Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,
אני עובד במשרד ממשלתי דרך חוזה חשכ"ל (מועסק בעצם ישירות דרך חברת כ"א, אחרי גזירת קופון)

לאחרונה הציעו לי לעבור תפקיד, וכתוצאה מכך עלות התעריף שהמשרד ממשלתי ישלם הינו 272 לשעת עבודה.
מכיוון שאין אפשרות להיות מועסק ישירות, אלא חייב לעבור דרך חברת כ"א, אז אני מסתכל על השכר השעתי שאקבל כ-258.
איך אני יודע לדעת אם שווה לי להיות עצמאי או שכיר? איך מתמחרים את ימי חופשה/מחלה (מהיום השני 100 אחוז)...
מה השיקולים שאני צריך להכניס בחשבון על מנת למקסם את הנטו בסוף החודש.

אני מניח שעבור תעריף כזה, חברות כ"א יהיו מוכנות להציע לי כ-27K שכר ברוטו (כולל הפרשות: פנסיה על הכל הסכום, וקרן השתלמות עד התקרה).

מדובר על עבודה בטוחה, אין את החשש של "להיות עצמאי" בהיבט של יציבות. 

השיקול היחידי שיש עבורי, זה נטו השפעה על השכר.

פורסם

תכין אקסל עם המרכיבים הבאים :

שכר ברוטו

הפרשות פנסיה - 5%

הפרשות א.כ.ע - 2.5%

הפרשות קרן השתלמות - 10%

הפרשות לפיצויים - 8.33%

ביטוח לאומי (תבדוק כמה אחוז זה, זה שונה בין שכיר לעצמאי)

ימי חופש - נגיד 22 ימים שזה חודש בשנה - 8.33%

ימי מחלה - 1.5 יום מחלה בחודש (הנחה שאתה מנצל הכל מהיום הראשון) - 1.5/22 = 6.8%

עלות רואה חשבון (כולל דוח שנתי) + עלות תוכנת הנה"ח - הערכה כ 2000-3000 שקל לשנה, תלוי כמה תעשה בעצמך.

עלות הצהרת הון - כ 2500 שח (יהיה לך לפחות אחד כזה תקופה מסוימת אחרי שתפתח את העוסק מורשה)

ואז תשחק עם השכר ברוטו שישנה לך את שאר המספרים ותראה לאיזה סכום אתה מגיע..

פורסם (נערך)

תביא בחשבון שכשכיר המעביד משלם.עבורך לא מעט תשלומים שאינך רואה בתלוש. למשל חלקו בפנסיה ובקה״ש. בתחשיב עליך להביא בחשבון עלויות אלה

בט״ל ל_צמאי בערך כפול מלשכור, ויש פחות זכויות (למשל דמי אבטלה).

וכמובן, כשכיר יש לך הרבה הגנות שאין לעצמאי.

המלצתי - שלם שעת ייעוץ של רו״ח או יועץ מס שמבין בתחום העיסוק שלך, תבין מה הסכום שעליך לדרוש ואיזה כאב ראש יהיה לך כעצמאי, ואז קבל החלטה מושכלת. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממה שאני יודע חברות כ"א לוקחות כמעט פי 2 ממה שאתה מקבל מהן.

אז ייתכן שאתה קצת אופטימי עם ה-27k, אולי אני טועה כי אני כבר כמה שנים מחוץ לתחום הזה.

אם תקבל 27k לעומת 46k כעצמאי, המעבר לא בהכרח יהיה שווה.

רק עלות השכר למעביד היא בין 30 ל-40 אחוז מהשכר(פנסיה/ביטוח לאומי וכו' שכבר כתבו לך מעליי)

מחברים שאני מכיר, המעבר לעצמאי העלה להם את השכר משמעותית(פי 2 כאמור) אבל גזר עליהם להיות עבדים על אמת. בקושי לוקחים חופש, עובדים בחגים ובערבי חג, באים חולים לעבודה. מקבלים הורדה משמעותית בשכר כשיש חופשות מאולצות.

תוסיף לזה את העלויות הנלוות ולא בטוח שזה כזה הפרש משמעותי.

