ועוד כל מיני מדפים. הכל באותו קו עיצוב ומתאים בול אחד לשני. באמת חדר שינה טוב, אבל ישן. אמא שלי רצתה שאפרק ואזרוק אותו, אני התעקשתי שחבל לזרוק כי הוא נקנה אחרי תכנון ומחשבה וגם עלה בזמנו הרבה כסף ושאולי יש מישהו שזקוק לו.

פרסמתי אותו בלוח חינמי כלשהו, רק לבוא לפרק ולקחת. 

האנשים שנתקלתי בהם היו מוזרים. אחד התקשר כמעט כל יום ושאל אם עדיין רלוונטי ואם אני יכול לעזור לו בפירוק. כבר אמרתי לו שנפרק ונוריד את הכל ביחד, מאז נעלם.

היה אחד אחר שהתקשר ואמר לי שאם זה באמת בחינם, אני צריך לפרק ולהביא את זה עד אליו כי אחרת זה עולה כסף. היה גם את אלו שביקשו תמונות ושאשמור להם, כמובן שלא הגיעו. בנתיים אמא שלי אמרה לי שמספיק עם זה ושלאט לאט אפרק את הכל ואזרוק. אני עדיין התעקשתי שחבל...

צילמתי יפה את כל החדר, פרסמתי ביד 2 במחיר של 3,000 שקל.

התקשר אלי מישהו, שאל אותי אם זה באמת כולל את כל מה שבתמונות ואם הוא יכול להגיע בלילה ושהוא מגיע מרחוק (מאשדוד ללוד) ולוקח הכל.

אמרתי לו שאין שום בעיה ושאני עוזר לו בהכל, אמר לי שהוא מגיע עם כלים וחומרי אריזה. כבר התכוננתי לעשות לו הנחה רצינית או אפילו לתת חינם במקרה שמשהו יסתבך.
הגיע הלילה, באו 2 בחורים עם משאית קלה, התחילו לפרק את הכל ופתאום נדלקו על מנורות הקיר ומנורת התקרה שהיו מותקנות ולא נכללו בעסקה ואמרו שהם רוצים אותם.

אמא שלי רצתה להשאיר אותן, אני אמרתי להם שזה 100 שקל ליחידה, הם אמרו שהכל טוב ושאתחיל לפרק כי הם לא נוגעים בחשמל. 

תוך שעתיים הכל היה מפורק ומסודר בתוך המשאית הקטנה שהגיעו איתה, אחד מהם שלף 3,500 שקל במזומן ואמר שאקח את הכל והודה לי על העסקה.

אני הייתי : 😮

• אהבתי 6
  • מצחיק 4

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אני רק אומר שחלק מהמוצרים שמסרתי, פרסמתי למכירה קודם לכן ביד 2. 

שם היה 0 מוחלט של פניות. 

פורסם
לפני 16 שעות, sperial כתב:

השאלה היא האם יגיעו אוספי השלל. למשל, בעבר היה מקובל בנו״ש להניח שקים של בגדים משומשים ליד מרכז קליטה של עולים מאתיופיה. הילדים היו אוספים אותם תוך דקות. אותי זה הפחיד, כי לצורך האיסוף הם חצו רחוב סואן בריצה ובלי להסתכל לצדדים.

נתקלתי בעבר (לא יודע אם עדיין קיים) במקומות לאיסוף בגדים משומשים כעמדת צדקה של עמותה דתית כלשהי, כבר לא זוכר פרטים, באיזור שפרינצק (קרוב ללין).

מצד שני, חבר שמתאמן איתי הצליח להשיג לעצמו עבודה (כנער לפני גיוס) כעוזר נהג שמפזר את הבגדים האלו לחלוקה (לא ידוע אם מדובר ספציפית על אותם נקודות איסוף או על משהו דומה אחר). ממנו למדתי שהבגדים מגיעים לשטחים. ככה או ככה, לפחות הם באמת מגיעים לנזקקים. 

האם מישהו מכיר אתר ייעודי או דרך פשוטה וקלה לאתר חיילים בודדים למטרות מסירה של חפצים? 

גיגול העלה בעבר תחנה כלשהי באיזור חיפה שאוספת גם תרומות (אבל משום מה, רק כספיות- לשאלתי לגבי מוצרים גשמיים, לא קיבלתי תשובה מעולם). 

יש לי טלויזיה תקינה למסור ואני מעוניין שתגיע לחייל בודד אם מישהו מכיר במקרה. כבר מסרתי אחת בעבר לחייל בודד, ואני לא זוכר איך הגעתי אליו...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 22.8.2023 בשעה 15:18, Buki כתב:

... ירד לי קצת החשק לתרום דברים.

אז איך תורמים נכון בלי להתבאס?

אתה צריך לשנות גישה; אתה את שלך עושה, מציע לתרומה. אם לא רוצים- אין מה לעשות, להוריד לרחוב\לזבל\למחזורית.

