Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, ברשותי נוט 2014 מנוע 1.6 בצבע שחור אחרי שהאוטו עומד בשמש לוקח לו המון זמן להתקרר, יותר מחצי שעה.

הייתי בבדיקה אין מחסור בגז ונראה שהאוויר שהמזגן מוציא בטמפרטורה טובה (אם אני זוכר נכון 10 מעלות).

רוב הזמן הרכב עומד בחניה מקורה (הבדיקה הייתה כמה דקות אחרי שהוצאתי אותו מהחניה) ואז אין לו שום בעיה לקרר ולשמור על האוטו קר בזמן נסיעה

אבל כשמשאירים את הרכב בשמש הוא פשוט לא מצליח להתקרר כמו שתצריך.

אני קצת עובד עצות וממש אשמח לכיוונים מה אפשר לבדוק/לעשות בלי להחליף רכב

גם פתרונות יצרתיים יתקבלו בברכה

להשחיר חלונות(חוקי?) / לצבוע ללבן (עלות גבוהה?) / הנעה מרחוק

תודה

עריכה אחרונה על ידי alex17sh
פורסם

לכול רכב לוקח פרק זמן מסויים לקרר את תא הנוסעים  לאחר שהרכב חנה בשמש.

נסה את הדברים הבאים:

לפני הנסיעה פתח את חלונות הרכב והפעל את המזגן על סירקולציה פנימית למשך 2-3 דקות ואת המפוח על מהירות גבוהה. לאחר 3 דקות סגור את החלונות ושנה את כניסת האוויר למצב של כניסת אוויר מבחוץ.

* היכן מדדת טמפ' של 10 מעלות צלזיוס ?

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 15 דקות, מרק10 כתב:

היכן מדדת טמפ' של 10 מעלות צלזיוס ?

בתוך הפתח אוורור ליד ההגה

לפני 16 דקות, מרק10 כתב:

לכול רכב לוקח פרק זמן מסויים

נכון אבל בדרך כלל זה משהו סביר ולא מעבר ל 30 דקות וגם אחרי זה עדיין חמים ברכב, ויצא לי לנסוע/לנהוג בלא מעט רכבים

לפני 19 דקות, מרק10 כתב:

שנה את כניסת האוויר למצב של כניסת אוויר מבחוץ

פה אני עושה הפוך, אתה בטוח שבנסיעה צריך לקחת את האוויר מבחוץ?

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, alex17sh כתב:

בתוך הפתח אוורור ליד ההגה

פה אני עושה הפוך, אתה בטוח שבנסיעה צריך לקחת את האוויר מבחוץ ? כן בטוח. מטעמי בריאות. לא בריא לנסוע ברכב שאין בו תחלופת אוויר מבחוץ.

10 מעלות בפתח האיוורור זה המון. הטמפ' צריכה להיות סביב 3-6 מעלות צלזיוס בתלות הטמפ' החיצונית והלחות.

אני מציע לך לבצע את הבדיקות בצורה הבאה לפני שאתה הולך למזגניסט.

בדיקה כללית

1. החנה את הרכב באיזור מוצל.

2. מדוד את הטמפ' החיצונית.

3. תן למנוע להגיע לטמפ' עבודה של 90 מעלות צלזיוס.

4. סגור את כול החלונות.

5. סגור את כול הפתחים של מיזוג האוויר חוץ מפתחי האיוורור במרכז הדשבורד.

6. העבר את כפתור המיזוג למצב סחרור אוויר פנימי.

7. תפעיל את המזגן על הטמפ' הכי נמוכה ומהירות המפוח במצב אמצעי.

8. תעלה את הסל"ד ל-1500 והחזק אותו במצב זה.

9. לאחר 5-10 דקות הטמפ' פתח האיוורור צריכה להיות בין 3-6 מעלות צלזיוס כאשר הטמפ' החיצונית היא בסביבות 32 מעלות צלזיוס.

את המדחום יש לדחוף פנימה לתוך פתח האיוורור לעומק של 4 סנטימטר.

הבדיקה מתייחסת כאשר אדם אחד נמצא בתוך הרכב.

מצורפת תמונה של בדיקת הטמפ' בפתח האיוורור. הטמפ' החיצונית הייתה 32 מעלות צלזיוס.

IMG_20140818_123609.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

בשביל הבדיקה אצטרך לקנות מדחום, יש לך המלצה לאחד?

ועד שאעשה את הבדיקה, אשמח להבין את ההשלכות, מה צריך לעשות במידה ו:

א. טמפ' פתח האיוורור בין 3-6 מעלות צלזיוס 
ב. טמפ' פתח האיוורור היא בערך 10 מעלות או יותר

וממש תודה על העזרה!!

