Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ליסינג מהעבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,
בשנה האחרונה יש לי רכב ליסינג מהעבודה - טויוטה קורולה - הסכם ליסינג אשר עתיד להסתיים בחודש נובמבר הקרוב.
הסדר הליסינג הנוכחי די יקר לי, מה גם שהמחירים לעסקאות החדשות רק יעלו.
אני מתגורר בפ"ת ועובד בנתניה והרכב משמש אותי לנסיעה לעבודה ולנסיעות משפחתיות בשבת (מקבל גם דלק במסגרת ההסדר).

סה"כ בשנה האחרונה, צריכת הקילומטרא'ז תהיה סביב ה-19-20K שנתי. ממוצע דלק חודשי - 500 ש"ח.

חשוב לי לציין שיש לנו רכב נוסף בבית 7 מקומות שמשמש את אשתי אשר כמעט ולא נוסעת בו, מלבד נסיעות קצרות.
העניין הוא שהסדר הליסינג מהעבודה פוגע גם בהפרשות הפנסיוניות.
עלתה בי המחשבה לסיים את ההסדר בנובמבר ואולי לרכוש רכב יד שנייה קטן שישמש אותי רק לנסיעות לעבודה, או אולי יותר עדיף לקחת רכב קטן בליסינג (שלא מהעבודה)?
אודה לייעוץ בנושא.

תודה רבה.

פורסם (נערך)

קשה לתת עיצה כאשר לא מקבלים את כל נתוני העסקאות.

כמה תחסוך, אם במקום רכב משפחתי כמו קורולה, תיקח ממקום העבודה סופר מיני כמו יונדאי I20?

אני לא חושב שמשתלם לקחת עסקת ליסינג פרטית,  כי היא לא כוללת דלק. אבל שוב, קשה לייעץ משהו בלי מספרים.

בקשר לרכב פרטי קטן - אופציה כנראה יותר זולה פר חודש, אבל נדרשת השקעה ראשונית לא קטנה ( כדי לא לנסוע בגרוטאה ). גם כאן לא רשמת מה התקציב שיש לך לרכב כזה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תתחיל בפניה לכ״א, שיחשבו לך את השכר (ברוטו, נטו, סוציאליות. חסכונות וכו׳) עם משפחתית, עם סופרמיני ובלי רכב.

אחר כך נסה לאמוד עלויות החזקת סופרמיני בו 3-5 שנים, השווה לסימולציות השכר וקבל החלטה.

אל תשכח שקרן פנסיה ושאר חסכונות הם כסף שלך, גם אם למשש אותו בעוד 30 שנה.

הערה - המצב הכללי שלך לא ברור. אתה מתאר מצב של רכב גדול ומסורבל שממעט לנסוע. אז השאלות שנשאלות הן האם רכב כזה חיוני (כמה ילדים יש לך?). האם הרכב יכול לשמש אותך ביומיום? האם יש פתרון של תחב״ֶֶ/הסעות/שיתוף נסיעות (car pool)?

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי זה לא משתלם , אתה תצטרך להשקיע השקעה ראשונית ברכב, לשלם על דלק, לתחזק אותו כולל טסטים, טיפולים, ותקלות, ולבסוף החלק הכי גרוע הוא שתיסע על רכב נחות מבחינת אבזור, גודל ומיושן בשנתון. 

גם כלכלית זה לא יוצא הכי משתלם - סתם חישוב תאורטי:

רכב- 30 אלף שח מינימום לרכב חדיש ולא מיושן 

ביטוח מקיף (תלוי דגם) - 5000 שח ++ 

טסט וטיפול שנתי לפני תקלות- 1600-1700 ואם תיסע 20k בשנה אז גם אולי 2 טיפולים

דלק- 500 בחודש זה 6000 בשנה 

זה יוצא כבר 1058 לחודש לפני העלות של הרכב שמכבידה מאוד ויקח לך כמה שנים עד שהיא תתחיל להחזיר את עצמה אם תיקח רכב יקר יותר, ולפני תקלות ותחזוקה כמו בלמים, טיפולים יקרים יותר, או דברים כמו מצבר וצמיגים

לעומת ליסינג עבודה שאתה כנראה משלם בחודש סכום דומה ל1500 שח אבל אתה נוסע על רכב חדש בלי דאגות והגבלות

פורסם (נערך)

גם ליסינג פרטי ל I20/ קליאו / מאזדה 2 ( לא ממקום העבודה ) יעלה סביב 3000₪ כולל הכל (תשלום חודשי עבור הרכב,  דלק, ביטוחים, אגרת רישוי, טיפולים, מקדמה מחולקת לחודשי שימוש). 

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, Nemesis כתב:

לא יודע איך הגעת ל 1500. ספק רב מאוד שרכב הליסינג מהעבודה עולה לו פחות מ 3000 ש"ח בחודש, ואני עוד אופטימי. 

