Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 3.8.2023 בשעה 17:25, Derish כתב:

שני סוגי האמבולנסים בהודעות האחרונות גם דורשים למיטב ידיעתי רשיון C1 שבשבילו לומדים על משאית, כך שהקרניים האלה מקדימה לא ממש נחוצות למי שהצליח לעבור טסט.

יש לי רשיון C1. במשאית קל מאוד לראות מה קורה מקדימה כי אתה יושב ישירות על החלון והוא עצמו החלק הכי קדמי ברכב.

ברכבים כמו הסוואנה זה יותר דומה לרכב רגיל. אתה יכול להבין פחות או יותר אם אתה עובר או לא, אבל לא במדויק.

לנהגי אמבולנסים שכל הזמן צריכים להשתחל בין רכבים, זה עוזר שיש עוד אינדיקטור.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

כן אה, במיוחד כשיש לך קופסה מאחורה שרחבה במטר מהקבינה, או מדרגות שמוסיפות 10 ס"מ מכל צד... 😄 לנהגי אמבולנס לבן רגיל זה אולי שימושי, אבל במקרים שציינתי בהודעה שציטטת זה מטעה ומסוכן. וגם לי יש רישיון C1, עם לא מעט ניסיון בנהיגה על מסחריות (לפעמים אפילו עם הגה בצד הלא נכון), כך שאני יודע על מה אני מדבר. אם כבר, אז המוטות האלה צריכים להיות מותקנים על הפינות האחוריות של הרכב, כדי להראות לנהג היכן הוא נגמר ולא איפה מתחיל.

• רעיון טוב! 1
פורסם

למה משמשים החוטים האלו שיש לגיפים מהמכסה מנוע לגג זה יותר מעניין אותי אחת ולתמיד.

שמעתי שזה בשביל שענפי העצים בשטח לא ידפקו את השמשה.

פורד ברונקו 2021 החדש בישראל – החל מ-385,000 שקלים - אוטופרש - האם ה"זיבר" הוא רכב העתיד של צה"ל...?

ראיתי את זה גם בדיפדרים וגם ברוביקונים, לאנד קורוזרים אנטיקות ועוד.

פורסם
בתאריך 5.8.2023 בשעה 11:21, Derish כתב:

כן אה, במיוחד כשיש לך קופסה מאחורה שרחבה במטר מהקבינה, או מדרגות שמוסיפות 10 ס"מ מכל צד... 😄 לנהגי אמבולנס לבן רגיל זה אולי שימושי, אבל במקרים שציינתי בהודעה שציטטת זה מטעה ומסוכן. וגם לי יש רישיון C1, עם לא מעט ניסיון בנהיגה על מסחריות (לפעמים אפילו עם הגה בצד הלא נכון), כך שאני יודע על מה אני מדבר. אם כבר, אז המוטות האלה צריכים להיות מותקנים על הפינות האחוריות של הרכב, כדי להראות לנהג היכן הוא נגמר ולא איפה מתחיל.

C1 צריך לכל האמבולנסים של מדא.

המדרגה היא דבר שלא היה נפוץ פעם, ולא לטיפול נמרץ ולא ללבן הייתה כזו, ושם המקלות היו די נוחים.

לגבי רכבים עם קוביה מאחור - את זה אתה כבר רואה במראה או מהחלון.

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Ooga כתב:

לבנים לא דורשים C1

עריכה אחרונה על ידי YNV

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
לפני 4 שעות, Ooga כתב:

המדרגה היא דבר שלא היה נפוץ פעם, ולא לטיפול נמרץ ולא ללבן הייתה כזו, ושם המקלות היו די נוחים.

לגבי רכבים עם קוביה מאחור - את זה אתה כבר רואה במראה או מהחלון.

הוא שאמרתי - תקנה ישנה שאיש לא טרח לעדכן. לגבי C1 - הלבנים לא דורשים את זה עקב משקל נמוך יותר. ולגבי כל השאר - אין שום הגיון במה שאתה אומר, אז בחייאת תפסיק להתווכח.

פורסם

בסדר זה לא בשביל לדעת שכול הרכב עובר

אבל כן בשביל לדעת שאתה מצמיד את המנוע למשל לקיר בלי לגעת בקיר

כמו שאמר ooga את האחורה אתה רואה מהמראה

פורסם

נהגת פעם במשאית עם ארגז סגור מאחורה, או אפילו סתם במסחרית בסד"ג של האמבולנסים האלה? יש לי תחושה שלא, אחרת היית מבין עד כמה הארגומנטציה שלך לא רלוונטית.

פורסם

זה חשוב במשאיות שהמנוע לפני הקבינה ולא חשוב במשאיות שהקבינה מעל המנוע. זה עוזר ברחובות צרים.

בצבא היה לי שברולט בלייזר היו לו מוטות מלפנים ולכל המשאיות גם.

פורסם

אני קצת פחות נחרץ מדריש. 

נהג אמבולנס צריך בנוסף לנהיגת חירום, גם לתפעל צוות ולתפעל קשר.

מה גם שלא מעט נהגים הם מתנדבים שנוהגים על אמבולנס אחת לתקופה ולא באופן רציף (ורובם המוחלט לא נוהג בוואנים גדולים באזרחות).

אז נכון שהלד הצהוב בקצה המוט זה לא האביזר המיטבי, אבל הוא עוד משהו לסייע להבין איפה גבולות הגזרה של הרכב בתוך סיטואציה מורכבת של נהיגה בחירום.

אם אתה מסוג הנהגים שנמצמדים על המילימטר כדי לעבור, המוט הזה לא יועיל אבל זה בעיקר מעיד על כמה שאתה נהג דביל (שוב, מניסיון).

אני בהחלט יכול להבין למה הסמן הזה נשאר על האמבולנסים

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

• תוכן חדש...