Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 26.7.2023 בשעה 21:59, phpclub כתב:

תכין אקסל עם המרכיבים הבאים :

שכר ברוטו

הפרשות פנסיה - 5%

הפרשות א.כ.ע - 2.5%

הפרשות קרן השתלמות - 10%

הפרשות לפיצויים - 8.33%

ביטוח לאומי (תבדוק כמה אחוז זה, זה שונה בין שכיר לעצמאי)

ימי חופש - נגיד 22 ימים שזה חודש בשנה - 8.33%

ימי מחלה - 1.5 יום מחלה בחודש (הנחה שאתה מנצל הכל מהיום הראשון) - 1.5/22 = 6.8%

עלות רואה חשבון (כולל דוח שנתי) + עלות תוכנת הנה"ח - הערכה כ 2000-3000 שקל לשנה, תלוי כמה תעשה בעצמך.

עלות הצהרת הון - כ 2500 שח (יהיה לך לפחות אחד כזה תקופה מסוימת אחרי שתפתח את העוסק מורשה)

ואז תשחק עם השכר ברוטו שישנה לך את שאר המספרים ותראה לאיזה סכום אתה מגיע..

בתור עצמאי אתה מפריש לפיצויים?

אני לא בטוח

אגב, 10% קרן השתלמות זה לא מעט. לשכר של 50K זה 5K בחודש

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, arik100 כתב:

אני לא בטוח

אם אתה רוצה להשוות תפוחים לתפוחים אז כן.

הוא רוצה לדעת אם שווה לו להפוך לעצמאי, כלומר כמה כסף תכלס הוא מרוויח כעצמאי לעומת שכר כשכיר.

כדי לעשות את זה, צריך לתרגם את התפוזים (עצמאי) לתפוחים (שכיר), האחוזים שנתתי הם בהתחשב בתנאי שכר טובים.

מכאן אפשר לשחק עם המספרים איך שבא לך

אם הלכת על הצעד הזה ולא בא לך לשים 10% בקרן השתלמות, שים 5%, קח את השאר לנטו השוטף (אגב התקרות פטור לעצמאי הן שונות)..

לגבי הסכום - שים לב שלא מדובר בשכר, מדובר בהכנסה, השכר יהיה ההכנסה פחות כל ההוצאות מסביב, זה לא 50K

לא רוצה להפריש לפיצויים ? קח לנטו השוטף

תעשה מה שנוח לך, אבל כדי לעשות את החישוב, קח את הכל בחשבון, הרי כשכיר אתה מקבל פיצויים ..

עריכה אחרונה על ידי phpclub
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 32 דקות, arik100 כתב:

אני לא בטוח

עצמאים אכן לא מפרישים לפיצויים. 

אבל יש היגיון להכניס את זה להשוואה. בגלל שפעמים רבות ההפרשה לפיצויים היא חלק מההטבה וההפרשות לעובד גם ללא פיטורים. ואז אם עומדות לו שתי האפשרויות של שכיר או עתמאי הוא צריך לחשב גם את ההפרשה הזו

פורסם

פיצויים מופרשים לפנסיה כשכיר. 

מומלץ מאוד מאוד מאוד להשאיר את זה כחלק מהפנסיה. 

עצמאי מפריש סכום, איזה סכום כל אחד קובע לעצמו. אם הוא חכם ויכול כלכלית, מפריש לפחות כמו שכיר. 

אם הוא לא יכול כלכלית, כנראה שהוא לא צריך להיות עצמאי (וחבל שזה לא נכנס לי לראש קודם לכן). 

• אהבתי 1
פורסם

הפלוס היחיד שיהיה לך הוא שתוכל לקזז הוצאות, השאלה אם יש לך הוצאות ששוות קיזוז.

במלוא הזהירות, אם אתה ממשיך באותו התפקיד ולמעשה עושה את אותה העבודה, סביר להניח שזה פשוט תרגיל חשבונאי נוח למעסיק, מאשר משהו שיעזור לך.

עצמאי אמיתי לא תהיה, וכל מה שנשאר לך זה לחשב סכומים.

וכן, עצמאי אמיתי זה כאב ראש. ואחריות. ועצבים. יש הרבה מאד יתרונות, אבל לא מעט חסרונות. לא כולם מוכנים לזה.

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני כשעה, RK כתב:

הפלוס היחיד שיהיה לך הוא שתוכל לקזז הוצאות, השאלה אם יש לך הוצאות ששוות קיזוז.