פורסם
לפני 4 דקות, zvigolden כתב:

מתקשה בימים חמים

מתקשה ברמה שעדיין חם ברכב גם אחרי נסיעה ארוכה?

מנסה להבין אם יש מה לעשות או שהפתרון זה להחליף רכב.

אנחנו לא משתמשים הרבה ברכב אז עד עכשיו זה היה בעיקר מציק אבל אנחנו כבר עם תינוק ואני מרגיש שהרכב פשוט נשאר חם מדי

לפני 8 דקות, zvigolden כתב:

נסעתי אתמול בטויוטה אוריס של הבן שלי שעמדה בשמש וההבדל ניכר

אני עוד נזכר בסיוויק שלי, אפשר לחנות אותה בגהנום ועדיין יהיה קפוא בפנים

פורסם

בסוף נעים אבל זה לוקח זמן וגם זה רק אחרי שהפעלתי במקסימום מהירות מאוורר ומינימום טמפרטורה. ביום שישי בצהריים לקח לי בערך רבע שעה עד שהיה נעים.

אני מדבר על מצב של חנייה ממושכת בחוץ בחום כבד כמו השבוע. 

אם חונים בצל , אין תלונות אבל בהשוואה לאוריס הוא פחות טוב

פורסם

אז נשמע שהמצב אצלי פחות טוב, תוהה אם חלק מהעניין זה צבע הרכב או שיש עוד משהו

אתה מפעיל את המזגן על אוויר מבחוץ כמו שהציעו למעלה?

פורסם (נערך)

חברים יקרים,

בעומס חום גבוה כמו בסוף השבוע הזה בהחלט עלול לקרות לרכב שחנה בשמש זמן ממושך יקח למזגן זמן רב בכדי שתרגיש קריר ברכב.

רכב שעמד בשמש בחום של הימים האחרונים בהחלט עלול לצאת אוויר חם לפרק זמן מסויים מפתחי האיוורור.

מעל טמפ' חיצונית של 35 מעלות צלזיוס ולחות גבוהה ברכב שגם חונה בצל יעילות המזגן יורדת בצורה משמעותית שלא נדבר בטמפ' של 40 מעלות צלזיוס ובשמש ישירה.

* לדעתי אם אתה רוצה לבדוק את תקינות המזגן תמתין לימים שהטמפ' החיצונית תרד ל-30 מעלות צלזיוס ואז תבצע את הבדיקה שרשמתי קודם לכן.

לפני שעתיים, alex17sh כתב:

בשביל הבדיקה אצטרך לקנות מדחום, יש לך המלצה לאחד?

ועד שאעשה את הבדיקה, אשמח להבין את ההשלכות, מה צריך לעשות במידה ו:

א. טמפ' פתח האיוורור בין 3-6 מעלות צלזיוס 
ב. טמפ' פתח האיוורור היא בערך 10 מעלות או יותר

וממש תודה על העזרה!!

גש למזגניסט ובקש ממנו לבדוק את הטמפ' כפי שכתבתי קודם לכן לפני שהוא יציע לך למלא גז או להחליף מדחס :onfire:

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
לפני 8 שעות, alex17sh כתב:

הייתי בבדיקה אין מחסור בגז ונראה שהאוויר שהמזגן מוציא בטמפרטורה טובה (אם אני זוכר נכון 10 מעלות).

לפני 22 דקות, מרק10 כתב:

גש למזגניסט ובקש ממנו לבדוק את הטמפ' כפי שכתבתי קודם לכן לפני שהוא יציע לך למלא גז או להחליף מדחס

כבר הייתי, והוא אמר שהוא לא רואה בעיה במזגן

משהו שנזכרתי עכשיו, במהלך הבדיקה, כשהמזגן הגיע ל 10 מעלות המדחס(?) נכבה ונדלק לסירוגין

לפני 25 דקות, מרק10 כתב:

בעומס חום גבוה כמו בסוף השבוע הזה

זה לא משהו חדש, ואולי אני לא מצליח להסביר את עצמי באופן ברור, אבל הזמן ואיכות הקירור על הפנים יחסית לכל רכב אחר שיצא לי לנהוג עליו

פורסם
לפני 13 שעות, alex17sh כתב:

כבר הייתי, והוא אמר שהוא לא רואה בעיה במזגן

משהו שנזכרתי עכשיו, במהלך הבדיקה, כשהמזגן הגיע ל 10 מעלות המדחס(?)  נכבה ונדלק לסירוגין - כאשר הטמפ' ביציאה מהמאדה (מאייד) היא מעל 4 מעלות צלזיוס המדחס מתחיל לעבוד. כאשר הטמפ' יורדת מתחת ל-2 מעלות צלזיוס המדחס מפסיק את פעולתו בכדי למנוע היווצרות קרח על המאדה.