אצלנו במשפחה שי רכב מהעבודה בדיוק אותו דבר ולמיטב זכרוני זה באיזור 1500-2000 תוספת . וגם אם זה 3000 זה עדיין אותה מסקנה, אני לא הייתי גם בשביל 1000 שקל חיסכון יורד ברמה של הרכב ומתחיל להתעסק עם דלק ואחזקה, מה גם שאצלנו הדיל ברייקר היה גם הביטוח לכל נהג שמגיע עם הרכב ליסינג שהוא שווה סכום נאה.

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם

מבדיקה יסודית שערכתי פעם, העלתי את הנתונים המספריים לגליון אקסל. טור לחישובי עלויות רכב ליסינג, מול טור רכב פרטי.
מאז שהחל החיוב במס שווי שימוש, זה הפך (אצלי לפחות) את הליסינג מהעבודה ללא כלכלי.
לדוגמה - לפני יותר מ 10 שנים, במחיר רכב קבוצה 2, רכשתי מזדה 6 קבוצה 5 מיד ראשונה 30,000 ק"מ, ונשארתי עם עודף 1,000 ש"ח נטו כל חודש ביד.
גם לאחרונה בדקתי את הנושא ועדיין לא כלכלי. אולי זה אינדיבידואלי כל אחד לפרמטרים שלו. אבל אין מנוס מחישוב כלכלי טהור.
 יש לקחת את כל הנתונים, כולל מחיר רכישה, עלויות מימון ככל שישנן, פחת, עלויות קבועות, עלויות משתנות וכו'.
את המודל הזה "הרצתי" על אחזקת רכב מצטברת בת  3 שנים כדי להשוות לעסקה של הליסינג בפן הכלכלי.
כמובן שישנם שיקולים נוספים - ליסינג תפעולי - החברה נושאת בביצוע טסט, ביטוח, תיקונים וכו'. ויש אנשים שזה מוריד להם מהראש התעסקות.
שיקול נוסף שהפעלתי לאור נסיוני עם הליסינג - צמיגים הם החליפו לסינים, טיפולים בחלפים לא מקוריים לרבות ברקסים, תקלות שלא תוקנו על הצד הטוב ביותר וכו'. וזה היה הדיל ברייקר מבחינתי. מילא זה עולה יותר (הרבה יותר), אבל על בטיחות אני לא מוכן להתפשר. ומאז - רק פרטי.

• אהבתי 1
פורסם

גם אני ויתרתי על רכב ליסינג לפני כ-9 שנים ואני בהחלט מרוויח כספית מזה.
בחישוב שעשיתי לאחרונה יצא לי  שעלות רכב ליסינג מהעבודה היא בערך כפולה מעלות רכב משומש בן כ-3 שנים מאותה קבוצה
הנתון היחיד שלא ניתן לכימות כספי הוא השקט הנפשי שמקבלים עם רכב הליסינג - אין צורך לדאוג לטיפולים ולמכירת הרכב

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

פרמטר נוסף בשקט הנפשי הוא חוסר הצורך בהתמודדות עם ערסווים שנכנסו לך ברכב. מחייכים בנימוס מרבי, מוסרים פרטים ולא נבהלים מ"שברת לי חצי רכב אני אז**ן אותך".

במקום זה אומרים אמסור לחברה את פרטיך, הנה המספר שלהם, הם יצרו איתך קשר.

וכמובן עורכי הדין של הליסינג מראים לערס מי צריך לשלם למי...

כמובן, לשקט הנפשי הזה יש מחיר, כל אחד צריך להחליט אם שווה לשלם ₪₪₪  עבור זה.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
בתאריך 27.7.2023 בשעה 21:18, GP כתב:

בשנה האחרונה יש לי רכב ליסינג מהעבודה - טויוטה קורולה - הסכם ליסינג אשר עתיד להסתיים בחודש נובמבר הקרוב.
הסדר הליסינג הנוכחי די יקר לי, מה גם שהמחירים לעסקאות החדשות רק יעלו.
אני מתגורר בפ"ת ועובד בנתניה והרכב משמש אותי לנסיעה לעבודה ולנסיעות משפחתיות בשבת (מקבל גם דלק במסגרת ההסדר).

סה"כ בשנה האחרונה, צריכת הקילומטרא'ז תהיה סביב ה-19-20K שנתי. ממוצע דלק חודשי - 500 ש"ח.

חשוב לי לציין שיש לנו רכב נוסף בבית 7 מקומות שמשמש את אשתי אשר כמעט ולא נוסעת בו, מלבד נסיעות קצרות.
העניין הוא שהסדר הליסינג מהעבודה פוג

בתאריך 28.7.2023 בשעה 00:30, vladclar כתב:

גם ליסינג פרטי ל I20/ קליאו / מאזדה 2 ( לא ממקום העבודה ) יעלה סביב 3000₪ כולל הכל (תשלום חודשי עבור הרכב,  דלק, ביטוחים, אגרת רישוי, טיפולים, מקדמה מחולקת לחודשי שימוש). 

אני משלם על מאזדה 2 כ-2600 בברוטו (לא כולל פגיעה בהפרשות לפנסיה) המחיר כולל דלק עד נסועה של 25K בשנה.

• תוכן חדש...