במלוא הזהירות, אם אתה ממשיך באותו התפקיד ולמעשה עושה את אותה העבודה, סביר להניח שזה פשוט תרגיל חשבונאי נוח למעסיק, מאשר משהו שיעזור לך.

עצמאי אמיתי לא תהיה, וכל מה שנשאר לך זה לחשב סכומים.

וכן, עצמאי אמיתי זה כאב ראש. ואחריות. ועצבים. יש הרבה מאד יתרונות, אבל לא מעט חסרונות. לא כולם מוכנים לזה.

אני כנראה לא מובן כראוי,

הגוף שרוצה אותי זה גוף ממשלתי (כנ"ל כל אנשי הצוות שעובדים איתי ובתפקידים חופפים), לא אכפת לגוף הממשלתי מאיזה חברה אני ואם אני עצמאי או שכיר בחברת כ"א.

כל התקשורת של המעסיק זה מול החברה X (יש בערך 15 חברות שיכולות להגיש אנשים למכרזי חשכ"ל). 

רק לשם ההבנה, כל אחד מהצוות שלי עובד בחברת כ"א אחרת (מטריקס, HMS, אלעד מערכות וכולי).

פה מתחיל העניין, 

המעסיק ישלם לחברת X שכר של 272 לכל שעת עבודה שאני עובד.

והחברה בדרך כלל מוציאה לי משכורת בתור שכיר אצלה (גוזרת לעצמה קופון גדול יותר), אבל האופציה החדשה שלי פה (והיא הייתה קיימת גם קודם, פשוט אז התעריף שלי היה נמוך יותר) להיות פרילנסר ולעבוד מול חברת X, הם כמובן יגזרו את הקופון שלהם (סביב ה-5-6 אחוז), ולכל השאר אני אצטרך לדאוג בעצמי.

ולפי זה צירפתי את החשבון שעשיתי למעלה (ושם חישבתי שאני מנצל את כל ימי המחלה + החופש שלי בשנה). 

כמובן שחשוב לי עניין הפנסיה, פיצויים, ולכל הדברים שהייתי רגיל אליהם בתור שכיר, אני לא מתכנן "לרדוף" אחרי העבודה, אבל בגלל שאני מניח שלא אנצל הכל (מתייחס לימי מחלה וכולי), אז אלה דברים שיכולים להשאיר אצלי יותר בנטו כל חודש.

לגבי קיזוז הוצאות, אני לא באמת יודע מה אני יכול לקזז, אולי עבודה מהבית (ארנונה/חשמל)? מחשב יש לי מטעם הגוף הממשלתי (לא חברה X).

עריכה אחרונה על ידי אלפרד חיות
פורסם

לא רואה סיבה להיות עצמאי במקרה שלך אם זו לא חובה. כן, אפשר לשחק קצת עם המספרים, הוצאות זה בסופו של דבר הוצאות והתרומה לחיים האישיים זניחה (עבור עבודה כמו שלך שהיא תכלס בעיקר משרדית) אבל אתה הופך לעצמאי כי קודם כל זה מה שהחוק דורש (פתיחת תיק, חשבוניות וכו') ובעיקר כדי לנסות להגדיל הכנסה כל הזמן באמצעות מגוון פעולות שונות ויוזמה, אצלך זה לא קיים שכן זה מעסיק אחד ואותו עבודה, זה לא שאתה יכול ליזום משהו ולדרוש על זה עוד תשלום, כך שאני לא רואה שום יתרון בלהפוך לעצמאי. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, אלפרד חיות כתב:

אבל בגלל שאני מניח שלא אנצל הכל (מתייחס לימי מחלה וכולי), אז אלה דברים שיכולים להשאיר אצלי יותר בנטו כל חודש.

אם אתה מניח שתהיה בריא אז יש בעיה בתכנון שלך.

כשאתה שכיר אתה פשוט חולה.  נח בבית. הכסף נכנס והכל טוב.

כעצמאי אתה לא מקבל כלום ב 90 ימים הראשונים (או מה 30 עם עשית ביטוח מאוד מאוד יקר).

יש סיבה טובה למה שכיר נח בבית כשחולה ועצמאי נח בעבודה....

וזה לפני שדיברנו על יציבות תעסוקתית.

אני חושב שזו אשליה לחשוב שהיציבות התעסוקתית שלך תהיה זהה כשכיר ועצמאי.

נניח במקרה של מחלה.

אתה והשכיר ליד חולים לחודשיים.

סביר שאחרי חודשיים הוא יחזור לעבודה חלק. ואתה אולי כן ואולי יחליף אותך פרילנסר. שלא נדבר על זה שאתה חודשים לא תקבל כסף.