הנה, תראה את זה:

באמת שהיה לול במצב חדש, ואפילו היו לי סדינים עבור המזרן שלו, למי שהיה מגיע ורוצה. מהפורום פנו שניים ונעלמו, אף אחד אחר לא רצה. בסוף השארתי אותו במרכז מחזור לא רחוק ממני, שם בטוח שמישהו אסף אותו.

אז להתבאס מזה? אני אפלו לא מכיר את אלו שאמורים להנות מהמוצר שאני מוסר. ובסופו של דבר, הבעיה שלי זה מקום יקר שהמוצר תופס, אז נפטרים ממנו בלי לחשוב פעמיים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, yohai71 כתב:

אני אפלו לא מכיר את אלו שאמורים להנות מהמוצר שאני מוסר

הבעיה מתחילה כשכן מכירים אותם, נגיד כשזוגתו של איזשהו אדם תאורטי מחליטה שהיא רוצה למסור את בגדי ילדיה לילדים התאורטיים של אחיה, שעדיין לא נולדו… ואז אי אפשר להיפטר מהדברים שתופסים מקום יקר ערך.

אל תשאל איך אני יודע…

🤣

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כדי להיפטר מדברים ישנים פרסם במרקט בפייסבוק, אבל אל תכתוב למסירה אלא למכירה ותן מחיר כזה שמראה שהמוצר עדיין שווה משהו אבל עדיין משתלם בהרבה ממשהו חדש. אנשים רואים מקרר ב100 שקל, חושבים זה בטח עוד יומיים ימות ולא ישקיעו זמן וכסף בהובלות. אבל אם אתה מבקש 400, זה נראה כאילו המוצר שווה משהו ואתה מוכר מאילוץ. אפילו תגרום לבן אדם שבא להרגיש טוב עם עצמו כשתחתוך לו במחיר כי גם ככה רצית בעיקר להיפטר מזה.

כל דבר שניסיתי להעיף נעלם ככה תוך כמה ימים.

אבל אם אתה רוצה לתרום לנזקקים ולא סתם לפנות מקום בבית, זאת עבודה בפני עצמה.

צריך למצוא עמותה או ארגון שמעוניינים לקחת, ולפעמים תצטרך להוביל את זה בעצמך. אנשים מסכנים שצריכים מקרר לא תמיד יש להם כסף לשלם על הובלה של מקרר משומש.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 34 דקות, SlowRide כתב:

ולפעמים תצטרך להוביל את זה בעצמך

אני כן רציתי לתרום למי שזקוק למוצרים האלו.

יש לי ברלינגו שאפשר להוביל בה הרבה דברים אבל לא מקרר 500 ליטר אלא אם כן זה בשכיבה עם דלתות אחוריות פתוחות ואני לא חושב שזה רעיון טוב. ועם כל הרצון הטוב, לשלם עוד כמה מאות שקלים על הובלה של מקרר שאני תורם, אני לא מוכן. 

בסוף מסרתי אותו לאלטעזאכן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לעזור לנזקקים זה עבודה, מה אפשר לעשות?

בגלל זה פשוט עדיף למכור.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

פות"ש הזכיר סוג מוצרים מסויים. גלש טיפה לחפצים אחרים.

יש דברים שאפשר למסור, אם פונים לקהל יעד נכון. כשאימא נפטרה נשארו לנו המון מוצרי ספיגה, כיסא גלגלים, מעקה למיטה ועוד. פרסמתי בפייסבוק בקבוצות מתאימות וחלקתי.

ופנתה אליי מישהי שכתבה שתבוא אליי ולבסוף כתבה שלא תגיע.

איך שהו הרגשתי שיש משהו מעבר, ושאלתי אם זה בגלל שאין לה זמן פנוי או בגלל שהיא גרה רחוק ואין לה רכב. השיבה בגלל שאין לה רכב.

ביום שבת שלאחר מכן, קבעתי איתה ונסעתי עד אליה בשביל למצור לה מוצרים... לא היה מאושר ממני בעולם באותו יום.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • אהבתי 7
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

@ברווז הוויז התברווז? כי לין זה בקריית אליעזר (ואם אתה מדקדק - קריית אליהו. אבל המונח הזה לא שגור). איזה 4-5 ק"מ מקרית שפרינצק.

הכרתי פעם מרכז איסוף ציוד של ויצו ליד מרפאת יוליוסבורגר בנו"ש (רחוב הבנים או רחוב אילת), אבל זה היה לפני איזה 20 שנה ומאז לא התעניינתי.

ברכוזי המחזור השכונתיים יש מיכלים המיועדים לבגדים, מתברר שזה הולך לאיזה מפעל שמייצר סמרטוטים. אז אם יש בגדים שאינם סמרטוטים או סמרטוטים בכוח עדיף למצוא להם בית חם.

כשעברתי דירה לפני 10 שנים החלטתי שבדור האינטרנט אין יותר צורך בספרי היען שתפסו לי חלק נכבד מהספרייה, הטענתי אותם על הרכב ותרמתי לבית ספר שהספרייה שלו הוצפה. מצד שני, היה לי אוסף של שנים של כמה עיתוני מדע עממי ודומיו, לאה הלכו לפח הכחול לאחר שלא נמצא להם דורש.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...