ובאופן סיסטמטי, הם הראשונים לעוף כשיש גלי קיצוצים

פורסם
לפני 9 שעות, phpclub כתב:

תכין אקסל עם המרכיבים הבאים :

שכר ברוטו

הפרשות פנסיה - 5%

הפרשות א.כ.ע - 2.5%

הפרשות קרן השתלמות - 10%

הפרשות לפיצויים - 8.33%

ביטוח לאומי (תבדוק כמה אחוז זה, זה שונה בין שכיר לעצמאי)

ימי חופש - נגיד 22 ימים שזה חודש בשנה - 8.33%

ימי מחלה - 1.5 יום מחלה בחודש (הנחה שאתה מנצל הכל מהיום הראשון) - 1.5/22 = 6.8%

עלות רואה חשבון (כולל דוח שנתי) + עלות תוכנת הנה"ח - הערכה כ 2000-3000 שקל לשנה, תלוי כמה תעשה בעצמך.

עלות הצהרת הון - כ 2500 שח (יהיה לך לפחות אחד כזה תקופה מסוימת אחרי שתפתח את העוסק מורשה)

ואז תשחק עם השכר ברוטו שישנה לך את שאר המספרים ותראה לאיזה סכום אתה מגיע..

פעלתי כמו שכתבת, בגלל שהכנסתי לתוך החישוב ימי מחלה, חגים, וחופשות..

האם נכון עדיין להתייחס לשעות עבודה ממוצע בחודש כ-160 (שזאת המלצה שראיתי בחוץ), או שניתן להתייחס לכ-182 שעות עבודה בחודש ממוצע (כי עלות של ימי עבודה מגולמים בהוצאות שלי).

image.thumb.png.d9264efae32cc26d5e752c8372cd1067.png

דבר נוסף שעלה לי, זה התייחסות לנושא של שעות נוספות. 

בחברה שאני עובד בה אני מקבל 1.25 על התעריף השעתי שלי, אבל מנגד אין הפרשות לפנסיה עבור זה.

איך אני יכול לגלם את זה?  כי זה יכול לצאת כעוד 1500+-.

תודה

לפני 7 שעות, aviaviavi כתב:

ממה שאני יודע חברות כ"א לוקחות כמעט פי 2 ממה שאתה מקבל מהן.

אז ייתכן שאתה קצת אופטימי עם ה-27k, אולי אני טועה כי אני כבר כמה שנים מחוץ לתחום הזה.

אם תקבל 27k לעומת 46k כעצמאי, המעבר לא בהכרח יהיה שווה.

רק עלות השכר למעביד היא בין 30 ל-40 אחוז מהשכר(פנסיה/ביטוח לאומי וכו' שכבר כתבו לך מעליי)

מחברים שאני מכיר, המעבר לעצמאי העלה להם את השכר משמעותית(פי 2 כאמור) אבל גזר עליהם להיות עבדים על אמת. בקושי לוקחים חופש, עובדים בחגים ובערבי חג, באים חולים לעבודה. מקבלים הורדה משמעותית בשכר כשיש חופשות מאולצות.

תוסיף לזה את העלויות הנלוות ולא בטוח שזה כזה הפרש משמעותי.

ובאופן סיסטמטי, הם הראשונים לעוף כשיש גלי קיצוצים

מבין את מה שאתה אומר,

אני עובד במשרד ממשלתי שכולם כמוני (כל עובדי המחשוב), הם עובדי קבלן, ואין באמת הבדל בין שכיר בחברת X לבין עצמאי שעובד דרך חברת X. זה שקוף למשרד. ככה שלעוף ראשון לא בהכרח יתקיים אצלי.

הטבלה באמת מראה שלכאורה עושים פי 2, אבל הייתי לארג' ודי חישבתי את ימי מחלה (מהיום הראשון שאני שואף), חופשה, תשלום על ערבי חג וכולי, כחלק מהחישוב, הפער לא כזה וואו. אבל הפוטנציאל להכיר בהוצאות יכול להיות פקטור.

פורסם
לפני 32 דקות, אלפרד חיות כתב:

פעלתי כמו שכתבת, בגלל שהכנסתי לתוך החישוב ימי מחלה, חגים, וחופשות..

האם נכון עדיין להתייחס לשעות עבודה ממוצע בחודש כ-160 (שזאת המלצה שראיתי בחוץ), או שניתן להתייחס לכ-182 שעות עבודה בחודש ממוצע (כי עלות של ימי עבודה מגולמים בהוצאות שלי).

image.thumb.png.d9264efae32cc26d5e752c8372cd1067.png

דבר נוסף שעלה לי, זה התייחסות לנושא של שעות נוספות. 