ולגבי המספרים. יש לי שאלה: מה הדלתא בנטו שתגרום לך לעבור להיות עצמאי?

נניח שחישבת הכל הכל פיקס. בעיני שווה להשאר שכיר גם אם הנטו גדול ב 10 או 20 אחוז. אפילו 25 זה גבולי.

פורסם
לפני 5 דקות, razi_pazi כתב:

כעצמאי אתה לא מקבל כלום ב 90 ימים הראשונים (או מה 30 עם עשית ביטוח מאוד מאוד יקר).

יש סיבה טובה למה שכיר נח בבית כשחולה ועצמאי נח בעבודה....

כשאתה מדבר על עצמאי במלוא מובן המילה, אתה צודק

אבל כאן מדברים על שיטת תשלום, ולכן בשיטת התשלום הזאת, הוא צריך לשריין לעצמו כל חודש כסף עבור מחלה - כך שאם הוא חולה שבוע והוא לא מקבל על זה כסף, הוא מממן את זה מכסף ששם בצד.

גם עובד שכיר, אם יקח מחלה חודשיים, אבל יש לו רק 10 ימי מחלה, יקבל שכר על 10 ימי מחלה ועל השאר לא.

לפני 5 דקות, razi_pazi כתב:

וזה לפני שדיברנו על יציבות תעסוקתית.

אני חושב שזו אשליה לחשוב שהיציבות התעסוקתית שלך תהיה זהה כשכיר ועצמאי.

נניח במקרה של מחלה.

אתה והשכיר ליד חולים לחודשיים.

סביר שאחרי חודשיים הוא יחזור לעבודה חלק. ואתה אולי כן ואולי יחליף אותך פרילנסר. שלא נדבר על זה שאתה חודשים לא תקבל כסף.

היות והוא נמצא בחברה ממשלתית, אני נוטה לחשוב שבמקרה הזה זה דיי זהה.

לגבי ההוצאות, מבלי לפרט, יש כל מני דברים יצירתיים שאפשר לעשות

ארנונה על בסיס יחסיות של חדר עבודה, חשמל כנ"ל, ועד בית כנ"ל.

ריהוט משרדי, כסא משרדי, טלפון סלולארי (רכישה), שירותי אינטרנט וטלפון קווי (חודשי)

רכב, דלק, תיקוני רכב, כביש 6, חניות

קורסים מקצועיים וכנסים, שיפוץ משרד, ועוד.

זה נשמע כמו שקל וחצי, בחישובי עבר שעשיתי, זה לא.

• רעיון טוב! 1
פורסם

חייב ייעוץ של רואה חשבון (או יועץ מס, לעניין זה זה היינו כך), וכן עורך דין המומחה בדיני עבודה. במקרה של פות״ש, שמבצע את העבודה עבור מעסיק יחיד, יש אלמנטים של עבודה שכירה, (במצבים מסויימים יכולים לפעול לטובתו.

פות״ש, אתה חייב ללמוד היטב לא רק את הצד הכלכלי וענייני המיסוי, אלא את צד המשפטי.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבנתי אתכם.

תודה רבה על שהבהרתם לי את הידע. 

אכן כנראה שאבחר להמשיך להיות שכיר.

אולי בעתיד אקבל הצעה לעבוד בעוד מקום יומיים/שלושה בשבוע, ואז אחשוב שוב על המעבר לעצמאי (ושילוב 2 העבודות).

פורסם
לפני 20 שעות, phpclub כתב:

גם עובד שכיר, אם יקח מחלה חודשיים, אבל יש לו רק 10 ימי מחלה, יקבל שכר על 10 ימי מחלה ועל השאר לא.

זה תלוי בהסדרים אבל לשכיר יש כיסוי מביטוח לאומי במחלות ממושכות.

אני חושב שעל כל יום ששכיר חולה לא מקבל שכר יש 10,000 עצמאים שעובדים חולים

פורסם

שמעתי משהו כזה אבל אני לא סגור על זה

בכל מקרה לעצמאי צריך להיות אובדן כושר עבודה שמטפל במקרים כאלה

זה שיש עצמאים שעובדים חולים זה בגלל 2 האופציות האלו: 

א. הרבה לא דואגים או יכולים כלכלית לדאוג לכל הכיסויים. 

ב. עצמאי מטבעו יהיה קמצן על עצמו כי לא לעבוד זה להפסיד כסף, אז הוא יבחר ללכת לעבוד גם אם לא מרגיש טוב. 

• תוכן חדש...