Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מחפש קרוס אובר משפחתי חדש, עד 130K. כבר כמעט ננעלתי על הסיאט ארונה, עד שגיליתי שהיא משתמשת בגיר DSG הידוע לשמצה.

חשוב לי מאוד תא מטען מכובד, אמינות, ללא חוסרים במערכות בטיחות, צריכת דלק סבירה, חווית נהיגה סבירה.

תשמש בעיקר לנסיעה עירונית, אבל לא רק (ולכן החשש מ-DSG).

אפשרויות עד כה:

1. סיאט ארונה - מתאימה מאוד, בתקציב. גיר DSG בעל מוניטין גרוע, תקופת אחריות קצרה.
  2. יונדאי וניו - מתאימה, תא מטען קטן מהרצוי, צריכת דלק לא אידיאלית.
  3. יונדאי באיון - לא בטוח אם מתאימה לצרכים.
  4. טויטה יאריס קרוס - תא מטען גדול, אבל בנוי מוזר וללא גלגל רזרבי.
  5. קיה סטוניק - תא מטען קטן, לא באה בחשבון.
  6. פיג'ו 2008 - מתאימה אך מעל התקציב.

יש מחשבות על עלייה בתקציב (אפילו ל-BYD) או יד שנייה (C-HR, 2008, Sportage), אם כי מסתמן כי שוק היד השנייה עדיין קצת מנותק כרגע.

פורסם

במקומך הייתי קונה קיה נירו היברידית משומשת, 2021.

משהו כזה:
https://www.yad2.co.il/s/c/ayty77vp

תקבל את כל מה שביקשת - רכב משפחתי גבוה, חסכוני ובטיחותי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תגדיר משפחתי? כמה מבוגרים וילדים? חלק מהדגמים שציינת צפופים מאחורה, עם בגז קטן ובלי פתחי מיזוג למושב האחורי.

מה התקציב?

פורסם

לגבי DSG: שמעתי שבנסיעה עירונית "לא נכונה" עלול לגרום לבלאי מואץ של מצמדים שאינם נכללים באחריות (רכיב מתכלה). מוח גיר יקר.

דולפין: על פניו נשמע מעניין, אבל תא מטען קטן יחסית.

לגבי הצרכים: זוג עם תינוק, בעיקר נסיעות עירוניות עם גיחות בין-עירוניות למשפחות.

תא מטען גדול, אמינות, ללא חוסרים במערכות בטיחות החשובות. צריכת דלק יכולה להיות סבירה מינוס מכיוון שלא צפוי קילומטראז' גבוה.

תקציב 130k.

פורסם (נערך)

המצמדים בגיר DSG נכללים באחריות. גם מוח הגיר. הבעיה יכולה לצוץ אחרי שהאחריות נגמרת 

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, JetBlack כתב:

לגבי DSG: שמעתי שבנסיעה עירונית "לא נכונה" עלול לגרום לבלאי מואץ של מצמדים שאינם נכללים באחריות (רכיב מתכלה). מוח גיר יקר.

דולפין: על פניו נשמע מעניין, אבל תא מטען קטן יחסית.

לגבי הצרכים: זוג עם תינוק, בעיקר נסיעות עירוניות עם גיחות בין-עירוניות למשפחות.

תא מטען גדול, אמינות, ללא חוסרים במערכות בטיחות החשובות. צריכת דלק יכולה להיות סבירה מינוס מכיוון שלא צפוי קילומטראז' גבוה.

תקציב 130k.

נסיעה עירונית שוחקת המון דברים בקצב מואץ. המצמדים הם אחד (שניים😁) מהדברים האלה.

וכמו שאמרת אפשר לצמצם את זה משמעותית בנהיגה "נכונה": פשוט לא להתקדם עם חצי קלאץ' (שזה אומר לא להתקדם ע"י עזיבה חלקית של דוושת הברקס, מה שעם תיבה אוטומטית רגילה אין שום בעיה. אבל ב- DSG דבר כזה משלב חצי קלאץ' - ששוחק אותו מאוד, בדיוק כמו שזה ישחק מאוד בגיר ידני)
היתה בעיה לפני יותר מעשור של מצמדים שהלכו מהר מאוד. אני גמעתי 100 אלף עם DSG ולא הייתי צריך החלפת מצמדים. לא שאנקדוטה היא מקרה פרטי של מידע, אבל סתם להכניס לפורפורציה. בכל מקרה, המחיר של המצמדים זה לא 10 אלף ש"ח. לרכב שיזדקן יהיו כמה דברים שיצטרכו החלפה, המצמדים אולי יהיו חלק מזה.
מוח גיר יהיה יקר בכל תיבת הילוכים. ב- DSG היתה בעיה גם עם זה באותה תקופה, אבל לא שמעתי על בעיה כזו בעשור האחרון (ושוב - המדגם הפרטי של מה שאני שמעתי ולא שמעתי לא אמור להסיק את הכלל. אבל זה נשמע שאתה מתבסס על סטיגמה שהיתה נכונה בתחילת העשור הקודם. לא שיש לי מניות ב- VAG, אבל אני חושב שזו תיבת הילוכים לכל הפחות בסדר גמור וחבל שתוותר על רכב שאתה רוצה בגלל סטיגמה. כל האיביזות, אוקטביות וכו' שממלאות את הכבישים ואת ציי הרכבים משתמשים בתיבה הזאת שנים על שנים, מה אתה יודע שהם לא ?)

עריכה אחרונה על ידי היו זמני בומבה
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...