בחברה שאני עובד בה אני מקבל 1.25 על התעריף השעתי שלי, אבל מנגד 

מבין את מה שאתה אומר,

אני עובד במשרד ממשלתי שכולם כמוני (כל עובדי המחשוב), הם עובדי קבלן, ואין באמת הבדל בין שכיר בחברת X לבין עצמאי שעובד דרך חברת X. זה שקוף למשרד. ככה שלעוף ראשון לא בהכרח יתקיים אצלי.

זה נשמע לי אופטימי ושגוי.

אתה מדבר על כך שזה זהה בכל הקשור לעלות וכנראה לדינמיקה במסגרת יחסי העבודה.

אבל יש דבר אחד שאי אפשר להתעלם ממנו. שכיר צריך לפטר וזה הליך שיש בו מספר רבדים. שימוע, הודעה מוקדמת, בדיקת זכויות וכו ואם יש בעיה יש בית דין לעבודה. לעצמאי אומרים "אל תבוא מחר. להתראות".

בשום תסריט אי אפשר להגיד שזה זהה. זה לא יכול להיות זהה.

נכון שלעיתים יעדיפו לפטר שכיר מלהפרד מעצמאי אבל כמעט תמיד זה יהיה הפוך.

פורסם
בתאריך 27.7.2023 בשעה 07:12, אלפרד חיות כתב:

אבל הפוטנציאל להכיר בהוצאות יכול להיות פקטור.

אני לא יודע באיזה מקצוע מדובר - אבל קח בחשבון שלא בטוח שיש לך יותר מדי הוצאות להכיר בהן - תהיה לך הכרה חלקית בהוצאות רכב, הוצאות הרו"ח, והוצאות חלקיות נוספות כמו טלפון או משרד ביתי אם אתה תעבוד מהבית.

עוד דבר שצריך להוסיף לחישובים, שלא ראיתי באקסל - הוא המע"מ... אתה צריך לשלם מע"מ על ההכנסה שלך.

פורסם

לא בהכרח - תלוי אם השכר שהוא מקבל כולל מעמ או לא... זה לא מובן מאליו.

כמובן שגם על המעמ שהוא משלם, הוא יכול להזדכות בחלק מן ההוצאות שלו.

פורסם

בהכרח

היית פעם עצמאי ?

עסק מדבר עם עסק בסכום לא כולל מעמ

על זה מתווסף מעמ עפ חוק, הוא מקבל אותו והוא משלם אותו, זה שקוף.

אלא אם הבחור התבלבל ונתן לנו סכום שכבר כולל מעמ (אני בספק)..

פורסם

אכן הסכום שציינתי זה לא כולל מע"מ ככה שבאמת נושא המע"מ לא אמור להשפיע עלי .

לצערי, אתה צודק אני לא חושב שיהיה לי יותר מידי מה להכיר במס, למעט אולי מחשב/טלפון (שגם אותם תכלס אני לא צריך כי במשרד יש הכל).

דיברתי עם חבר רו"ח, והוא אמר לי שאם אני לא מתכנן "לתכנן" את הרשויות, עדיף להישאר שכיר, כי ההפרש בנטו כשכר לא יהיה משמעותי.

הנקודה היא, שיש לי אחוזי נכות, וכבר היום אני מרוויח מעל הרף שמזכה אותי בקצבת נכות. 

חשבתי שאם אהיה שכיר אוכל להכניס לדווח על הכנסה נמוכה יותר (להשאיר כסף בעסק), ואז כן לקבל את הקצבת נכות (מדובר על סכום שבפוטנציאל יכול להגיע ל-4K - מצרף קישור לטבלה של ביטוח לאומי), אבל הוא לא ידע לענות לי על זה בוודאות, ונכנס לנושא "משחקים" מול הרשויות...

https://www.btl.gov.il/benefits/Disability/Pages/65Per.aspx

פורסם

כעצמאי אתה והעסק זה אותה יישות, ולכן לא תוכל "להשאיר כסף בעסק"

בשביל זה אתה צריך חברה בע"מ, אין לי ניסיון עם זה אבל ממה שאני מכיר - זאת רמה אחרת לגמרי של ניהול ספרים וכנראה שלא כדאי לך להכנס להרפתקאה כזו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כן. על כל הכרוך בכך מבחינת מיסוי ודיווחים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...