זה לא משהו חדש, ואולי אני לא מצליח להסביר את עצמי באופן ברור, אבל הזמן ואיכות הקירור על הפנים יחסית לכל רכב אחר שיצא לי לנהוג עליו

כפי שכתבתי קודם לכן הטמפ' הרצוייה היא 3-6 מעלות צלזיוס ביציאה מפתחי האיוורור.

אם אתה לא מרוצה מביצועי המזגן תבקש שיבדקו את משקל גז במערכת ואת לחצי העבודה.

פורסם

@מרק10

יש לי את אותן תלונות כמו פותח השרשור - לי יש סוזוקי SX4.

אני פעלתי כעצת המדריך:

היום, לאחר שהרכב חנה בשמש שעות רבות.

נסעתי איתו ל-20 דקות (כלומר הגעתי לטמפרטורת עבודה) עם חלונות פתוחים ומזגן עובד.

קניתי מדחום לאפייה (מקווה שזה מתאים).

חניתי בצל למשך 10 דקות.

טמפרטורה חיצונית לרכב עמדה על 34 מעלות.

סגרתי הכל, מלבד האמצע, הפעלתי מזגן על סירקולציה, הכי קר, במהירות אוויר אמצעית, הכנסתי את המד (עמוק לפתח המאוורר) והעליתי סל"ד ל-1,500 והחזקתי שם.

המד-טמפרטורה ירד בתוך 30 שניות משלושים ומשהו מעלות שהוא מדד בהתחלה

עד לכ-10 ושם קצב הירידה התמתן, כעבור 90 שניות נוספות הטמפרטורה עמדה על 6.5, כעבור 120 שניות נוספות עמד על 5.2, ושם פשוט החלטתי להפסיק כי הירידה משם הייתה מאוד איטית וכבר הגעתי לכאורה לטמפרטורה תקינה (סך הכל פחות מחמש דקות עד ל-5.2 מעלות).

אז לכאורה הכל תקין, אבל הרכב פשוט לא מתקרר די הצורך.

חשוב לציין שהוא בצבע כחול כהה, וגם החלונות מאוד גדולים.

יש מה לבדוק במוסך?

פורסם (נערך)

רכבים כהים, חלונות גדולים, עמידה בשמש, מפוח לא מוצלח, מדחס פחות יעיל, גודל וכמות פתחי יציאה. 

לכן יש הבדלים בין ביצועי  מזגנים ברכבים שונים.

גם לאנשים שונים יש דרישות שונות מהמיזוג. 

אנשים מחפשים רכבים ומתעקשים על רכבים עם יציאת מיזוג לשורה השניה, אבל בפועל מזגן מוצלח ללא יציאות אחוריות לפעמים עדיף על מזגן פחות מוצלח עם יציאה כזאת ( אני לא לוקח בחשבון רכבים עם 3 שורות ).

מי שמשווה מזגן של טויוטה ( בין הטובים שיש ) למזגן של ניסאן / רנו ומקווה לקבל את אותם הביצועים, צפוי להתאכזב קשות. פשוט זה לא יקרה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה אכן ככה, היום רכב בשמש ישירה, בחמסינים האלו, מגיע לטמפ פנימית לוהטת. אם אין לכם מגן שמש חלון קידמי תיקנו, השפעה גדולה. הדשבורד אוגר ומקרין חום לתוך הרכב תוך כדאי הנסיעה.

כמו כן אני תמיד פותח 4 דלתות, ותא מטען אם זה רכב 5 דלתות. לפני הנסיעה, עוזר לאוויר החם לצאת.

וכן יש הבדלים באיכות המזגנים ברכבים שונים.

לפני 16 דקות, vladclar כתב:

מי שמשווה מזגן של טויוטה ( בין הטובים שיש

דווקא אצלי ביאריס 2005, המזגן לא גיבור, הרכב יוצר בצרפת, עם מדחס לא משהוא, וזו נקודת תורפה של הרכב. אבל אפשר להסתדר, והרכב פיצי, אז מקרר מהר יחסית.

בכריזמה שלי, שנת 2002 מזגן מעולה. בכל זאת מיציבושי.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תוכן חדש...